- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
galuska95
aktív tag
válasz lord.lakli #1551 üzenetére
Valahogy sejtettem köszi!
-
nutfile
aktív tag
granit pay-t használok 1,5 éve, eddig semmi gondom nem volt.
mostanában a GranitBank alkalmazás másodpercenként váltogatja, hogy Nincs kapcsolat/Csatlakozás/Csatlakozva.
az nfc-s fizetés is néha működik, néha nem. tapasztalt valaki ilyet?
(lehet, hogy azzal függ össze, hogy oreo-ra frissítettem a oneplus 3-at?)
van valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
h@jMi
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Nemrég vettem egy NFC képes telefont, és le kellett cserélni a sim kártyámat a nano slot miatt, a vodafone pedig már csak NFC-s sim kártyát ad. Simple app-ban beállítottam a bankkártyámat, és azóta sok helyen fizettem vele, viszont azt vettem észre, hogy néha mintha a leolvasók nem tudnák értelmezni a jelet. Igazából a legtöbb ilyen eset olyan leolvasóknál jön elő, amelyeket pl kávéautomatákra raktak, a nagyobb bolti termináloknál semmi ilyet nem tapasztaltam.
1. Lehetséges, hogy az nfc-s sim kártya is lead jelet akkor is, ha nincs beállítva ilyen irányban semmi (csak egyszerűen aktív), és esetleg valami interferenciát okoz a két (feltételesen) aktív NFC jel?
2. Ha az 1-esre igen a válasz, a sim kártyánál nem lehet valahogy letiltani az nfc-t? A telefonban nem találtam ilyen lehetőséget (amúgy p20 lite). Az NFC beállításoknál csak annyi van, hogy az alapértelemezett fizető alkalmazás a simple.
3. Esetleg én csinálok-e valamit rosszul az érintések során? Azt is megfigyeltem, hogy nem mindegy, hogy fejjel lefelé tartom vagy fordítva...
Újonc vagyok a telefonos NFC-s fizetésnél, úgyhogy azért próbálok szerencsét itt.Ha netán rossz a fórum, azt is megköszönöm ha irányt mutattok!
-
ACE-
addikt
Az NFC jeladó/vevő tekercselés általában az akksiban van, szóval mindenképpen az alját érintsd, és ne a tetejét. A Simple-vel sokszor gond van Vodafone SIM kártya nélkül is, szóval nem biztos hogy attól van baja, szerintem ha nem aktív, akkor annak nem szabadna bezavarnia. Nálam az "NFC és fizetés" beállítás megnyitásakor a jobb felső három pöttyre bejön egy beállítási elem, hogy Alapértelmezett NFC-mód, ott próbáld meg Alapértelmezett helyett az Android operációs rendsz. beállítani, hátha az számít...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
beholder00
tag
Sziasztok!
Fintechradar olvasgatni jó lesz, gondoltam megosztom veletek is
Egyébként olvasgatva a fórumot, ha nem otp-s vagy gránit bankos vagy akkor mindenképp plusz költségbe kerül egy telefonos érintés, ugye?:/
-
Kbali
nagyúr
válasz beholder00 #1561 üzenetére
Az itt megjelenő cikkeket érdemes forráskritikával kezelni. Másrészt pont az otp-nél van díj, de pl. a KH semmi plusz díjjal nem jár.
-
Bozek
nagyúr
Tehát ha mondjuk OTP-s vagyok, akkor tudom használni mindenféle plusz díj nélkül a K&H fizetési módszerét? Mert itt arról volt szó, hogy ha nem annál a banknál van valaki, a K&H oldalán meg éppen a feltételeknél van ott, hogy "legyen a K&H Banknál e-bankod". OTP-s számlatulajdonosként nekem sincs plusz költsége a Simple-nek.
-
Kbali
nagyúr
Nem így értelmeztem a topiktárs mondandóját. Azzal tisztában vagyok, hogy egyedül a Simple-ben kaphatsz úgy OTP-s digitális kártyát, hogy arra egy másik banknál lévő számláról/kártyáról vezetsz át fedezetet (ami korlátos, pénzbe kerülhet - merthogy csak akciósan van elengedve a díja).
Illetve: MKB-nál, OTP-nél a kártya digitalizációja fizetős (esetleg akciósan elengedik a díját), KH/Gránit esetében nincs digitalizációs díj, ill. az adott kártya fizikai változata/vagy számlakondíciód alapján fizet(het)sz tranzakciós illetéket -
PistiSan
addikt
Onnantól fogva, hogy nekem ez 1ft-omba is kerül, abba fogom hagyni a mobilfizetés használatát.
Annyi helyről lehúznak így is minden féle összegekkel, nem hiányzik még egy.Csak hogy egy példát hozzak, KH appban lehet csekket be fizetni, ami után átutalási jutalékot, és tranzakciós díjat is felszámolnak, ugyan ezt a csekk befizetést az icsekk postai appban teljesen ingyen meg tudom csinálni. Egyetlen hátránya az Icsekknek, hogy csak QR kódos csekkel működik.
-
Kbali
nagyúr
válasz PistiSan #1566 üzenetére
Mert az az app a Postáé (már) - a díját meg megfizeted a szolgáltatás árában, amihez csekket kérsz (csak épp tilos kimutatnia a szolgáltatónak és megkülönböztetni a nemkérőktől).
Amúgy meg - vigyázz politika - köszönjük meg ártunknak és ormányunknak, hogy bevezették a tranzakciós illetéket.[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz PistiSan #1566 üzenetére
Mobil tárcát én is ezért hagytam a fenébe, első évben jó móka volt aztán az 5000 Ft körüli kártyadíj már kevésbé.
Pont az iCsekk miatt álltam szinte mindenhol vissza csekkre, ahol nem lehet online bankkártyával fizetni. Szolgáltatók rendszeresen hívogatnak, hogy jóváírnak egyszer 1000 Ft körüli összeget, de nekem ez nem valami jó üzlet. Az már más dolog amikor minden hónapban adnak kedvezményt az elektronikus számláért,
de a közmű szolgáltatóknál ez nem jellemző. -
slice14
veterán
válasz flegga92 #1570 üzenetére
Elvileg az iCsekk-re is kiküldi a Dijnet a számlákat. Be vagyok jelentkezve vele, de jelenleg nincs Dijnethez hozzáadva szolgáltató nálam.
Más: Vissza mentem az OTP-hez nem részletezett okok miatt, legyen annyi elég hogy el költöztünk vidékre és nehézkes lett volna a cím atjelentese a Gránit-nál. Majd ha lesz időm, lemondom a Gránit os számlám. Szóval amiért írok az a Simple fizetés. Nagyon tetszik hogy 5 ezer felett sem kér pin kódot, csak felnyitom ujjlenyomattal és oda tartom A terminálhoz és már fizettem is.
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
h@jMi
csendes tag
válasz flegga92 #1568 üzenetére
Nem tudom mikor volt kártyadíj (ha a simple-ről beszélünk), de most nincs:
https://confirm.simple.hu/upload/om/ng/prepaidEula04.htmlFizetésnél sincs semmilyen extra költség, de ha nem OTP-s kártya kerül digitalizálásra, akkor a feltöltésnek már van díja (ez is benne van a fenti linken lévő költségek résznél). Az mondjuk oltári baromság, hogy valami törvény miatt így csak havi 65ezret lehet rátölteni. Nem azért, de 3 átlagos bevásárlásnál vége.
-
h@jMi
csendes tag
Igen, ez benne volt valahol a leírásban, hogy a tetején van a jeladó. Csak épp a kártya is pont arrafelé van.
Nade úgy tűnik, ez a probléma csak egy bizonyos fix kártyaolvasóval jön elő (vending machines), szerintem nagyon érzékenyre van beállítva. Az általános bolti termináloknál 100%-os a beolvasási "index".
Köszi! -
flegga92
senior tag
válasz galuska95 #1572 üzenetére
A Mobiltárca még a Simple elődje volt, az OTP ás a Telekom közös produkciója. Kellett kérni a Telekomtól egy NFC képes sim kártyát, és az OTP-től igényelni egy virtuális MasterCard-ot. Na ennek az első évben "nem volt díja", csak ha lemondod akkor kellett 1200 Ft-ot fizetni, második évtől meg 4600-5000 volt az éves kártyadíj, hiába volt a fizikai kártyád is MC... Volt még pár szolgáltató pl Supershop, telefonnal való fizetésnél egyből megkaptad a pontokat is.
Jól működött, míg nem cseréltél SIM-et vagy telefont mert akkor teljesen meghülyült, vagy épp nem Telekom szoftveres telefonnal próbáltad használni. Aktiválni meg szinte csak a Telekom által támogatott pár telefonon lehetett, ha mégis más volt neked tudtad egy haverod telefonjában aktiválni, majd használni a tiéddel. Be lehetett állítani, hogy kikapcsolt (sőt akár lemerült) telefonnal is tudj fizetni, ilyenkor a terminál kérte a pint, amúgy meg akár előre is beírhattad a kódot a telefonon.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz flegga92 #1577 üzenetére
Nem, nincs benn a Vodafone. A Telekomhoz hasonlóan ők is az OTP-s megoldást csinálták, a Telenor volt a K&H-nál. Talán ez utóbbi él még most is.
Amúgy engem anno ez a Mobiltárca megoldás megszívatott, amikor lecseréltem a telefonom. Onnantól fogva nem akart működni a Simple, de aztán egy SIM-kártya csere megoldotta a problémám.
-
Cselo
csendes tag
Sziasztok,
csak érintőlegesen kapcsolódik ide, de sehol nem találtam egyértelmű választ.
Nem NFC képes telefont valamilyen kiegészítővel NFC képessé lehet-e tenni, hogy ezzel a megoldással érintéses fizetéshez lehessen használni??Nehéz elhinni, hogy nincs ilyen kiegészítő kütyü...
-
Kbali
nagyúr
Próbálkozhatsz, de nemigen fog működni. A K&H appja pl. ellenőrzi rendszerszinten, hogy NFC képes-e a telefonod.
-
viktorhu
veterán
Mit értesz eszközalapú fizetés alatt? Az elmúlt időszakban megjelent rendszerek mind a Mastercard megoldását használták, ami telefonos kártyaemulációval működik.
P.S. szerintem az okosóra meg egyebek ilyen használata nem a bankok miatt korlátozott, hanem alapesetben az Androidból hiányzik a külső NFC ilyen értelmű támogatása, itt magára az okosórára kellene a fizetési appot telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
pethYeti
addikt
A Simple-ben a Hűségkártyáknál az OTP SZÉP kártya hozzáadásának van bármiféle értelme? Lehet így használni bárhol bármire?
-
nutfile
aktív tag
-
tomp
félisten
válasz sirarcheer #1592 üzenetére
Volt android frissítés?
Milyen telefon?
Nekem ilyen csak az android frissítése(Oneplus 5) után jön elő pár mp-re. -
nutfile
aktív tag
valami ilyet is kínálhatna nálunk is valamelyik bank:
https://www.bpay.co.uk/[ Szerkesztve ]
-
joergie
őstag
Úgy hallottam elkezdtek szaporodni az NFC-s ATM automaták. Tud ezek hollétéről valaki?
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
Martin97
aktív tag
válasz joergie #1599 üzenetére
Pécs boszorkány utca 2. Itt a koliban biztosan van egy. Használtam már, működik. Régebben még volt egy Tatabányán a főtérnél.
Kifejezetten ezeket még nem kerestem/néztem, de remélem hamarosan el lehet felejteni a készpénz számolgatást és a bankkártyákat és elég lesz pusztán egy telefonnal elindulni a mindennapokban.Szerk: Készíthetnénk egy online adatbázist amit tudunk bővíteni az itteni észlelések alapján. Biztosan sokaknak hasznos volna.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?