Aktív témák
-
-
sNORh
addikt
-
ksasa
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném egy Acer Aspire 5715z notebook ügyében. A problémám a következő. A gép egy integrált x3100-as videokártyával van ellátva. A D-Sub kimenetén samsung r82-es lcd tv-mmel szeretném összekötni, de a gép nem ajánlja fel a felbontások között a 1360x768-at, így nem tudom natívban meghajtani. 1280x768 a legközelebbi, aminél viszont szétcsúszik a kép, illetve a következő az 1400x1050-es (ha jól emlékszem). Van -e esetleg olyan szoftver, amivel a natív felbontást választhatom, vagy eleve bukó ez a kombináció. Márcsak azért is fontos lenne, mert elviekben az x3100 támogatja az 1360x768-at, hivatalosan.
A segítségeteket előre is köszönöm! -
04ahgy
nagyúr
Pontosan!
#10202: Hogy egy desktop hasonlatot is adjunk lúzer szájába: Notebooknál nincs tuning, minden alapórajelen megy. Az, hogy a te géped 667MHz FSB-n megy, nem jelenti azt, hogy csak arra képes, és lefele nem tud skálázódni.
Mint pl. egy P45 chipsetes lap. Ha E8500-at teszel bele, akkor 1333FSB fog beállni, magától, mert a lap kiolvassa a prociból, hogy mennyin akar menni. E6500 esetén már csak 1066MHz lesz az FSB, és E4500 behelyezésekor meg csak 800MHz. Ha az E8500 után teszed be a legkisebbet, akkor sem marad 1333MHz az FSB.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
notebbok vásárlsban szeretnék tanácsot kérni tőletek:
HP 6735s FU372ES típust szemeltem ki 129.900ért.
AMD X2 2GHz, 780G-s chipset, 2 G ram, HD 3200 256 MByte vkari stb...HP-ről mi az alapvélemény?
tudnátok MSI-t vagy ASUS-t ajánlani ebben az árkategóriában?
köszönöm mindenkinek!
-
Fr33zeye
tag
válasz Rabbitf_24 #10210 üzenetére
Hi!
Sztem jobban jársz ezzel a HP-val, mint 1 ugyanennyibe kerülő MSI-vel, vagy ASUS-al.
-
Fr33zeye
tag
válasz Rabbitf_24 #10212 üzenetére
Ismereteim szerint igen és supportban is jobb.
-
(Darkwood)
őstag
válasz Rabbitf_24 #10212 üzenetére
Én is inkább a HP felé hajlanék, mert a support-ja tényleg jobb, mint mondjuk egy Asus-nak!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
Fr33zeye
tag
válasz (Darkwood) #10214 üzenetére
Az MSI meg abszolút felejtős...
-
8nemesis8
veterán
-
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
A következő a problem: az új gép (Amilo Pa 3553) fura hibákat produkál. Viszonylag szűz (1 hetes és néhány programos) korában állandóan megfagy. Mi lehet a hiba? Instabil a gép, de sztem nem hardveres a gond (vagy lehet az is?). Nem értem. Barátnőm gépe, nem sok mindenre van használva, koliban egész nap utorent, meg filmnézés.....Anno az enyém sokkal komolyabban kapta az ívet, mégsem volt gyíkja. Volt hogy 80-90 órát ment (vagy többet), és 10 perc kikapcs után ugyanannyit megint, közbe 4-5 megával töltöttem le és fel, videót kódoltam közben, és ment a winamp is..... Szal ahhoz képest ez alig van használva...és mégis fagy. Egy oldallal visszább linkeltem képet a hibajelenségről is, nem tudom mi okozta. Fura a gép...Meg a Vista is. Businnes van rajta (a campusba lett igényelve, de még nem jött meg, így a 30 naptól számol vissza), de nem jó. Instabil szar.
Valami ötlet? -
Fr33zeye
tag
válasz netmesterke #10219 üzenetére
Hi!
Nekem volt 1 ACER Travelmate-m, az produkált ilyeneket végnapjaiban, abban az alaplap halt meg. Azért a garis szervízt vedd igénybe.
-
cochy
tag
válasz netmesterke #10219 üzenetére
Ha felmegy rá, én kipróbálnék egy XP-t.
Az hogy van -e neki elég ram, azt a feladatkezelőben megtudod nézni.
Az nem lehet, hogy összeszedtetek valami virust? -
Fr33zeye
tag
válasz netmesterke #10223 üzenetére
Na ez most jó kérdés. Majd utána nézek. De ha el is veszti, említetted, h még nincs is rajta szinte semmi, annyira friss. Lemented a Fontosabb cuccokat, vissza rá az oprendszer, amivel vetted és ez a probléma ki van csukva. Ezzel viszont azt is meg tudod nézni, h nem-e vírus a ludas, ahogy azt cochy említette az előbb.
-
cochy
tag
A garancia a hardverre szól. Senkinek semmi köze nicns a boltban ahhoz, hogy neked kiscica vagy kismacska van a gépedre telepitve.. Ha tényleg hardveres a probléma, akkor meg kell gariba csinálniuk!
Legfeljebb leGHOST-olod az egészet, elrakod az image fájlt, és leformázod a winyót. Majd ugy viszed vissza.. -
Fr33zeye
tag
Utána sem kell nézzek. cochy megoldotta nekem
-
(Darkwood)
őstag
válasz netmesterke #10227 üzenetére
Én azért csak megpróbálnám azt az XP-t! Hidd el nem sokkal szarabb, mint a ciszta és lehet, hogy normálisan is fog menni a géped!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
04
tag
hali!
FS notebook képernyője elhalványúlt mi baja lehet???
-
westlake
félisten
akik frissiteni szeretnek az ati videokartyas notebook-juk driveret a 8.11-esre..
Play nice!
-
próbakocka
senior tag
A T3400 kb mit tud erőben egy T5670-hez képest. Teszt rohadtul nincs róla sehol. (A T3400 olyan centrino duo core, amiben csak 1Mb L2chache van, ellentétben a többi T2*** számozásúval, és 2.16 Ghz-en fut) Ehhez képest a T5**** core2duo alapú, és 2Mb l2chache, és 1.73 Ghz-en megy.
Az alap duocore-ra (2Mb L2chache-es) annyit sikerült kiszednem egy anandtech-es tesztsorból, hogy kb 10%-al lassabb, viszont itt ez ugyebár eltér a másodlagos chache méret ... ami a erőt igénylő alkalmazásokban azért komoly hátrányt jelent, vagy mégsem ??? (igen, vazze, renderelni akarok egy laptoppal, naés .... )
Szóval, ha valaki tudna ehhez valami értelmes tesztet linkelni, vagy saját tapasztaltatot megosztani, az most nagyon jól jönne...
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
próbakocka
senior tag
aki ebből a techspecből ki tud bármit is olvasni, szóljon bátran;
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
-
slappy
csendes tag
Üdv
Új notinál meddig kell tölteni az aksit első alkalommal?
Elég ha már nem jelzi a töltést vagy legyen több?Valamint a touchpad-ot ki lehet kapcsolni valamilyen gyorsbillentyűvel?
Thx
[ Szerkesztve ]
-
topicfun
csendes tag
Sziasztok!
A kövi problémám lenne amivel gondolom már többen találkoztatok...
Van egy erösítöm amin van egy koax digi meg egy optikai bemenet, nekem meg van egy spdif-es laptopom + egy dvd lejátszom, mindkettön szeretnék digitális hangot hallani anélkül, hogy a koax digitál csatlakozomat állandóan cserélem.
Létezik olyan koax digital elosztó amivel több csatornát ráköthetek az erösítöre?Természetesen nem akarok egyszerre dvd-röl és laptop-ról is filmet nézni csupán a kábel cserélgetést szeretném mellözni....Köszi,
topicfun -
sgery
őstag
Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest