- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ilyen specifikációkkal érkezhet a 2025-ös ThinkPhone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Újabb mérföldkőhöz érkezett a HTPC kálváriám. Ugye régóta játssza azt a kicsike, hogy random időközönként elmegy egy pillanatra a kép, illetve néha kikapcsol, mintha kihúzták volna alóla az áramot. Olyankor csak táp kihúzás után lehet újra elindítani.
Hűtésre gyanakodtam, azóta az megoldódott, tökéletesek a hőfokok. Ezután jött a feszültség mérés a külső tápnál, terheletlenül rendben levőnek tűnt, ezért a DC-DC részre gyanakodtam. Most a héten viszonylag olcsón tudtam szerezni egy 120 W-s PicoPSU-t. Be is szereltem, a mai sorozatnézés után kikapcsoltam, majd mikor próbáltam bekapcsolni nem volt semmi. Kihúztam-bedugtam megint, szépen világított a PicoPSU zöld ledje (feszültség alatt van), mikor indítottam volna a gépet, felvillant a piros is (ami a működését jelzi), illetve elkezdte pörgetni a ventilátort, de egyszer csak leállt. Azt vettem észre, hogy ezután semelyik LED nem világított, mintha nem lenne áram alatt az egész. Újra áramtalanítottam, majd vissza és eljátszotta ugyanezt. Ilyenkor a külső táp ledje se világít.
Jól sejtem, hogy valószínűleg a külső tápnak lesz valamiféle baja? Most így ha nem muszáj feleslegesen nem adnék ki pénzt, mint a DC-DC résznél, ezért kikérem a tanácsotokat előbb.
Konfig: QC5000, Chieftec IX-03B a hozzáadott táppal.
Most ott tartok, hogy a külső táp ledje csak akkor világít, ha nincs bedugva a gépbe..
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz stickermajom #34902 üzenetére
Milyen es mekkora teljesitmenyu a kulso tapod?
Szerintem vele lesz a baj
-
stickermajom
addikt
válasz windlord #34903 üzenetére
A 90Wattos 7,5A-s Chieftec, amit a házhoz adtak.
Szerintem holnap akkor veszel egyet. 120-asat vegyek a 120-as PicoPSU mellé a békesség kedvéért? Kb a harmadát ha fogyasztja a konfig.
Azóta egyszer sikerült elindítani egy 5 percre, de ennyi..Hol érdemes egyáltalán venni adaptert?
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
válasz stickermajom #34904 üzenetére
Hat igen, en 10A -t vennek.
Az ugye 120watt.Adapter.hu
(Mondjuk en ebay -rol rendeltem...) -
Ermac
tag
Hali! Kicsit lekésve de válaszolok, ugye 2 tápot is írtam fsp-250gtv60 vagy xfx ts 430 htpc hez most nem sok ez a 430 ? Amugy ház méret nem lényeg inkább halkság felé orientálok, filmek akadásmentesek legyenek full hd ban semmi más igényem nincs, még annyi h tv t szeretném vele nézni, van egy két hd adás is azokat is, milyen tv kártyás megoldást ajánlotok ? Ilyen wifiről streamelős felejtős gyatra a netem. Plusz valami távirányító is érdekelne kodihoz.
We are Many You are but One
-
Celtis
veterán
válasz fausto #34901 üzenetére
A programok között van az Openelec configuration. Először csinálj egy backupot. Mentsd le a backupot a saját gépedre.
Utána van kétféle reset mód, egy soft és egy hard. Utóbbi mindent töröl, a mentést is (ezért kellet saját gépre is elmenteni.)
Nézd meg , hogy reset után látszanak-e az addonok, habár nem tudok olyan konfigurációs lehetőségről, amitől ez lenne.
A backup-ból bármikor visszaállítható a korábbi állapot szőröstűl-bőröstűl. -
Rick4
félisten
válasz stickermajom #34904 üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy a táp nem elég. Egy i3-4130 + ssd 20W-ot fogyaszt nálam konnektorból, és ebben a táp is benne van, Q1900B és 3TB WD RED 12W körül eszik. A tied ehet max 30W-ot, nem 70-80-at...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Oszilaci
senior tag
válasz windlord #34905 üzenetére
miért van szükség 120W-ra egy QC5000 esetén?
nekem ugyan E350 van de 60w is bövene sok nekiI7-es notebookokhoz adnak 120W tápot ha jól tévedek és ott a kijelző is arról megy és kicsit erősebb VGA-k szoktak benne lenni ,de igazából lehet lőni agyúval verébre csak nem sok értelme van vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
válasz stickermajom #34913 üzenetére
talán ha zárlat van ?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom eldönteni, hogy hol is a hiba, segítsetek! LG42LB5700 TV-re van HDMI-vel csatlakoztatva a HTPC-m. Asrock E350M1 van benne, az alaplapi integrált VGA-val használom. Ubuntu fut rajta, ami rögtön beléptet a Kodiba bekapcsolás után.
Miért lehet az, hogy ha úgy kapcsolom be a gépet, vagy úgy rebootolom, hogy a TV nincs bekapcsolva, akkor ha később bekapcsolom, akkor nincs jel...? Persze a gép ettől még fut, ssh-n belépve látom, hogy megy minden úgy, ahogyan kell, csak képet nem ad. Viszont ha úgy indítom, hogy a TV be van kapcsolva, akkor minden oké, van kép, hang. Nem tudom eldönteni, hogy hol is a hiba. Van ötletetek?
Sanszosnak tartom, hogy a TV-vel lehet valami gond, mert kb azóta tapasztalom, mióta Samsungról LG-re váltottam, de semmi ilyen beállítást nem találtam rajta, ami erre vonatkozhat. Nem hiszem, hogy ez így normális.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
Vajon elbírja a KODI-t fullhd-ban? [link]
-
Rick4
félisten
válasz stickermajom #34913 üzenetére
Simán lehet hibás az alaplap is. Biosfrissítés?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
tom_tol
addikt
-
wopi
aktív tag
Tény, hogy nem a legfrissebb BIOS van fent. Próbálkoztam frissíteni. Letöltöttem a DOS-os ZIP-et, feltettem pendrive-ra (magát a ZIP-et is, meg kibontva is). A BIOS-ban az update-nél meg is találja a ZIP fájlt, kicsit tölt, majd újraindul a gép, nem frissít. Mivel Linux van a gépen, ezért windows-os frissítéssel nem próbálkoznék. Ez is fura nekem.
Tuti egyébként, hogy úgy érzékeli, hogy nincs megjelenítő a HDMI végén, ezért nem ad képet... Írtam is, hogy ez azóta megy, mióta Samsung TV le lett cserélve LG-re. Csak kérdés, hogy van-e megoldás.
-
Rick4
félisten
válasz stickermajom #34929 üzenetére
Harmonyval elvileg nem kérdés a bekapcsolás időzítése sem. Jobb ötletem tényleg nincs, a kábelben nem keresném a hibát. Valami CEC dolgot nem lehet ráizzítani a dologra?
Amúgy most jött meg a két sainsonic DLP link 3D szemüvegem, gyorsan kipróbáltam őket, rendben vannak, korrekt a 3D is. De még csak most fogok odajutni, hogy a szerver képességeit is szemügyre vegyem, holnap rakok rá win 8.1-et kodival.
-
Skillet
addikt
válasz szuszinho #34937 üzenetére
Nálam Q1900DC-pioneer erősítő-samsung tv. 24/7-ben megy. Bármikor bekapcsolom az erősítőt és a tv-t és már van is kép. Win 8.1. Ha mindig újra kellene indítanom filmezés előtt a rendszert, már rég kivágtam volna az ablakon.
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
adam3
aktív tag
Sziasztok!
HTPC építést tervezek alap célokra, de fogalmam sincs mi lenne a legolcsóbb, de időtálló megoldás.
A következőket kellene teljesítenie:
- halk, alacsony fogyasztás
- hálózati meghajtó
- otthoni, de kintről is elérhető cloud raid-del
- torrent a háttérben
- Plex szerver
- spotify: rá lennének kötve a hangszórók, mobilos klienssel a vezérlés megoldhatóKb ennyi is lenne a vége. Mivel a Digi nem ad boxot amivel fel tudnék venni, gondolkoztam azon is, hogy a htpc dekódolná a dvb-c adást és küldené ki a tv-re, lehetőséget biztosítva a felvételre. Egyelőre ez a dupla távirányító miatt el lett vetve.
Köszi előre is a segítséget.
-
Rick4
félisten
válasz Skillet #34938 üzenetére
Mi a tapasztalat filmezés terén a Q1900-zal? milyen progi játssza le a filmeket? 3D is megy rendben? Holnap rakok én is win8.1-et egy ugyanilyen gépre, csak tudjam már, mire számítsak.
-
wopi
aktív tag
válasz Skillet #34938 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy mindig újra kell indítani filmezés előtt. Nálam is 24/7-ben megy, viszont vannak olyan helyzetek, hogy újra kell indítanom. Ilyenkor van az, hogy amennyiben a boot során nincs a TV bekapcsolva, akkor később sem lesz kép rajta. Ha be van kapcsolva, amikor bootol, akkor utána akármennyiszer ki-be kapcsolhatom a TV-t jó lesz. Ennyi. Ettől függetlenül kicsit zavaró ez nekem.
(#34936) Oszilaci: Igen, FAT-ra van formázva. Gondoltam, hogy NTFS nem lesz neki jó.
-
Ermac
tag
Miért nincs egy értelmes áron lévő intel 1155 ös alaplap usb3 + hdmi itx formában ? Van egy procim feleslegbe g1610 és egyszerűen nincs normális deszka hozzá, ennyi pénzért megkapom az am1-es proci+alaplap kombót !!!
We are Many You are but One
-
Rick4
félisten
válasz tom_tol #34943 üzenetére
Amennyiben ez normális itx méret, akkor jó választás. De ahogy nézem, kellene baltával vagdalni még egy kicsit, hogy beférjen.
Anyukámnak amúgy Gigabyte H61N-D2V van egy dvi- hdmi kábellel, G1620-as procival, hibátlanul teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
Ezeket néztem ki most gyorsan, ezek tetszenek:
Alaplap: ASROCK Q1900-ITX
Ház: LCPOWER LC-1360II LC90ITX
Memória: 2x2GB valami, majdcsak találok olcsón.Egyelőre egy 1 TB-s wd blue lenne benne meg keresnem kell még valamilyen minipcie vagy normál pcie-be passzoló ssd-t vagy hasonlót, amin elfér az operációs rendszer.
Akkor ezen elvileg el tud futni egy win 8.1 egy kodival és egy freenassal?
-
Rick4
félisten
válasz layerke #34948 üzenetére
A lap jó, ha nem kell optikai kimenet, akkor a Q1900B is jó 1-2 ezressel olcsóbban, ha meg bvan otthon elfekvő régi notitápod, és valami kis házad pár ezerért, megveheted drágábban a DC végű lapot, ott 12-19V között bármit rádughatsz, belülről meg adja a többi cuccnak az energiát. Nem kell paneltáp sem.
A ház jó, ilyenben van most is az enyém, 1 HDD + egy nagy venti, vagy két HDD és oldalról közéjük fújva egy kisebb venti szépen belefér. Ramot olx-en vettem 2X2GB-ot 4 ezerért. Figyelj, hogy van olyan lap ami notirammal, van olyan ami asztali rammal megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 86QNED916QA 4K QNED MiniLED 4K 120Hz.2 Év Gyári Garancia
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- LG 82 cm IPS HD LED TV kihajtható illetve fel-le dönthető Fali tartóval
- Cambridge audio Evo150 All-In One erősítő,streamer,dac!
- Niceboy NIC-HIVE-DROPS-3 vezeték nélküli fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest