Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Cooper pipa.
    Látszik hogy én ebben a tartományban még nem igazán jártam. Nem is igazán tudtam, hogy kezdjek hozzá, ennek rendje és módja szerint egy perc alatt szét is estem.
    Túl erősen kezdtem (nyilván magamhoz képest), még egy kört sem tettem meg, mikor rájöttem, hogy ezt nem fogom tudni tartani - de akkor milyen tempó az, amit igen?
    Sem tempót, sem cadence-t, sem HR-t nem néztem, de ha tettem volna sem tudtam volna kontrollálni. Távot sem akartam, csak a futásra akartam koncentrálni, de ha az ember 400m-es pályán rója a köreit, akkor azért a táv nagyjából belőhető. Néha csak rá-rá pillantotam az órámra, mennyi telt el a 12 percből, így meg gyorsan kiszámolhattam kb. milyen átlaggal futhatok és el is kedvetlenített, mikor láttam, hogy nem állok jól.

    2.91km lett a vége, mondanám, hogy kihoztam magamból a maximumot, ott is akkor úgy is éreztme, de ez messze nem igaz, főleg ha pl. a HR-em nézem. De egyszerűen elfogytam, teljesen rosszul álltam hozzá a feladathoz. Jó eséllyel már azzal, hogy "feladatként" hivatkozok rá.
    Talán a bemelegítő kocogásnál kellett volna feljebb tornáznom a HR-t, tudatosan alacsonyabban futottam, hogy ne fáradjak el a Cooper előtt, így igyekeztem durván 140 körül tartani és csak az utolsó 1-2száz méteren vittem fel 150-ig, de az is jócskán visszaeshetett, mert az állórajt előtt legalább fél percig meditáltam.
    Talán csak fejben nem voltam eléggé felkészülve, nem terveztem, hogy ma kimegyek futni, spontán ötlet volt, ahogy az is, hogy mégsem erdei kocogás lesz belőle, hanem letudom a tesztet.

    Dobok pár képet.


    tempó


    HR
    a végén 155-160 körüli értékekkel...


    Cadence
    Szép lassan elfogyott, a végére, a teszt utolsó harmadára már beesett 178-182 közé

    Most még csalódott vagyok, nagyon szerettem volna átlépni a 3000m-es lélektani határt, talán legközelebb. Van még hová fejlődni, szerencsére van is még miből. Az vígasztal, hogy november közepén kezdtem újra a futást/kocogást (2021: 8 futás, összesen 63km) és év eleje óta csinálom komolyabban (85 futás, 794km).

    Tanulságos futás volt, köszi az ötletet!

Új hozzászólás Aktív témák