Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz fererencz89 #81633 üzenetére

    Nagyon jó kis készülék, unikális hanggal. Elsőre talán fura, máshoz nehezen hasonlítható karakter. Beteszed, ok, szól, semmi különös. Kiveszed, visszarakod a régit, ó te jó ég, mi történt itt, dugjuk vissza azon nyomban az Ion-t történet nagyon sokakkal megtörtént.

    Viszont van egy nagy de minden Ion erősítőnél. Ide másolom Huszti Zsolt bejegyzését az AVX-ről, ő volt a forgalmazója annó ezeknek az elektronikáknak, és a szervizelését is végezték,egészen a közelmúltig:

    "Mintegy 1600 db Ion System erősítőt adtam/adtunk el 1988-1992 között Az egyik legmegbízhatóbb készülék volt az ez idő alatt forgalmazott NAD,Creek,Audiolab,Incatech,Arcam,Cyrus,Onix,Exposure, stb. erősítők mellett. Abszolút nem volt és ma sem hajlamos a leégésre. Minden hozzám került darab esetében vagy egyértelmű volt a kimeneti rövid zár, vagy (sajnos) valamiféle modifikáció.
    Sőt, az Ion működési jellegéből következően az évek során a munkapontja "leül", azaz megfutás helyett inkább még kevésbé műxik, inkább csak elkezd torzan szólni. (néhány évente be kell állítani.

    Ami a szervizt illeti, megcsinálni bármit meglehet. Valóban nem atomfizika, sőt. Ám attól, hogy valami egyszerű, még nem feltétlenül primitív is. Azonban az Ion Systems lelke egy olyan alkatrész, ami bizonyíthatóan beszerezhetetlen, sőt raktáron (maradékban) sincs senkinek. Ez pedig a Philips darlington végtranzisztor. Lehet helyettesíteni, működő erősítőt építeni, de pótolni nem lehet, a kapott eredmény el fog maradni a várttól.
    Kb. mondjuk olyan a különbség, mintha valaki egy 6L6GC végcsőre tervezett erősítőt a cső hiányában EL34-gyel pótolna. Tranzisztoros példánál maradva, mint a Hiraga MC. Az eredeti 2SC1775A(E) tranzisztoron kívül számos más félvezetővel megépíthető, csak köze nem lesz az eredetihez. Működni fog, de azt amiért szerettük, már nem fogja hozni."

Új hozzászólás Aktív témák