Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xerobyte

    aktív tag

    válasz mettek #161422 üzenetére

    Ez nem feltétlen igaz.
    Az elmúlt években az AMD egyszerűen elengedte a high end VGA-kat és átszervezte magát, az nVidia ezt kihasználva teljesen földbe állította a nyers erőben való éves iterációkat verseny hiányában, cserébe egekig tolta az árakat. Év-év után azt kellett hallgatni, hogy a top end kártya 400K-ért most már tényleg tudja a 4k60-at AAA címeken kompromisszummentesen.
    Teljesen nyilvánvaló, hogy az AMD az utolsó két évét beáldozta a Sony és a Micro oltárán, nekik ez a nagy pénz, az új konzolgeneráció.
    Lényegében a konzol hardverek kiderültek, sima liba velük a 4k60fps, a raytracing külön hardverkomponens, nem aggódnék miatta: full node generáció váltás miatt (7nm) lett hely neki, mind fizikailag, mind hőelvezetésben. Kb. az amd 5700xt teljesítményszintjéről beszélünk + raytracing + konzol optimalizáltság + új, hatékonyabb gyártótech.

    A 8K vicc persze, ahhoz egyébként pont jó lesz a VRR => felskálázott 8K 24-30 fps. 8K-ra majd gondolom megint leütik a PS5Pro labdát. Pusztán emiatt senki ne vegyen első generációs hdmi 2.1-es erősítőt :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák