Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz dudika10 #19504 üzenetére

    ok. Szóval van induktív töltés eloszlás moduláció, ami okozhat a hangútban lineáris torzítást. Ez lehet elektromos, mágneses, elektromágneses, és részecskesugárzás forrású.
    A másik fajta lehet a vezetékek mechanikai deformációjából eredő változás, ami nagyon ritkán homogén a rezgő(akár együtt rezgő) rendszer kapacitív különbségei okán.
    Durva eset pld. napkitörés és földrengés meg egy villámos időjárás összejátszása, amikor a zavarjelek elérik a hasznos jelek szintjét. Ilyenkor megáll a tudomány. Normál esetben ezek a hatások kifejezetten csak ennek a demonstrálására létrehozott elrendezésben szembetűnőek. Egyébként a fülre fésült haj sokszor többet ront...
    Például az elég jó házimozi rendszer, amit feltettem egy étterembe az álmennyezet felett van kábelezve. Rengeteg fénycső gyújtó trafó, vezeték, inggyom-binygyom közt kanyargó sok tucat méter vezeték van feltéve. Pontosan hallom, hogy lekapcsolt világításnál tisztábban szól és nem a fény miatt. Részben, mert a trafók mocorognak, részben mert szemetelnek...
    Az egészen halk részek felbontása elnagyolt. Én ezt a halk seprűzés hangjával szoktam tetten érni. Mosottabb lesz és fedettebb. Mintha mp3-tömörítve lenne 128-ra.

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák