- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
legenda
válasz varosivadasz #36100 üzenetére
a codecs linkel nem okés, pontosítva; link
amennyiben ez sem segít, úgy csak ellenőrizni kellene azokat a gyártói illesztéseket, esetleg letölteni az acer honlapjáról a win 7 64 alá adottakat, és felhúzni!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Adapter / töltő felől érdeklődnék...
Lenovo s9e gyári töltőjének a vezetéke megtört (csak roncsolással tudtam szétszedni, javítani - de sikerült)
Most van kéznél egy FuSi V5535 töltője. Üzemképes, semmi gondja nincs.A FuSi-ra az van írva hogy 20V 3,25A
A Lenovo adapterének a papírját levettem (hogy később meglegyen, de nincs meg persz )Neten többféle töltőt is találtam a Lenovo-hoz... 18V - 19V - 20V-... más más Amper számmal némelyik.
Használhatom én a FuSi töltőjét a Lenovo-hoz?
A Lenovo aksija halott (4%-ig töltődik csak)... másban okozhatok kárt vele?Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
coco2
őstag
Ha nekem is előfordul egy olyan, mint a #36081-es példa, akkor kérdezzem meg a szervíz vezetőt, hogy kiküldjem-e a vállalkozáshoz a fogyasztóvédelmet? Vagy előbb írassam meg vele azt a garancia jegyet, és azzal menjek a fogyasztóvédelemhez (bizonyítékkal a kezemben) ?
Ugyanis nekem az eddigi olvasmányokból úgy tűnik, hogy gyakorlatilag garanciával való üzérkedés, ha bármelyik vállalkozás a tartós termékekre nem vállalja be legalább a gyártói garanciát.
Jól látom ezt a dolgot?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Wlac
Ármester
Szóval, ha az előző (eredeti) töltőm 4.74A-s, akkor az új töltőnek minimum annyinak kell lennie, vagy lehet kevesebb is (3.12, 3.46)?
Innen szeretnék rendelni, de nem tudom, hogy melyik töltő kellene nekem, illetve, hogy ha szereznék máshonnan egy alacsonyabb A-s töltőt, azt tudnám-e használni, vagy mindenképpen 4.74A-nak kellene-e lennie (Acer Aspire 5536G)?
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
kendeee
aktív tag
Kevés lesz 4,7 helyett 3,xx Amper a gépnek. Nézd meg a laptopod alján, mit ír rajta (fel lesz tűnteve a megfelelő V és A száma ami minimum kell neki) Ha esetleg nem találsz csak nagyobb A számú töltőt az nem baj, de a feszültség egyezzen (+ / - 0,5V még elhanyagolható)
Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
k.soma
senior tag
Erre senkinek sincs ötlete? :/
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
Skyline15
tag
Hali!
Hoztak hozzám egy HP Pavilion DV6 1200-eh laptopot az alábbi gonddal: bekapcsoló gomb megnyomása után egyszerűen képet nem ad, de felpörög minden, és a numlock, illetve caps lock "ledjei" villognak. Mintha folyamatos resetbe lenne. (Logó sem jön be). Szétszedtem, alaplapon semmi égésnyom, makulátlan állapotba volt. Összeraktam, és elindult a gép (Checksum Error) hibaüzenet F6-al tovább, windows is betöltött. Restart megvolt ugyan úgy ment. Harmadik indításra pedig ugyan az a hibajelenség jött elő mint ezelőtt (Villogó ledek, kép nincs).
HDD, 2db RAM volt bent, természetesen ezeket már kipróbáltam, és nincs velük gond.Szerk: 4 napra rá megint elindult 1x CheckSum error hibaüzenettel, de kikapcsolás után megint nem indult. Kontakt spray-el befújtam a processzor foglalatot, de így sem működik. Kezdem feladni. Ha valaki tud valami ötletet mondani, azt megköszönném.
Üdv!
Skyline15
"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."
-
kendeee
aktív tag
válasz k.soma #36111 üzenetére
Mindenre van megoldás, de a laptop több sebből vérzik...nem biztos, hogy megérné vele foglalkozni. Sokszor egy ilyen ajándék több gondot okoz, mint örömet
Bálnabontás ma! Holnap halnap...CTRL+ALT+RESET...Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
veterán
-
-
Ex3cut0r
csendes tag
Siasztok van egy Packard Bell lapim ami nem ad képet...Van hang betölt a Windows minden rendben azon kívül hogy az egész képernyő csíkos...külső monitorra kikötve ritkán ad képet ami kicsit csíkos szintén...Én a videókarira gondolok...ez a jelenlegi egy integrált 8600GS ha egy ugyanilyet raknék bele ami jó akkor normálisan működne? A válaszokat előre is köszi
-
novaktomi
csendes tag
Sziasztok. Végülis egy Lenovo z 575-re esett a választás. Minden szép és jó, egy dolgot leszámítva. Zenehallgatás és filmnézés közben bizonyos időközönkét olyan olyan hangot ad ki, mint amikor "karcolt CD-t hallgat az ember. Idegesítő, recsegő hangot. Egy másodperc sincs az egész, de nagyon idegesítő. Mindegy, hogy netről vagy a vinyórór szól a zene, mindig előfordul. A legjobb telhesítményre van állítva a gép.
Ötlet? Vmi driver? -
kendeee
aktív tag
-
veterán
A 10600S az Apple gépekbe való.
Ez ilyen gyártói izé.. h×lyeség. Lehúzás. Ha 10600S-es ramot veszel, akkor az tutira kompatibilis MAC gépekkel.
De ha nem S-ra végződő modult szerzel hozzá, valószínűleg akkor is menni fog.Olyan meg nincs, h a lábak kiosztása más lenne.
Akkor van ilyen, ha a DDR3-at, és a DDR2-t fel akarnád cserélni.
Na azt nem szabad.
Egyébként ez a különbség köztük:[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Brumi
senior tag
válasz NEMO1968 #36053 üzenetére
Köszönöm a választ! A külső monitorral teljesen jó a gép, a belső meg napról napra rosszabb. Ma hívtam a szervizt, küldik a futárt a gépért. 10-12 napot mondtak szállítással együtt a javításra, mivel a VAIO-t csak Berlinben javítják.
Ami az ügyfélszolgálatot illeti 10/10 pontos, le a kalappal előttük, remélem javítás után is hasonló véleménnyel leszek róluk.
Mindentől függetlenül gáz, hogy egy eredetileg 500k-s gép 3 nap után elromlott...http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
kendeee
aktív tag
válasz novaktomi #36116 üzenetére
Driver kiszűrés: Live linux DVD...beboot-olsz vele, az meg fogja ismerni a hangot, teszt...Ha ott nem jön elő, akkor már kizártad a hardveres hibát és lehet rakosgatni a különböző drivereket windows alá, illetve neki lehet állni a beállítások módosításának.
-
kendeee
aktív tag
válasz cashback #36122 üzenetére
Igaz, nem neked ment az üzi és ezért nem is értettem a reakciód, de végül megtaláltam a te problémádat is Nálam bevett szokás, ha nincs gyári töltőm az adott márkához, befogom a másik cég LOGO-jával ellátott tápot. Mivel majdnem mondhatnám 'egy kutya' . Van vagy 3-4 nagy laptop táp beszállító (pl : Delta electronics) akik üzleti kapcsolatban állnak a nagy laptop gyártó cégekkel és ők biztosítják a megfelelő tápegységeket. Lehet ott a Fusi logo a tápon, valójában mondhatnánk azt is, hogy az egy univerzális töltő A Volt és Amper egyezzen meg, a többi púder... Kivétel : Dell, egyes HP típusok, amelyeket nehéz kicselezni, hogy a biosban ne pofázzanak. (okostöltők) Még az apple-nak is a delta gyártott tápegységet , simán helyettesíthető. (megfelelő csatlakozó tulajdonában)
[ Szerkesztve ]
-
kendeee
aktív tag
válasz novaktomi #36121 üzenetére
Kondi, zavarszűrési problémák, stb. Egyébként a leírásod alapján nem tudtam a hangot lejátszani magamban. Lehet neked valami zaj, nekem meg house music
-
kendeee
aktív tag
válasz novaktomi #36127 üzenetére
Sok sikert. Próbáld ki az F-secure-t. Ez végül is nagy segítség mindnyájunknak, az a jó, ha valaki visszajön a hiba feltárásával és annak elhárításának részleteivel.
-
Wlac
Ármester
Köszi a választ, sokat segítettetek!
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
hangya2001
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, remélem valaki tud segíteni. Van egy Fuji Amilo Pro v2030-as latopom. Gyárilag 2 db 512-es memória van benne, 533 mhz. Vettem 2 db egy gigás memóriát, a bolt honlapja és minden internetes leírás alapján teljes mértékben passzol a géphez. DE... miután betettem a gépbe, sok pici piros pont jött csak be. Visszaküldtem a bolt, és rendeltem egy másik cégtől másikat, ugyanolyan paraméterekkel. Ezeket ma megkaptam, betettem a gépbe, de csak fekete képernyő van a gép elindulása után. A neten böngészve több helyen olvastam, hogy biost kell frissíteni, vagy a frekvenciát átállítani a biosba. De nekem egyik se ment. Öntlet?
-
veterán
válasz hangya2001 #36130 üzenetére
Milyen ramot vettél hozzá?
Hány MHz-es?A chipset DDR2 533-asakat támogat csak.
Általában pl. 667-es modulokkal elindul, és 533-on hajtja őket, de lehet, h 800-as modulokkal el sem indul.[ Szerkesztve ]
-
hangya2001
csendes tag
mutatom, pill
[ Szerkesztve ]
-
Skyline15
tag
válasz Thunderzolee #36113 üzenetére
Külső monitoron se ad képet, illetve elem nélkül is próbáltam, de az a vicc hogy 2x elindult! mindkétszer stabilan ment, csak az a gond hogyha kikapcsoltam akkor vége volt a dalnak
LED-ek processzorra utalnak de nem tudom hogy mi lehet."- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."
-
hangya2001
csendes tag
válasz Thunderzolee #36131 üzenetére
http://www.chipland.hu/termekek/RAM-NOTEBOOK-DDR2-533MHz-1GB-CL4-SODIMM-Corsair-elettartam-g/016082 ezt vettem másodjára
-
veterán
válasz hangya2001 #36134 üzenetére
Hát ez érdekes, ezzel mennie kellett volna.
Milyen a gép mostani BIOS-a?
1.0H, vagy 1.0i?
A támogatási oldalon valóban azt írja, h az 1.0i-s a memóriavezérlőt upgradeli:
current BIOS v1.0i:
Solved Problems:
- Fine tuning on memory interface
Known Problems:
- none--------------------------------------------------------------------------------
current BIOS v1.0H:
Solved Problems:
- none
Known Problems:
- noneItt kell kiválasztani a gépet:
[http://support.ts.fujitsu.com/Download][ Szerkesztve ]
-
Johnzy
tag
Szevasztok!
Egy ismerősöm nyaggatott, hogy állandóan ledobálja a WiFi-ről otthon. Kiderült, hogy egy 20/10-es Digi netje van, viszont egy eléggé öregecske IBM ThinkPad R40/2722-ese egy Intel 2100B-s PCI-os WiFi adapterrel. Mivel ez csak B-s, javasoltam, hogy cserélje ki vmi jobbra, mert a B-s szabvány csak 11Mbps-t tud, de azt is csak papíron, a valóságban olyan 5-6-7 körül van. Találtunk itt aprón kőkemény 1500Ft-ért Intel 2200BG-s adaptert ami már tudja a G-t, így elégnek kell lennie a 20Mbps átlövéséhez (semmi fal, egy szobában, optikai rálátással megy csak!)
A hiba:
Beraktam a kártyát és rögtön az indulásnál, a POST után 1802-es hibakóddal megáll és kiírja, hogy illetéktelen vezeték nélküli kártya van telepítve!
Visszaraktam a régi Intel 2100B-s kártyát, azzal gond nélkül ment. A gépen 1.18-as BIOS volt. Mint kiderült a hivatalos honlapon, a 1.21-es BIOS-ban pont ezt a hibát javították ki, hogy a jó kártyára is azt írja, hogy hibás. Na de a legújabb, 1.33-as BIOS-t tettem fel és a legújabb BIOS ellenére átcserélve az új Intel 2200BG-s kártyára szintén ugyanazt a hibakódot (1802-est) kapom. Szóval nem értem, ha pont ezt a hibát javították ki és emiatt adtak ki egy új, 1.21-es BIOS-t, akkor hogy a francba nem képes működni a legújabb 1.33-as BIOS-sal sem?
A gép a régi kártyával megy gond nélkül, a WiFi-kártya meg az eladó szerint hibátlanul üzemel és ráadásul a kártya gyártója is maradt ugyanaz (Intel), csak a 2100-esről 2200-es modellre cseréltük ki...
Akkor mi lészen a probléma???[ Szerkesztve ]
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Van egy visszatérő problémám:
Napi rendszerességgel ilyen hibaüzenetet kapok:
"Az ablakkezelő hibát észlelt és leállt"
és onnantól kezdbe vagy a reset segít.
A gépem: Lenovo 3000 N200 + Win 7 enterprise 64 bit.
Mi lehet a gond?Előre is köszi a választ.
lakisoft- Árad -
-
Laszmen
aktív tag
válasz lakisoft #36137 üzenetére
Nekem is volt ilyen problémám, és akkor a CCC volt a ludas(Catalyst Control Center) rossz verzió volt fent, letöltöttem az AMD honlapjáról egy friss drivert, és megoldódott a probléma,figyelj arra is oda, hogy 64bites verziót rakj fel..
Elképzelhető hogy nálad nem ez a megoldás, de egy próbát megér... -
peq
aktív tag
sziasztok!
szlovákiai kiruccanásunk során, t60-as típusú lenovo laptomomat is sikerült megkínálni egy fernet stock röviddel. a pia cukros, ragadós, nagy a viszkozitása, szárazon is nyomot hagy. nem sokkal miután belefolyt, bekapcsoltam. utólag belátom hiba volt.. de a laptop kiváló vízelvezetéséről készült videókra apellálva, valamint alkoholos állapotomba ez remek ötletnek tűnt. remélem nem lett zárlatos. a gép bekapcsol, kijelző reagál, egyet sípol, majd leáll. kiszedtem a billentyűzetet (minden gomb ragadt), meleg vízzel leöblítettem (jól oldja), forró radiátor fölött megvártam míg teljesen megszárad, a helyzet azonban nem változott. arra gyanakszom, hogy valahol megbújva még van egy kis mocsok. egyik ismerősöm azt ajánlotta, kenjem le tiszta szesszel, vagy benzinnel. szívesen fogadok bármilyen tanácsot/véleményt, hogy mihez is kezdjek most.
köszönettel, molnár dávid
-
Kbali
nagyúr
Ha gépet veszel, újonnan, boltból, akkor nem természetes, hogy számla + Garjegyed lesz? Azzal a garjeggyel és számlával tudod a gyártó által biztosított időn belül érvényesíteni a garanciát (a 3 napos cseregarancia hibás termék esetén, ill. a netes vásárlásra vonatkozó 8 napos elállási lehetőség nem ez a kategória, azt a bolttal kell intézned).
A garanciajegyen szerepelnie kell, hogy mit kell tenned a garancia érvényesítésére, ill. hol és ki végzi a garanciális javításokat.
Ha nem kapsz ilyen jegyet, vagy azon az van, hogy a bolt vállalja a garanciát, akkor azt az üzletet/kereskedőt kerüld el messzire.
A garanciális feltételek között vagy a készülék felhasználói kézikönyvében általában a gyártó! szerepelteti, hogy milyen részegységek cseréje nem befolyásolja a garanciát, ill. milyen beavatkozások lehetnek garanciavesztők - ez utóbbiakat értelemszerűen otthon nem csináljuk és nem utánozzuk azokat, akik mégis, mert értenek hozzá
Kielégítő a válasz? -
-
eketomy
senior tag
válasz lakisoft #36137 üzenetére
Biztos hogy valamelyik program csinálja!
Msconfig-ba lépj be és tiltsd le az automatikus indításnál az alkalmazásokat, majd ha újraindítás után beléptél a windows-ba akkor egyesével indítsd el őket és amelyiknél a hiba jön, azzal lesz a gond, sajnos ezt csak így egyesével tudod kipróbálni.Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
eketomy
senior tag
válasz Johnzy #36136 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Sztem próbálj meg egy másik gyártó wifi-jét és ha azzal sem működik akkor nem támogatja a noti a G-s szabványú kártyát (vagy csak nem javították a bios-ban).
Ha meg azzal jó akkor megoldódott a probléma.
Legvégső esetben usb wifi kártyát kell venni a notiba azzal működnie kell!
[ Szerkesztve ]
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
hangya2001
csendes tag
válasz Thunderzolee #36135 üzenetére
Szia!
Tegnap frissítettem a biost. Most 1.0 i van fenn. És semmi. Ugyanazt csinálja. Ötlet?
-
hangya2001
csendes tag
Sziasztok!
Létezik az, hogy a fuji amilo pro v2030-as laptop csak 512-es memóriákat tud kezelni?
Köszi, Hangya
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs