- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
üdv ismét. épp kínzom a videoton 6363s-t. kellemes hangja van. a két hangfal közül az egyik mintha "gyengébben" szólna. főleg balance tekekrgetésnél. a mélyet elsőre tompábbnak érzem a gagyi 2.1-hez képest, de lehet csak szokás kérdése.
fő gond, hogy alacsony hangerőn a poti tekergetésnél recsegnek a hangfalak. ez minek a hibája lehet? meg kéne próbálni kihozni a legtöbbet ebből a rendszerből, mert ez fogja váltani a pc-hez kötött 2.1-et.
-
tdd587
őstag
Összes hifis barátom házas/házasodik és régen túl vannak a 2 millás határon. Ami soknak tűnik, valójában mindig 200e forintot tettek hozzá, csak hát 5-10 év alatt az ugye milliók...
Perempe:
Sok szeánszon voltunk már, ahová milliós gépeket verő filléres dolgokat hoztak megverni a nagyokat, de aztán mindig az lett belőle, hogy ejnye-ejnye, hagyjuk meg ezt a nagyoknak. Természetesen vannak túlárazott dolgok, természetesen ár/érték arányban lehet jobbat felmutatni saját/hazai építésben, viszont (és erre sokára jöttem csak rá én is) a sok milliós cuccokat azért adják olyan drágán, mert megtehetik, mert gyakran nagyon jók és mert úgyse tudsz mást csinálni, mint megvenni, ha tényleg vájtfülü vagy. Mármint kiválogatás után azt a gépet, ami neked tényleg megér milliókat.
Példa: ha van 4 millió forintom 2 hangfalra, akkor:
1. vehetek újonnan egy 4 milliós hangfalat
2. vehetek használtan egy 8 milliós hangfalat 4-ért
3. odaadhatom neked vagy bárki másnak a teljes összeget, hogy építsél valami nagyotÉn a második opciót választanám, de a többire is tudok példát természetesen.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
perempe
addikt
3.b. Építesz magadnak. Építésnek a lényege, hogy a kommersz árának töredékéből lehet hasonlóan jót készíteni.
Ismerősöm szomszédjának rakott össze hangfalat 1-2 hete $20-os Dayton hangszórókból, de szerinte jól sikerült. Meg lehet a csúcskategóriát is célozni: a GedLee Abbey 12-nek[link] van DIY változata is. Nem 85db érzékenységű a kicsike.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
CséZé
őstag
Hi!
Korábban már járatm a 2.1-es PC hangfalas topikban és 30-40k környékén igazából a Z-2300-at tudták ajánlani.
Nos, nekem van egy LG LF-U850 típusú micro hifi-m, amit a minap rákötöttem a gépemre és igencsak meg voltam vele elégedve, mind hangerőben, mind basszusban és nem utolsósorrban a hangzásban. Viszont ezt a cuccot öcsém használja a gépéhez kötve.Kérdés: mit érdemes nézni ebben az árkategóriában? PC-s hangfalak vagy inkább micro hifi, esetleg más?
-
Auratech
őstag
Ha utolsó 2kilódat költöd hifire, elválik, Ha 2millát, akkor ő is ott akar lenni, amikor összerakják neked és megmondja, hogy mindenképpen a cseresznye színű passzol a nappali új színéhez, amit egy tónussal sötétebbre festet a jövő héten. És ....látja, hogy van füled a hallásra.
Auratech Field Recording
-
Tristis
őstag
Szerintem 40k-t nagyon nem szabad rászánni..... Vagy kevesebb vagy hifi...
Én ehhez mérten is mondtam, amit mondtam. 5.1 kilőve nagyon. Gondoljatok bele! 6 hangszóró egy adott árért vagy kettő, esetleg három... Nagyon nem mindegy! Minél több, annál értéktelenebb az egész... ez csak szimplán a racionalizmus mezején haladva.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
őstag
Miért csak a két véglet jöhet szóba?
Ha el kéne költenem 40k-t erősítőre és hangfalra, akkor néznék valami Mission 760i-t 20k körül, és mellé 20k-ért egy erősítőt. Mindkettőt használva "természetesen". Vagy ha olyanok az igények akkor egy olcsóbb erősítőt ami meghallgatás alapján még jó, és mellé egy pici subot. A sok cuccok közül nálam egyiknél az utóbbi kialakítás van, és ez belefért egy 40k-s limitbe épp.mod: ha kell akkor még lehet a hangfalból lentebb adni, az igényektől és a szoba akusztikától függően. pl. van itt olyan 5-8ks hangfalam ami bár alapvetően messze rosszabb mint a fent említett mission, de mégis volt hogy meglepően jól szólt hozzá képest. És bár ezeket a fadobozos geniusokat nem ismerem, de meg merem kockáztatni látatlanba hogy azoknál alapból jobb
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
Én új cuccokról beszéltem, szerintem a srác nem akar használtat venni.
Meg én nem szeretem a használt cuccokat ha zenéről van szó. Ki tudja hogy az előző tulaj hogyan hajtotta szét a hangfalakat. Amúgy persze igazad van, használtból biztosan lehet 40-ért is venni valami értelmeset. -
Tristis
őstag
Lentebb leírtam, hogy én mit ajánlok nagyon olcsón: Ozaki WR 450 2.2
Fórumon van is topicja, nézegesd mit írnak a fórumtársak.Olcsó hifi:
Hangkártya: SB Audigy 3k
IC kábel: Diy 4k
Erősítő: Denon 320 18k mondjuk (persze lehetne más erősítő is, csak ezek olcsók)
Kábel: tűzálló diy 5k
Hangfal: Tannoy F1 használtan 22k mondjukEz 52.000Ft. Ha kispóroljuk az első két tagot akkor is 45k. Ez az én verzióm. Kis missiont még nem hallottam csak az m33-ast.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Alex91
félisten
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Tristis
őstag
Ne nagyon számíts szerintem semmi jóra. Két normális trafó kerül 10.000Ft-ba.
Azt megállapítani, hogy jobb lehet-e mint a pc... Jó kérdés. Talán még így is jobb lehet. Én nem spórolnám el és inkább vennék egy 30 éves Denon-t.[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
hello. kipróbáltam átdugva, igen, ugyanaz a hangfal szól gyengébben.
azt nem tudjátok, hogy ezeket a régi soktűs csatikat amik az erősítőn vannak, illetve a kábelt meg lehet úgy oldani, hogy rca-val rá tudjak dugni dolgokat? mert csak úgy ment a cucc, ha a kazettás deck-en keresztül kötöttük a laptopot jack-rca kábellel.esetleg ismertek valami jó szervízt pesten (belváros előny) ahol korrektül át tudnák nézni (persze óccsóért) ?
-
Atis707
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy adott egy 60W-os LG erősítő 2 pioneer hangfallal. Számítógépről, alaplapi hangkártyáról jack-->rca átalakítóval van megszólaltatva, de úgy érzem nem adja vissza a rendes hangzást amit pl. egy CD-nél tapasztalok (nem egy új darab, csak az eredeti cd-ket viszi ). Érdemes SP-dif kivezetést venni, és onnan rca átalakítóval rákötni?
-
jookomak
őstag
válasz Atis707 #6427 üzenetére
Ez milyen erősítő? van rajta digitális bemenet, vagy csak rca? ha van digit (koax, vagy optikai) akkor kártyából az erősítőbe és halleluja.
spdif-et nem tudsz rca-ra alakítani, mert előbbi digitális, az rca pedig analóg.
ha csak analóg az erősítő, akkor vagy veszel jobb hangkártyát, vagy ajánlották pár oldallal följebb a pocketvoice dac-ját. (ez amúgy engem is érdekelne erősen) -
jookomak
őstag
válasz Atis707 #6429 üzenetére
Ba cy lus kollegát kéne megkérdezni erről a dac-ról, ő ajánlotta, szerinte jobb mint pli egy x-fi. itt a linkje: [link], 15 rókába kerül.
kíváncsi lennék, hogy jobb-e mint pl egy emu0404 hangkártya, vagy valami hasonló kategóriás. és milyen bemenet van hozzá, azt se tudom. -
DjKoxi
senior tag
válasz jookomak #6433 üzenetére
Szívesen!
Sajnos a javításhoz nem értek. Azt nekem a cégnél a rádiós kollegák szokták csinálni.
Bár volt egy hasonló problémám egy technics av erősítővel. A konyhába vettem, valamikor az enyém volt ( 1995 ben vettem majd eladtam ) és visszavásároltam. A panelon lévó két szalagkábelszerű csatlakozót megmozgattam, lehúztam - visszadugtam és megjavult.
-
törölt tag
válasz Atis707 #6436 üzenetére
Úgy érted 320-as, jól kódolt mp3-hoz képest? Szerintem aligha, és szerintem nem is hangkártya függő, inkább gyakorlat kérdése a dolog...
Meg csodát azért ne várj egy DAC-tól sem, hoz észrevehető javulást, de nagyon nincs egy súlycsoportban egy jobb hangfalra való cserével a javulás mértéke. -
Tristis
őstag
válasz Atis707 #6438 üzenetére
Vegyél egy E-mu 0404-et 15 körül használtan. Minőségi különbség lesz, de már egy Audigy 1-gyel is nagyon jól jársz. X-Fi-ről mindenki csak rosszat mond. Én most vettem az E-muhoz hasonló kártyát: Esi Maya 44, ez is szóba jöhet. Dacot drágább árkategóriában ajánlják (50e+)
Nem vagyok biztos, hogy nem-e elég lenne egy Audigy ehhez a rendszerhez. 200Ft-os RCA kábel helyett is kéne valami normálisabb kábel. Nekem saját gyártmány van, kapni kevés helyen lehet jót sajnos...
Jah és ne winamppal hallgass zenét Minimum jetaudio, de inkább foobar Asio plugin-nel. Az is nagyon komolyat javít a hangzáson és ingyen van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Tristis #6441 üzenetére
DAC csak 50 ezer felett? Ennyi erővel egy hangkártya miért jó 50 ezer alatt?
Eleve a hangkártya több alkatrészből áll ki, meg mégiscsak a gép belsejében történik a digitális-analóg konverzió, miért lenne az jobb 50 ezer alatt?
DAC-ot nagyon sokan építenek/építtetnek hifisták közül, bőven 50 ezer alatt, és valószínű nem azért, mert rosszabb lenne, mint az általad felsorolt kártyák, hiszen simán megvehetnék őket... -
őstag
válasz Tristis #6441 üzenetére
"X-Fi-ről mindenki csak rosszat mond."
Ezek szerint én és sok-sok millió ember senkinek számít. X-fivel nincs semmi baj, csak valakiknek nem tetszik. Olyan ez mint intel vs. amd, nvidia vs. ati. Nem lesz attól a másik tábor hülye mert ők a mást használnak."Jah és ne winamppal hallgass zenét Minimum jetaudio, de inkább foobar Asio plugin-nel. Az is nagyon komolyat javít a hangzáson és ingyen van."
foobar2000 faqDoes foobar2000 sound better than other players?
No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.Erre még a foobar készítői is azt mondják hogy "Nem, nem szól jobban". És ez igaz a többi lejátszóra is. Unalmas már hogy csak azért mert x.y-nak jobban tetszik valamelyik lejátszó, megmagyarázza azzal hogy mert jobban is szól. Asio meg hangzásba nem szól bele.
És mellesleg nem, nem winampot használok hanem totemet, audacioust, és listent. -
törölt tag
válasz Tristis #6443 üzenetére
Nem, ezzel épp azt akartam mondani, hogy egy DAC lehet ugyanolyan jó, sőt jobb választás, mint egy hangkártya. És 50 ezer alatti összegről beszélünk. Aligha tudsz rá indokot mondani, hogy ugyanazon összegből miért ne lehetne jobb DAC-ot csinálni "nagyüzemi szinten" is, miközben egy DAC kevesebb alkatrészt tartalmaz, kevésbé problémás, mint egy a számítógép belsejében, iszonyat elektromos zajban csücsülő hangkártya... Körbe kell nézni DAC ügyben, sok kis cég van, akiknek az ár-teljesítmény szintje messze túlmutat a creative, stb. nagy cégek termékein. Nem is tudom, kitől hallottad, mindezt, de ez így nem igaz egyszerűen, főleg ha a referenciaszint az ugyanezen összeg alatti hangkártyák...
[ Szerkesztve ]
-
Atis707
tag
Építéstől ockódok, bár haverkodok a hobbielektronika.hu-val köszönöm a segítséget!
Egy úgymond ideiglenes megoldásként mit szóltok erre: pc optikai kimenet->dvd lejátszó rca kimenet-->hifi? A dvd egy LG gyártmány, használtan vettem, bár az aranyozott csatlakozó biztató számomra röviden; milyen minőségű egy dvd átalakítója/hangkártyája? (ha lehet így nevezni.)
szerk: dachoz nem kell driver. elég előny?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Atis707 #6446 üzenetére
Az DVD függő is. Nekünk egy philips van itthon. Igazából annyira nem rossz, de ha azt kéne használjam a már megszokott cd-m helyett, az úgy nem lenne olyan jó.
Neked annyi előnyöd van, hogy még nem szoktad meg a jobbat (bár fogalmam sincs, mennyivel tudna többet ahhoz a DVD-hez képest a szóban forgó, vagy akár más DAC). -
Kloss
őstag
Az én véleményem szerint a számítógép és a HiFi nem összeegyeztethető.
Már ha az ember komoly hangszórókon, nem "tucc-tucc" zenét akar hallgatni és persze nem "takarítás közben is szóljon valami" alapon -
Auratech
őstag
Gondolom itt a kommersz alaplapi fullHD-audio azalia, vagy realtek csodákra gondolsz. Azért nem olyan szar egy jobb CD áráért kapható külső konverter már...
Számítógéppel történik a felvett zene megmunkálása...többnyire(igen ,tudok az analóg masteringről is..de többnyire..)
A CD is számítógép, csak lejátszó számítógép.
És a hangszórók komolyak! Komolyan.
Egyébként ma ablakot pucoltam és a szobában Stacey Kent énekelt, ha már máshogy nem tudott segíteni Ahogy a hangorkán kifért.Auratech Field Recording
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...