- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ma kifújtam az ampomat, mert sokat állt ès bekapcs. Az egyik cső, alig pislákol, a másik izzik. Hangot nem tudom meg ítèlni, de rendben van ez így? Hang első blikkre, ok, de ilyen lehet? (Kedves Ear)
[ Szerkesztve ]
-
-
printpro
csendes tag
Sajnos ismerős körben nincs kitől kölcsön kérni, amúgy azzal kezdtem volna. Fejhallgatóból pl dt770-et használom a legtöbbet. Tudom hogy van jobb, és hogy enyhe V hangja van, de tetszik
Másrészt, ha ez a hangfal tényleg csak kirakatba jó, akkor inkább nem költök rá, mielőtt valami elkezd hiányozni amiről eddig nem tudtam. -
fererencz89
őstag
válasz printpro #91155 üzenetére
Szia!
Nekem is DT770-esem van, csuda jó.
Annyit tudok mondani, hogy próbáld ki a hangfalakat. Teljesen más élményt ad. Mikor hosszabb időre letettem a fejest, majd újra elővettem, csalódás volt vele zenét hallgatni. Egyrészt elszoktam a karakterétől, meg nem volt meg az a tér, mint a szobai zenehallgatásnál.
Lehet, hogy nem kapod vissza olyan "precízen" a zenéidet, kevesebbet fogsz belőlük hallani, de máshogyan.
Nem kell vagyonokat elköltened, inkább egy jól berendezett szobában, jól elhelyezve próbáld ki. Szerintem tetszeni fog.Nem szotkam hibázni.
-
printpro
csendes tag
válasz fehér_ember #91157 üzenetére
Hja, még egy költséges hobbi ami hiányzik Csak szigorúan feltételes módban , konkrétabban mi egy a jobb kezdő erősít? A yamaha amit salesman kollága linkelt?
-
Eugene Roe
őstag
Ezt nem kellene egyébként összeadni a hangváltó értékeivel? Mert (én nem értek hozzá) lehet, hogy akkor már nem 40 ghz helyett lenne 39,9 ghz, hanem 2700 hz helyett 2550 hz-nél lenne a vágás mondjuk. Így gyakorlatilag sorosan kapcsolsz egy extra (igaz icurka picurka) váltó alkatrészt, ami az elméletileg szuperpontosan kialakított hangváltó értékeit pofozgatja szubjektíve vagy jobb, vagy rosszabb irányba.
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok a monitorom állványnak keresek erősítőt Kérlek ajánljatok valamit.
Na de komolyra fordítva a szót.
- Olyan erősítőt keresnék ami, ami a kötlezőkön túl usb-n rátudok lógatni a laptopomra, tehát tudok "hangkártyaként" használni.
- Van benne bluetooth, wifi.
- esetleg még lehetne benne spotify, apple music, és tud kezelni hálózati meghajtót.
- két hangfalat fogok kezdetben rárakni, de jövőben lehet többet.Köszönöm a tippeket.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #01758976 #91121 üzenetére
Tegnap este megvolt a "buffer teszt". Foobarban, nálam, bizony úgy jön elő a sziszegés és ércesség, ahogyan csökkentem a buffert. Határozottan sistergősebb és zajosabb úgy a zene, szóval én maradok a magas értéknél.
Wasapi alatt is 1000 ms a buffer az "Advanced ->Playback" menüben. Nekem így a jó... de hogy ez miért van, csak sejtem. Ja.. Wasapi nálam egészen kicsivel folyékonyabb, lágyabb, így inkább azt preferálom Asio ellenében.
"csak a zene van"
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #91165 üzenetére
"Tegnap este megvolt a "buffer teszt". Foobarban, nálam, bizony úgy jön elő a sziszegés és ércesség, ahogyan csökkentem a buffert. Határozottan sistergősebb és zajosabb úgy a zene, szóval én maradok a magas értéknél."
Az én olvasatomban ez a zajos forrás jele.
"Wasapi alatt is 1000 ms a buffer az "Advanced ->Playback" menüben. Nekem így a jó... de hogy ez miért van, csak sejtem. Ja.. Wasapi nálam egészen kicsivel folyékonyabb, lágyabb, így inkább azt preferálom Asio ellenében."
Amíg fejhallgatóztam nekem a wasapi event volt a nyerő. Ma már csak tidal hifi, semmi más.
Más: Sajna nem tudtam ma izzítani a rendszerem a meleg és időhiány miatt, hétvégére marad lámpások tesztje. Azért csak piszkálja a csőrom.
-
Ébri
senior tag
Még mindig Cambridge SR20 leváltásán nyűglődök, mivel kiderült, polcom mélysége max. kb. 35 centit enged, míg a korábbi kiválasztottam 42 centi. Úgy látom Audiolab 6000a vagy 8300a belefér. Nem tudom, elég-e a 89 decibeles Elac FS247.3-nak a kisebb erősítő teljesítménye (4 ohmon 75w)., de az a belső (normállsnak tűnő) DACja miatt szimpatikus. Ha vélhetően gyenge hozzá, akkor már kevésbé .
-
Ébri
senior tag
válasz migabi24 #91168 üzenetére
Ha nem pár hetes lenne a bútor, amit szintén válogattunk egy darabig (csak pont a mélység nem jutott eszembe, mivel eddig sose volt vele bajom), akkor én se. Ha nem lenne normális választék ilyen méretben, akkor valószínű más lenne a helyzet. De így inkább a lehetőségeim szűkítem.
-
haqim
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni: jelenleg egy fiio e10k + hd58x fejhallgatót használok. Szeretnék valamilyen hangsugárzót ami tv-re vagy pcre csatlakoztatható. Fiio nem tudom dacként megállná-e a helyét. Mini hifi, 5.1, soundbar, bármi érdekelne amitől hasonló hangot kapnék mint a jelenlegi fejhallgatóm. Használt csak ph! apróról, vagy új. 100e Ft a plafon. Filmezni és zenét hallgatnék rajta. Amit találtam aprón : Panasonic SC-PMX84EG-S Micro HiFi 57e Ft csomagolás sérült.
-
printpro
csendes tag
Most hogy eltöltöttem pár napot használt audio dolgok nézegetésével. Lenne egy kérdésem: Miért veszítenek használtan sokat az értékükből? Helyenként 25-75%-al olcsóbban a bolti áraknál mennek márkás dolgok, szinte kortól függetlenül.
Azt hinném egy hangszórót értelmes használat mellett nem lehet nagyon leharcolni. Egy erősítő sem fog kevesebbet tudni idővel. -
Ribi
nagyúr
válasz printpro #91175 üzenetére
Hogyne lehetne tönkre vágni egy hangszórót?
Aztán az új tulaj nem fogja tesztelni ott helyben órákon át, hogy minden úgy szól-e ahogy kell. Nem tudhatod a gazdájának fiacskája hány bulin bömböltette "csapágyasra".
Erősítőben is szép lassan fáradnak az elkók. Azt is lehet jó melegen használni. Esetleg egy házimoziban van pár bug ami akkor nem jön elő csak hónapokkal később amikor pont az a funkció kellene. stb stb.Dorian: Ezt mondjuk én nem igazán értem. Megvettem ennyiért vagy annyiért, annak mi köze az áfához? Aki vette az elején az sem akarta kifizetni az áfát, de meg kell. Nem mindenki tudja megoldani okosba.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Az új termékek árai is csökkennek általában az idő előrehaladtával, szóval nem annyira meglepő ez.
Pl. -20%-ért szinte senki nem választana még csak pár hónapos használtat sem a boltival szemben.
Ráadást elég telített a használtpiac, az is viszi lefele az árakat.
Házimozi erősítőknél pl. az új funkciók hiánya mégdurvább áresáéseket generál.
A vásárlók részéről is elvárás az, hogy ha használt, akkor az nagyon érje meg, lehessen rajta rendesen pénzt megtakarítani, azaz jóval olcsóbb legyen.Az anyagi helyzetem, meg az előbb felsoroltak miatt én is főleg használtan vásárolok. Persze volt, nem is egyszer, hogy befürödtem; de az olyanok kárpótoltak, pl. amikor egy régi és még mindig jól működő nagyágyúhoz, *újkori értékének* 10-ed vagy szerencsés esetben akár 30-ad 40-ed részéért jutottam hozzá.
*...*: direkt nem árat írtam, mivel nem a konkrét összegre gondolok, hanem arra, hogy akkoriban a fizetésekhez mértem mennyiért lehetett hozzájuk jutni.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
Srácok, másodvonalba, régebbi Denon (Dra-1000) sztereóhoz konyhai, használt cuccként, mi a vélemény erről a polc sugárzó párról: Canton GLE 420.2
Illetve nincs valakinek Denon RC-174 -es távja, okosításhoz?Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz johnywalker #91179 üzenetére
Szerintem használtan kapnál ennél jobbat is
-
salesman
őstag
Türűűűdrááá!
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem minden arany, ami Canton.. Használtan akad ennél jobb is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
johnywalker
őstag
Köszönöm mindhármótok véleményét és az ajánlatokat!
30 ezerért lett volna újszerűen, de elengedem...Mivel low budget rendszer lesz, akkor még keresgélek ezen az ársávon belül, régebbi dobozokat.További javaslatokat is szívesen fogadok! -
salesman
őstag
-
johnywalker
őstag
-
salesman
őstag
válasz johnywalker #91185 üzenetére
Nekem Cantonom van...
Az a Fonum izgalmas lehet..., de a másik sem rossz!Türűűűdrááá!
-
DonThomasino
veterán
válasz fehér_ember #91122 üzenetére
A UPC box ot hogy tudod piszkálni ezzel az SURE app al ?
Neten kell lenni a setpup-boxnak ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
daninet
veterán
Sziasztok
Van egy 6 csatornás harman/kardon erősítőm és egy aktív sub-om. Tök jó házimozinál a dolog, de most az új lakásomban nem lesz 5.1 mert nem használtam és az elrendezés se túl jó hozzá
Jó kis stereo viszont van. A bajom, hogy az erősítő sub RCA kimenetét csak a többcsatornás hangnál hajtja az erősítő, a prologic féle dolgokat pedig értelemszerűen nem akarom zenéhez bekapcsolni.Azt értem, hogy egy keverővel ez megoldható lenne, de nem nagyon akarok egy keverőt ezért a hifi tetejére tenni. Van valami egyszerű kábelezős megoldás amivel működtethetem a sub-ot? (esetleg RCA splitter szerű megoldás).
A subnak saját hangereje meg EQ-ja van szóval nem gond szerintem ha az erősítő előtt leválasztom a jelet.
köfi
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
fehér_ember
addikt
válasz DonThomasino #91187 üzenetére
Infrás a mobiltelefon amire fel van téve az app.
(#91188) daninet
Nekem pl. volt avr 265-ösöm, azt is alapból lehetett 2.1-be is használni. Tehát a sztereó mellé is simán bekapcsolhattam a szubot és adta az alját. Miért is ne tenné/használná, ha egyszer definiálva van a rendszerbe.
Ha meg csak úgy általánosságba szubokról beszélgettek, elég vicces úgy konkrét tanácsot kérni-adni, hogy a pontos típus fel sem merült. -
printpro
csendes tag
Fejlemény van Taga 808b-val. Sikerült végre erősítővel meghallgatni.
Röviden, nem tetszett. Igazából, annyira nem hogy ajándék ide vagy oda. Visszavittem a boltba. Ahol hajlandóak beszámolni, más B-stock cuccra.Lehetőségek:
Cambridge Audio SX60 - sikerült meghallgatni, egész kulturált hangja volt. De érezhetően kevesebb részlet / teltség mint az üzletben lévő méregdrága klipsch-ek (igaz, a tölcsér hang sem lesz a barátom ami 3x drágább klipsch-ből is kiszólt picit) Másik előny, hogy a legolcsóbb, és be tudom tolni a falhoz.
Vagy: q acoustics 3020i és polk audio signature s20. Ezek viszont külső raktár, szóval nem tudtam meghallgatni.
Vélemény, javaslat? -
mandleee
tag
Üdv! Előre bocsátom, nem vagyok től tapasztalat hifikket kapcsolatban. Hozzájutottam egy hangfalhoz és szeretném a tv-re rákötni erősítővel. Tudnátok ajánlani hozzá erősítőt?
- Milyen készülékekkel rendelkezel már, mit szeretnél még hozzá?
LG UJ7507 tv-re szeretném rákötni, lehetőleg HDMI-vel, de nem zárkózok el a más megoldástól is. Most nem vagyok otthon, így fejből nem tudom milyen kimenetek vannak, de elvileg ARC képes.
A hangalak egy Dynaudio Audience 42 típusúak, hozzá szeretnék egy erősítőt.- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg, mit akarsz lecserélni?
Nincsen konkrét elképzelés, kb. 100e Ft körül.- Milyen zenei műfajokat hallgatsz?
Elsődlegesen filmezésre használnám, másodlagosan zenére. Semmi különös, house, dance, néha egy kis retro 80, 90-es évek slágerei. Nagyon ritkán játékra, 1-2 havonta.- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
Szóljon szebben, mint a tv. Eredetileg egy soundbart szerettem volna, de azért a hangfalnak jobban örülök most.- Mekkora, milyen elrendezésű és berendezésű helyiségben használod-használnád a rendszert?
Nappali, kanapé, szekrények. 23nm L alakú szoba, a hosszabb részében lenne, szemben a kanaéval.- Újat szeretnél vagy lehet használt is ?
Lehet régi is új is.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz mandleee #91192 üzenetére
Rossz helyen vagy a házimozisban kéne lenned. [link]
Ha olcsón szeretnéd megúszni akkor én még mindig ezt a régi 3802-es Denon-t javaslom, igaz egyáltalán nincs hdmi, de optikaival tudsz rá csatlakozni.
Ha viszont hdmi-set szeretnél, akkor pl. akár ez a 4311-es. Az egyik ~2001-ben jött ki a másik meg ~2010.
Persze vannak még, fiatalabbak is, de további tippekért inkább a hm-es fórumban érdeklődj (ott jobban naprakészen vannak a használtpiaccal is).
Ha vadi újat veszel ennyiért, az minden szempontból kevés lesz a dobozaidhoz. Persze lehet neked az a hangminőség is megfelelne, pl. nekem már biztos nem.[ Szerkesztve ]
-
mandleee
tag
válasz fehér_ember #91193 üzenetére
Köszi, lehet a tv miatt csalóka, de én sztereó erősítőt szeretnék, csak a tv-ről hajtanám meg, nem lejátszóról.
-
daninet
veterán
válasz fehér_ember #91190 üzenetére
Avr 85 erősítőről van szó, sub nem ad hangot csak többcsatornás hangnál pedig be van kapcsolva a menüben. De egyébként ezt irja is a manual.
A sub márkája BMC audio ezen felül nem sok egyebet ír rajta, van egy 50w rms jelzés illetve sorozatszám. Egy kb 15 éves szerkezet de szépen szól. Viszont nincs más bemenet egy darab RCA csatlakozó, egy hangerő illetve egy kapcdoló amin fokban ír szélességet ettől változik a hangja.
Most nem vagyok otthon, de vannak az AVR-en olyan bemenetek amikhez tartozik egy pár out kimenet is a hátulján. Jól gondolom , hogy ott erősítetlenül ki is jön a jel?
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
fehér_ember
addikt
válasz daninet #91197 üzenetére
Ez igen fura, volt már néhány koros hm erősítővel is dolgom, de ilyennel még nem találkoztam.
De persze ez a te hm erősítőd biztos jobban ismered, úgyhogy nem vitatkozom róla tovább.Ha a szubon csak 1 db. lfe bemenet van, akkor oda csak a hm erősítő subwoofer kimenetével (pre out) tudsz csatlakozni.
(#91199) mandleee
Én is régi hm erősítőkkel sztereózom. Egyáltalán nem biztos hogy ennyiért olyat találsz amibe jobb beépített dac van és erősítőként is jobb lesz (ha a 54k-sat nézem akkor pedig eléggé kizártnak tartom, ráadást ezeknél több spdif bemenet is van).(#91200) QVS
Manapság már minden előfordul; pl.[ Szerkesztve ]
-
mandleee
tag
válasz dgyuri0123 #91196 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Megnéztem a tv specifikációját, van rajta OPTICAL DIGITAL AUDIO OUT. Akkor módosítanám keresést, olyan sztereó erősítőre, ahol van optikai bemenet. A HDMI-hez nem ragaszkodo.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hatvan időegység. [Update 63]
- Home server / házi szerver építése
- EAFC 25
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest