- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz zolvarga #92439 üzenetére
A C.A az angol vonulata miatt sokak álltal kedvelt, kifejezetten olcsó, de hifi szempontból jó minőség, nincs meghibásodás sem. A a hangminőségük egyenletesen jó.
A NAD nem ilyen bizható, nagyon vegyes a sikerük a hangminőségük, és a műszaki megbizhatóságuk miatt. Van jól bevállt és kedvelt készülékük, ha NAD-ból választasz, előtte érdeklődj, van tapasztalat a NAD-ok terén a fórumon. Ha NAD, akkor egyébként ilyet keress: [link] -
dgyuri0123
nagyúr
válasz #10726912 #92451 üzenetére
Nem teljesen igaz amit írsz. Az "ős" CA-k kb. problémamentesek, de az újabbak sajna nagyon nem. NAD is csak akkor problémás, ha túl bonyolult a "bele". A mezei sztereó erősítőikkel nincs több gond, mint bármely egyéb márkánál.
Hangminőségét tekintve bármelyik NAD megállja a helyét, mìg ez a CA-ról nem mondható el egyértelműen. Kb mint a Marantz... voltak jók és nagyon rosszak belőle.
Szerintem..."csak a zene van"
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #92452 üzenetére
Régi NAD-oknál az átlagtól gyakrabban előfordul kondi kiszáradás, ezzel számolni kell.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
-
törölt tag
Van aki CAT kábelt használ hangfal zsinórnak?
Mer nálam, az én rendszeremben több tízezres kábeleket szólt le, és még ki sem próbáltam minden variációban.
Van valakinek tapasztalata ezen a téren? pl. ilyet használt de vett mást és jobb lett, stb. -
krichd1
addikt
válasz #07400704 #92462 üzenetére
Persze, ráadásul egy időben nagy divat volt CAT kábelt használni, de aztán elmúlt a dolog, akár itt is visszakereshetsz a fórumban erről. Ha nálad tényleg ennyire jó, akkor örülj neki, sok pénzt megspórolsz vele.
-
tomyka74
senior tag
Sziasztok.
Kérdés. Hangfaltüske alátét aljára szoktatok valamit ragasztani (filc darab,vékony gumibelső,stb.) vagy csak úgy tisztán a padlóval érintkezik? -
törölt tag
válasz DonThomasino #92453 üzenetére
A tudásához képest olcsó. Az újjak is (bár kezd velük elszaladni a ló), de a régiek kifejezetten olcsók voltak, ár/érték arányban.
-
Eugene Roe
őstag
válasz #07400704 #92462 üzenetére
Az olaszoktól terjedt el (többek között) :) de én még nem próbáltam.
#92466: van hifi célra(?) szánt ezüstözött ón (4-12%-ban ezüst). Amerikában diy erősítő-építésnél, eu-ban pedig hangváltókhoz használják diy-erek :D nincs borzalmas ára.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
törölt tag
válasz Eugene Roe #92469 üzenetére
Akkor ilyen ónt beszerzek valahonnan.
-
törölt tag
válasz #07400704 #92470 üzenetére
Van, aki az ezüstözött ónt tartja jobbnak, s van, aki a simát. A gyártók is használják mindkettőt. Ha nincs otthon ezüstözött, szerintem forraszthatsz simával is, nem hiszem, hogy nagyon hallani lehetne különbséget, mivel csak a hangkábelt akarod forrasztani. (ha hangváltót, meg dobozon belül is, akkor érdemes lehetne befektetni. Hangtechnika.hu-tól tudsz rendelni egyébként)
-
törölt tag
TMP Tomi nem úri ember! Ez a gyerek kib@szott a fél hifivilággal. Ma meghallgattam az ANT se változatát. Van egy olyan erősítőm, mi használtba is többet ér, mint az Ant Se újba. No, tippeld meg, melyiknek van jobb hangja? Szia, Vincent, szia CA szia Nad, Denon, Xindak, pá pá, bárki, sziasztok. Tippem szerint sok sok százezerig. Az erősítés csak a csövekben történik, a fet a végén nem erősít. Csak a csövekben. Ez beszédes, de ezért csak 9 watt van, Debrecenből ahonnan meglehet szivatni a világot. Akkor ma is tanultam valamit.
Bocs Ear és köszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez az Ant SE specifikusan Earnak. Az ára még így is 200 alatt van. A felépítése hibrid, többet nem mondok, mert technikai képzettségem nem alkalmas rá.
Hang: Egy ismerősöm hallotta Kolibrikkel, azt mondta mókás. Nem is értettem a jelzőt, biztos a méretekre gondolt, meg, hogy jó, csak kevés a liter, mégis csak pici doboz az. Vagy, hogy fun? Viszont most más tészta volt, Enigma 5, a maga 86db érzéketlenségével. Bár, már ez az adat sem mond semmit. Nem tudom, hogyan mondjam, minden jó cső tulajdonság ott van benne, precíz, gyors, tiszta energia. Elkerül minden műhifis( kosz kirchd1) sztár allűrt, ha így ez érthető. És nagyon jól transzparens, mert ennek is vannak fokozati. Viszont lehet befolyásolt vagyok, mert eléggé húzók az ilyen hangzás felé.Eugene: Nyilván nem lesz. A dobogót jól védik, még versenybe sem engednek, senki gyártónak az érdekébe ez nem áll. Ám pont ez a mi előnyünk, ha számít a hangminőség és a lé.
Ear: Bekötöttem az IC-t fordítva, nem volt rajtam szemüveg. – Ezt ajánlottad?? Olyan rossz mint a bűn.
Fordítva már elmegy , hagyom beszokni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #92478 üzenetére
Te vitted el az avx-ről?
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #92480 üzenetére
Remélem megbánod
-
-
törölt tag
Jól van Gyuri, még egy rendes forrás és meg is vagyunk : D Egyébként nálam is alakult még a Libtec pedig én 100 órával vettem.
oehlbach xxl 5 is oké, de hússzal drágább, rövidebb is, meg szerintem az, ezt a fajta semmit nem hozza, az csak alig jobb volt nekem a vdc-nél. Bár akkor a rendszerem is gyengébb volt.
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #92484 üzenetére
Vagy csak kupeckednek, mindegy. Vagy döngő mélyeket keresnek nyakon öntve egy savankás kulimásszal, mindegy. Ez nekünk csak jó :)
-
törölt tag
Sziasztok!
Van két Boston Acoustics HS-450 típusú hangfalam, Arcam AVR-100 erősítővel használom őket.
Tehát már egy elég régi szett. Egyébként QED XT-40 hangfalkábellel vannak bekötve.Az érdekelne, hogy milyen hangfal és erősítő lenne egyértelmű előrelépés számomra.
Az erősítőt gondolom mindenképpen érdemes lenne lecserélni valami jobb sztereó erősítőre.Hangfalnak a Q Acoustics 3050i-re gondoltam, viszont az szerintem hasonló kategóriában játszik, mint a mostani, úgyhogy nagyon jelentős különbség nem hinném hogy lenne. Erősítőnek meg fogalmam sincs. Illetve jó lenne, ha az erősítőben lenne beépített DAC.
Mit javasoltok? Az árkategóriát sem tudom belőni, csak annyi a lényeg, hogy legyen egyértelmű előrelépés. A Boston Acoustics HS-450 hangkaraktere leginkább a klasszikus, jazz, blues, és akusztikus zenéhez áll közel, ez legyen továbbra is az irány.
Köszönöm.
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #92478 üzenetére
Csak nyugodtan cseréld, úgyis mindjárt itt a karácsony, a pénzszórás ünnepe.
-
törölt tag
válasz #16121600 #92486 üzenetére
[amp,dac,háló]
Dobozról várd meg krichd1-et, de egy árat lőjél be, mert így félre mehet az egész. -
krichd1
addikt
válasz #16121600 #92486 üzenetére
Szia, ez most így elég általános kérdés, árat sem nagyon adtál meg, az egyértelmű előrelépés fogalma is elég szubjektív. Hangdoboz terén konzervatívabb árért én a Castle Conway 3-at vagy Quad 21L2-t ajánlanám, ezeket meg lehet kapni 150eFt alatt is és nem túl régi típusok. Persze sok más is előfordulhat, szóba jöhet, de nincs időm használt oldalakat végignézni.
HM erősítőket nem ismerem, szóval az tényleg passz, hogy mi lenne attól "egyértelműen" jobb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gondolom a "jazz" hangzásúaknak nem jön be, de szerintem még így is nagyon jó!
Milyen lehet "Originally output as FLAC 192KHz 24bit" -ben? :-)https://www.youtube.com/watch?v=rOxGWeqsOX4
-
alphamooncam
őstag
válasz #01758976 #92477 üzenetére
Tompi fél órája ment el tőlem. Itt hagyta nálam a Kolibriket, meg az alap ANT erősítőt kipróbálásra.
Az ANT Dacom, és az ANT (kölcsön) erősítő éppen együtt zenél !
Fejes láncomon a DAC már korábban bizonyított, így nem lepődtem meg hogy ÉLETTEL lett teli a szobám.
Remélem nem haragszik meg, ha elárulom mit mondott.
Miközben egy szám végéhez értünk... felcsendült a taps ! Felkaptuk a fejünket, mert közben azért beszélgettünk is, és egyszerre arra néztünk ahonnan a tapsot hallottuk.
Meglepően élethű volt... abbahagytuk a témát és spontán arra terelődött a beszélgetés, hogy milyen nehéz élethűen visszaadni egy tapsot, meg még mondjuk mellé tette a rezeseket, trombitát is.
Szóval kibökte, hogy volt egy időszak, amikor tesztelés részeként tapssal is ellenőrizte a minőséget.
Talán mondanom sem kell, hogy KARÁCSONY előtt kész lesz az egyedi igényeimre szabott SE.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #92492 üzenetére
...szájharmónika végre nem műanyag, és az akusztikus gitárnak is lett teste...
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Urgot
tag
"Talán mondanom sem kell, hogy KARÁCSONY előtt kész lesz az egyedi igényeimre szabott SE."
Lehet tudni, hogy mit takar esetedben az egyedi igény, illetve milyen változtatási lehetőség vannak a sztenderd modellel szemben?
-
alphamooncam
őstag
Mundorf kondikkal rendeltem meg, plusz egy földelési pontot, ahova a földelt hangsugárzó , akarom mondani mikrofon, akarom mondani pöcs [kábelemet] köthetem.
Illetve nem kértem továbbá második bemenet, meg lenne egyéb is ami azért nem publikus, mert nem mondta biztosra, hogy bele tudja tenni.
-
törölt tag
Remélem megetetteted a gyereket
-
Ear001
addikt
válasz #01758976 #92477 üzenetére
Az én Antom annyiban extra, hogy én kértem először két bemenettel, több kondi fajtából lett kiválogatva a csatoló, de ezek ma már minden ANT SE-ben ugyan ilyenek. AMi még extra, az a TKD hangerő szabályzó, nem mintha az alap poti rossz lenne, de ez annyira finoman ricnizik, amikor tekerje az ember, hogy muszáj volt. Amúgy ekkora méretben nincs ám olyan nagy választék potiból, és ennek a nagy testvére nálam remekül szerepelt nagyobb erősítőkben is.
A kábelről meg nem mondtam, hogy tuti jó lesz, hanem azt, hogy próbáld ki, és meséld el, milyen. Van még más is ott a dobozban, láttad (meg hallottad. )
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Negyed Gamer konfig eladó Asus Rog Maximus Formula 9 + I7-7700T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad 13 Gen2 - i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest