- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #5150 üzenetére
Jaaaaa Áhh vicc az egész. Pénteken ugye azt mondták mikor hívtam őket, hogy fél óra múlva érkezik meg a hangfal hozzájuk. Kedden (ma/tegnap) hívtam őket, hogy akkor hol is van a cucc. Azt mondta a csávó, hogy éppen most hozták meg a kollégák. Hát nem akartam visítvaröhögni a telefonba, de nem rossz fél óra volt
Azt mondta, hogy holnap (azaz ma) már nálam lesz a szett. Kiváncsi leszek.Csak azért nem rendeltem meg máshonnan, mert másik helyen ahol ki van írva a honlapra hogy raktáron van, ott 8 nap a beszerzési idő (ilyen alapon nekem is van raktáron minden, azt nem kell tudnia senkinek, hogy a gyár raktárában van), jövő héten meg nem leszek egész héten itthon. Szóval ha nem jön meg holnap, akkor már szinte mindegy is...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy ilyen megbízhatatlan, hazug céghez vajon melyik ügyfél fog visszamenni? Siralmas, hogy tudnak így bánni a vevőkkel. Persze maguk alatt vágják a fát, de azért akkor is. Azért ha egy 200 ezres cuccot vettél volna, akkor lehet minden úgy ment volna, mint annak a rendje.
-
törölt tag
Hát én azt nem tudom, milyen lehet, ha adnak. Szerintem szerezz be sima réz hangszórókábelt (talán 6-7-800 lehet métere, igazából fogalmam sincs pontos összegről, ennél nem drágább, az biztos), ezt még talán MM-ben/Saturnban sem adják annyival drágábban...
[ Szerkesztve ]
-
horvi82
csendes tag
Szeretnék álló hangfalt vásárolni zenehallgatásra és nem igazán tudok dönteni az alábbi termékek között.ezért szeretném kikérni a szaktudásukat,véleményüket.
1. Wharfedale Vardus VR-400
2. yamaha ns-555
3. yamaha ns-777
4. quadral quintas 400Ez a négy lenne amit kinéztem de nem igazán tudom eldönteni. Ha tudnátok segíteni azt nagyon megköszönném.
-
vipisti
tag
válasz horvi82 #5157 üzenetére
A véleményem az, h felmentem a HifiPiacra, és az aprókban első helyen van 69e-ért egy Tannoy Revolution R2, ami valószínűleg mindet leveri. De ha zenére lesz, ilyen árkategóriában inkább kétutas polcban gondolkoznék. Újonnan megérne egy próbát a Mordaunt Short AVANT 902Ai vagy a Rubicon R 63S. (bár ezekhez állvány is kéne)
[ Szerkesztve ]
Gnothi seauton.
-
törölt tag
-
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #5162 üzenetére
Úgy van végülis, hogy ha telefonálnak hogy megjött a cucc, akkor át tudja mindig venni valaki, szóval ebből nincs gond szerencsére, ezért is vagyok türelmes. De most már kicsit kiakadtam...
Ha ma sem jön meg akkor kicsit komolyabban elbeszélgetek velük, mert akkor már 110% hogy hazudnak és az ő hibájuk.
[ Szerkesztve ]
-
-
vipisti
tag
Műszaki megfontolásból van egy ökölszabály, h ~200e alatt inkább kétutast. A kétutasoknak általában tisztább a középtartományuk, gyengébb a mélyük, a 3utasokban több a keresztváltó, több probléma (interferencia) lehet a hangképpel. Hangsúlyozom: általában. (egyébként tudtommal a stúdiókban is 2utas monitorokat használnak)
Mondanom sem kell, az összes ilyen vuduzás a csóringerek problémája (engem is beleértve), ha 2 millád van hangfalra, akkor csak a színére kell figyelned@horvi82: Miért, a csávó 1db hangfalat árul? Nem tudom, ezt honnan vetted, de ha igaz, sok sikert neki az eladásához
[ Szerkesztve ]
Gnothi seauton.
-
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Végre megjöttek a JVC SP-F500 hangfalakElső hallgatásra vegyesek az érzések. Meglepetésemre nem egyértelműen jobb mint a Genius 1250X, így valóban felértékelődött bennem a két kis kétutas
Ahogy vártam is, a JVC-vel megjöttek a mélyhangok, nem is akármilyenek, ez rendben is van, viszont a közép egy kicsit nekem furcsa. A torzított gitárok nem szólnak olyan keményen mint a Geniuson. Emiatt kénytelen voltam játszani az EQ-val a lejátszóprogiban, valamelyest javult a helyzet. Még hallgatom, próbálom, tesztelem, első hallgatásra nem estem tőle hanyatt, de nyilván egy 22ezres hangfalpártól nem lehet annyit várni.
Ja meg hallgattam rajta kis tucc tucc zenét is, abban helytáll, van benne mély meg magas azokat szépen leadja.Adtak hozzá kábeleket, viszont kicsit rövidek és vékonyak is, szóval beszerzek valami jobbat. De ettől gondolom túl nagy változás nem lesz.
-
-
AMDFan
addikt
EQ dologgal kapcsolatban egy kérdés.
Ott az én értelmezésem szerint azt állítom, hogy egy bizonyos hangfrekvenciatartomány hangosabban/halkabban szóljon. Namost ez ki tud hatni a hangfalban lévő hangváltó működésére is? Szerintem nem, de mégis mikor az EQ-val játszok az az érzésem, hogy a mély és a középhangszórón változik hogy milyen hangokat adnak le.
Vagy a hangváltó ennél bonyolultabb és hülyeség az egész amit írtam? -
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #5169 üzenetére
Mennyire kell vigyázni az elején a hangerővel? Gondolom nem szabad egy friss hangfalat nagyon "megküldeni". Még túl hangosan nem hallgattam, de azért már volt rajta kakaó
Mellesleg nagyobb hangerőnél ahol a Genius már elvérzik ott ebben még van tartalék, ebből a szempontból nekem jobban tetszik.
-
BluEyes
őstag
Kűggyed neki nyugodtan, semmi baja nem lesz. Persze a szélsőségektől tartózkodj azért. A hangszínszabályzókat hagyd nullán az első 1-2 órában, oszt ennyi. Csak a biztonság kedvéért, mert ennek sincs igazán jelentősége.
A hangszínekkel amúgy célszerű a későbbiekben is óvatosan bánni, mert megtöbbszörözhetik a kimenő teljesítményt, és ez nagy hangerőn megsütheti az erősítőt, vagy a hangsugárzót, vagy mindkettőt.[ Szerkesztve ]
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
AMDFan
addikt
válasz BluEyes #5175 üzenetére
Most éjszakai üzemódban megy Holnap még hallgatom aztán nem leszek itthon egy hétig.
Az erősítő befolyásolja a hangfal "alaphangját"? Tehát nagyon másképp szólna másik erősítővel? A mostani amivel hajtom papíron jó, Onkyo A-8840, 2*135W sztereo, de nem egy mai darab... -
BluEyes
őstag
Persze, befolyásolja, vannak jobb és kevésbé jó hangú erősítők. De ehhez a hangfalhoz szerintem még túl jó is az Onkyo, úgyhogy ne foglalkozz ezzel. Hangerőszabályzóval nagyon óvatos legyél, az erősítőd nagyobbat tud szólni, mint amit a hangfal elbír.
-
AMDFan
addikt
válasz BluEyes #5177 üzenetére
Végülis lehet, hogy csak megszoktam az előző hangfal hangját és azt tartom "normálisnak". Ez pedig szépen szól... csak máshogy Hallgatnom kell még pár napot.
Meg lehet hogy furcsállom, hogy a régin nem volt igazán mély, ezen meg annyival erőteljesebb, hogy túlzásnak érzem a középhez képest. A magasa amúgy szebb mint a réginek.
Beszéltem egy sráccal akinek ilyen van és ő azt mondta, hogy a Genius HT 5005-ösnek a mélynyomója erősebb mélyet ad. Hát nem tudom, hogy ő mit csinált, de ez a JVC nem kicsit szólja le az 5.1es Geniust.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Üdv.
Van 1 régi MARANTZ PM - 710 DC stereo erősítőm.
Az a gondom vele,hogy a Sennheiser HD555 fejhallgatóm csúnyán berecseg vele nagyobb hangerőn a mélyeknél.Ha a hangkariba dugom akkor nem recseg.
Mi lehet a gond vele? -
MIFtIli
aktív tag
Valaki esetleg tudna segíteni?
[link] -
BluEyes
őstag
válasz MIFtIli #5182 üzenetére
Digital to Analog Converter
A digitálisan kódolt (wav, mp3, audio cd stb.) zenét alakítja vissza analóggá, azaz hallgathatóvá. A lejátszódban már van ilyen, a füles kimeneten hallgatható zene analóg. Ha van digitális kimenet a lejátszón, (optikai vagy koax) akkor oda be lehet kötni egy jobb minőségű külön DAC-t, és azzal dekódolni, így jobb lesz a hang.szerk: talán jobb lesz a hang.
[ Szerkesztve ]
-
tigipuf
senior tag
sziasztok!azt szeretném kérdezni,hogy tervezek venni egy 5+1 genius cuccot(filmre,játékra),de mellette szeretném megtartani jó öreg stereo cumómat zenehallgatásra.na már most az megoldható(asus xonar ill. egyelőre az alaplapi),hogy mind a kettő rendszer egyszerre legyen rákötve a gépre?az a gond,hogy öreg erősítőm csak rca bemenettel rendelkezik,s ha jól tudom a geniusokon is csak analóg input van.
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
WD40
aktív tag
Még a hangkártyából alacsony szintű jel jön ki (jelszintű kimenet), addig az erősítő fejhallgatókimenete már az elő és/vagy végfokra van kötve, így tudod a füles hangerejét, színét stb a "normál" hangerőszabályzóval állítani.
Ha a hangkártya kimenőjele túl nagy (pl. maximumra húztad a csúszkát windows hangerőnél), akkor ezt a jelet erősíti fel Marantzod, és torzítani fog, nem lehet a végtelenségig minden gond nélkül erősíteni. Megoldás lehet, ha a számítógépen veszed kicsit lejjebb a hangerőt, és utána próbálgatod, hol szól még tisztán.Az analog világ utolsó (?) harcosa.
-
WD40
aktív tag
-
borix
őstag
Kipróbáltam amit mondtál.Levettem a windows-ba a hangerőt és a lejátszónál is kb 10-15% áll mindkettő.Így nem torzít de az erősítőn a hangerőt így föl kell tekerni rendesen ha följebb veszem a bemenő jelet,hogy ne kelljen 70% tekerni az erősítő hangerejét egyből érezhető a torzítás.SoundBlaster PCI 128 régi stereo hang karim van megteszi vagy kellene váltanom pl egy audigy2 ?
-
tigipuf
senior tag
szia,köszi a választ, valami ilyesmiben gondolkodtam én is,majd ha meg lesz minden, és mégse akarna összejönni,akkor ,visszanézek ide (csak attól félek,hogy nem-e bassza a hangkarit,ha mindkét ágat megterhelem,tehát,mondjuk véletlenül,mindkét erőlködő üzemben van)
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
MIFtIli
aktív tag
Valaki tudna nekem jó hangszórókat ajánlani 50ezer forint körül?
A bose 201/301-eseket nézegettem.. (esetleg B&W 685-öse..igaz ez jóval drágább)
Tudna ezekről valami valami véleményt mondani?
Igazából mindenféle zenéhez kellene.. magas legyen tiszta, szikrázó, de azért mély is legyen benne. -
AMDFan
addikt
válasz #56474624 #5169 üzenetére
Most kezd bennem megfogalmazódni, hogy mi az ami nem tetszik a JVC-ben.
Kicsit úgy érzem mintha egy mélynyomós rendszert hallgatnék, nem érzem egységesnek a hangját. Olyan mintha a mély teljesen külön utakon járna. Pl. lábdobnál vagy basszusgitárnál van brutális mély, és utána szakadék, majd jön a többi hang. Mintha kiesne egy bizonyos hangtartomány. Ilyen létezhet? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest