- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
válasz localhost #5899 üzenetére
Sajnos igazad van!
Csak az új HDD fog ezen a gépen segíteni.
Tegnap este kicsit jobban a körmére akartam nézni a gépnek (szereztem 2,5 - 3,5-ös átalakítót).
Mikor kiszedtem a vinyót a gépből, akkor láttam/éreztem, hogy "kotyog a vinyó", Megrázogattam még kicsit, hogy biztos legyek a dolgomban, és valóban, lóg a belsejeében valami. Aztán abbahagytam, és visszaszereltem, konstatálva a tényt, hogy csak a csere segíthet rajta.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
liksoft
nagyúr
Az a "kotyogás" a fejszerelvényt elmozdulás ellen rögzítő mechanika hangja. Hirtelen forgásirányú mozdulattal kapcsol be. (Azért nem érdemes kipróbálni, mert nem 1000%-os. ) Vagyis a kotyogás jogos, nem hibából adódik.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
konya
csendes tag
sziasztok!
van egy olyan problemam a MAXTOR Diamondmax 10 ( model: 6L160P0) tipusu 160 gb-os merevlemezemnel h a tapcsatlakozonal letort 2 lab. Ha valakinek lenne elado panel ami jo ehez a fajta winchesterhez az irjon mert nagyon fontos cuccok vannak rajta...
elore is koszi!
-
Dr.Én
veterán
Jó reggelt
Azt mért irja ki a rendszer néha hogy a "Hiba történt a lapozási műveleten" "nem sikerült a késleltette írás" és ilyenkor eltunik a rendsterből a második vinyo
Az egész azota kezdődőt miota bele tettem a SATA2-es vinyót az IDE-s maxtor mellé.
Közbe az IDE kábelt cseréltem kétszer, de azota is csinálja
Ha valakinek van ötlete akkor kösziJa az miért van hogy van a WD 160GB SATA2-es vinyóm(azon van a rendszer), ha a Winrart használom(játék kicsomagolás közben), vagy valami hasonló progit akkor, mást nem tudok mellette használni, vagy csak rohadt lassan akar elindulni, vagy tova menni?
Az elözö IDE-s maxtor vinyomon ilyen gondom nem voltWOT: kissio
-
strategy85
csendes tag
Üdv!
Van egy égető problémám!
Seagate 160GB 7200rpm SATA2 8MB ST3160811AS típusú merevlemezem formázásánál
particion magic-ben kiirja h bootsector virus és hogy kilépjen e vagy mennyen e tovább a folyamat!
Windowson belül egy ideig elég gyorsan másol ide oda de ha tullépek egy bizonyos Gigaszámot lecsökken a sebesség 30000 kbyte/mp ről kb 3000kbyte/mp -reHd sentinel a következőket irja ki:
Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 23475 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 488 hibás szektort.
A lemez felületén található 488 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).Elvileg formáztam, paticionáltam, ráeresztettem a NOD32-t de semmi nem segit!
A Winyó nem volt hajszolva, max 1,5 éves...Ki mit tud javasolni? Nincs vmi progi amivel javitan tudom?
Előre is köszönöm!
Adam F.
-
Arnoux
tag
Üdv!
A szökés következő részeit nemtudom letölteni a megauploadról. Lemegy a letöltés 99%-ig de a leges legutolsó kilobájtot nem szedi le. Az sem lehet, h mittom én túlléptem egy napi 1 gigás limitet mert akkor el sem kezdődne a letöltés. (már kb 50 sorozatrészt szedtem le onnan és ien még nem volt) Havernek probléma mentesen megy, azt mondta valami HDD vagy memória probléma lehet. Elkezdtem a lemeztöredezettség mentesítés de az még min 3 óra és nemtom, hogy utána jólesz-e. Tud vlk segíteni?
-
Thrawn
félisten
válasz strategy85 #5908 üzenetére
Nincs, lassan ideje lesz elkezdened a boltok árlistáját nézegetni.
Fontos adatot semmiképpen ne tárolj rajta.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Rollee
aktív tag
Hali!
Problémám lett az egyik vinyómmal:
Lemez Tulajdonságok
Interfész,S-ATA II
Lemez modelszám,WDC WD3200KS-00PFB0
Lemez revízió,21.00M21
Lemez sorozatszám,WD-WCAPD1139917
Teljes méret,305242 MB
Sajnos egyszer kiírta hogy nincs elég hely a merevlemezen,de közben meg más progi meg nem állt le a másolással és akkor meghülyült a vinyóm.Nagy nehezen pár dolgot csökkentett módban még sikerült lementenem róla(azon volt az oprendszer),utánna újraformáz+win hibakereső.Másik vinyóra dobtam rá a win-t de azóta sem tudok nagy dolgokat(30-40GB) másolni rá mert előbb-utóbb megáll, kiírja, hogy az adatot nem sikerült menteni meg elveszett!!! Ezután folyamatosan dobálja a hibaüzeneteket addíg míg be nem hal minden és még a gépet sem lehet rendesen kikapcsolni.
Ha kisebb adatokat(képet,zenét) tudok másoli rá,akkor nem hibázik.
Utánnaolvastam hogy lehet a táp kevés de szerintem az kizárva(450W Chieftec) és felraktam a HD sentinelt de az nem lát hibát.
Van esetleg valami tesztprogi ami rendesen átnézi a vinyót?
Légyszi segítsetek!!Üdv.: Rollee
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz strategy85 #5908 üzenetére
A dolognak semmi köze bármilyen vírushoz, hibás a vinyód, mint Thrawn írta, vegyél újat...
Mindenesetre meglepő, hogy egy SATA2-es vinyó máris tönkremegy... Mit csináltál vele? Gondolom nem lehet olyan nagyon régi. (Egy Maxtor vinyó nálam már 3,5 éve üzemel hibátlanul [bár "csak" 90% HD Sentinelben], egy Samsung vinyó ugyanennyi ideje 100%. Igaz, ezek IDE-csatlakozósak.)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Gááboor #5814 üzenetére
A BIOS-ban keresd a "Native Mode" menüpont alatt, ha ez megvan, akkor állítsd "Disabled"-re! Ezt már megpróbáltad? (Ha van egyáltalán ilyen menüpont az alaplapod esetén... )
Egyébként a javításnál valószínűleg a Hibajavító konzolra gondoltak a többiek, NEM a "rendes" javításra. Ez utóbbi olyan, mintha egy normál telepítés zajlana, csak mégse, és rövidebb ideig tart.
A konzolt már rögtön az elején el tudod érni, persze a szokásos betöltögetések kivárása UTÁN. Változó, hogy mivel éred el, J betű, vagy R, vagy egyéb, mindenesetre alul láthatod, hogy milyen billentyűparancsra tudod előhívni, a hibajavító konzolt vagy javítást keresd (nem kell eljutni odáig, ahol már felismeri a meglévő oprendszert).
Miután beléptél a konzolba, 1-est nyomsz a kérdésre, enter, majd "fixboot" és "fixmbr" parancsokat írd be.De igazából nem hiszem, hogy ez lenne a problémád, ha a Native mode kikapcsolása nem jön be, akkor tényleg csak a SATA-driver floppy-n (!) való beadása a megoldás.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
a1s
csendes tag
HDD guruk HELP!, a problémám az alábbi:
Pénteken vettem egy vinyót az alábbi paraméterekkel:Western Digital 500Gb SATA-II 16Mb WD5000YS Raid
Ez az egy vinyó van a gépben, feltelepítettem rá az XP-t, minden szépen ment, felkerültek rá progik, minden fut, de egyszer csak egy tesztprogram futtatása közben magától újraindult a gép.
Ezután azt az XP be se töltődött, a POST screen után kiírta, hogy valami baj van a lemezzel, és hogy az újraindításhoz nyomjak Ctr+Alt+Del-t. Minden újraindítás után ez van. Megpróbáltam legyalulni az egészet, beraktam XP telepítő CD-t, hogy majd leformázom, de kiíródik, hogy: "a cd romról való indításhoz nyomjon megy egy billentyűt", meg is nyomom és utánna semmi, nem ír ki semmit, sötét marad a képernyő.
Az alaplapomhoz adtak egy DVD-t, azon van valami freeDOS,a mi autómatikusan eléindul, ha berakom. Beraktam, látja a C: meghajtót, látja a fájlokat, meg tudok nyitni "TYPE" parancsak szövegfájlokat. Aztán megpróbáltam DOS-ból formázni, de azt írta ki, hogy az első 5 szektor valamelyike hibás lés ezért nem lehet formázni (vagy valami hasonlót.)
Mit tegyek???????
AZÁM!
-
liksoft
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5913 üzenetére
UDMA 100-nál többet így nem tudsz kihozni belőle. Sőt, a konverziónak (PATA/SATA) is van ideje. Ha UDMA módban megy és nem PIO-ban, akkor többet ne várj tőle.
Szerk: Az esetek többségében pont a natív mód a nyerő. Ilyenkor ugyanis nagyobb a kompatibilitás a régi rendszerek felé.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Gyári tesztprogramot letöltöd, és leteszteled a winyót. (Gondolom fontos anyag még nincs rajta. Ha igen, az a teszt előtt mentendő.) Ha a SMART segítségével tudja korrigálni a hibát, akkor használható, ha nem, hibakódot kell adnia. Ekkor garira érett.
-
gardener
senior tag
Adott egy wd 80gb-s 2,5 vinyó.
A note-ban nem akart indulni róla az xp. Induláskor szétakadozott kifagyot,stb.Beraktam egy külső 2,5" rackbe,de ezen csak egy usb csati van.
Nem akarja felismerni a rendszer és csak kattog a fej.
Akkor ez a vinyó halott vagy csak kevés neki a táp?
(noteban mikor bebootoltam egy minipe-vel, láttam a tartalmát a vinyónak) -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz liksoft #5917 üzenetére
Mint említettem, nem az átalakítóval van gond.
Az UDMA 100-nál nem is akarok többet kihozni, de legalább ennyivel menjen. NEM a másolás sebessége a lassú, hanem az egész Windows működése: ez a SATA-vinyó egyben a rendszerpartíció. XP-telepítés után is szar a sebesség.
Azt kérdeztem, hogy a jumper használata vagy használatának elmulasztása jár-e valami negatív következménnyel, tehát hogyha NEM használom a SEBESSÉGKORLÁTOZÓ jumpert, akkor esetleg bekövetkezhet-e az az eset, hogy nemhogy gyorsulna, hanem éppen hogy lassul a vinyó.A Native Mode-dal kapcsolatban sztem TE keversz valamit. Hadd idézzek az alaplapom manualjából (gondoltam ez meggyőzőbb, mintha elkezdek érvelni):
¤ Disabled: Allows the SATA controllers to operate in Legacy IDE mode. In Legacy mode the SATA controllers use dedicated IRQs that cannot be shared with other device. Set this option to Disabled if you wish to install operating systems that do not support Native mode, e.g. Windows 9X/ME. (Default)
¤ Enabled: Allows the SATA controllers to operate in Native IDE mode. Enable Native IDE mode if you wish to install operating systems that support Native mode, e.g. Windows XP/2000.
Na akkor melyik módban is "nagyobb a kompatibilitás a régi rendszerek felé"?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
liksoft
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5924 üzenetére
Nyert! Visszaolvastam, valóban kevertem. Nekem még hajnal volt.
Az állításnak maximum a detekt fázisnál látom értelmét. Valószínűleg nem oszt vagy szoroz. Viszont célszerű inkább lekorlátozni 1-re, valamint ahogy írod legacy-ba tenni.
Sentinel a SMART alapján milyen beállításokat ad, illetve az eszközkezelő mit ír az üzemmódról?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz liksoft #5925 üzenetére
Sokan szenvedtek már azzal a problémával, hogy a SATA-vinyójukat nem ismerte fel az XP-telepítő, és a "Native mode" állítása is megoldotta a problémát, nem kellett F6-tal beadni a drivert a telepítés során.
De sajna a kolléga úgy tűnik, azt sem tudja, mi fán terem a BIOS, mert nem nagyon erőltette meg magát, hogy kikeresse ezt a módot (ha van nála egyáltalán - de ezt se derítette ki).Sentineles eredményekről most sajna nem tudok beszámolni, meg nincs Everest reportom sem, meg egyéb, mert nem a saját gépemről-vinyómról van szó, de majd megnézem. Miért érdekes?
A jumperelésről mi a véleményed?
Sk8erPeter
-
gardener
senior tag
válasz liksoft #5923 üzenetére
Nah végre megtaláltam az Én usb-s külső rackem. Ennek megvan a tápkábele is.
Így működik normálisan.
Most másolom le róla az adatokat a gépemre.
Viszont nem látja az infokat a vinyóról a hdsentinel.Ez természetes?
Mert ha igen akkor meg kéne keressem a 3,5-2,5"átalakítót hátha azzal.Mivel tudom kitesztelni a vinyót,hogy van-e bárhol,bármilyen hibája?
(Persze megformázom majd és megy rá egy új xp,csak előtte kiteszteltetném valamivel) -
Attila444
aktív tag
Sziasztok!
Beírom ide is a problémám:Vettem egy 1TB-os Seagate 7200.11-es vinyót, új, bontatlan. Beraktam a rack-be, HD Sentinellel megnéztem és kondíciónak 80%-ot ír. Miért?
A teljesítmény 100% és "A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem. Nincs szükség beavatkozásra."
-
Tomate
veterán
Van egy 250-es satás maxtor HDD-m Biosban látja, hogy 250Gb, De a vista már csak 127-et lát. NTFS fájlrendszer. Mi lehet a gebasz?
-
Thulcandra
senior tag
Erm, ez elég érdekes.
A vistának nem kéne ilyet csinálni egyáltalán, ez xp sp2 előtti és az előtti winek problémája volt, viszont ha az alaplapod nem támogatná a 48 bites címzését akkor a biosban nem 250 GB -nak mutatná.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Thulcandra #5933 üzenetére
Csak azért, hogy az itt jelenlévőket megkíméljem a további fejtöréstől, Tomate időközben rájött, hogy a fele nem volt particionálva a vinyónak...
Persze erről azért illett volna tájékoztatnia, főleg, hogy két topicban is foglalkoztak a problémájával...
Tomate: "Biosban látja, hogy 250Gb, De a vista már csak 127-et lát." Jé, de érdekes, mily meglepő, ha a felét elfelejtetted particionálni... Úgy bírom, amikor valaki a Windows-t fikázza a saját hülyeségéért...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
liksoft
nagyúr
-
student
őstag
500gigás samu vinyó 43-45 üzemi fokkal még elfogadható tartományban van?
-
liksoft
nagyúr
válasz Sk8erPeter #5936 üzenetére
Itt írtam, hogy valószínűleg nincs rá hatással. Mivel több átalakító létezik (több chip, több firmware), így csak a helyszínen próbával lehet eldönteni valóban van-e rá hatással.
Nem töredezett a rendszer? Van elég memória? (Feladatkezelőből érdemes ellenőrizni, van-e elég szabad memória.)
-
student
őstag
válasz liksoft #5939 üzenetére
az alapvető probléma az hogy tetőtérben lakom, nincs légkondim még. olyan áprilistol kezdve meleg van a lakásban most épp 27 fok van, juliusban 30körül szokott lenni. (olyankor már pilledek) télen is olyan 24 fok körül szokott lenni hála a felszálló meleg levegőnek ugy hogy szinte alig fűtök. viszont máj-szept-ig kegyetlen légkondi venti nélkül.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz liksoft #5938 üzenetére
Mivel nem igazán tudtam mire vélni a lassúságot, úgy döntöttem, gyorsabb egy XP-reinstall, ezért megtettem, és egyelőre nem veszem észre, hogy lassú lenne... Feltettem az SP3-at, semmi gond még... Reméljük így is marad.
Igazából csak azt nem értem, miért volt lassú előtte, pedig nem sokkal az XP-telepítés utáni állapotról volt szó. Lehet, hogy a tudtomon kívül (nem az enyém a gép) felkerült olyan (kém-?)program, ami megfogta a rendszert, és nem vettem észre... Na mindegy, köszi a segítséget, egyébként ettől függetlenül ki fogom próbálni a jumperelést, hátha mégis hatással van a sebességre.
Mivel lenne érdemes tesztelni a sebességváltozást? HD Tune vagy egyéb?Amúgy a töredezettségmentesítés milyen esetekben járhat adatvesztéssel? Mióta megtudtam, hogy adatveszteséggel járhat, azóta igencsak félve nyúlok ehhez az eszközhöz...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Thulcandra
senior tag
válasz Sk8erPeter #5934 üzenetére
Hát ez hihetetlen, komolyan erősen gondolkoztam rákérdezek én is arra nem-e a particionálás van elcseszve, de v.miért inkább nem írtam bele, nem akartam valami hőzöngő, fikázó választ, meg ez a 127 GB is bekevert, de jó ég ki a franc csinálja a systemparticiót 127 GB -ra, mi mindig 0 v 5 -re végződő értékkel dolgozunk (GB) ... na mindegy... most már minden esetben észben kell tartanom, hogy vannak...
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
szumo
senior tag
válasz student #5940 üzenetére
Ha nem vinyóhűtés centrikus a házad, vagy régi, akkor megpróbálom képen illusztrálni, hogy én mit tettem, és így 28-32 fokosak a merevlemezeim, mind a 6db. Előtte nekem is hasonló volt a hőfokuk.
Csak otthon valamiért szét van csúszva a PH fóruma, de csak a fórum
Se a böngésző, java, flash újratelepítése nem hozott eredménytMinden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Thulcandra #5942 üzenetére
Ez a 127 GB azért tényleg érdekes szám, nem tudom, hogy pattant ki a csökevényes agyából szegénynek. A legrosszabb az, hogy ilyen baromságokkal rabolja mások drága idejét...
szumo: A fórumszétesős problémád megoldása érdekében gondoltál már arra, hogy kitöröld az összes cookie-t és temporary-t CCleanerrel? Többnyire a már letöltött sütik okozzák a zavarokat, nálam is volt már ilyen...
Sk8erPeter
-
ByB
addikt
Megadta magát egy Samsung SP2004C vinyó, egyszerűen nem pörög fel! Mi lehet a gond, hogyan orvosolható? A gép ablakban volt, elképzelhető hogy túlmelegedett!? Fontos adatok vannak rajta, ezért nem megoldás a gariztatáson belüli csere. Budapesten esetleg valaki vállalja a szerelését?
Előre is köszönöm a válaszokat, üdv:
Bence
-
Rollee
aktív tag
válasz liksoft #5918 üzenetére
Hali!
Köszönöm a válaszodat!!!
Megcsináltam azt amit írtál("Tesztprogit a gyártó oldaláról tölts le hozzá. Adatot ne tarts rajta, és teljes írás és olvasási tesztet célszerű elvégezni.").WD Data LifeGuard Diagnostics nevű programot töltöttem le és a három fajta tesztet le is futtattam(Quick,Extended,Write Zeros)semmit nem jelzett,meg előtte még a telepítőprogiját is leszedtem és újraformáztam.
Gondoltam kipróbálom és másolni kezdtem rá 44GB adatot,de 10% után megint megadta magát és a szokásos szöveget írta ki:"Windows-nem sikerült a késleltetett írás.A windows nem tudta menteni a fájt(D:\$Mft)összes adatát.Az adat elveszett.A hibát hardverhiba vagy a hálozati kapcsolat hibája okozhatja"Ezután megpróbáltam elindítani az Everestet de meg is fagyott minden és csak a reset-tel tudtam újraindítani!!!
A kérdésem az lenne,hogy jó progit töltöttem-e le hozzá vagy esetleg valami mással próbálkozzak?
Meg közben fut a HD Sentinel is de az sem lát semmilyen hibát!
Nem tudom mit csináljak,légyszi segíts!!!Üdv.: Rollee
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest