- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz Stalker-2572 #5600 üzenetére
ha jól tudom, pl. speedfan default beállításnál 50fölött emelné fel a ventiket rá.. Szal szerintem 50fölött számít melegnek...
-
remington2
senior tag
Hali
Sajna nekem is írnom kell ide, mégpedig aránylag új 320-as wd lemezem kapcsán. Nemrég kezdtem rendet rakni a gépen, és azt vettem észre, hogy másolás közben az egész meghajtó eltűnt (megszakadt a másolás is). Utorrent is hibát jelzett egy folyamatban lévő letöltésnél, piros X, file nem másolható/található.
Belenéztem a naplóba, és ezt találtam:
[link]Rögtön rosszra gondoltam . . . egy 80 gigás maxxtorról másoltam oda/vissza, a hibanapló viszont jelez ide paritás hibát (is), meg a 320-as westernnel kapcsolatban is gondokat. Végül hdtune mutatta meg, hogy a wdvel lehet gond, mert udma mode 6-ból mode 4 -be kapcsolt, ami ugye sebességben is érezhető.
Mi lehet a hiba? Első "eltűnés" utána restartoltam, de mégegyszer előjött, most viszont nem tűnt el.
Szerk: még annyit pluszba, hogy hdtune quick testjével gyorsan végigpörgettem, nem volt gond a wdvel, megnéztem oodefrag checkjét is (ami gyak. chkdsk), és az sem talált hibát.
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Thrawn
félisten
válasz Stalker-2572 #5603 üzenetére
Nem tudod hűteni valamivel? Tegyél mellé egy ventit.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
remington2
senior tag
válasz remington2 #5602 üzenetére
Amit nem értek, hogy miért jelez hibát az egyes (maxxtor) lemezen (jobb oldali ablak), miközben a wd--vel van a gond:
Leszedtem a western digital honlapjáról a wd lifeguard diagnostics nevű progijukat, nemsokára letesztelem, de ez segít valamit?
Szerk: megint másolni akartam, megint "eltűnt" . Ez látható a hibáknál is . ..
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
liksoft
nagyúr
válasz remington2 #5605 üzenetére
Gyönyörűek ezek a képek, csak nem tudom semmihez sem kötni.
Esetleg a SMART mondhatna valamit. Pl: HDSentinel.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Thrawn
félisten
válasz remington2 #5607 üzenetére
Próbáltad másik kábellel, tápcsatival?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
liksoft
nagyúr
válasz remington2 #5607 üzenetére
A 199-es adatátviteli hiba nagyon magas. Controller, winyó között.
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Biztos én bénázok, így tuti egyszerű a megoldás:Szóval van egy 160-as és egy korábbi 320-as vinyóm.
A 320-as C-jén van egy XP SP2, a D-n a programok, többi köteten adatok.
Acronist True Image 11.0 home edition backup and restore funcióval a 320-as C (rendszer) partícióját átraktam a 160-asra, és a D-t is, de ugyebár a Vezérlőpult/Felügyleti eszközök/Számítógépkezelésben a lemezkezelésnél nem tudom átnevezni a leendő új C-t C-re, mert az jelenleg az aktív rendszerpartíció, így aztán hiába rakom be magában a 160-ast azt mint rendszervinyó nm ismeri fel és nem is indul el róla a rendszer.Kérdés: Hogy tudom beállítani, hogy aktív rendszer legyen és általam kiválasztott meghajtóbetűjele(i) legyen(ek) az új vinyónak, valamint ha ez sikerült és berakom a régit is az nem fog-e bekavarni? (A későbbiekben csak adatvinyónak szeretném a 320-ast használni)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
liksoft
nagyúr
válasz remington2 #5610 üzenetére
Nincs tuningolva a géped? Ugyanis az a SATA órajelre is kihatással van a legtöbb esetben. Az viszont csúnya dolgok okozója tud lenni.
-
remington2
senior tag
válasz remington2 #5615 üzenetére
Most is mentem róla a fontos dolgokat, de eddig nem volt semmilyen hiba, a sata kábel lett volna a hunyó?
Nem tudtam, hogy a tuning hatással van a sata órajelre. Ebből lehet még gondom? / Lehet valamit állítani ezzel kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz remington2 #5615 üzenetére
Tedd default-ra. Ha a hibák megszűnnek, akkor lehet elindulni vissza a tuning irányába, de figyelve mikor válik instabillá.
-
remington2
senior tag
-
kingabo
őstag
Hali!
Erre tud valaki megoldást: van egy 160gigás satas hitachi vinyóm és ha el kezdek nagy file-okat másolni róla vagy rá, akkor a megszakítások 50%on eszik a procit (process explorer szerint), viszont ha leállítom a másolást akkor 0%-ot. Ja és a másolás sebessége is iszonyat alacsony: 3MB (partición belül 40-50MB szokott lenni)
Amiket már probáltam: új adat kábal, táp kábel, másik sata portra dugni a lapon (GB 965ds3), de még mindig fenn áll a hiba... Smart monitorozó progik szerint a vinyóval nincs semmi gond.
Lehet ezzel valamit csinálni? (a backupon kívül)
Előre is köszi a segítséget! -
liksoft
nagyúr
válasz remington2 #5618 üzenetére
Lehet, hogy a kábel cseréje mogoldotta a gondodat. Viszont az alaplap témájában (gondolom van) érdemes lenne a tuning SATA vonzatának utána menned.
-
remington2
senior tag
válasz liksoft #5621 üzenetére
Ajaj . . .csak most nézem, valamit nagyon ellámáztam. A fenti smart screenshot nem a wd-s vinyóról van, hanem a maxxtorról Ez a helyes: [link]
A kábelcserés dolgot nem értem, hogy mi lehetett a baja, teljesen új volt, a laphoz kaptam (az is gyakorlatilag új).
-
liksoft
nagyúr
válasz gombavadasz #5622 üzenetére
Így távolról nem látok bele a partíciós táblába és a hozzá tartozó adminisztrációba, így nem tudom megmondani dinamikus, vagy adminisztrációban sérült.
Lehet, hogy le tudod menteni, meg kell próbálni. De itt nézz szét.
-
liksoft
nagyúr
válasz remington2 #5623 üzenetére
Mintha itt is lennének átviteli hibák. Jé, azok mitől vannak?
BIOS default! Utána lehet stabilitást tesztelni!
-
Rollee
aktív tag
Hi!
Van egy wd vinyóm ketté particionálva de mivel már nem azon van az oprendszerem ezért szeretném újra egyben látni.Van olyan progi ami win. újrarakása nélkül megcsinálja?
A másik hogy a régi winemet hogy lehet a biosból kiszedni?Unom már hogy mindíg ki kell választanom az újat!Üdv.: Rollee
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
liksoft
nagyúr
válasz remington2 #5626 üzenetére
Nézd meg, a 199-es paraméter értéke nő. Ez adatátviteli hiba. Vagyis itt keresd a hibát. Ez lehet kábel, tápellátás, driver, controller, drive hiba.
Szerk: WD esetén növekszik, Maxtor stagnál.
[ Szerkesztve ]
-
remington2
senior tag
válasz liksoft #5628 üzenetére
És hogyan tesztelhetem le, mi lehet az? Kábel - szerintem - már kizárva, mert azt cseréltem, a probléma meg fennáll.
Az eseménynaplóban szinte "élőben" figyelhetem, amikor másolok valamit, van-e hiba. Néha előfordul, utána megint nincs.
De ez a hiba sokszor előfordul: "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\D." 10-ből 9 ez a hiba. A fennmaradó egy pedig : "Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort1."Ez jelent valamit, vagy az eseménynapló nem kompetens ebből a szempontból?
-
gombavadasz
tag
válasz liksoft #5624 üzenetére
"Így távolról nem látok bele a partíciós táblába és a hozzá tartozó adminisztrációba, így nem tudom megmondani dinamikus, vagy adminisztrációban sérült."
Ezek szerint szerinted sérült lehet?
Én bízom benne,hogy nem, sima win xp felrakás volt, és vmiért nem látja a winyót. Vagyis formázni akarja. Az a gond, nem az enyém, hanem ismerősömé.
-
liksoft
nagyúr
válasz remington2 #5629 üzenetére
Az eseménynapló ugyanazt mondja. Átviteli hibák vannak. Vagyis a végeredményt látja.
Az autód nem indul. Hibás a computer (vagy karburátor), eldugult az üzemanyagcső, rossz az üzemanyag pumpa, stb... Ja, lehet, hogy meg kéne tankolni? Hogyan döntöd el?
Visszatérve a hibára. Ha Neked nem megy, akkor keress hozzáértő segítséget személyesen. Így távolról napokig (hetegig) tarthat a találgatásunk.
-
liksoft
nagyúr
válasz gombavadasz #5630 üzenetére
Pont azt írtam, hogy nem látom. Akkor honnan tudnám?
-
-
Rollee
aktív tag
nekem vki?
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
kingabo
őstag
válasz liksoft #5620 üzenetére
Köszi!
Vajon a pio mód eddig miért nem jutott eszembe?
Látom sokaknak volt már ilyen gondja, de az ott leírt eszközkezelős eltávolítás aztán újra indítás nem oldotta meg a problémát. A biosban azóta minden default-ra lett állítva, de ez sem segített. Még kiprobálom, hogy a biosban a vinyóknál az adatátvitelt large-ra állítom auto-ról. (ez a két lehetőség van) -
-
Fuck3r
aktív tag
Hali
Egy eccerű kérdésem lenne
Az árt a HDD-nek ha fejjel lefelé használom? Szal a tetején fekszik...Haverom boltban aztmondta tökre mind1 milyen szögben van, csak működés közben ne legyen mozgatva...
Szóval?
[ Szerkesztve ]
"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
True
aktív tag
Osztom a véleményét, Pl: nekem van 2 HP gép itthon amibe a HDD-t gyárilag fejjel lefelé szerelték...
Ők már csak tudják birja-e...Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...
-
kingabo
őstag
Na nehezen de sikerült rájönni mi a gond. Átpakoltam a vinyóm, meg a backuphoz kölcsön kapott vinyót a déli hídról a j-micron vezérlőre és így már működik. Ezekszerint tönkre akar menni a déli hídam? (egy már 1,5 éve tönkre ment)
-
Vogel
csendes tag
Sziasztok!
Előző kérdésem nem talált válaszra, így teszem fel a következőt
Windows install CD bootnál mikor kiírja hogy "a microsoft windows előző verzióinak keresése" ekkor kattogó hangon semmit nem csinál a vinyó. Egyébként betölti a rajta lévő korábbi windowst. Mit tehetek?
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Szerintem egyértelmű! Még le is írtad! 14 gyenge szektora van a winyónak. Ezek olvasása lehetetlen, újraírva őket kiderül, felületi hiba, vagy tápellátás, vagy egyéb ok miatt keletkeztek.
A gyári tesztprogrammal kéne az egész felületet írásra, majd olvasásra tesztelni. Ha nem ad hibakódot, nem érett garanciális cserére. (Szerviz is ezt csinálja.)
De a fentieket 1000* leírtuk. 2-3 oldalanként jön vissza, hogy ha az adat nem kell, a gyári tesztprogram használata ajánlott / kötelező (szabadon választott)! Ráadásul mint írtam, a hibát még ismered is. Ezen kívül mit vársz még el tőlünk?
U.I.: Elnézést, de kezd elegem lenni, hogy 2-3 oldalanként ugyanazt kell leírni. Vagyis a kifakadásom nem csak Neked szól!
-
Mercutio_
félisten
5612-re valami tipp?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
remington2
senior tag
Nos, ami tegnap óta változott: hogy mi okozta, nem tudom, de amióta udma mode5-ben van a lemez, azóta nincs ilyen gond. A smart érték (amennyire ki tudtam olvasni), maradt kb. ugyanaz. Tápkábelt cseréltem (kiszedtem egy átalakítót), és másik sata vezérlőre dugtam.
Szerk: nem mintha ezzel bármit is megoldottam volna . . valahol még mindig hiba van a gépezetben?
[ Szerkesztve ]
-
gombavadasz
tag
Korábbi hozzászólásokban olvastam, és rákéredznék, akkor hogy teljesen tiszta legyen.
Ha 2 winchester van a gépben, egyikre telepíteném a windowst, akkor a másikat vegyem ki, vagy kössem ki a telepítés idejéig, és utána vissza kötni?
Ha igen, miért kell így eljárni? A windows miért nem tudja lekezelni a 2 hdd-t egyszerre, úgyhogy az egyiket telepítem. (ugyanaz a file rendszer) -
kem
addikt
válasz gombavadasz #5647 üzenetére
MErt lehetséges, hogy a másikra telepíti, vagy letörlöd róla az adataid, vagy pedig összekeveri a meghajtó betüjeleket. Az is lehet, hogy C-re felteszed a vindowst, és D-re teszi az indító részt. Így viszont nem fog elindulni a vindoz, mert a géped a C-n keresné az indítórészt.
Nem kell így csinálni. Viszont ha nem is érted miért érdemes,
de így csinálod, akkor megkímélheted magad sok kellemetlenségtől.Úgyis te döntesz, itt csak tanácsokat kapsz gyakorlott pécésektől.
Köszi!
-
Talki
csendes tag
hali.
vettem 1 250es sataII-es maxtor vinyot, es hat enyhen szolva erdekes dolgokat csinal.
elso par boot utan tudtam vele 1-4mega/seccel masolni
utana feltettem ezt a maxblast szoftvert,mert ravolt firkalva a vinyora, hatha jot tesz neki.
oke, azzal megformaztam,jol mukodott (~ 90M/sec masolas). toltam 1 restartot.
utana is jo volt
meg egy restart , utana mar nem.
megprobaltam a megvalto progit ujratenni, es uninstall utan ujra jo lett.
egeszen tegnap estig, amikor elmentem itthonrol , es itthagytam a gepet.
amikor elmentem , rendesen mukodott a vinyo, masnap reggel mar nemesemenynaplo :
A(z) 'MAXTOR STM3250310AS ATA Device' eszköz (IDE\DiskMAXTOR_STM3250310AS_____________________3.AAC___\5&18fda9ce&0&0.0.0) eltűnt a rendszerből az eltávolításra való előzetes felkészítés nélkül.azert vicces, mert nem is voltam itthon.
a vinyot senki se huzta le.
probalkoztam tobb kabellel, cserelgettem ossze vissza.most ott tartok, hogy biosba latom a vinyot, de winbe nem
se eszkozkezelo, se sajatgep, se semmi.
a masik sata vinyomat (regi sataI-es vinyo, es 1 satas dvdiro hibatlanul mukodik)
config tobbi resze : asus p5k (1005os bios), e8400, 2g memo.
ha valaki tudja hogy ez mitol van, szoljon -
asysoft
aktív tag
Pénteken vettem új HDD-t a notebookba (Samsung HM250JI), s felraktam rá a Vistát. Aztán tegnap reggel mikor bekapcsoltam nem volt hajlandó bebootolni (registryvel volt valami gondja), javítás után még annyira sem ment ("A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart" hibaüzenet)->reinstall#2. Ma reggel mikor bekapcsoltam, megint az első hibába ütköztem, de most a repair sikerrel járt... Nekem ez nagyon gyanús, hogy HDD hiba, de lefuttattam 3 lemez ellenőrzést (1-et a notebook BIOSából, chkdsk, HD Tune lassú scan), egyik sem talált semmit (SMART is probléma mentes, már amennyire én ezt meg tudom ítélni (kép), igaz, a G-sense értéket nem tudom hová tenni, a gép az új merevlemezzel eddig csak az asztalon pihent), viszont a gépen a HDD-n kívül semmi nem változott, s a Vista eddig ment, mint a kisangyal...
Este még megnézem a Samsung saját diagnosztikai eszközével, illetve vajon érdemes megpróbálkoznom ezzel a patch-csel?
Új hozzászólás Aktív témák
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest