- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
A huawei telefonomhoz van gyári mágneses autós tartó, melynek része a fémlappal beépített telefon tok. Szerintetek ez a beépített fémlap bezavar az NFC rendszernek? -
dhcodoki
senior tag
Egy elég nagy felületű lap van NFC antennaként. P20 Pro-ról lenne szó egyébként. Veszek pár matricát, aztán letesztelem.
Más:
Egy örömhír az Erste-seknek:"A bank AppStore-ban „elhintett” válasza alapján 2019 első negyedévében végre az Erste Bank ügyfelek számára is elérhetővé válhat az NFC fizetés, Androidos készülékeken":
-
martonz
csendes tag
FYI: Új helyszín!
November 29-én "Beyond Banking Budapest" címmel fintech konferencia a Kazinczy u. 21. (Tesla Club) alatt, 16-21 óra között.
Előadók többek között: Revolut, Transferwise, Erste Bank, MKB Bank -
Bocsi a noob kérdésért, de kezdő simple-motoros vagyok (OTP-s MasterCard)
- OTP-s automatából lehet mobillal pénzt felvenni?
- iPhone-nal működik a pénztáras fizetés? (Androidos telefonnal megy, már próbáltam)Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
tomp
félisten
Mind2 kérdésre a válasz: Nem!
Habár van az OTP-nek NFC-s automatája de még inaktívak az NFC olvasók azaz kártyával sem megy.
Apple nem teszi lehetővé, hogy külső app használja az NFC-t. Számukra ez még olyan új technológia, hogy kizárólag az Apple Pay fér hozzá amely itthon még nincs. -
Köszönöm!
Sejtettem.Az NFC-s fizetés nem azért nem megy iPhone-on, mert számukra új technológia, hanem mert az Apple az univerzum leg-fillérb*szóbb cége. Nem akar hozzáférést engedni senkinek az NFC használatához, csakis azért, hogy az iPhone userek az Apple fizetési csatornáját használják, ezáltal a tranzakciós jutalékot ők kaphassák. Azon csodálkozom hogy engedélyezik a Spotify, Deezer, Google Play zene működését iOS eszközökön...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Niki19841023
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam külföldről HTC telefont, ami már root-olva van. Az OTP smartbank alkalmazás nem műköik (ez egyértelmű), viszont a simple pay se? Regisztrálni engedte a kártyát.
Volt már valaki aki így próbálta?
Magisk Managert ismerem, de nem találok rendes leírást annak első lépésétől való telepítéséhez. -
tomp
félisten
válasz Niki19841023 #1915 üzenetére
Simple app nem nézi a rootot. Gond nélkül megy. NFC fizetés is.
-
tomp
félisten
Legutóbbi Simple frissítés óta csak 1x sikerült fizetnem vele. A legelsőt. Azóta ha érintem vagy nem reagál az app és kifagy a telefon beállítások menüje(fekete kép) vagy csak szimplán nem csinál semmit a telefon. Volt már törlés-telepítés is de semmi javulás. Nálatok jó?
-
sepyi
aktív tag
Nálam azóta ilyen mióta telefont váltottam. Nem hajlandó érzékelni egyetlen terminál sem a kártyákat. De legalább nem fagy ki. Az ügyfélszoli jön a sablon szöveggel, de több, mint egy éve a kezdetektől használom a simple-t. A gyerekbetegségekkel együtt nőttem fel. Mindent megcsináltam már és semmi.
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
tomp
félisten
Eszembe jutott, hogy valamelyik verzióval volt google fiók probléma. Azaz nem indultak el bizonyos szolgáltatások. Én pedig google fiókkal használtam eddig az appot. Még azt a verziót is amelynél probléma volt miközben nálam jól ment. Az imént kiléptem és beléptem simán email címmel. Próbából fizettem a BKK automatánál és gond nélkül sikerült. Nem gondolkodott a telefon, azonnal megtörtént a fizetés.
Ma még tesztelem pár helyen. -
tomp
félisten
Na úgy tűnik a google fiókos belépés lett megint bugos. Az okozta a fagyást. Simán email címmel belépve már tökéletesen megy a fizetés. 2 boltban is fizettem gond nélkül.
-
allfinanz
senior tag
Huawei Watch 2-vel hogyan kell beállítani a PayPass fizetést?
Mate 20 Pro-val van párosítva, azzal már fizettem érintve.Most az órát szeretném így beállítani.
Köszönöm.
Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
allfinanz
senior tag
icard jonak tunik hamarosan...
-
allfinanz
senior tag
nfc matricaval dolgozott mar vki? milyet erdemes, melyik appal programozni, stb...
nevjegykartya, naptar (ical), nfc fizetes erdekelne vele, h oldhato meg. koszi.
-
Vajon egy OTP-s MasterCard-ot be lehet regisztrálni két telefonon két Simple app-ba?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
bl4ze
veterán
Tegnap Gránit frissítette az eBank app-ot a Play-en : azóta kifagy, használhatatlan.
Azt mondják valami béta verziót raktak fel véletlenül....
Vigyázzatok aki Gránitos, nálam tegnap óta nincsen app. Kértem egy régebbi verziót Tőlük : még semmi.
.:. bl4ze .:.
-
tomp
félisten
hmm!
Nálam pár hete volt hasonló csak a Simple appal. Érintettem aztán vagy nem reagált az app vagy ha reagált akkor a komplett telefon fagyott bele. Ha megnyitottam utána a Beállítások menüt akkor csak feketeség jött be. Végül kiderült, hogy a google fiókos belépéssel van valami. Kiléptem és bejelentkeztem simán email címmel. Azóta is hibamentes. -
bl4ze
veterán
"Végül kiderült, hogy a google fiókos belépéssel van valami. Kiléptem és bejelentkeztem simán email címmel. Azóta is hibamentes."
Ezt hogy érted, hol ?
Nem hiszem, hogy Google lenne a ludas, a kártya digitalizáláskor lefagy - ajánlották telepítsem újra : megy, aztán lefagy....
.:. bl4ze .:.
-
tomp
félisten
Az appban a simple fiókba való bejelentkezésnél 3 opció van. Facebook profillal való bejelentkezés, google fiókkal való bejelentkezés vagy email+jelszó páros.
Október végén volt már a Simple-nél ebből gond. Magától jött elő a hiba és csak app frissítéssel lehetett javítani. De volt akinél akkor nem jött elő a bug. pl nálam. Én akkor még gond nélkül használtam google fiókkal. Nálam most jött elő.
Október 31-i Simple bejegyzés:
Sziasztok, az alkalmazás azon Androidos felhasználói, akik Google fiókos bejelentkezést használnak, a mai napon különböző hibajelenségekkel szembesülhettek (villogó képernyő, nem induló szolgáltatások, sikertelen kártyadigitalizálás). A hibát javítottuk, hamarosan elérhető lesz a javított alkalmazásverzió a Play store-ban. Addig ideiglenes megoldásként kérjük az érintetteket, hogy jelentkezzenek ki a profiljukból, majd email+jelszó párossal vagy Facebook loginnal jelentkezzenek vissza (ez utóbbi esetben első bankkártyahasználatkor jelszó megadása szükséges lesz), ezután minden működni fog, majd kérjük frissítsétek az appot az új verzióra, ha megjelent az áruházban. A kellemetlenségért elnézést kérünk, és köszönjük a türelmet.
Mintha a Google Szolgáltatásokban módosított volna valamit a Google és emiatt a Simple összeakad vele. -
Ghostman78
senior tag
CIB banknál működik a " telefonos érintős "megoldás fizetésre ?
Simple nem érdekel -
ACE-
addikt
válasz Ghostman78 #1941 üzenetére
CIB-nél nincs. K&H, OTP, Gránit Bank, Budapest Bank, MKB. Ezek vannak.
https://www.mastercard.hu/hu-hu/consumers/features-benefits/mobilfizetes.htmlRevolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Andralin
aktív tag
Az utolsó frissítés óta a Gránit appja az NFC fizetésről érkező iSMS megnyitásához is elkezdett azonosítást, PIN kódot kérni.
Ezt az eszement baromságot miért kellett kitalálniuk? Eddig jó volt így éveken keresztül, hogy azonosítás nélkül meg lehetett nézni a fizetési értesítéseket, akkor most miért kellett variálniuk?Amúgy teljesen értelmetlen a dolog, mert ha úgy állítod be, hogy ne iSMS-t, hanem sima mezei SMS értesítéseket küldjön, akkor azt mindenképp meg tudod nézni továbbra is a Gránit app azonosítása nélkül is, elég ha a telefon fel van oldva. Akkor az iSMS-ben érkező értesítéseket hirtelen miért kell ennyire védeni, mi értelme ennek az egésznek?
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz Andralin #1943 üzenetére
Ha tényleg így van valóban gáz. Engem inkább az zavart, hogy a felugró ablakban nem volt az üztenet előnézete, tehát nem írta rögtön a tranzakció adatait, viszont most mintha úgy írná. Legalább van már benne ujjnyom, így nem nagy cucc az értesítés megnyitása.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
fil
őstag
Ebbe szerintem belebukni nem lehet. Egyszerűen nem akarnak vele foglalkozni. A gázszerelőnek más tervei vannak vele.
Ezt írják a kondíciós listában.
"Változás: Az MKB Pay a Google Play áruházban átmenetileg felfüggesztésre került. Az alkalmazás a
Google Play áruházban nem jelenik meg és nem letölthető. Az MKB Pay-t korábban letöltő és sikeresen
regisztrált felhasználók továbbra is használni tudják az alkalmazást..."
Mindenesetre telefoncsere után már nem működött nálam a régi sem. Mondjuk nem nagy kár érte mert addíg is a legrosszabb volt szerintem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...