- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz TeeJay #43600 üzenetére
Ha valaha lett volna adb-vel gépre téve akkor azon a gépen lett volna ötletem (scrcpy - guiscrcpy és lehetne PC-ről irányítani, kapnál képet, etc. meg kapcsolhatnál MTP-t, telepíthetnél szerver app-et, áthúzhatnád ezerféleképp) de az pont nem fog menni így. Kijelződonor esetleg?..
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
MIUI és készülék fórumban is próbáltam már, de nem jutottunk előre. Hátha nem márka specifikus a story, hanem Androidban rejlő...Xiaomi Redmi Note 5a készülék MIUI 11 rendszere a kezdőképernyő ikonjainak némelyikét (nem tudom mi alapján választ ) újrarendezi. Frissítés és újraindítás esetekben történik ez meg.
A kezdőképernyő rögzítése nem oldotta meg.
Töröltem a MIUI kezdőképernyő app tárolóját.
Beállítom az alkalmazások elhelyezkedését, az ikonok helyét. Zárolom is a kezdőképernyő elrendezést.Viszont továbbra is, az első újraindítás után, és/vagy ha nem indítom újra akkor alkalmazások frissítés után áthelyezi egy másik helyre, lapra néhány app ikonját. Azok utána maradnak ott, de értelmetlen... Másik telón nem láttam még ilyet.
Mi lehet a gubanc? Továbbra is rejtély.
-
-
freezer922
aktív tag
Hali!
Tudom, hogy a kérdésem nem 100% on topic, de jobb topikot nem találtam
Adott nekem egy 3 éves samsung a8 2018 model okostelefon aminél a samsung experience service pár napja teljesen random elkezdett meghalni. Napi szinten 26* kapok egy kis üzenetet, hogy az app leállt és egyedül a cache ürítés és force stop oldja meg, de ez is csak x ideig (pár perc-pár óra max.).
Guglizgatva találtam megoldásokat, hogy updatelni kéne a galaxy store-ban dolgokat, vagy törölni esetleg a samsung loginom. Viszont sajnos ezek egyikét sem tudom megtenni, előbbinél a galaxy store még elindul de az update fül nem jelenik meg, minden egyes próbálkozásnál kapom az experience service meghalt üzenetet és ugyan ez van a samsung account delete-nél is. El jutok addig, hogy milyen accountok vannak a telefonon, de ha rá akarok menni a samsungra jön az experience service crash.
Esetleg valami ötlet mi lehet a gond? Igazából már egy hard reseten gondolkoztam nem tudom lehet már csak az segítene. -
MODERÁTOR
válasz freezer922 #43610 üzenetére
Töröld a problémás app frissítéseit, hátha egy update ment félre.
Xiaomi 13T
-
Krystal_s
addikt
válasz cyber86 #43606 üzenetére
A beállításokban lehet a bill. magasságát is állítani. Nem kell hozzá külső program.
így ->
How to Change Keyboard Size in Redmi Phone
vagy így
How to Change Keyboard height - Xiaomi [Android 11 - MIUI 12] -
atika88
senior tag
Sziasztok!
2019-es Hyundai i30 fastback az alany a kérdéseim pedig a követező, mert az Android autóval a kommunikáció megakad rajta valamiért. Illetve el sem kezdődik.
Xiaomi Mi A2 android telefont vezetékkel csatlakoztatunk az autóhoz, hogy a kijelezőre (elsősorban a Waze miatt) Android auto-n keresztül küldjük ki az infókat. Nos az elképzelésünket már ott megakasztja a rendszer, hogy azt írja ki a telefon kijelzője, hogy az Ön régiójában nem érthető el az Andorid autó. Még mielőtt bármit is telepíteni tudnánk. Miért is nem megfelelő a régióm "magyar" autó, "magyar" régiós telefon, Magyarországon csatlakoztatva... Semmi egyéb instrukció, hogy hogyan tovább.
Köszönöm a segítséget! -
vilmose33
őstag
válasz atika88 #43613 üzenetére
Annak olvas utána most nem emlékszem, hogy már Magyarországon engedélyezet-e az android autó. Mikor kollégámnak állítottuk be akkor még nem volt engedélyezve, telefonon régiót váltottuk. Leszedte az utolsó előtti verziót-a legfrissebb valamiért nem akart működni -, így használta. Azért várd meg a többiek véleményét, mi telefonnal navigálunk, nem napra kész a témával.
A jövő most van
-
crok
Topikgazda
válasz atika88 #43613 üzenetére
Hm.. az a készülék ha gyári ROM-on van akkor Android 9, nem? Abban még nincs integrálva az Android Auto (csak Android 10 és felette). Nem az a baja hogy ténylegesen nincs is rajta az Android Auto? Vagy ha innen nem akarná akkor APKMirror? Mondjuk ez?
-
ShadowLac
addikt
Helló. Böngészés közben felül kiírja: megtekinti az egyszerűsített oldalt?
El lehet ezt tüntetni? Úgy értem hogy elő se jöjjön.
Mondjuk a xiaomi mi 8 is csinálja gondolom android miatt.[ Szerkesztve ]
Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Szeretném letiltani egy eszközön az összes appot kivéve a Chromeot.
Illetve Chromeon belül szeretném ha csak két weboldalt lehetne megnyitni.
Hogyan tudnám ez összehozni.Android 8.0
Per aspera ad astra.
-
MODERÁTOR
válasz Oryctolagus #43618 üzenetére
A chrome://flags oldalon a Reader Mode triggering kapcsolót állítsd Never-re.
Xiaomi 13T
-
crok
Topikgazda
válasz Oryctolagus #43618 üzenetére
Kiosk app-et szoktak ilyesmire használni de lehet én inkább megkérdezném a Macrodroid topikban Mcrazy-t hogy hogy oldaná meg hogy csak a böngésző maradhasson használható. Vannak külön olyan böngészők amik ilyesmire valók (kiosk böngésző) de egy helyi DNS VPN-el is szűrhető lenne.. de inkább a kiosk böngésző.
-
cidalain
veterán
adott egy mi pad 4.
bekapcs után MI logó feljött, aztán semmi tovább.
recovery indításnál bejött a TWRP főképernyője, de a menüpontokig nem ment tovább.
mondom jó, akkor ez is megsérült, rakjuk újra.
felment egy frissebb TWRP PC-ről.
recovery indít, a TWRP főképernyőn látszik a verziószám hogy az újabb, imént flashelt indul.
vagyis indulna, mert a főképernyőn ez sem lép túl.akkor most mi van ilyenkor?
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
crok
Topikgazda
válasz cidalain #43622 üzenetére
Ez egy clover akkor, jól mondom? A hivatalos TWRP-t teszed fel innen? Ilyen pl. olyankor szokott lenni mikor nem tud mount-olni partíciót, pl. a benne levő fstab alapján nincs olyan partíció amit keres (pl. rossz eszközre való TWRP ment fel). Akkor se akar elindulni, ha nem fastboot flash-eled és utána indítod hanem fastboot boot-al elindítod az az új TWRP image-et? Nem-e a recovery partíció rész rossz a chip-en.. és nem is írta fel rá (vagy nem jól).
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz cidalain #43624 üzenetére
nem akar menni
fastboot reboot
, ésfastboot reboot recovery
után sem a TWRP akar indulni, hanem a rendszer, mert MI logó van.simán lehet hogy valami HW hiba van, már korábban is volt egy-két érdekesség a tabon, de eddig a TWRP ment, és a factory reset megoldotta a furcsaságokat.
de azért jó lenne kideríteni, hogy ez most valami sw nyűg, vagy hw nyűg.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Sajnos a saját topikjába nem kaptam tegnap óta választ így megkérdezem itt, hogy az mi zenelejátszó színét lehet változtatni? Mert hiába állítom át dark módba akkor is [ilyen] lesz.
-
crok
Topikgazda
válasz cidalain #43625 üzenetére
Akkor első körben az első körös dolgokkal kezdeném, mint pl. MiFlash és fastboot ROM és nulláról kezdeném. Ha azzal nem indul el akkor is, meg ha elindul akkor is előrébb vagy valamennyivel. Ha elindul már lehet továbbmenni, TWRP, custom ROM..
-
cidalain
veterán
ok, csak ezt hogyan kéne?
miflash-t honnan szedjek, ami biztosan az, ami? google keresés többféle weboldalt dob ki, de nem tudom ezek mennyire megbíthatóak ebből a szempontból, gyári oldalak e?
pl xiaomiflash.com, xiaomiflahtool.com, miflashpro.comha ezen túlvagyok, akkor nyilván a progit indítva beletolom a fasboot rom-ot, az előbb linkelt oldalról.
-
crok
Topikgazda
válasz cidalain #43629 üzenetére
Hogyhogy melyiket? A gyártó oldalán levőnél megbízhatóbb nem kell, az itt van a Xiaomi fastboot update guide-ban. Nézz utána hogy kell MiFlash-el flash-elni (itt van egy általános guide pl.), ki kell teljesen csomagolni, lehetőleg olyan könyvtárstruktúrába miben nincs space egy névben se. Használhatod a Mi Flash Pro-t is ha akarod.. én maradnék a sima MiFlash-nél első körben. Vigyázz rá hogy ne zárd vissza (lock). De ebben szerintem segít a saját topikja is, láttam ott is aktív vagy azért (cca. 10% a te hsz-ed (:
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz cidalain #43636 üzenetére
Na, hiányzott a log mappa, így a driver installkor nem tudta a logot megcsinálni, így nem is rakta fel a drivereket.
Elindítottam a flash-t, de egy idő után erroral megállt.
Log szerint volt egy reboot, de ott a tab ugye nem fastbootba ment vissza, így nem folytatódott. Ha jól veszem le.(TWRP helyett most Mi Recovery lett, ennek van 3 menüje, kínaiul.)
Save user data módban akartam flashelni, lehet ez volt a baj?
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz cidalain #43637 üzenetére
Clean all módban is ez van.
Not catch checkpoint a hibaüzi a MiFlash-banDe bakker míg ezt írom, elindult a tablet!
A kínai gyári rommal. De nem gondolom, hogy egy 3 perc alatt felment volna, vagy mégis?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
crok
Topikgazda
válasz cidalain #43638 üzenetére
3 perc alatt felmegy egy cca. 1.5GB ROM összes partíciója USB2-n. Úgyhogy simán. Gyári teszteket nyomkodd végig, párszor indítsd újra.. ha minden jó.. mehet fel a TWRP, format, custom ROM, ésatöbbi, et cetera..
"Save user data módban akartam flashelni, lehet ez volt a baj?" -- azzal 100% nem boot-olt be.. és teljesen normális hogy jött a Mi Recovery. Előtte eleve custom ROM volt fent, és a custom ROM-hoz tartozó /data tartalommal akartál boot-olni egy gyári ROM-ot, annak minden beállításával, rendszer file-jaival, etc. Mivel már a Mi Recovery-be dobott be így nyilván az már felment a gyári ROM-ból, vagyis gondolom minden más is. Ha ott csináltál volna egy format-ot utána is jó lett volna valszeg'. Ha utána nem kattintottad be a save user data-t akkor leformázta, vagyis akkor már ugyanott voltál amit fent leírtam, onnan már boot-ol a gyári ROM nullás userspace-el vagyis ez így már egy clean flash (ahogy írtam).
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
Remek, akkor minden szupi.
Ma tesztelgetem a kínai romon, aztán ha ok, akkor holnap felteszem vissza a customot.
Remélem jó lesz, mert manapság nem kapni 8-as használható tabot, így ezt kell nyúznom még (mondjuk amúgy elégedett is vagyok vele)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
svgyula
addikt
Üdvözletem mindenkinek!
A kérdésem lehet kicsit gyártó specifikus(?) de ahogy olvastam a MIUI is hasonló képességekkel bír
A problémám ki szeretném kapcsolni az akumlátor figyelő alkalmazást, vagy legalább is kussoltatni. A tünet: bármilyen(!) alkalmazást állítok be a háttérben futásra azt vagy azonnal kikapcsolja, vagy két percenként visít a fogyasztás miatt. Ugye a saját kijelző idejét meg a felhasznált energiát nem figyeli a tetű mert akkor saját magára kellene visítania! Ha lelakatolok egy alkalmazást azt pedig random módon kidobja a memóriából! Nos ha 8-10MB nem fér el 12GB-ban akkor valami nagy baj van.
Az egyik ilyen az értesítési app ez a NotifyEdge. Mivel a gyári annyira tökéletes, hogy már képes 1 azaz 1 alkalommal körbefutni a kijelzőn aztán vége! Vagyis ha dolgozom, vezetek és nem hallom akkor oda kell mennem és b@szogatni a telefon időnként mert nem látni rajta, hogy volt-e esemény. A feljebb leírt app tökéletesen teszi a dolgát és a beállított ideig szépen körbefuttatja a fényt a kijelzőn(amoled) ahogy kell és pár méterről is látszik ha volt akció. Viszont amikor ugye a rendszernek elgurul a gyógyszere és kidobja akkor megint semmi. Na ezért kellene valahogyan letiltani az akufigyelést. Az, hogy mikor és meddig kell tölteni a telefont nem ettől függ. Amíg működik addig sem merül jobban az én szokásaim szerint mint az előző telefon. Esetleg valakinek ötlete? Ha ki lehetne ADB-vel törölni az is megoldás lenne de kellene tudnom a nevét. Esetleg egy telepített alkalmazás listát be tudok ide tölteni.
Az alany Realme GT 5G 12/256 android 11[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Kérdés kérés vagy ki tudja mi lenne az alábbi:
Van egy androidos fejegységem az autóba. Le szeretném cserélni az alapértelmezett rádiót egy másikra. A gondom az hogy vannak fizikai gombok, amire úgy van beállítva a gyári rádió, hogy ha megnyomom akkor elindul. Ezzel nincs is semmi gond, viszont van a Factory menüben egy olyan rész hogy App. Ott kikapcsolom a rádió appot akkor a gomb megnyomására nem történik semmi. Próbáltam pár appot (Button Remapper),hátha tudok rá másik appot állítani, de nem. Menüben sehol sem találok opciót erre. Valami tipp? Android 10 van rajta (szerintem meg nem, inkább 7 vagy 8).
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
zeon.hu
nagyúr
Lányom sikeresen megúsztatta a telefonját a vécében (no comment...). 2 napig szárítottuk utána.
Power gomb vagy több gomb kombináció megnyomására reagál a képernyő, de csak egy pillanatra villan fel (egyébként tökéletes a kép ez idő alatt)
Kuka?
(Note 8T)[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
svgyula
addikt
válasz zeon.hu #43644 üzenetére
Az a helyzet ha belejutott a víz akkor azt csak az azonnali hátlap letépés és az aku kábel kitépése menti meg. Ha feszültség alatt marad akkor elindul az elektrolízises folyamat ami bontja/oldja a fém részeket. Itt csak a részegységek(ha?) cseréje segít de ott a kérdés még, hogy a kijelző rétegei közé is került-e? Ha igen akkor kuka mert többe lenne a javítás mint amit ér. Ezért voltak a régi telefonok starapabírók ezekhez képest. Ott ha beleesett akkor azonnal aku ki és szárítás. Ez már nem opció az amúgy is max 2 évre tervezett telefonoknál. Sajna engedd el.........
[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
(remélem, jó helyre írok...)
Régi Android 4 ill. Android 5 mobiltelefont, tabletet lehet upgrade-elni frissebb rendszerekre? Nem kell, hogy a legújabb legyen, de egy android 7 (vagy ilyesmi) fusson rajta.
Hogyan lehet kideríteni, hogy adott típusú készülékre a frissebb androidot rá lehet-e tenni?
Vagy nincs hátránya, ha marad a 4, ill 5-ös android a cuccon?Direkt általánosságban kérdezek telefon típusok nélkül, de ismertebb gyártókról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Rodzser Mór #43649 üzenetére
Erre nincs általános válasz, mivel minden frissítést az adott készülékre kell portolni. Az, hogy az egyikre van, egyáltalán nem jelenti azt, hogy a másikra is. Még nevesebb márkáknál sem. Szóval, kell a pontos készülékazonosító.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- Öregszem
- Mazda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest