Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    Helló!

    Megkérdezlek titeket is, hátha tudtok valamit szólni a témához.

    Adott a már párszor emlegetett 2001-es facelift-es E39 520i autóm.

    A nyári felnije: BMW wheel style 32

    Áprilisban kerültek fel a nyári papucsok, akkor még Kumho ECSTA LE Sport gumik voltak mind a 4 nyári felnin. 235/45R17 méretben.

    Akkor a gumisoknál a szerelők javaslatára az abroncsok állapota miatt került a hátsó kerekekre 2db új Falken ZIEX ZE310 Ecorun. Viszont rájuk hagyatkozva sikeresen 225/45R17 kerültek fel... én meg akkor nem néztem mit kontárkodtak... a szerelőm szólt az előző héten, hogy helló.

    Viszont ami a lényeg:

    Az autó rendben volt 3 héttel ezelőttig amikor is elkezdte azt csinálni, hogy gyorsításkor, menet közben tempót tartva és lassításkor remegett menet közben az autó. Fékezéskor ez még jobban érződött.

    A remegést utasként is lehetett érezni. Én meg főleg a kormányon és a váltón keresztül. Alacsonyabb tempónál városi menetelés közben kevésbé vagy egyáltalán nem érződött, de 90-100 felett és 170-ig bezárólag érezhető volt.

    A gumik nem sérültek. A felnicsavarok nem lazák. Látható nyom nem volt mi okozza.

    A szerelőm aki szervizeli az autót mióta idehaza szeli az utakat és itthon ment bele ~170.000 km az állapotukra való tekintettel és hogy hátha köze van a remegéshez, cserélte a még gyári 4 lengőkart (és még korábban januárban-februárban egy kutyacsontot). A szervizelés után ment vele ő is 70 km/h-ig bezárólag, de nem tapasztalt semmi rendellenességet.

    De sajnos nem oldotta meg a helyzetet a 4 lengőkar a cseréje.

    A gumisnál tegnapról mára foglaltam időpontot, hogy futóműállítás.

    Ma a gumisnál jeleztem, hogy remeg az autó ilyen-olyan helyzetekben, valamint hogy rossz gumikat raktak fel még áprilisban....

    ... de miért csak most szólok... de miért mondtam rossz méretet...

    A kérdéseikre válaszolva mondtam azt, hogy most szólt a szerelőm a gumik miatt, és én csak a 3 felkínált raktáron lévő gumiból választottam márkát és típust. Amúgy a cégre hagyatkoztam, hogy tudja mit csinál az ügyintéző.

    Megoldás a gumis témára: ingyen csere 225-ről 235-re gyártón és típuson belül, 4 új gumi amiből ugye kettőt kellett fizetnem, 4 felni centírozva amiből szintén csak kettőt kellett kifizetnem.

    Az autóval ma mentem XI. kerület - Solymár madaras tecso - XII. ker és XII. ker - Vác - XII. ker távot.

    Az autó alacsony tempónál nagyon finoman gurul. Érezhetően jobb és kisimultabb. A remegést sokkal szűkebb tempónál kezdi el sokkal szolidabban és a fékezésnél is mérséklődött a remegés, de még mindig jelen van.

    Szerintetek mi lehet a remegés forrása? :)

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák