- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Aktív témák
-
BBéci
legenda
Két hónapig volt nálam, az Onkyo szett váltotta volna, de az késik pár hetet, még csak a BD-játszó érkezett meg.
13 csatormát nem tud erősíteni a Pio és a 190 wattot úgy kell érteni, mint a versenytársak többségénél. Optimális esetben egyszerre 2 csatornán képesek leadni a specifikált teljesítményt. -
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #8694 üzenetére
Ki kellene próbálnod mondjuk egy Arcam AVR300-ast, aminek 7x100 W (8 Ohm) a specifikált teljesítménye és 1,2 KW a max. áramfelvétele. Nyakamat teszem rá, hogy nem találnád túl erősnek.
10 hónapig használtam ilyet, de volt nálam 350-es és 280-as is. Sajnos leálltak a Diva széria gyártásával, pedig bitang jó volt mindegyik.
-
BBéci
legenda
Az akusztika alapjait most nincs időm magyarázni. Nem véletlenül készítenek kisebb és nagyobb hangdobozokat. Értelemszerűen a kis polcsugárzókat kisebb szobákba, az embernagyságú állódobozokat nagyobb termekbe ajánlják. Itt a topikban számtalanszor volt erről szó.
Fogalmazzunk úgy, hogy te még nem olvastál rosszat a Jamókról. Nem kell messzire menni, itt a fórumon is találsz lesújtó véleményeket, különösen a Studio sorozatról és annak utódjairól.
Az a Kenwood egy őskori lelet, újkorában sem volt nagy szám. Elég ránézni a csíptetős hangszórócsatlakozóira.
Hihetsz nekem, 10 éve foglalkozom hivatásszerűen házimozival. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Azon töröm a fejemet, hogyan tudnám megfogalmazni a véleményemet, hogy ne bántsam meg a barátodat és téged se.
Ez nem házimozi, hanem valami rossz vicc, az ellenségemnek nem ajánlanám. Egy valamirevaló szubláda, vagy használt erősítő kerül ennyibe. Kidobott pénz lenne megvenni. -
BBéci
legenda
válasz
tratto21 #8622 üzenetére
Az AVR460 valóban kellemes darab, viszont a B&W név számomra nem jelent eufóriát. A 800-as sorozattal már ellennék, stúdiókban azokat szeretik használni, de annyi pénzért inkább Focalt választanék. A 600-as sorozat szóba sem jöhetne, hiába népszerűek. A régi CDM-ek hangját kellemesnek tartottam, viszont hiányzott belőlük a lendület, az erő.
-
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #8618 üzenetére
Futtasd végig még néhányszor a mérést, hátha más eredményt ad!
A 120 Hz elfogadhatatlanul magas, ilyennel még nem találkoztam. Nálam koppanásig, 40 hertzig le van tekerve a mélyláda szabályzója, a frontok vágás nélkül kapják a teljes spektrumot, a center és a surroundok "large" állásban dolgoznak.
Most a Velodyne SPL1200 Ultra önbemérő rendszere miatt kicsit változott a helyzet.
A -10 dB elég sok, (illetve kevés) de nem lehetetlen, hogy úgy a jó. Nálam mínusz nyolcat állított be legutóbb az MCACC, amit elfogadtam.
Alighanem olyan helyre állítottad a ládát, ahol a visszaverődések miatt torzul a hangja, ezért csökkenti a szintjét az Audyssey. -
BBéci
legenda
válasz
jericho69 #8613 üzenetére
A lágy mélyhang semmivel nem jobb, mint a huppogós.
Ha belefér az anyagi keretbe, nyugodtan megveheted a 80-ast, de igyekezz, mert kifutó modell, el fog fogyni! Vidd magaddal az erősítődet és azzal próbáld ki, ezt meg fogják engedni a StreamAudiós fiúk.
Ne feledkezz meg a háttérsugárzókról!!! -
BBéci
legenda
válasz
tratto21 #8604 üzenetére
Semmi bajom a Harman Kardonokkal, a jobbak közé sorolom mindegyik készüléküket, de azzal nem értek egyet, hogy a legtutibb lenne.
Hány HK erősítőd volt eddig, hány egyéb márkájút használtál hosszabb ideig, mivel és hogyan hasonlítottad össze őket, hogy ezt így kijelented??? -
BBéci
legenda
A JBL és a Harman Kardon még annyira sem egy cég, mint a Seat és a Skoda. Az első kettő a Harman International, a másik kettő a Volkswagen AG tagja.
A Revel és a Lexicon esetében a Lamborghinit és a Bentley-t hoztam volna példaként.Nem volt szándékom mindegyik ismert márkát felsorolni, csak kiragadtam néhányat, leginkább az általam kipróbáltakat. Marantz házimozi erősítő még sosem volt a kezeim között. Csúcsmodellt nem akartak adni, a kisebbek meg nem érdekeltek, nem is volt rájuk időm.
A többiben igazad van. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #8592 üzenetére
Nem vitatkozunk, hanem véleményt mondunk, cserélünk. A hivatkozott tesztek is szubjektív benyomások alapján íródtak, ahogy mindannyiunk véleménye.
Nálam annyiból szerencsésebb a helyzet, hogy a nappalimban, ugyanabba a rendszerbe illesztek be erősítőket és hallgatom, használom őket hetekig, hónapokig, aztán kapom a következőt, így rendelkezem összehasonlítási alappal.
Jővő héten érkezik hozzám ez az Onkyo szett: BD-SP807 Blu-ray lejátszó, PA-MC5500 teljesítményerősítő és a PR-SC5507 előerősítő. Szerintem nagyon fogom élvezni.(#8593) Diplomata
Én jó hang párti vagyok, az a legfontosabb.
Abszolút kedvenceim a Mark Levinson, Meridian, Lexicon. Esetleg a Parasound, Arcam, NAD.
Krellt, Accuphase-t még nem teszteltem, de vágyom rá.Az előbb kifelejtettem a Harman Kardont, amit szintén az Onkyo elé sorolok. Szubjektíven.
-
BBéci
legenda
válasz
nebulo5 #8590 üzenetére
Az utóbbi 2 év tesztjeiben (Video magazin) nem csak a Denonok hangját minősítik az Onkyokénál jobbnak, hanem a Pioneerekét is.
Direkt AB teszten még nem vetettem őket össze, de szerintem igazuk van a német kollégáknak. Amiket Te írsz, az szöges ellentétben áll az én véleményemmel, kivéve azt a részét, hogy hosszasan kell hallgatózni vásárlás előtt.
Nálam a sorrend: Denon, Pioneer, NAD, Yamaha és csak utánuk következik az Onkyo, majd a Sony. -
BBéci
legenda
válasz
zsoltee10 #8583 üzenetére
Bár homo ludensnek tartom magam, nem szoktam számítógéppel játszani, ezért fogalmam sincs az EAX-ról és általában a játékok hangformátumáról
(#8587) need
A külöNbségeket csak kipróbálás során tudod megtapasztalni, amik az adatlapokból kihámozhatók, azok nem elegendőek a döntéshez. Szerintem jól látod a helyzetet, csodák nincsenek, azt vedd meg, amelyik ránézésre jobban tetszik. -
BBéci
legenda
válasz
#49155328 #8577 üzenetére
Az erősítőnek teljesen mindegy, milyen forrásból kapja a jeleket. Ami bemegy, azt képes lejátszani. A PC-den variálj valamit, hogy 5.1-et küldjön az erősítő felé!
#8579) kolbend
Feltétlenül HD képes hangkártyát válassz, bár a videókártya hangchipjének képessége a döntő, amikor HD hangú filmet játszol le és HDMI-n megy együtt a kép és a hang az erősítőbe. -
-
BBéci
legenda
válasz
kiskacz #8544 üzenetére
Sajátkezű kísérletezgetés után a DVD-játszóból HDMI-vel viszem a képet a tévébe (vetítőbe), digitális koaxon pedig a hangot az erősítőbe. Plusz összekötöttem optikai kábellel a tévét az erősítővel, hogy a tévéadások hangját is jobb minőségben és térhatással (Pro Logic) hallgathassam.
Vikthor!
Az aranyozás nem elsősorban korrózióvédelmi célból kerül a csatlakozók végére, hanem az elektromos kontaktust javítja. -
BBéci
legenda
Szerintem léteznek olyan minőségű banándugók, amik javíthatnak a hangzáson. Erősítő oldalra feltétlenül javasolt azt, vagy villát erősíteni a vezeték végére. Legjobbnak a sajtolt Z dugót tartom, nagyon sok high-end kábelt eleve azzal árulnak.
A forrasztás egy plusz anyag a réz és az aranyozott kábelterminál között, sokak véleménye szerint inkább ront, mint javít a hangon. -
BBéci
legenda
A 1306 annyira alapgép, hogy nem vitatom az általad tapasztaltakat.
A németek precízségükről híresek, ez a tesztjeikben is megmutatkozik.
A Video magazinban:
Onkyo TX-SR 504 160 pont
Denon AVR 1507 165 pont
Onkyo TX-SR 606 175 pont,
Denon AVR 1909 185 pont.
Onkyo TX-SR 706 194 pont
Denon AVR 2310 202 pont
Onkyo TX-SR 875 225 pont
Denon AVR 3310 240 pont
Ez a különbség minden árkategóriában hasonló.
Arra inkább ne hivatkozz, hogy mit hallottál a Media Marktban! Akkora sületlenségeket tudnak összehordani, hogy az embernek égnekáll tőle a haja. -
BBéci
legenda
Melyik Denont cserélted le és pontosan mi a típusszáma az Onkyonak?
Nem mindegy!
Szerintem sincsenek lényeges hangminőségbeli különbségek azonos árkategóriába tartozó Denon, Harman Kardon, Onkyo, Pioneer, Sony, Yamaha házimozi erősítők között.
Mindig akadnak különösen jól sikerült modellek, például a Denon AVR 3802, amik köré valóságos legenda szövődik, de csodák nincsenek. Ugyanannyi pénzből egyik gyártó sem tud többet, mást alkotni. -
BBéci
legenda
Maximálisan egyetértek veled, amiért a mostani cuccot le akarod cserélni.
Viszont egyet árulj el! Mit jelent számodra az EISA díj, hogy annak alapján képes vagy házimozi erősítőt választani???
Aztán majd elmondom, hol keresgélj Kecskeméten.Mellesleg Pioneerból össze lehetne állítani egy ötcsillagos házimozi rendszert.
-
BBéci
legenda
A THX ajánlásait nyugodtan vehetjük ökölszabálynak, de ők az oldalsó surround dobozokat minden esetben dipólnak rajzolják és írják. Azokat úgy kell elhelyezni és beállítani, ahogy az ábrák mutatják. A dirrektsugárzókat fordíthatod magad felé, de nem kötelező, ha mögötted helyezkednek el (szerintem úgy sokkal jobb a térábrázolás), nézhetnek egymással szembe.
-
BBéci
legenda
válasz
kisbergics #8500 üzenetére
Emiatt nem cseréltem volna Ati-ra, az biztos. Tesztek szerint szuperek az új nVidia kártyák és HD-hangot is kezelnek.
-
BBéci
legenda
válasz
kisbergics #8484 üzenetére
Laptopomban nVidia 9200M GS kártya dolgozik, az 5.1 Dolby Digital és dts hangot ki tudom csalogatni a HDMI-n, viszont a 7.1 LPCM-et nem.
-
BBéci
legenda
Szerintem világosan fogalmaztam. Annyi pénzért nem tudok jobbat, bármelyiket választod, jól jársz vele.
Magyarázat az előző hozzászólásomhoz:
Az ideális (aminek nincs felsőfoka, bármenyire elterjedt szóhasználat mostanában) fogalom relatív, annak alkalmazásán akadtam fönn.
Zenére csak a sokkal drágább szubládák alkalmasak, bár szerintem inkább két jó frontsugárzó kell. -
BBéci
legenda
Azt írtad, nincs jelölés (skálázás) a frekvenciaváltó tekerőgombja körül. Ez kissé megnehezíti a pontos beállítást. 1/3 oktávonkénti mérőjeleket (teszthangokat) tartalmazó lemezzel tudod belőni a rendszert. Ha még nincs ilyened. Google a barátod. Nekem van legalább öt, 15 éve szereztem be az elsőt. Szinte nélkülözhetetlen, kötelező segédeszköz, akárcsak a hangnyomásmérő.
-
BBéci
legenda
Tudod mit? Azt csinálsz, amit akarsz!
Miért nem lehet azoknak hinni, akik a leírt módon használják???
Egyik fórumon olvastam, hogy a beszerelő melósok is azt mondják (hivatalosan), hogy csak set-top-boxszal működik, aztán magánban elismerik az igazságot.
Itt olvasgass!
[link] -
BBéci
legenda
Kártyáról ezt írtam én is, remélem végre megérti kedves topiktársunk a lényeget.
A skálázásról csak annyit, hogy nem tudhatjuk, a háromból (stb, erősítő, tévé) melyik végzi jobban a dolgát, majd a próba fog dönteni
(#8437) Jaded
Amennnyiben nincs skálázás - nehezen tudom elképzelni - valami teszthangokat tartalmazó lemezzel tudod beállítani a vágási frekvenciát. -
BBéci
legenda
A Trékábel stb-ből kiveszed a kártyát, egy Conax modullal bedugod a tévébe és nagyságrenddel jobb minőségben nézheted a műsort. A gagyi boxot meg behajíthatod a sufniba.
Megismétlem, csak kipróbálással lehet megtudni, melyik készülék konvertál jobban. Ebben is jók a Panák, ne aggódj. -
BBéci
legenda
válasz
Zoulfly #8425 üzenetére
Az nem tudhatjuk, hová vannak irányítva a mélyhangok. Off-ra kell állítani a keesztváltót!
Az önbemérő rendszer azért sokkal többre képes, mint a távolságok és a hangerők beállítása. Mindegyik hangdobozra egymástól független elkvalizációt alkalmaz, beállítja a vágási frekvenciákat, megállapítja, hogy nagy vagy kicsi a doboz, polaritást ellenőriz, állóhullámok kialakulását gátolja. Ráadásul 3-7 pozícióba helyezhető a mikrofon, ami a teljes és pontos szobaakusztikai korrekcióhoz nélkülözhetetlen.
(#8426) Vidala
Az nem szép tőlük, lehetővé kellene tenni 5.0-ra is a használatát! -
BBéci
legenda
válasz
Khelben #8406 üzenetére
Azzal tudod beállítani az 5 hangdoboz és a mélyláda közti vágási frekvenciát. A THX szabvány 80 hertzet ír elő, annál csak lejjebb érdemes menni. Mivel a tiédnél 80 az alsó határ, ki is kapcsolhatod, amennyiben a frontsugárzóid képesek megszólaltatni a szubbasszus tartományt és nem akarod azokat a mélyládára bízni.
Milyen típusú hangdobozokat és szubládát használsz? -
BBéci
legenda
Nekem az Audyssey szimpatikus, másnak esetleg az MCACC vagy az YPAO tetszik jobban.
A jobb üzletekben, régebben a Satsystemben, mostanában a Streamaudiónál kívánságra összeállítanak rendszereket, meg lehet hallgatni különböző konfigurációkat. A Házimozi Stúdióban is, de ott csak a felsőbb (drága) kategóriából válogathatsz.
A nyers hangzást én sem kedvelem.Velodyne szubládákból sokat teszteltem, az elsőt még 2006-ban. Volt nálam a DD 15, a CHT12R és az SPL1200R. A most "beiktatott" SPL1200 Ultráról is írtam tesztet, hallgattam több rendszerben de csak most hoztam haza egy Impact társaságában, mert az a következő áldozat.
Az SPL1200 Ultra valami csoda, legszívesebben egész nap moziznék!
Valahol 400e körül van a listaára, ami számomra egy vagyon. -
BBéci
legenda
A frontsugárzók egymástól való távolsága nagymértékben függ a hallgatói pozíciótól. Egyenlő oldalú háromszöget képezve nem lőssz mellé.
Ilyen pici szobába elég kétutas dobozokat elhelyezni.
Vagy sztereó, vagy 5.1, ne variálj! Elég nagy gáz lenne, ha csak a centerből szólnának a dialógusok.
Hétköznapokra jó lesz a tévé hangszórója. -
BBéci
legenda
Tapasztalatom szerint az alsóbb árkategóriában szinte nincs lényeges, hallható különbség a receiverek között. A 80000 forintos Denon ugyanúgy szól mint a Yamaha vagy az Onkyo, stb.
Viszont a Velodyne SPL1200 Ultra űbermegabrutál! Szombaton kötöttem be a Yamahám helyére, mintha kicseréltem volna az egész rendszert.
-
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8367 üzenetére
7.1 alatt nem lehet mást érteni, kizárólag a surround back párossal kiegészített 5.1-et. Ez a világon mindenütt elfogadott és alkalmazott megnevezés. Ez a plusz kettő, igazából egy, mert monó, pontosan olyan diszkrét, önálló információkat tartalmazó csatorna, mint a többi. Nevezik Dolby Digital Surround EX-nek, illetve DTS-ES-nek. Az adott filmet úgy alkotják meg a hangmérnökök. Ezzel szemben a Pro Logic IIz egy mesterségesen kreált (mátrix) hangzás, sima sztereóból is létrehozható. [link]
Igazából nem értem, miért számít ez újdonságnak, mikor a Yamaha már 10 évvel ezelőtt felkínálta a front surround csatornákat, amit akkor ki is próbáltam DSP A1 erősítőjükkel. -
BBéci
legenda
válasz
hétalvó #8318 üzenetére
"akarmelyik hazimozi erosito jo, ha melyladat teszel melle es foleg a melyladan mulik, hogy beszolja-e a szobat, azzal erdemes varialni."
Ezzel nem értek egyet, illetve kiegészítem. Amelyik erősítő önmagában, szubláda nélkül, a szobához és sajátmagához illő hangdobozokkal nem szól elég nagyot, azt ki kell dobni.
A mélyláda csak kiegészíti, alulról megtámogatja a hangképet. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8317 üzenetére
Abban igazad van, hogy azért akad körülötte fal, engem a sziget megnevezés vezetett tévútra.
Szerinted melyik belépő osztályú erősítő képes egy időben 7 x 90 wattot leadni? Az minimum 630 W áramfelvételt jelentene. Ezt azért egyik gyártó sem hazudja. Érdemes olyan teszteket olvasgatni, ahol mérik is az erősítők teljesítményét. Nálunk sajnos nincs erre lehetőség, eszköz. Az Arcam Diva AVR350-esnek 1,2 KW-os a tápja, az bizony kiadja magából a specifikált 7 x 100 wattot.
Példának okáért a német Video magazin tesztje szerint a Yamaha RX-V361 csatornánként 57 wattot ad le, a 661 már 94-et, de az nem belépő osztályú. Ezek úgynevezett impulzus, tehát nem folyamatos teljesítmények. Az 57 valójában talán 40-45 lehet. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8311 üzenetére
Te írtad korábban - nagyon helyesen - hogy a szobaakusztika ugyanolyan lényeges eleme a rendszernek, mint magauk a hangdobozok, vagy az erősítő.
Hiába veszik körbe a hangsugárzók, nem leszenek meg a szükséges reflexiók, a büdös életben nem fog igazán jól szólni. Ne keltsünk hamis illúziókat, mint egy kertmozi. Ilyen elrendezésben hallgattam a horrordrága Jamo Digital Cinemastert. Viszont a falakat nem lehet arrébbtolni, ezt kell szeretni.
A teljesítmény meg lepkefing a légköbméterhez képest, mert egyszerre, egy időben nem tud leadni az erősítő 7 x 90 wattot, talán a felét. Egy zárt 34 négyzetméteres nappaliba sem lenne elég.
SZVSZ. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8302 üzenetére
50 légköbméter fölött már ajánlatos álló frontsugárzókat használni, ami sztereóban különösen fontos, hiszen nem segít a szubláda. Hátulra viszont nem igazán jók, ezt már az előbb leírtam. Innen nincs értelme tovább ragozni ezt a kérdést. Ugye nem kerülte el a figyelmedet, amit az igazi mozik hangsugárzóiról írtam? Természetesen páronként egyformáknak kell lenniük!
Gyakorlatilag soha, sehol nem egyformák a hangdobozok, pláne 7.1 rendszerben.A világ talán legjobb házimozi hangrendszerei a JBL Synthesis nevezetűek, valahol 50000 dollárnál kezdődik az alapár, a legkomolyabbért hatszámjegyű összeget kérnek.
NEM egyforma dobozokból állnak!(#8306) partymaci
Szerintem a DFS-sel sokkal jobban jártál volna. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8291 üzenetére
A házimozi hangdobozokra az a szabály, hogy egy családból kell származnia mindegyiknek, kivéve a szubot. Az azonos hangszórókészlet tökéletesen kielégíti a legmagasabb igényeket is.
A rendszerek elenyésző részében alkalmaznak például álló surroundokat, mert azoknak a füleinktől legalább 60 centivel magasabban kell elhelyezkedniük a térhatás érdekében. Itt máris megdőlt az elméleted.
Az nyilvánvaló, hogy a házimozi az igazi mozikat akarja utánozni. Mégis melyik moziban egyformák a screenek (így nevezik a vászon mögött elhelyezett hangdobozokat) és a surroundok? Szerintem sehol. Mégis baromi jó a hangzás.
A THX előírásai szerint, házimoziban dipólokat kell használni háttérsugárzónak. Ezt hogyan egyeztetjük össze a kívánalmaiddal?
A szobaakusztika valóban rendkívül fontos és lényeges, bármilyen hangdobozokat helyezünk el magunk körül.
Vegyigyümiről szó sem volt, bár ittam abból is eszméletlen finomat. -
BBéci
legenda
Ökölszabályt nem ismerek a hangdobozok mérete és a légköbméter viszonyára. Tapasztalatból lehet tudni, kábé mekkora membránfelület ideális.
Alacsony hangerőn csak az igazán minóségi rendszerek képesek szépen szólni. Mostanában volt szerencsém néhány ilyennel megismerkedni.
dhcodoki!
A 9-es sorozat egy család, miért ne lenne egységes a hangkép? -
BBéci
legenda
válasz
susuahod #8262 üzenetére
A 90 és a 105 W közötti különbség gyakorlatilag észrevehetetlen. Inkább a hangdobozok érzékenysége számít a Te esetedben.
A házam terveiben eredetileg "apartmankonyha" (mint a nyaralóhelyeken az apartmanokban, ahol a szoba egyik sarkát konyhának rendezték be) szerepelt, én gyorsan átrajzoltam, mert számomra fontos a házimozi és a zenehallgatás.
Majd akkor lesz negatív tapasztalatod, ha esetleg garanciális javítást kell intézned velük. -
BBéci
legenda
válasz
susuahod #8256 üzenetére
A Pixmániától vásárolni nem a legjobb ötlet, inkább kerüljön többe, mégéri a nyugalmad!
Az 50 nm óriási légtért jelent, szerintem elég kevés oda, amiket kiválasztottál. Haveromnál hasonló volt a szitu, amit először hazavitt kipróbálásra, azt pár nap után visszavitte és megvette azt, amit én tanácsoltam. Most fülig ér a szája.
-
BBéci
legenda
válasz
#67688960 #8248 üzenetére
Ezüstözött rézről beszéltem.
Mellesleg sokan esküsznek a tömör vezetékre.Hogy kinek mi éri meg, azt hagyjuk. Egyok haverom addig nem nyugodott, míg hozzá nem jutott a Siltech csúcs kábeléhez, amiből egy 2x3 méteres szettet 10000 dollár körül szoktak árulni. Kéz alatt vette, csereberélte harmadáron jutott hozzá. Másnak az egész rendszere nem került annyiba.
-
BBéci
legenda
Nem fitymáltam, hanem arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem szentírás, amit az oldalukon olvashatunk. A kábelek hosszára és vastagságára vonatkozó táblázatra értettem a többivel nem foglalkoztam. Mondjuk a Házimozi Stúdiónak vagy az Auditóriumnak inkább hiszek.
10-20 éve házimozival, hifivel és autóhifivel foglakozó ismerőseim szerint 5 méteres hossz fölött kötelező a minimum 2,5 mm2 kábel. Frontsugárzókhoz már 3 méter esetén is a 4-est ajánlják. Ezzel nem érdemes spórolni, akár életünk végéig használhatjuk ugyanazt a madzagot.
Természetesen vannak kivételek, láttam már high-end rendszerben cérnavékony vezetékeket, például a Penna és Poor szobájában a Házimozi és Hifi Show-n. Az igaz, hogy métere valami 30000 forintba került, viszont egy csöves erősítőből mindössze 2 x 10 W ment rajtuk keresztül. -
BBéci
legenda
válasz
#67688960 #8243 üzenetére
Gondolom ezek egyetlen tömör vezetőszálra vonatkoznak.
Az egyik nemrég megmért 2,5 mm2-es kábelem 2,4 mm átmérőjű, ez támpontnak elfogadható.
Az autómban a szubládához használok ugyanilyet (az elülső hangszórókhoz másfelest) ezt a 2 x 5 métert a házimozi rendszerem frontjaihoz szereztem be, de nem tetszett igazán a hangja, lecseréltem. Szálanként ezüstözött réz, ráadásul fonott. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Ki az a Hangáruház, hogy tőlük kell tanulnunk?
Egy üzlet a sok közül, semmi több.
Hirtelen ezek kerültek a kezembe:1,5 mm2 - 2 mm átmérő
2,5 mm2 - 2,4 mm "
8,0 mm2 - 3,7 mm "
25 mm2 - 6,2 mm "Az 1,5 mm átmérő saccra 0,75-ös tyúkbelet jelent. Mindjárt kerítek a padláson egy olyat és megmérem.
-
BBéci
legenda
A szoba közepén is hallgatja valaki a filmeket? Gondolom nem, tehát forgasd vissza. A háromszög csúcsai egymás felé nézzenek!
(#8219) gog
A hossz mellett inkább az erősítőteljesítmény számít a kábelvastagság meghatározásánál, nem a hangdoboz mérete. Szatellit is kaphat 100-150 wattot. -
BBéci
legenda
Természetesen négyzetmilliméter, mivel kábelekre azt a mértékegységet szokás használni.
A hangáruház táblázatát nem tekintem vakon alkalmazandónak, inkább más forrásból merítek.
Ha a dipólok (bipólok) az oldalfalakon vannak elhelyezve - ott a helyük - elég egyértelmű, hogy merre néznek a hangszórók.
Csak a dipóloknál szoktak jobbost és balost megkülönböztetni.(#8212) dhcodoki
Állítólag a jővő héten kapok valami csúcs Onkyót, majd kipróbálom. -
BBéci
legenda
válasz
dhcodoki #8194 üzenetére
Az egyik cég pure-nak, a másik directnek nevezi nagyjából ugyanazt.
(#8195) Clemi
Legalább 2,5-öst javaslok hangszórókábelnek.
A dipólok, (bipólok) ideális helye oldalt, a füleiddel egyvonalban, vagy valamivel hátrébb lehet. Általában rájuk van írva, hogy melyik a jobbos és a balos.
Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Trollok komolyan
- Motoros topic
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest