- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- ZTE Blade A34 - nem a legélesebb kés a fiókban
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
Hirdetés
-
AMD-s szerverprocesszorokhoz való, készre szerelt vízhűtés a SilverStone-tól
ph A nyár folyamán debütáló konstrukció blokkja kényelmesen befér 1U magasságú rackekbe is.
-
5 év alatt 100 milliárd dollárt költött fejlesztésre az Apple, az AI a következő
it Tim Cook újfent megerősítette, hogy nagy AI-tervekkel rendelkezik az Apple. És várhatóan alacsonyabb költségekkel valósítja meg azokat, mint a riválisai.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
attiati
veterán
válasz Antonious #9553 üzenetére
gondolom a friss lazacnak is van annyi víztartalma, nem?
#9552Top cat
Ez még teljes áron sem rossz. 4800 ft / kg.
Nyers, csak le van fagyasztva?#9551krizmo_
Lidliben kétfélét árulnak 1,5 kg-os kiszerelésben.
Az egyik fagyasztásból kiolvasztott. Ezzel az a gond, hogy elvileg nem szabad (?) kétszer lefagyasztani ugyanazt a cuccot. Tehát ezt rövid időn belül el kell fogyasztani.A másik friss, valamivel drágább. De ezt legalább le lehet fagyasztani.
Viszont mindkettő tenyésztett. A lazacnak éppen az adja a lényegét, ami a vadon nevelkedett halban található meg.
-
fradi81
veterán
A sonkaprés és a sonkakészítő csövek között van lényeges különbség?
moto g72, Ninebot d28e
-
Antonious
lelkes újonc
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Igaz, még korán vagyunk, de van valamilyen bevált hízott libamáj lelőhelyetek a karácsonyra? Brutál árak vannak..Samsung Galaxy A55 5G
-
-
veterán
válasz attiati #9569 üzenetére
Csirkemájat nem szoktam venni fagyasztva (pedig érdemben olcsóbb, mint a friss), mert az valahogy mindig kemény lesz, gondolom több nedvességet veszít a fagyasztás felengedés miatt. Hogy zsírosabb, hízott májakkal mi a helyzet, nem tudom.
De persze nem lehet kizárni, hogy én vagyok a béna a fagyasztott májjal.
solfilo
-
tboj
tag
Van aki szokott Tescoban darált húst venni? Még nem vettem ott és arra lennék kíváncsi, hogy jellemzően mennyire lehet benne csontszilánkokra/mócsingokra számítani? Általában a Sparban szoktam venni, azzal eddig nem volt probléma ilyen téren, most viszont valószínűleg a Tescoból kellene majd beszereznem.
Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...
-
krizmo_
Topikgazda
Már nagyon régen vettem, de én mindig úgy csináltam, hogy kiválasztottam a húspultból a húst, és megkértem a húspultost, hogy darálja le. Így legalább tudod, hogy a disznó melyik része van benne, nem úgy mint az előre csomagoltnál, amire ugye sosincs ráírva, és még a disznó seggét is beledarálhatják, legalábbis sokszor olyan szaga van .
-
addikt
A spárba a darált mix-et szoktam venni, 40 / 60 - marha / sertés - és rá van írva, h melyik része. Persze ráírni bármit rá lehet, de ilyen erővel semmit se vegyen az ember a boltba mert ki tudja miből van
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
perempe
addikt
Ma egész krumplikat tettem a sertéscomb mellé, az
elkészítés a szokásos volt: olaj és mustár. a krumpli
gusztusos lett, de engedett némi levet.hogy csináljam legközelebb? kisebb darabokra
vágjam a krumplit, leöltsem a levet a pirítás előtt?* Brahms: 4. szimfónia *
-
#82860288
törölt tag
válasz perempe #9585 üzenetére
Ááh, okés, az nem a krumpli, hanem a hús, ilyenkor a hús enged levet.
Annyit tehetsz, hogy a húst papírtörlővel áttörlöd, mielőtt beteszed sülni, nem fog ráragadni, ha mégis, hát IJ.
Viszont én sosem próbáltam 1 kilós sertéshúst egyben sütni.
Nálam ez úgy nézett ki, hogy sütőzacskóban felszeltem a krumplit (és répát meg hagymát is) és a húst is felkockáztam és kb. egy órán keresztül sütöttem úgy, hogy lyukakat szúrtam a sütőzacskóba (ez csirke volt, nem sertés, az mindegy, hogy mell vagy comb, bár utóbbi szaftosabb, levesebb) 200 fokon. De jénaiban vagy üvegtálban is ugyanez, a lényeg, hogy előmelegítsd a sütőt.
Ha jénaiban sütöd és nem szellőzik, akkor a visszacsapódó pára folyadékká alakul (mint nyeles lábasban is) és a kaja inkább fől, mint sül.
Krumplit kb. fél centis / max ujjnyi karikára szeld, de a húst is érdemes felkockázni, én e-mellé szoktam tenni hagymát és répát is, mert nagyon finom így, simán csak pici olajjal, sóval és borssal, ha nagyon kell folyadék, akkor maximum 1 dl. Ha a hús is egyben kell, akkor azt is kb. fél centis szeletekre vágd fel.
Ha szereted a rusztikus formát, akkor a krumpli és répa is mehet nagyobb darabokban bele.
A lényeg, hogy minden hasonló vastagságú legyen, és akkor tuti egyenletesen sülnek át, ha mégsem, ilyenkor nem baj, hogy a zöldség kicsit puhább.
ízesítéshez maximum még egy nagyon pici pirospaprikát lehet hozzátenni.
Ha jénaiban szeretnéd ezt csinálni és daraboltál, akkor süsd egy darabig minimum 200 fokon kb. 40--60 percig.
Ekkor már látni fogod, hogy mennyire sültek át az összetevők, pontosabban főltek meg.
Ha ez után leveszed a fedőt, akkor kb. 20-25 perc alatt megpirulnak a dolgok, de érdemes a fedő levételekor átkeverni az egészet és utána is 10 percenként.
Ne feledd, hogy nem mindenre van konkrét recept, van amiket ki kell tapasztalni, főleg, hogy minden sütő más.
Ha még szeretnél egy kis pluszt hozzáadni, akkor mehet rá tálalásnál kis metélőhagyma vagy petrezselyem, akár szárított is, mert megszívja majd magát a szaftból, vagy akár egy kis csapott teáskanál tejföl is, ízléstől függően.
Ha nagy hülyeséget írtam volna, nyugodtan javítsatok ki, sütő és egyéb függő, hogy ki mit milyen formában süt vagy szeretne sütni, szóval nem mindig van egzakt recept.[ Szerkesztve ]
-
#82860288
törölt tag
Van egy ilyen csomagom, ebből mit tudok készíteni, azon kívül, hogy lepirítom egy kis olajon?
Lehet ebből valami rizses vagy tésztás ételt készíteni?? -
#82860288
törölt tag
válasz fradi81 #9592 üzenetére
+krizmo_ + totron
Köszi mindenkinek a tippeket.
Sajnos wokom és gázom nincs.
De végül pirítottam le hagymát és fokhagymát, majd rádobtam a zöldségeket és nagy hőfokon lepirítottam. Pontosabban mivel kicsi levet engedett így félig megfőtt, de meglepetésemre végül mégis csak ropogósak maradtak a zöldségek.
Kapott egy kis sót, borsot, fél leveskockát, pirospaprikát és cayenne borsot.
Mivel kellett virslit gyorsan felhasználnom így azt is kapott és végül tésztával készítettem.
Ízre semmi extra, mivel mindenből csak kicsi van, így érezni az összes zöldség ízét, kellően leves / szaftos és picit csípős lett.
Tetszik ez a vegyes csomag, sokféle zöldség van benne, eddig a többi (Lidl-ben talán 2-3 féle is van) nem volt ennyire változatos és finom. -
sutszi
veterán
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Ugyan kifutott termék, de most használtan tudnék venni egyet, a STEBA SV1 vehető? Jó sous vide kád?
Aldis rúd teszi a dolgát, de ez 1.200 wattos, míg a fent említett kád csak 500 wattot fogyaszt.
Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy ez miben tud többet / kevesebbet vagy miben más mint a rudak?Aurea mediocritas
-
őstag
válasz AXisBOLD #9597 üzenetére
Mint korábban írtam, nem használom a sajátom, mert macerásabb, mint a rúd. Szerintem a watt annyiban számít, hogy milyen gyorsan melegíti fel a vizet. Mivel az csak 6 literes, így nem kell annyi watt neki, mint a rúdnak, aminek 20 liter a max kapacitása. Utána a szinten tartásnál már ugyanannyit fogyasztanak kb. Itt a hőveszteség lehet kisebb a kádnál, így ezért takarékosabb, de szerintem nem számottevően. Nem tudom hány embernek főzöl, mi 3-man vagyunk és egyszerre általában 2 étkezésre szoktam készíteni valamit, ezért nekem kicsi lenne a 6 liter egyes esetekben.
Ha mégis megvennéd, akkor az számíthat, hogy mennyire vízköves most és utána te milyen vízzel használod. A kádban valahol beszív vizet, a túloldalon visszaküldi, valahol közte lesz a vízkő lerakodás. Azt nem tudom hogy lehet megnézni. Vétel előtt mindenképp tegyél bele vizet és indítsd el, hogy milyen hangos. Én 3-mas keménységű vízzel szuvidolok itthon de a legrégebbi rúdnál így is van már kis vízkő. Nem tudom mennyiért vennéd, de én most végül vettem egy ilyen rudat is ( [link] ). Ez 40k-ból itt van szállítással és eléggé minőségi darabnak tűnik. Még nem volt időm kipróbálni. -
AXisBOLD
addikt
Köszi, hárman vagyunk mi is.
30 € lenne, képek alapján jó állapotban van, de persze meg kell nézni élőben.
Arra gondoltam, hogy zöldséget, gyümölcsöt, tojást ebben esetleg gyorsabban el tudnék készíteni. Kevesebb víz kell bele, zárt, talán kevesebb a macera vele és gyorsabb lenne.Jó az a rúd amit linkeltél. Majd megoszthatnád a tapasztalatokat.
Aurea mediocritas
-
krizmo_
Topikgazda
Korábban készítettem zsebes karajt, gondoltam most kipróbálom, hogy nem keresztbe, hanem hosszába vágom el és töltöm be a karajt, szerintem, így sokkal jobb lett :
Közel 1 kg karajt készítettem, amit sajttal és kolbásszal töltöttem meg, sóval borssal, füstölt chilivel, curryvel, és szójaszósszal fűszereztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- Teljesen új Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Essential robotposzívó eladó (bontatlan)
- ABSINA 1 fázisú elektromos autó mobil falitöltő 3kW, 13A
- Krómozott előlapos Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- Noble Chair EPIC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen