Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kaci84

    őstag

    válasz _ATi_1 #21717 üzenetére

    6 helyre fordulhattsz azonnal.
    1. Békéltető, 2. Fogy véd. 3. Közjegyző által fizetési meghagyás az általad követelt összegre, 4. Rendőrség - feljelentés, 5. Ügyvéd - felszólító levél 6. Bíróság - per indítása

    Békéltető testülettel szokott megindulni az egész. Ha ott igazat is kapsz az még nem lesz kötelező érvényű a PC land felé.
    Fogyvédnek is lehet írni, ők is max tanácsot adnak illetve elmondják, hogy igazad van-e és mennyire, de ők sem fognak neked a konkét ügyben segíteni
    Rendőrségen is lehet feljelentést tenni online ügyfélkapun keresztül és előtte utána egy egyeztetni telefonon az ottani illetékessel, hogy mik az esélyeid. Sajnos nagy esélyel nem indítanak eljárást, ez nem bűntény szímszóval, de hátha, főleg ha már a sokadik eset a cégtől, illetve a feljelentés visszaigazolása is lehet gyorsító hatással az ügyintézésükre.
    Ügyvéd: Szintén egy ügyvédi tértivevényes levél is azt bizonyítja, hogy léptél és nem rettensz meg bírósági úton sem érvényesíteni az igazad.
    Közjegyzői fizetési meghagyásos eljárás, közjegyző kiküld neki egy papírt miszerint ennyivel tartoznak neked ebben az esetben ellent kell mondjanak és akkor lesz per belőle. Ha nem mondanak jogerősen jár neked a pénz. Utána vagy megfizetik vagy be kell hajtatni.
    Bíróság: Ez a végső stádium, amikor pereskedsz a céggel amit jó sokára megítélnek, amit majd jó sokára behajtanak. Általában nem megy eddig, kivéve ha valami miatt be tudják védeni magukat.

    Békéltető, Fogy véd, Rendőrség online és ingyenes és esetleg tanáccal is ellátnak. Ügyvéd 15 perces gyors konzultáció 5e Ft 1 órás tanácsadás 10e Ft, levél megírása 5e Ft. Ezek viszonylag olcsó árak. Közjegyzőt nem tudom ott is van valamennyi. Az is lesz 20 körül. Ha a végén nyersz ezeket mind visszakapod.
    Fontos előtte összeszedned mennyi bizonyítékod van, azok mennyire felelnek meg, mennyire hitelesek? Egyáltalán a cég elismeri-e a dolgot? Mondjuk nekem az az 1 hét múlva viszajövő futár nemigen tettszik. Azért kezd el felkeresni azokat a barátaidat akik épp ott voltak nálad vendégségbe és tanúja voltak a kicsomagolásnak és tudják tanusítani, hogy a termék már így érkezett.
    Mindenképp érdemes belekezdjél a dologba, mert a cégek egyre pofátlanabbak és pont arra a mentalitásra számítanak, hogy " ennyi pénzért nem éri meg bajlódni".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák