- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz JulianSinulf #1149 üzenetére
Rács az alapértelmezett, azt használod?
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Mr.Csizmás
titán
gyári basic pla profil, gyári profil, csak írd át a mozgásokat 75/180-ra, meg a textured pei legyen kiválasztva. nálam az összes pla így meg szépen, még a hozzáadott retek matt fehér is. (pföjjj)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
brumi1024
veterán
Gyari PLA-s profilokban (mindharomban) 240 a maximum ajanlott homerseklet, meg lehet probalni a 240-et szerintem, de egy temp tower segithet.
#1154 Mr.Csizmás: Generic PLA vagy Bambu PLA Basic profil? Elobbi eleg durvan korlatozza a max volumetric speedet, igy ha az utobbi van hasznalva nem ilyenre alkalmas PLA-hoz az magyarazhatja a fenti problemat. Minden nem Bambus vagy PolyTerra PLA-hoz a Generic PLA profilbol indulok ki.
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
-
brumi1024
veterán
válasz Mr.Csizmás #1156 üzenetére
Persze, azert kerdeztem, hogy ugyanarra gondolunk-e. Sajat bergyartott PLA-juk nem teljesen standard, igy az jobban birja ezeket a tempokat.
-
poli27
Topikgazda
https://www.printables.com/model/275004-bambu-lab-x1c-plate-and-adhesive-station/comments
Találtam egy jópofa rendszerezőt
-
veterán
Sunlu PLA+ hoz elég lesz ha 230 fokot állítok?
-
Dalee
aktív tag
válasz JulianSinulf #1157 üzenetére
A Filanora nyomtatási segédletben 30-50 mm/sec-os extruder sebességet írnak, az azért kicsit karcsú. A mostani generic PLA-val nyomtatnám 15 óra lenne, ha minden sebességet lekorlátozok 60mm/sec-re akkor 1 nap 4 óra lenne. Akár vissza is térhetnék a Prusa-ra. Az a baj, hogyvan vagy 8 tekercs filanora PLA-m, illetve a Miklós féle áttekercslő donor állványát a filanora barna PLA-val nyomtattam ki, mem volt vele gond, igaz nem volt ekkora felület, illetve most megnéztem, a külső fal 60mm/sec volt, de az összes többi sebesség a generic PLA, azaz a kitöltésnél is.
-
brumi1024
veterán
Valószínűleg a nagyobb tempó miatt van megemelve a hőfok, így növelve a hotend olvasztóképességét, erről CNC Kitchen csinált egy videót nemrég. Szóval nem feltétlen érdemes teljesen a filamenten lévő ajánlásokra hagyatkozni, érdemes közelebb maradni a Bambus javaslathoz.
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
Na ezt a részt utálom. A prusa a nyomtatási sebességet adja meg. A filanora meg az extrudálásit. Most akkor találja ki az ember, hogy mivan.
Színek között lehet különbség. Ez olyan, hogy én az galaxy ezüsttel simán tudtam nyomtatni. Sajnos már csak pár méter van belőle. A sima ezüsttel meg a sárgával már gondok vannak. Bár a sárgát lassabb sebességgel működésre bírtam.
Esetleg próbáld ki más színnel. Nálam a prusa széles tekercsei miatt ez nem olyan egyszerű. És nincs kedvem mindig ki/be húzogatni az AMS-t, meg leszedni a prusa-ról a szárítót, hogy áttegyem a bambu-ra. Az áttekercselő meg most nem megy.
Ma még vasárnap van. Nem volt kedvem bíbelődni vele. Prusa-val nyomtattam csak kísérleti nyuszikat. Bambu-hoz nincs kedvem. Legszívesebben visszaadnám a pénzemért cserébe. -
Tomika75
tag
válasz brumi1024 #1165 üzenetére
Pont írni akartam, hogy megnéztem a poli által linkelt videót és igen tanulságos volt!
Stefán elmagyarázza, hogy hiába gyors a nyomtató, ha a hotend nem tudja megolvasztani az anyagot és ez magyarázatot ad arra amikor itt valaki az alulextrudálásra panaszkodott ami úgy néz nem az volt csak a hotend nem tudta olyan gyorsan megolvasztani mint ahogy szükség lett volna rá.
Azt is mondja, hogy ő a bambuknál inkább az áramlási sebességet állítgatja először és magyarázatot ad arra is miért tud matt és fényes lenni a felület ugyan azon a nyomtatványon.
Érdemes megnézni. -
veterán
Unatkoztam, el kezdtem nyomtatni.
Lookup: Ott nekem is, PLA 190-200 fokon. Itt a sebesség miatt szerintem szükség van 220-ra. Alá nem mentem még.
PETG 250 az alap generic beállítás.brumi1024 Jó lett a 220 PLA +-ra, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
poli27
Topikgazda
válasz Silent77 #1176 üzenetére
https://filetransfer.io/data-package/BrLDI0uo#link
Picit módosítottam rajta, kerekítettem, mert nem fért el rendesen. ez jó lesz sztem
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Napokon belül esedékes lesz az X1C vásárlás, így kérdeznék tőletek két dolgot:
Mi az amit a gyártótól mindenképp vennétek a géppel együtt?
Mi az amit máshonnan vennétek a géphez?Esetleg ezeket gyűjteni is lehetne az összefoglalóban, ami még nincs ha jól látom.
Nem filamentre gondolok, hanem konkrét tartozékra ami szerintetek megéri/kell.
AMS és tartozékai most nem lesznek a pakkban, azt majd később tervezem beszerezni.[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
brumi1024
veterán
X1-ben szerintem bent van minden lenyeges tartozek, amit esetleg erdemes az a fobb kopodolgokbol +1 szett (filament vago, es nozzle wiper, par euros tetelek, ha a nyomtatoval egyutt szallitjak ingyen akkor megeri egyben megvenni). Gyari double sided PEI lap nekem bejott, PLA-hoz, PETG-hez mindenkepp javaslom vagy azt, vagy valamelyik utangyartottat (Energetic Alirol is van, az is jo, csak panaszkodni fog nyomtatas elejen, hogy ismeretlen build plate), illetve fuggoen attol mennyire tervezel specibb anyagokkal nyomtatni (pl PAHT-CF) erdemes lehet egy tartalek Engineering + High Temp plate kombot is beszerezni.
Ha tervben van csomosodasra hajlamos filament (fa PLA, egy ket Bambu xxx-CF) akkor egy 0.6-os hotend ajanlott. A complete szett egyszerubb csere szempontjabol.
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
Megjött a válasz a jegyre.
Küldenek új kábelt, mert a sérülése hatással lehet az ágy fűtőképességére.
Az ágyról nem beszéltek. Se a műanyag hátoldalról. -
mrviceguy
tag
Na, másfél hónap nézelődés és a teljes spektrum bejárása után meghúztam a ravaszt egy X1 Carbon Combóra. A nyomtatás területén új vagyok, de anyagismeret és modellezés területén nem ez lesz az első rodeóm, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok. Az elmúlt hat hétben jópár fázisom volt, kezdve a 3 in 1 készülékeknél, folytatva a nekemegyIDEXkellmindenképp állapottal, keresztülvészelve a na jól van, most már veszek egy refurbished sovol sv06ot 170 dollárért, csak történjen már valamit, végül pedig a shortlist a Prusa i3 MK3S+ / P1P / X1 Carbon Combo shortlisten töprengéssel töltöttem az elmúlt egy hetet.
A döntésemben komoly szerepet játszott az itt olvasottak mellett az is, hogy ilyen aktív és segítőkész közösség van a Bambu-khoz itt fórumon, szóval köszi mindenkinek. -
Dalee
aktív tag
válasz JulianSinulf #1157 üzenetére
Na nyomtatódik a kakiló. Lejebb vettem a sebességet, maradtam 230 fokon, illetve inner/outer/infill sorrend rács kitöltéssel. A nehezén (remélem) már túl vagyok.
Most ott maradtam vele, amíg a nagy felületű kitöltést csinálta. Na eszembe juttata, hogy a Prusán se szerettem a rácsot. Mivel nagy a felület mikorra visszaér kimerevedik a réteg és szép hangja van ahogy átmegye rajta. Bár lehet, hogy más van a háttérben. Az ágy hátsó harmadát elfogalja a tárgy szinte egész szélességében és inkább bal oldalon volt erősebb a rács keresztezés hangja, illetve ami érdekes, hogy itt a hátsó bal oldalt mintha a fej lejebb is nyomná (ugye hátul az ágynak csak egy tengelye van). Legalábbis mintha amikor a fej ott nyomtatta a kitöltést a hátsó bal oldala az ágynak mozgott volna lefele, a többi része az ágynak nem. Most már a 469 rétegnél tart, már nincs ilyen észrevételem. Szerintetek mi lehet a gond? Én két dologra gondolok: 1. az ágy görbe, bár ezt tartom kevésbé valószínűnek, hiszen azt kompenzálná a nyomtató, illetve attól miért nyomná le a tárgyon keresztül az asztalt. A másik ötletem, hogy a rács keresztezésében a megdermedt filára keresztezéskor a nyomtatás síkjából kiemelkedik a keresztcsík és ezért nyomja lejebb a nyomtatófej az egész ágyat a következő rétegnél. Bár ennek meg az mond ellent, hogy csak bal oldalt van, igaz az aux hűtő bal oldalon található. Lehet, hogy nagy tárgyaknál nem kellene az aux hűtő (most 70%-on megy). Még 9 óra van hátra a nyomtatásból, kíváncsi vagyok, hogy néz ki majd a kakicsúzda eleje, ami most a bal oldalon van.
Ja, leveleztem a filanora gyártójával. Tegnap este írtam nekik, ma 6:27-kor (!) már válaszolt is. A nyomtatót nem ismerik, de nem javasolja nagyon növelni a hőmérsékletet, sebesség csökkentést javasolt Ő is. Ezután elküldtem a komplett Bambu studi octa Speed fület, hogy milyen maximális beállításokat javasol, kíváncsian várom a válaszukat. -
Dalee
aktív tag
Elmaradt a smile a javaslatról..
Egyébként az ágy görbeséget leszámítva én meg vagyok elégedve a nyomtatóval, jobban szeretem mint a prusát, azzal is szívtam azért néhányszor, bár télen költöttem rá prusa ház, revo 6 fej.
Azért, hogy jó dolgokat is írjak, tegnap beüzemeltem a szilikagél regenerálót, és a már 1-2 éve gyűjtött és szabadon levő szilikagélt regeneráltam , illetve betöltöttem az AMS-be szintén nyomtatott tartókba. A regenerálás után kicsit nehéz volt kiönteni a szilikagált, ezért terveztem hozzá egy kiöntő fedelet, de azt majd holnap nyomtatom ki, ha kész a kakitartó. Pár kép:
A regenáráló tálcát fusion360-ban készítettem. Pár éve már használom a fusion-t, de így belassulni még nem láttam mikor rajzolgattam a kis lyukakat. Egy trim művelet vagy 10-20 másodperc volt. Pedig egy scratch-ban csak a negyedét akartam megrajzolni az egész körnek, azt másolva a többi 3/4 részre. Úgy sikerült begyorsítanom, hogy a "torta" negyed részét is még 4-5 lapon rajtzoltam meg.
[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
Sajnos a szintezés sem képes csodákra. Ha nagyon görbe a felület, akkor azt lehet, hogy már nem tudja kompenzálni.
A gyroid nem keresztez. Próbáld meg majd a következő nagyobb dolgot azzal nyomtatni.
Viszont a fedő rétegeknél még gond lehet. Legalábbis a kitöltést követő rétegnél.Nekem Flsun csinált hasonlót. Én úgy néztem, hogy lépést vesztett és elcsúsztak a tengelyek. A magasság is. Feszítettem a szíjakon és lassítottam mindent. Akkor jó lett.
Nem hiszem, hogy a Bambu lépést vesztene. Vagy ne lenne elég feszes a szíj.Szerintem a nozzle nem tudná annyira lenyomni az ágy egyik felét, hogy az látszódjon. Ott inkább a szintezés dolgozhat.
Nézd a tengelyt, hogy mozog e azon a területen, mikor nem emel.Gyümölcsaszalóval szárítod a golyókat? Hány fok kell azoknak?
-
brumi1024
veterán
Minden eddigi P1P tulajnak ingyenes lesz a kamera es a LED kiegeszito, a tovabbiakban pedig eloretelepitve jonnek.
Szerk.: kupon formajaban erkezik, szoval amig azt nem kapjatok meg ne rendeljetek.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Mr.Csizmás #1197 üzenetére
Ha megnyugtat én is vettem 3 fehéret és 2 rgb-t. Meglesz máshol is a helye , az árát megéri.
-
Dalee
aktív tag
válasz JulianSinulf #1193 üzenetére
Igen, aszaló, amit fila szárításra használok, csak most nem tettem bele a szinteket csak a fedőt. Az aszalónak 70 fok a max, azon ment 4-5 órát. Lehet sütőben is, az ABS üvegesedési hőmérséklete 105 fok, a sütőbe is be lehet rakni vele 90 fokra.
-
Dalee
aktív tag
válasz JulianSinulf #1193 üzenetére
A gyroidban az nem tetszik, hogy nagyon rángatja a fejet.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest