Aktív témák
-
sgery
őstag
nem úgy van amúgy, ha feltöltött akkor nem is tölti tovább??
Amúgy pedig a régebbi fajta nikkel akkukat kellett sokáig tölteni, a lithiumosokat már nem kell. Nem is szabad túltölteni, és teljesen lemerülni sem szabad hagyni. Viszont nem árt neki az, hogy bármilyen töltöttségi szintnél kezded újra töltnei.
Ez szerintem legalább olyan tévhit, mint hogy tilos telefonálni a benzinkútnál
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
NFree
addikt
bakker kihalt a bill a notimon, Nos beledugtam egy usb-s billentyüt most meg lehuztam és a noti hülyeségeket csinál
gondolom bekavart a külső, már probáltam vissza állítani a régit de semmi valakinek nincs valami ötlete ne keljen már újra raki a rendszert,
meghívom egy sörre valahogy csak segíten valaki!!!!vga
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Mit tudtok az IIntel® Core™ 2 Duo Processor T5800 prociról? Csak mert az intel honlapján a mobil processorok listáján nem található.
-
Illidan
tag
Segítséget kérnék egy Lenovo N500-as géppel kapcsolatban. Valószínűleg még nem sokaknak van ilyen notebookja, de hátha valaki mégis tud segíteni.
A következő eszközöket nem sikerül telepíteni XP-n:
- Ethernet-vezérlő: Broadcom NetLink BCM5906M PCI-E Fast Ethernet Controller
- PCI Device: Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller
- BCM2046 Bluetooth DeviceA LENOVO oldalán lévő meghajtók nem működnek és a google sem igazán a barátom Létezhet más alternatíva az illesztőprogramok beszerzésére?
Előre is köszönöm
-
Illidan
tag
válasz spyduck #10263 üzenetére
Igen, az eszközkezelőben kipróbáltam minden létező módon megetetni vele az audio drivert. Sikertelenül
A Lenovo oldaláról letöltött LAN és Bluetooth már a kicsomagolás állapotáig sem jut el. Hibára hivatkozva kéri, hogy töltsem le újra. Jelenleg azonban a Lenovo letöltésközpontja nem működik, nekem pedig szükségem lenne egy jól működő gépre holnap estéig -
ABE
őstag
válasz Illidan #10264 üzenetére
Hangkártyához: mielőtt drivert telepítesz, ezeket rakd fel: [link] és [link]. Újraindítás után ezek általában automatikusan megoldják a High Definition Audio problémát. Ha mégsem, akkor a Realtek oldalán a HD Audio Codecs megoldhatja a gondot: [link]
Bluetooth-hoz ezt találtam: [link]
LAN-hoz meg ezt: [link]
Remélem segítenek.
[ Szerkesztve ]
-
Illidan
tag
Örök hálám a segítségedért, sikerült hangot kicsikarni a gépből. Feltelepítettem az első két linken található fájlt és ezután megjelent az eszközkezelőben a két Audio Device on High Definition Audio Bus, igaz kérdőjelesen. Ezután próbálkoztam a Realtek oldalán található driverrel. Eredménytelenül.
Ekkor már kezdtem feladni a dolgot. Egy reménytelen kísérletképpen újra nekifutottam a Lenovo oldaláról letöltött meghajtónak és csodák csodájára sikerült működésre bírni. (Az egyik eszköz ugyan még kérdőjeles maradt, de egyelőre annak is örülök, hogy van hang.)
- A Bluetooth driver a Lenovo oldaláról letöltötthöz hasonlóan kicsomagolódni sem akar, ezért újra letöltöm majd. Illetve raktak fel egy újat is a gyártó oldalára, azt is megnézem.
- A LAN probléma nélkül feltelepült.Még egyszer köszönöm a segítséget. Remélem, tudom majd viszonozni is.
-
aphex19
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy vettem egy Asus Eee 1000H-t és olvastam hogy minden vásárló kap 20Gb ingyen tárhelyet. Na most ehhez regisztrálni kéne az eeestorage.com-on egy 16 karakteres kóddal, ami elméletileg az Eee PC felhasználói kézikönyv jobb alsó sarkán kéne hogy legyen, de nincs. Kérdésem tehát hogy mit tudok ilyenkor csinálni? Mert azért nem lenne rossz azt a 20 Gb-t is kihasználni.Válaszokat köszönöm
-
aphex19
csendes tag
Most olvasgattam egy kicsit és lehet valahogy a kód nélkül is aktiválni csak sajnos nem értem az egészet. Ha valakinek van pár perce megkukkantani itt: [link] Köszi
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen vagyok a kérdésemmel.
Van egy 15,4-es kijelzővel rendelkező Acer laptopom Ati HD 2300-as VGA-val, és jópár játék nem támogatja a widescreen-t, így ha elindítok egy játékot, az 1280x800-as felbontáson van rajta az 1024x768-as felbontású játék, a bal és jobb szélen pedig egy-egy fekete sáv.
Nincs valami beállítás valahol, amivel ezt ki lehet küszöbölni? (Az aktuális játékokban nem lehet felbontást állítani, vagy csak ezeket a 4:3-as képarányú felbontásokat ajánlja fel.)Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Henker2
addikt
Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy ha a notebook csak 220-as hálózatról van működtetve, és nincs kivéve az akksija, tönkre mehet-e az akksi?
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
mcwolf79
veterán
Na még egyszer:
A notikban mennyire lehe cserélgetni a CPU-t?
Az enyémbe lehetne rakni erősebb procit?
Egy Compaq 6720s-ről lenne szó.
Jelenleg gyárilag ez van benne:
CPU típusa Mobile DualCore Intel Pentium, 1866 MHz (14 x 133)
Tokozás típusa 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA
CPU alias Merom-1M
CPU stepping M0
Gyártási technológia 8M, 65 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, 2nd Gen Strained SiAlaplapi lapkakészlet Intel Crestline GLE960/GME965
THX
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
z-e-d
csendes tag
Sziasztok, nem tudom, hogy kérdezték-e már, ha igen akkor bocsi.
Szóval, miért csökken a laptop teljesítménye akkor ha aksiról megy? Hiába állítom maxra a CPU/GPU-t, akkor is alatta van mint amikor 220V-ról megy. Van erre valami tweak?
A laptop egy Acer5930g.
Köszi -
Goatman
aktív tag
Hello! Notebook-aksit érintő kérdésem lenne:
Tegnap Ausztriában vettem egy notit (HP Pavilion dv5-1025eg). Az aksija kb. 80% töltöttségű volt első bekapcsoláskor, de hálózatra volt dugva, mert a kézikönyv az első indításhoz ezt írta. Rövid egy órás ismerkedés, majd teljes kikapcsolás után tegnap éjjel végig töltőn volt, reggel lehúztam tápról, használtam fél órát aksiról, majd hazautaztam és itthon is ment egy órát kb. (szintén aksiról). 40% körüli töltöttségnél ismét kikapcsoltam.
Friss PH olvasmányaim szerint nem lett volna szabad így kezdeni az akkumulátor használatát..a fentebb leírt malőrök károsítják az aksit, vagy okozhatnak kapacitásvesztést? Hogyan "mentsem a menthetőt"? A választ előre is köszi..
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
legenda
direkt megy csökkentett üzemmódban, hogy takarékoskodjon az akkumulátor üzemidejével! általában két helyen lehet állítani; bios - ott többnyire csak a procit lehet állítani (esetedben intel proci -> intel speedstep), valamint oprendszer alatt - ott az energiagazdálkodási sémák függvénye; xp alatt csak sémákat tudsz váltani, hogy energiatakarékos módban menjen vagy sem, viszont vista alatt minden sémában külön beállítható, hogy mennyi legyen például a proci minimális és maximális teljesítménye.
félő, hogy akkumulátoros üzemmódben nem fogod tudni elérni, hogy minden (proci és videókari) maximális kapacitással működjön - főként xp alatt nem![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
z-e-d
csendes tag
Kali, köszi a válasz.
Az aksi és a 220V-os sémának is van külön-külön beállítása. Feltudom tenni a proci és a vga teljesítményét is maxra még aksi üzemmódban is, mert engedi, de akkor sem hozza azt a teljesítményt. Pl: a FarCray2 4-5 frame, míg 220ról 30-40.
A biosban nem találta ilyen beálítást, viszot olvastam valami nvidia tweaket ami a regeditben állít valamit, de többen jelezék, hogy nem történt semmi, persze valakinek meg jó lett. Szóval nem tudom. Annyira nem nagy gond, csak gondoltam, ha nem vagyok áram közelében akkor is tudjak játszani ha olyan kedvem van és ne csak a régi játékokkal. -
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
Rendelkezik valaki KÉK EEEPc-vel? Ha igen esetleg egy élőképet tudna prezentálni róla? Gondolkozom rajta, Aqua-nál 55ezer és csak kék van(701). De nem tudom hogy néznék ki bomber dzsekibe a buszon egy kék eee-vel. Neten nem találtam élőképet... Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm!
Sorry, feltettem egy másik topicba is, de elég sürgős lenne, ezért kérdeztem itt is, lévén azonnali
Smoke & Torque
-
nagyúr
válasz Szplöttyy #10287 üzenetére
Ha teheted ne vegyél 701-est. Pár ezer forint plusz pénzért 900-ast tudsz venni. Nagyon hálátlan a 800x480-as kijelző, meg a 4GB-ot is hamar megtömi az ember.
Szóval a 900-as sorozatban kijavították már a 700-asok gyerekbetegségeit.
Ha pici gépet akarsz akkor vegyél egy használt UMPC-t...
Meg a bugyikék azért... szóval egy hangyányit ratyis... Akkor már rózsaszín, és nem lesz meg sokáig mert az asszony eltarhálja[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Legtöbbet hálózatról használom a notit. Érdemes olyankor kivenni az akksit belőle, vagy nem lesz baja? -
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a RAM-ot szeretném belerakni a notimba.[link]
Mit jelen rajta a Non-ECC és a CL5.
Ezt a cserét meg tudom othoni sufnituningal csinálni vagy szervíz kell hozzá?
Köszi! -
ABE
őstag
Házilag általában gond nélkül bele lehet rakni a ramokat a gépbe (egyes esetekben a billentyűzet alatt van a második foglalat, az macerásabb). A CL5 (CAS Latency) egy időzítési (késleltetési) érték, notebook ramoknál ez a standard érték. Az ECC jelentése: error correction code. Tehát a Non-ECC memória nem rendelkezik hibajavító kóddal, ezek a gyorsabbak, olcsóbbak. Az ECC memóriákat pl. szerverekbe használják.
[ Szerkesztve ]
-
bvvitya
aktív tag
Hi!
Az lenne a kérdésem hogy noti kijelzőt hogyan tudnék meg nézni hogy működik-e vagy esetleg használni is.
Van ehez valami eszköz??? Vagy nagyon hülyeséget kérdezek
Választ első sorban püben kérnék mert hamarabb észre veszem.
Előre is kösz mindenkinek*** Redőny motorok listaártól ólcsóbban! ***
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
A minap tűnt fel egy különös infó a notimon.
A típus egy FuSi A1667G
Konkrétan ez;"Fujitsu Siemens Computers
Mobile AMD Athlon (tm) 64
Processor 3200+
800MHz,2,00GB RAM
Fizikai cím kiterjesztése"..az én gépem ezek szerint 800MHz-en fut?!
Köszönöm
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Daemon09
őstag
válasz runner 125 #10297 üzenetére
Helló!
Szvsz az energiatakarékosság miatt ment annyin, amikor nézted. ha kell, akkor megy rendes órajelen. -
runner 125
nagyúr
válasz Daemon09 #10298 üzenetére
Hali!
Aha,de az érdekes..mert bármikor nézem mindig azt írja ki.. (sajtágép,jobb klikk tulajdonságok..)
..annyit hozzátennék h van egy halk /energiatakarékos üzemmódot bekapcsoló hardvergomb-de ez nem volt bekapcsolva..
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Politika
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest