- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Köszi.
Igaz kicsit sajnálom érte a pénzt, de ha azt mondja itt mindenki, hogy jó vétel akkor beruházok egyre.
Bár, jobb lett volna olcsobban megúsznom, de itt pesten nem sok használható darab van ami megfelelne nekem ill. nektek.
A vaterás terméket én is láttam, na azért nem sokat adnék. -
BluEyes
őstag
Debreceni csapat. Privátot is nyomj neki, arról kap értesítést. A másikról itt van több kép. Meg ez is eladó. Szóval NAD-hegyek vannak. Gyanús ez.
Mondjuk 25 körül már nem biztos, hogy a NAD-ot erőltetném, ennyiért lőtávolba kerülnek a H/K 6xx-ek, Denonok '90 tájékáról. Látom, már te is megtaláltad korábban az egyiket. [link] Az ajándék kábellel együtt 25-ért meg kéne kóstolnod.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
törölt tag
Például:
Pioneer SA-540
nem rossz
Vagy ez drágábbért:
Denon PMA-480(Dual-okat erősítőben nem ismerem igazán, a lemezjátszóik közül egyes darabok nem rosszak, de kb. ennyit tudok)
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz #56474624 #6707 üzenetére
Dual CV-6040 pl. nekem tetszik, igaz kopottas kicsit, de megnyerő a külseje alapján.
-
Tristis
őstag
Denon Pma 320a nagyon híres és elismert erősítő volt a 90-es évek elején. Lehet is általában találni 20-22k körül. Azért én nem sorolnék ezzel egy kategóriába már sok vasat. Ezek még eredeti Japán cuccok voltak. Azért mindenféle noname erősítőket hanyagold ha lehet.
Ajánlott: Denon, Nad, Marantz, Rotel és még esetleg Pio a400, technics-ből valami.Maraztz pm40-es van nem drágán. Nagyon ajánlotta mindenki Tannoyhoz. Egyébként foszlik a nyákja egyesek szerint, ami nem túl jó dolog. Rotelt nem hiszem hogy fogsz találni olcsón. Nad 3020-asok nagy része már nagyon öreg is lehet (30 éves). Azért ne csapkodj jobbra-balra, csak szisztematikusan! Denon és Marantz duálozható, így akár 4 hangfalat is hajthat a későbbiekben. Szvsz nem sok értelme. Inkább 2 jó hangfal, mint 2+2 közepes.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
zodo
nagyúr
Elméletileg találtam itt a kerületben egy Nad-ot, 26-ra tartva, de csak üzenetett tudtam küldeni, amire még nem kaptam választ.
Nem jönne össze, akkor rendelek valamit az Old Hifi Fan Club-ból.Más:
Említettem, hogy van egy Marantz SR5200-em.
Elvileg be lehet állítani, hogy a CDR helyett az MD felíratott írja a kijelzőre.
Ez egy közös gomb és a CDR az alapértelmezett.
Kézikönyv leírása alapján, nem tudtam átállítani.Van olyan akinek már sikerült vagy van elképzelése, hogyan tudnám rábírni ?
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Mélynyomóval kapcsolatban lenne kérdésem.
A rendszer eddig: Yamaha rx-497 és Yamaha NS-333
A kérdés:
Melyik mélynyomó lenne jobb választás zenéhez (márkahűség miatt mást ne): Yamaha YST-SW015 vagy Yamaha YST-FSW050
Nem cd minőségű zene hanem mp3 gépről és 12m2 a szoba.
Válaszotokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
-
zodo
nagyúr
válasz BluEyes #6717 üzenetére
Köszönöm, hogy figyelemmel kiséred a vásárlási szándékomat és hasznos tanácsokat adsz.
Ma megyek, egyett megnézni ill. hallgatni. Kép
25-re tartja az eladó, majd meglátjuk, ha jó megveszem.Amúgy, ezeket rendeltem volna vidékről:
Marantz Sr-25 19k
Rotel RX 300 20k
Technics SA 5170K 17k
Technics SA 5370K 18k+ futár 2.5k
Gondolom, jobban járok a Nad-al, mert le tudom tesztelni és itt van pár utcával lejebb.
Szerk:
Volt még egy variáció, de nem biztos ,hogy eladó külön az erősítő. (még nem kaptam választ) Marantz Model 2200-t + Marantz Model 5020-as deck-el. 42k[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
Ami a képen van, az jónak látszik. Kérdezz majd rá azért, hogy volt-e javítva, "tuningolva" (reméljük nem gányolt bele még senki),potik, kapcsolók ne recsegjenek, oszt meg lehet venni.
A kis NAD, meg a korabeli legendák - Pioneer A400, Denon PMA320A - azért (is) jó vételek, mert egyszerű eladni őket, ha úgy alakul. Van egy kialakult piaci áruk, van állandó kereslet, úgyhogy nincs bukta.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
zodo
nagyúr
válasz BluEyes #6719 üzenetére
Sajnos, ezt a hsz.-od, már vásárlás után olvasom.
Meghallgattam a helyszínen, az eladó saját építésű hangfalain.
Szépen szólt, bár én nem vagyok egy jó fülű, e téren.
Amúgy nem kérdeztem meg , hogy volt e javítva, de azt elárulta magától, hogy a "áthídaló féleséget" ( nem tudom a nevét) megbütykölték, panelon belül van forrasztva.
Külső állapota is szép.
Épp most próbálom, beüzemelni. -
zodo
nagyúr
válasz perempe #6721 üzenetére
Hát nem is tudom pontossan, látni kéne hozzá, de megpróbálom körbe írni.
Volt 1 videoton ill. 1 Orion hangfalpárja ( azok a régi hírhedt szériák )
Egymásra tette őket, alul az orion, mert szélesebb és rá a videotont.
Alsónak a tetejét a felsőnek az alját vágta ki , hogy nagyobb liter tartalmú ládához jusson.
Az alsó Orion előlapjában nincs hangsugárzó csak a hátoldalán alul egy reflexcső.
Az előlapja teli, rétegeltlap akrillal ragasztva és csavarozva.
Felső videoton felétől felfelé volt egy darab kb. 20-as, mély-közép.
Azt mondta, valami tesla márkájú.
Úgyancsak a felső videoton előlapján is volt egy reflex nyílás ami az alsó felébe került.
Hangfal torony tetején, pedig egy csípogó állt szinte a levegőbe.
Annak nem jegyeztem meg a nevét, valami M betűvel kezdődő 5-6 karakter hosszú.
Tényleg jól szólt, persze ott voltak a kellő tekercsek, váltók ami kell hozzá.Na valahogy így nézett ki, de nem röhögni.
-
zodo
nagyúr
válasz BluEyes #6723 üzenetére
Ahogy belátni a tetején lévő szellőzőkön, nem láttam nagy matatást benne.
Közben, már a helyükre is kerültek.
Szomszédok fognak örülni, Lajcsinak.
Nagyot szól és szépen , asszem nem fogom megbánni, hogy melette döntöttem.
Köszönöm, nektek a sok-sok segítséget.
(#6724) perempe
Az első link, nálam nem nyilik.
Na , szerintem ő is ilyesmit szeretne összehozni, mint jobbról a második " Event " széria.
Most még csak tesztelte , mit tudhat egy nagy álló doboz.Jó lehet neked, ha ilyeneket hallgathatsz.
[ Szerkesztve ]
-
perempe
addikt
Már nekem se jön be, különben működött. Ez biztosan jó link a CD lejátszóról. [link]
A motorok darabárra se olcsók.
[link]Összerakom már a Fountek FW168/Seas 27TBFC/G monitoromat, csak otthagytam a dómsugárzómat említett ismerősnél, 8" Peerless-szel próbáltuk ki. A The Who Sell Out-ját végighallgattam.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
zodo
nagyúr
válasz perempe #6726 üzenetére
Most már ok, szép darab, ránézésre.
Nekem nincs cd lejátszóm, régen volt egy akármilyen sony ami ugyanabból a szériából származott, mint az akkori erősítőm.
Most csak a Sony MDS-JE520 van és a pc ill. egy playstation2, mint lejátszó eszkőz.Értem, szóval te magad építed a hangfaladat, de miért off-ba ?
Szerintem ez a téma ide való és talán sokakat érint(het).Sajna, nekem se helyem, se pénzem, se ídőm ilyeneket kitalálni, tárolni és megépíteni.
Szép lesz, biztos amit építesz. Várjuk a fejleményeket!(#6727) Tristis
Ok, megnézetem.
(#6728) DBob
Jól tippeltél, valami plexi lapokat tároltak benne.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Tristis #6727 üzenetére
Ha a kondenzátorokon lévő feszültség amplitúdó értéke eléri azt az szintet hogy a hangfalak előtt lévő relé behúz, akkor már rendben van. Ha ezt pár mp alatt meglépi az erősítő akkor jók a kondenzátorok, cserére legalábbis nem szorulnak.
Amikor ez hosszú percek (vagy mint nálam egyszer) órák alatt történik meg akkor ott muszáj a csere. -
őstag
Nagyon nem kéne megmozdulnia. Az akkor észlelhető látványosan ha egyenfesz kerül rá, pl egy ceruzaelem két végére érinted rá a hangfalkábelt. Ezt szokták is alkalmazni a helyes fázis meghatározására ha kábelből, bekötésből nem derül ki.
Amikor a relé behúz, akkor csak egy (relé típusától, paramétereitől) kattanás hallatszik, és utána szólni kezd az erősítő. A távos erősítőkben már kettős relé kapcsolás van. Egyik esetben magát a feszültséget kapja meg az erősítő fő részei, miután a távról vagy előlapról interakciót érzékelt, másik pedig utána a hangfal ráengedése a végfokokra, miután az üzemi állapotot elérte.
-
zodo
nagyúr
( most már tudom a nagy Marantz-om is két lépésből kapcsol be )
Az enyém, mozog be és ki kapcsoláskor is, viszont nem kattan.
Kb. annyira, mintha az említett ceruzaelemes tesztet végezném el.
( megnéztem a Marantz, viszont nem mozdul )Hangfalak jól vannak csatlakoztatva, bár a 3.5 jack => Rca kábel, elég vacak.
Elméletileg földelt a hálózati csatlakozó is, itt a panelba.
Lehet, hogy a pc-ről kap valami jelet ?#6733) Rozoga62
Köszönöm szépen és viszont kívánom !
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ha annyira pattog mint ha elemet érintgetnél a hangfalkábelre akkor az minden, csak nem bíztató. Régebben nekem is pattantak a hangfalaim az akkori erősítőimmel, de csak hangjuk volt, mozdulni (azt hiszem) nem mozdultak.
Az hogy nincs "pattanásvédelem" alapvetően nem gond, csak a tudatalattit hagyja nyugodni azzal hogy "így biztos nem lesz baja a hangfalnak". Szóval nem tudom nadban milyen hasonló védőelektronika volt, ha volt-e...de problémát még akkor se kéne okoznia szerintem ha ténylegesen el-elmozdul a hangszóró ki-bekapcsoláskor....szerintem
-
zodo
nagyúr
Ídővel kiderül.
Egyenlőre nem ízgat, lehet, hogy régi és nincs benne védelem (ahogy mondod) vagy nem tudom. Max. nem kapcsolgatom.
Nem melegszik a készülék, szépen szól, ahogy kell.
1 W kijelző folyamatos égésekor, már igen nad hangja van, még féltávig sem tekertem fel a hangerő gombot. Kéne hozzá, valami nagy hangfal.Van ötlet, tesztlemezre ?
Symphonikus, Jazz vagy nem tudom csak ne altatós.
Nekem csak gépzenéim vannak, de bármit szivessen meghallgatok.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az ha nem kapcsolgatod, alapvetően nem rossz ötlet az erősítő szempontjából, mert az állandó felmelegedések és kihűlések eszik a forrasztásoktól kezdve az icken át mindent.
Viszont rossz ötlet a villanyszámla szempontjából. Azt mondod nem melegszik különösebben, és a kisméretű trafójához a 2*30w egész jó teljesítmény. Ebből feltételezem AB osztályú munkapontja van, így nyugalmi áram nem túl magas.
Tesztlemeznek olyat hallgass amit egyébként is. Hiszen ezeket ismered a legjobban, ezen veszel észre a legtöbb minden változást. Én ha zenét hallgatni megyek akkor viszek pár dolgot. Vangelis, Andreas Vollenwieder & Friends, Kitaro, Enya, Diana Krall, Grover Washington Jr. + ami épp eszembe jut.
-
zodo
nagyúr
Persze csak viccnek szántam, hogy nem kapcsolgatom.
"Ebből feltételezem AB osztályú munkapontja van, így nyugalmi áram nem túl magas."
Nem tudom, mit is jelent az AB osztályú munkapontja, de a Marantz-om melegebb készenléti állapotban, mint ez üzem közben. Közel 4 órája hallgatom folyamatossan.
Azt tudom, hogy úgy szokás vásárolni vagy tesztelni, hogy viszi magával a bevált lemezeit.
Eladó is csodálkozott, hogy üres kézzel mentem, ezért az ő lemezeit hallgattuk.Tényleg szépen szól és ritkán ülők be a stereo-ba, de mint láthattad a képeimen, most pont benne vagyok és néha fel fel kapom a fejem az ismeretlen részletekre, amit eddig nem vettem észre. Mondjuk ezeket a kis Tannoy-okat, sosem hallgattam így csak háttér sugárzoként mentek. Előtte egy Technics SB CS65-ös hangfallakon hallgattam a zenét a Marantz-al, de ez most jobbnak tünik.
Akkor, szétnézek a lemeztáramba, hátha találok valami elfogadható minőséget.
Csak gondoltam, hátha van egy pár spéci audio tesztlemez , amivel ajánlott meghallgatni a cuccost. -
KMT
addikt
Allan Taylor, Steve Strauss, Clint Mansell (azaz inkább Kronos Quartet & Mogwai), Bugge Wesseltoft, Stina Nordenstam. Így hirtelen ezek jutnak eszembe, amik jók lehetnek tesztelésre. Ezeket érdemes megtoldani a saját kedvenc zenéiddel és tesztlemezekkel.
Amúgy érdemes lenne elhúzni a faltól a dobozokat.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nekem egy SR7400 van rákötve Tannoy F3-akra mellettem, és ezen kívül van egy másodlagos (ám többet használt) rendszerem.
Ami miatt többet használt a másodlagos rendszer, mert csak háttérzene jellegű zenéhez nagyon melegszik és sokat fogyaszt a marantz. De nem a munkapontja, és a hangfrekvenciás része miatt. A tápegységben a stabilizátor ami fűt keményen. Ez különösen kellemetlen amiatt mert a tápegység amit szokás alulméretezni a mostanság divatos fogyasztói szokások szerint, és ha az megpukkan akkor esélyes hogy olyan mint az elvált barbi: visz mindent.
-
őstag
-
-
zodo
nagyúr
Szépek az F3-ak, kár, hogy nem tudnám elhelyezni őket.
Sr7300-as szériát nem ismerem, de ma rákerestem és találtam valami service manualt.
Volt, van az áramköreivel valami gond ?(#6744) DBob
Hát nem tudom, a szoba közepét túlzásnak érzem, de valóban, nem 100-as, ha közel van a falhoz vagy bármilyen akadályhoz. A nagy álló frontokra , talán jobban igaz az állítás, mert ezek a kis könyvespolc hangfalak amúgy sem a mélyeikről híressek.
Persze, valóban, jobb megoldás a vásárlás alkalmával első reflexest választani.
Én nem gondoltam erre, épp volt pénzem, akciós volt az MX1 , megtetszett és megvettem.Ja, DBob, te az a Bob vagy aki szokott, zenével kapcsolatos teszteket írni ?
Legalábbis, tegnap belefutottam egy "Bob" írásba, valami zenei szoftver kapcsán.(#6745) Ba cy lus
Köszönöm, most már lesz, mit összevadásznom.
-
zodo
nagyúr
válasz Rozoga62 #6748 üzenetére
"Hallás" híányában, kiegyeztem 10-12 centiben.
Szerintem ez az elhelyezősdi is csak a magasabb hangerőnél adja tudtára a hallgatónak, hogy épp rossz helyen van a hangfall, de itt a panelba ritkán lesz ilyen alkalom.
Ezek a hangdobozok amúgy sem a mélyekről szólnak, de ha éppen a mélyekre vágyok, beküldöm a mélyládát és kész. (saját vélemény)(#6749) DBob
Renben, csak kiváncsi voltam, hátha te vagy az a Bob.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...