- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz Krystal_s #35498 üzenetére
Ha 3 wlan antennád van, akkor a 6300-ast javasolnám, az nálam látta az 5 km.-re lévő hálózatot is (csatlakozni nem tudott, értelemszerűen).
Viszont ha bizonyos programoknál jó, akkor a szoftverhiba valószínűbb, én az inteltől szoktam letölteni a legfrissebbeket, már a windows telepítése előtt, hogy már a windows frissítés előtt fenn legyen, ne szedegessen nekem minden kétes cuccot. Ugyanígy, a Delles driver cab fájlt is előre letöltöm, és az eszközkezelőből betallózom, hogy minden "sárga" ikon eltűnjön. Nem kísérletezek kétes windows variációkkal sem, a kulcstartómon lóg mindig egy Dell W7 Ultimate SP1, 53 nyelves változat, és egy másik pendrive-on egy aktuális Linux, für alle Fälle.
Egy Latitude végül nem is olyan drága, ha a várható élettartamát is nézzük, világcégek a mai napig használnak D630-asokat.
Persze, ~4-500 ezret szerintem felesleges kiadni a fullos vadiújért, (leszámítva, ha költségként elszámolható) ha olyant lehet kapni, ami alig ment, karc és kopásmentes, plusz van még rá 2-3 év NBD-garancia, és feléből-harmadából megvan. Arról nem is beszélve, hogy egy Sandy Bridge sem sokkal gyengébb (ha nem éppen erősebb), mint egy Haswell cpu-s, és az "U"-s cpu is egy marketingfogás nagyjából.
Játékra nem valók mondjuk, de arra egyik hordozható sem tökéletes, és akkor jön a sírás-rívás, hogy melegszik, már a harmadik alapot főzte meg az Nvidia, egy év múlva már nincs hozzá driver, stb. Ezeket a 120-150 ezreseket egyébként is 1 évre tervezik, azt hiszik, mindenki ki tudja dobni, és venni egy újat (ami a Lajtától nyugatra igaz is lehet, de itt, a Balkánon keveseknek adatik meg).
Én női felhasználónál egy vékony, kecses készüléket tudnék elképzelni, mint például az E6230, vagy nagyobb méret esetén 6430U.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
félisten
válasz szabonagyur #35497 üzenetére
Erre valaki valamit? Annyi, hogy újraindításik nem volt touchpadom, de utána már visszajött és Aida alatt sem fagyott le.
-
HaZse
őstag
válasz premete #35501 üzenetére
Én 2 hónapja vettem a saját E5320-asomat. Cirka 100k HUF volt. (Core i3, 320GB HDD, 6 cellás akku 6óra akkus mód). Hivatalos win 7 pro licensz van rajta és 2016 06.-ig NBD garos. Ezt nem nevezném drágának.
Sőt a multkor volt egy eladó vadonat új 1 hónapos Dell E6230U-s noti 180k-ért.
Nem beszélve, hogy én kivettem az optikai meghajtót és egy USB 3.0-s kiegészítőt tettem bele. PR02-es dokkolóval tökéletes számomra. Sőt alkalmi játéra vettem hozzá egy EGPU kiegészítőt és így egy asztali GTX660-ast rá tudok tenni és vígan lehet vele játszani.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
atom87
aktív tag
Erre valaki??
Köszönöm!
Kawasaki z1000
-
-
mylenovo
csendes tag
Sziasztok! Van egy pont egyéves M5115-es laptopom. Mostanra teljesen tönkrement az egyik zsanérja, pedig semmi extra igénybevételnek nem volt kitéve a gép. Ez típushibának számít? Ugye ezt javítják garanciában?
-
13128814
tag
Sziasztok!
Január közepén szeretnék laptopot vásárolni, és képbe jött egy Dell 3537, és egy 5537, pluszban egy Lenovo z510.
Az lenne a kérdésem, hogy 200e forintig melyikkel járnék jobban? Olvastam kommenteket, miszerint az Inspiron család nem a legjobb... Oké, elhiszem, de most 200e forintnál nem tudok többet kiadni.
Amire használnám, PS hobbi szinten, AutoCAD, Eagle, PLC és pneumatikai szimulálás, némi videovágás szintén hobbi szinten, plusz játékok.
Remélem tudtok segíteni.
Köszönöm!
-
somasz
Topikgazda
válasz 13128814 #35507 üzenetére
Ha a játékból lejjebb tudsz adni, akkor biztosan egy alig használt, prociban erős, nagyfelbontású, quadrós Latitude-öt vennék NBD garival. Ha munkára használod a gépet, nem feltétlen nyerő megoldás a szervizgarancia.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
félisten
válasz atom87 #35504 üzenetére
Szia
Az iponnál nem egy iylen gép van aminél a konfig tök ugyanaz csak más a pontos száma. Egy másik fórumban egy kolléga két hasonló 7537-et talált, össze is hasonlította az iponot összehasonlító segítségével.
Az áron kívül én csak a megadott súlyban látok különbséget. [link] Gondolom nálad is ilyen lehet.Ha jobban megnézed 3537-ből ugyanazzal a konfiggal több verzió is van nem csak amit te említesz:
DELL Inspiron 3537 157808 Fekete
DELL Inspiron 3537 12786 Fekete
DELL Inspiron 3537 12830 Fekete
DELL Inspiron 3537 13182 Fekete[ Szerkesztve ]
-
KelemenUhr
aktív tag
Orvosi egyetemre járok, ezért tavaly beruháztunk egy Dell Vostro 2520-as laptopra. Jó gyors, stabil, nekem tökéletesen megfelel. Kinézetre semmi extra, matt képernyő, (kifejezetten ilyet akartam) szürke szín, szerintem amúgy tetszetős. Játszani nem szoktam, nyilván annyira nem penge, de szerintem ár-érték arányban ebben a kategóriában a legjobb választás, csak ajánlani tudom első laptopnak.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
zserrbo
aktív tag
Hali!
Adott egy ilyen gép:
Dell Inspiron 3521 laptop(Intel® Core™ i3-3227U Processzor / 8GB / 500GB / AMD Radeon HD 8730M / Linux / Fekete) (156284)6GB méretű a hiberfil.sys az normális, hogy nem 8gb-nyi? Elvileg 2GB dedikált memóriája kell, hogy legyen a VGA-nak, de lehet nem így van.
-
dReFiX
senior tag
Hali! a Dell 3537-es típushoz milyen magasságú opticbay kell ? 9,5 ? 12,5 ?
-
soldi3r
veterán
válasz 13128814 #35507 üzenetére
csatlakozom en is a latitudeot ajanlok koze
ha plc-t programozol, akkor ott terepre kell menni, vinni, hurcolni, 12-14" korul valasztanek, attol fugg mennyit utazol
nekem hasonlo celra jelenleg egy konkurens gyarto 12"-os gepe van, ihd4000-es kartyaval meg az inventor sem okozott neki gondot, persze itt nem 1-2 ezres osszeallitasi rajzokrol van szo
acad-nak 2d-ben meg az ihd3000 is eleg, azt probaltam egy 13"-os latitudeban, de sokat utazni nem jo veleE30 (oo=[][]=oo)
-
MrSpock
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell Inspiron 3537 notebookot. Az Intel HD4400 mellett egy 2Gb-os AMD 8670M van benne. Minden drivert feltettem. A váltható grafikus rendszer konfigurálásánál a VLC-nél lakat van és nem tudom átállítani az AMD-s kártyára. A HD 4400-zal viszont a 3D-s full HD filmek szaggatnak a tv-n. Pedig a HDMI kábel minőségi. Csatolok egy képet is:
-
HaZse
őstag
válasz premete #35508 üzenetére
E5430 akart lenni. A másikra nem teljesen emlékszem már. Lehet hogy Haswell processzor volt. De azt tudom hogy vékony könnyű és optikai meghajtó nélküli volt.
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
félisten
-
mghltm
addikt
válasz szabonagyur #35519 üzenetére
miert ne vinne a hd4400? az asztalimban hd2000 van, a laptopban hd4000 es azokkal sincs problema
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
félisten
-
soldi3r
veterán
-
félisten
válasz soldi3r #35522 üzenetére
Most ne nekem osszátok azt észt mivel nem nekem van bajon vele. Ennyit írt a kolléga, én meg annyit írtam, hogy lehet van valami amihez kevés.
(B)A váltható grafikus rendszer konfigurálásánál a VLC-nél lakat van és nem tudom átállítani az AMD-s kártyára. A HD 4400-zal viszont a 3D-s full HD filmek szaggatnak a tv-n. Pedig a HDMI kábel minőségi. Csatolok egy képet is:(/B) -
moe1979
csendes tag
Sziasztok!
A Dell D620-asom szeretném picit gyorsítani, felmerült az SSD.
A gép paraméterei (2 gb ram, Core Duo T2300, 1,66 proci, de ehelyett lehet, egy 7200-es kerül bele; grafika: GMA950). Főként munkára, irodai dolgokra használom, játék csak minimális.
Kérdésem az, hogy mire érdemes figyelnem? A jelenlegi HDD SATA I-es, ha minden igaz. SATA II-es vagy III-as SSD egyáltalán jó bele (illetve indokolt egyáltalán, vagy nem fogom tudni "kiélvezni")? Mire érdemes még figyelnem ennél a gépnél a HDD-ről SSD-re való váltásnál? Köszönöm a segítséget, tippeket.
-
mghltm
addikt
válasz moe1979 #35524 üzenetére
az ssd erezhetobb valtozast hozna, mint a t7200-as proci.
a jelenleg kaphato ssd-k sata3-asak, de kepesek mukodni sata2 vagy sata1 modban, persze ekkor max 300 illetve 150 megara kepesek irasnal, olvasasnal. dell notebookokban en mar hasznaltam liteon ( plextor ), samsung, kingston, buffalo ssd-t is, egyikkel sem volt semmilyen gond.
legjobban egy uj, tobb evig garis peldannyal jarnal, minimum 64-eset javasolok, de ha nagyobb a kereted, akkor 128-asat vegyel.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
FRENK1988
veterán
válasz szabonagyur #35523 üzenetére
nekem engedi. (hd2000+7650M)
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Krystal_s
addikt
válasz premete #35501 üzenetére
Engem is ez aggaszt, hogy bizonyos programokkal jó és így mindig ott van a kisördög, hogy akkor mégis mi lehet?
A szervizben valami Akamai NetSessiont tettek fel és azzal tesztelték, egy idő után én ezt letöröltem...
Megvétel előtt már felkészültem és minden drivert letöltöttem stb...Win frissítést is kiszoktam olyankor kapcsolni. Utána sem engedek neki akármit. 5x lett a rendszer újrarakva én 2x, a többit a szervizben...Gyári Win Prof., legutóbb Ulti-t tettek fel. Közben próbáltam az összes drivert, Dell és Intel oldaláról is.
Valamiben biztos különböznek, mert egyes driver-ekkel annyira nem volt jó egy idő után, hogy még a weboldalak sem jöttek be, sebességmérő szerint 0-1Mbit/s.
Most mindig megy, jelerősség is jó (80-99%) csak a 20 helyett 1-5Mbit/s közötti értékre esik le egy idő után, mintha valami lekorlátozná, 5 teljesen különböző böngészőben. (közben nem aktív semmi más gép wifije a házban, de külön azokkal semmi gond nincs mindig jó a wifi)
Nem használom folyamatosan a gépet, pár hete kezdtem, a ki-be kapcsolás megoldja, de zavaró és főleg az idegesít, hogy nem jövök rá a megfelelő varázsigére.Láttam, hogy nagyon jó áron kilehet fogni Latitude-öket is, de szinte mindig csak Pesten. Arra is gondoltam, hogy jelen esetben az NBD garanciával sem lennék előbbre, mert nálunk pont azok a szerelők néznék meg azt a gépet is, mint akik a mostanit. Nem tudom, hogy oldanák meg, hogy pár napon belül cseréljék az alkatrészt, ha ők csak heti 1x rendelnek árút, vagy ilyenkor kérhetek Pestről szerelőt és az jönne el? Ezek csak felvetődtek bennem...
-
moe1979
csendes tag
válasz mghltm #35525 üzenetére
Köszönöm, elsősorban erre irányult a kérdésem, hogy "kompatibilis"-e ez a régebbi modell az SSD-kel.
Kingston V300-as, 128 Gb-ben gondolkodom, arról elég sokat olvastam az SSD-s fórumban, csak nem voltam benne biztos, érdemes-e ilyet venni, ki fogom-e tudni egyáltalán használni.
Kell még valamire figyelnem? (pld. simán behelyezhető technikailag a jelenlegi HDD helyére?) Több helyen olvastam azt is, hogy a D620-as BIOS-ánál AHCI-t nem is lehet beállítani, ez nem gond?
Ha már felvetetted, proci bővítésnek nem is lenne akkor nagyon értelme (mert kb. alig párezer forintért tudnék most szerezni a régi 1,66-os helyett egy 2,13-as órajeleset) ?
-
premete
veterán
válasz Krystal_s #35527 üzenetére
Lehet kérni, hogy például a Humansoft jöjjön, vagy a Getronics (mást is lehet kérni, ha valaki szeret kísérletezni), következő munkanap az alaplapot is ki szokták cserélni, ha kell, ha nem kell.
Az alkatrész repülővel jön külföldről mindig, amit délután 4-ig megrendelnek, másnap délelőtt Vecsésen van.
USA Ebayről lehet rendelni akár új Latitude-okat, nekem éppen úton van egy 6430u, 820 dollár, plusz szállítás, plusz áfa, de fullos és US-kivitel (azok jobbak, mint az európaiak, leszámítva a billentyűzetet).[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
félisten
-
borics96
csendes tag
Hello!
problémám lenne....mégpedig vettem a napokba egy dell inspiron 3537 laptopot és felrakosgattam rá a drivereket..a quickset-tel van gondom :/ mégpedig nem tudom állítani a fényerőt (igen tudom melyik bill. kombináció, de sajnos csak kijön a kép ami jelezné, de nem történik semmi)
Valami bevált megoldás?
köszönöm előre is
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, ~200e Ft a rá szánt keretem, a következő 2 gépből egyik lenne a befutó:
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_3537_Intel_Core_i7_4500U_8GB_1TB_AMD_Linux_Fekete_DLL_3537_157813_10201.html
illetve
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/toshiba/Toshiba_Satellite_L50-A-10W_Intel_Core_i7_3630QM_8GB_1TB_NVIDIA_Op._rendszer_nincs_Fekete_TSH_PSKJQE-004007HU_9260.html
Mindkét gép mellett vannak érvek pro és kontra, érdekelne, Ti melyiket választanátok, és miért.
A gép elsősorban programozásra, adatbázis kezelésre, játékra, illetve általános célú felhasználásra kellene.Illetve Dell notebookokkal kapcsolatos általános tapasztalataitok is érdekelnének.
Előre is köszi a segítséget!
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
MODERÁTOR
válasz formula01 #35535 üzenetére
Én csak néha járok be ide okoskodni.
Az inspiron szériával nekem régen nem volt jó tapasztalatom, a latitude, vostro már sokkal jobb.
Az hogy miért kell egy corei7-es processzor neked, amit nehéz is hűteni meg végképp nem fér a fejembe.Ennek ellenére egy Corei5-ös procival szerelt latitude, vostro nagyon jó választás lehet.
20 éve a Prohardveren
-
-
premete
veterán
válasz tvamos #35539 üzenetére
Arra, és még az [í] az [Alt Gr] +j és a [Í] az [Alt Gr] +i is bonyolult, főleg, ha valaki megszokta a magyar billentyűzeten a helyét, vakon gépel, és hol külső billentyűzetet használ, hol a sajátját.
Általában olcsóbbak a cuccok a tengerentúl, és jobbak, csak a 27% ÁFA emeli meg az árat és a Posta, aminek a trehánysága miatt már rég csődbe kellett volna kerülnie (USPS sem sokkal különb) Szóval lehetőség szerint a Fedexhez kell ragaszkodni, hogy megkapjad, amit rendeltél, és a vámolás is 1-2 nap legyen a postai 1-3 héttel szemben.
Sok minden van, ami át sem kerül az európai változatokba, az említett 6430u-nál például az 1600x900-as, 330 nites, matt kijelző, vagy e6230-asnál az i5 3360-as cpu + jobb kijelző.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
tvamos
nagyúr
válasz premete #35541 üzenetére
Latod, mennyire erdekel az "í" es tarsai...
Ott szokasos meret ez a 13-14"?
Nagyon esetleg... 4:3 keparany?
Bocs a sok kerdesert, de gyujtogetem a penzt, es igy csak nezelodom... Kutatgatok... Kerdezoskodom... Erdeklodom...[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, és úgy döntöttem, végül 1 [Dell Inspiron 3537]-es lesz a szerencsés/szerencsétlen kiválasztott.
Mivel láttam itt, a megfelelő driverek megtalálásával sokaknál akadtak problémák, és mivel kicsit már elvesztem a sok komment között, arra kérnék valakit, legyen szíves, foglalja össze nekem, melyik drivert, honnan, és melyik verziót érdemes letölteni, illetve milyen sorrendben.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
tvamos
nagyúr
válasz formula01 #35544 üzenetére
En nem ertek hozza, ezert (tapasztalataim alapjan) az a legjobb, ha megveszed elore telepitett windows-zal. Az nekem mindig mukodott eddig. Tudom, ez nem valasz a konkret kerdesre, de megoldas a feladatra.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
formula01
senior tag
válasz tvamos #35545 üzenetére
Igen, megoldás lenne, de van Win 8.1-em, ezért nem szeretnék +30, 40 ezret fizetni, mikor ha nincs semmi gond, 1 max 2 óra alatt magam is felteszek driverekkel együtt mindent, viszont a felesleges ideg, és energia megspórolásáért lenne jó tudni, mit és honnan, ha már sokan előttem úgyis megszenvedtek vele.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
válasz tvamos #35547 üzenetére
Nem feltétlenül ragaszkodom, de ebben az árkategóriában, jobb vételt nem igazán találok, főleg, hogy a gt740-el szerelt gépekben a vga eléggé le van butítva, a gt750-es gépek pedig 250-nél indulnak, nekem pedig max 200-210e ft a keretem.
[ Szerkesztve ]
-
trassher
addikt
-
boken
senior tag
Sziasztok,olyan kérdésem lenne hogy egy Dell 620 laptopom eladnám,a vásárlónak ilyen kérdése van, létezik -e ilyen funkció:
"Kérdésem,ha összekuszálom,akkor ezen is van recovery,mint a toshibánál?F8,és javítás,gyári eredeti visszaállítás?"az úri ember látás sérült és ezért érdekli ez a funkció.
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Overwatch 2
- Gumi és felni topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PLC programozás
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest