- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
Csak óvatosan a visszazárással. Ha nem a gyári rendszer van rajta (ami elég valószínű, mert azért szokták nyitni a bootloadert) akkor a visszazárás, elég nagy százalékban menthetetlenül téglázza a telefont. Nem kell nézegetni.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet (ha lehet egyáltalán) adb-vel lekérni az összes telepített app user által beállított jogosultságait?
Azokra gondolok, amikre egy-egy app a telepítése utáni indításánál kell beállítani (talán run-time perm.).
Az alap probléma a miui optimalizálás ki-be kapcsolásánál jelentkező jogosultság-megborulás. -
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy droidon meg lehet oldani valahogy azt,hogy egy telefon töltőáram esetén be kapcsoljon,megszünése esetén kikapcsoljon?
Adott egy Xiaomi Mi A1,ami elfekvőben van.
Cimborám a motorjára akarja fixen navikén felhelyezni és szeretné ha gyújtásra be kapcsolna,motor leállításánál meg kikapcsolna.Van erre valami mód?Akár adb-n,akár valahogy máshogy?
Root gondolom kelleni fog hozzá. -
Somatom
veterán
Telófüggő. Kikapcsoláshoz root, vagy érintésemuláció. A bekapcsolásnál viszont nem fut az OS, így azt OS által futtatott program nem végezheti. Azt a telónak hardveresen kell tudnia. Eddig csak két ilyen telóval találkoztam (Sony Xperia Mini és Motorola Moto Z Play).
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
laccy88
senior tag
-
mizoli
addikt
válasz laccy88 #43207 üzenetére
Az eRecoverynek be kellene jönni.
Kapcsold ki. Nyomd folyamatosan a "hangerő fel" gombot, és közben dugd rá a töltőt.
Elég sokat kell várni (kb. 20 sec), és bejön az eRecovery, itt tudsz új rendszert letölteni - feltenni, vagy factory resetet csinálni.Ja, a menüpontok között a hangerő gombbal tudsz lépegetni, és a bekapcsoló gombbal tudod elfogadni.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz p5quser #43202 üzenetére
Konyhakész megoldást nem tudok mondani mert MIUI és ilyen nem lesz mert nem adb-vel elérhető az összes jogosultság az biztos (mert a MIUI saját hülyesége, mint pl. a háttérben korlátozás itt nincs benne..).
A keresett info jó része viszont a dumpsys package-ben van benne, pl. az AppOp Permissions rész alatt meg a Packages rész alatt meg úgy ez a kimenet kompletten, azt hiszem a package-et lehet szűrni -3 kapcsolóval 3rd party ("külön telepített") alkalmazásokra. Relatív egyszerű ebből megírni egy adb-s "scriptet".
Vagy esetleg a PermissionManagerX-el meg tudod oldani a készüléken (root mellett nem kell semmi, anélkül csak adb parancs hogy megadd a jogokat neki) mert tudja menteni és visszaállítani (FAQ szerint) ezeket a jogosultságokat:
PermissionManagerX
Github
FAQ
Github release-ek / letöltés
PermissionManagerX@Google Play
PermissionManagerX@F-Droid
PermissionManagerX@izzysoftItt magával a MIUI-s hülyeségekkel van a baj alapvetően, azt nem tudom megbízhatóan megmondani hogy az hol meg hova menti az okosságait mert ugye vannak ezek az XML-ek:
/data/system/packages.xml - ez az Android "alap"
/data/system/miui-packages.xml - ez MIUI.. de nincs benne sok permission, vagy 4..5
/data/system/deviceidle.xml - a lakatolt appok vannak felsorolva..
/data/system/appops.xml - nomen est omenBár lehet az adb AppOps + Packages rész neked elég is lenne.
Lehet jobb helyen lett volna ez a MIUI topikban. -
crok
Topikgazda
válasz Somatom #43200 üzenetére
Off mert csak root-ot használó megoldásom van sajnos erre (BradyBound @GooglePlay @Github). Maga az app régi (és szól is hogy régebbi a target Android verzió) de mivel a mögötte levő elvnek tökmindegy (iptables).. így teljesen mindegy, ugyan nem TVGO-val hanem VodafoneTV-vel néztem most de azzal úgy ment ahogy akartam, szépen lentebb is vette a "minőséget").
-
Somatom
veterán
válasz kiraly.andra #43212 üzenetére
Ha rádugom a töltőt, akkor bekapcsol. Nem tudom, hogy mit lehetne még erről írni.
-
D.Va
senior tag
Üdv! Mi a retkes F-ért írja ki állandóan a telefonom hogy nincs elég tárhely? Fotók, videók az SD kártyára mennek. Semmilyen játék, sőt gyakrlatilag messengeren kívül SEMMI nincs a telefonon. Csináltam már teljes újratelepítést, utána nem írja ki. De eltelik pár hónap, és ha semmilyen appot meg semmit (még rendszer frissítést se!!!) telepítek, akkor is megint elkezdi hogy NINCS ELÉG TÁRHELY. Pedig a rendszer csak a tárhely egyharmadát foglalja el. XIAOMI telefon.
-
laccy88
senior tag
-
laccy88
senior tag
válasz mizoli #43222 üzenetére
Sem a Hangerő Fel sem a Hangerő Le + töltő csatlakoztatáskor nem indul el
-
mizoli
addikt
válasz laccy88 #43223 üzenetére
Fastboot módhoz (hangerő le) a laptophoz dugd hozzá, egy jól működő adatkábellel.
Ja igen, próbálj ki több kábelt is.
Még annyi jutott eszembe, hogy a hangerő gombokat tovább tartsd lenyomva - kb. 5 sec- mielőtt bedugnád a kábelt.
Ha semmi, akkor a tesztpontos factory mód még bejöhet (ehhez természetesen szét kell bontani a telefont), de nem tudom, hogy az adott modellben ez hol van.
Ha így is semmi, akkor hardver hiba lehet.Közben ezt találtam.
[ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
válasz mizoli #43224 üzenetére
Recovery módot (Hangerő Fel + bekapcs) sehogyan nem tudom előhívni.
A Fastboot menüt sikerült:
Viszont a Hisuite app azt mondja, nem támogatott ennél a telefonnál a visszaállítás:
A test pontokat megtaláltam, de sehol nem találok erre a típusra (Y6 2017) vonatkozóan leírást
A Chimera Tool pedig csak fizetős licenszszel működik.
Attól tartok el kell engedni ezt a telefont
(bocsi a hosszú posztért) -
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Lehet nem a legmegfelelőbb topic a kérdésre, de miért várakozik naponta átlag 7 alkalmazás frissítésre? Kezd egy picit elegem lenni...
Adott egy Pixel 4a, amin alig van 1-2 extra program, de a gugli úgy gondolja, hogy nehogy unatkozzon már állásban a telefon és frissítgeti a saját alkalmazásait a Play!-en keresztül.Biztonsági frissítések egy alkalmazásban? Na ne. Ezt nem veszem be. Pl: gugli fotók, maga a google, naptár, tárcsázó, webview, keep, maps, files, gmail, szolgáltatói keretrendszer stb átlagosan 2 naponta frissül. Ilyen gyakran kell foltozgatni? Valami itt nagyon nem kerek.
És ha letiltom a frissítéseket? A fotók rendszeresen reklamál, ha nem friss, de asszem a többit nem zavarja.
Vagy Nektek nincsenek ilyen gyakran frissítések? Lehet ez csak pixel specifikus?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz szabi__memo #43229 üzenetére
Egyébként egyszer nem volt gugli valamelyik régi telefonomon...Galaxy S3-ra tettem valami szuper romot, amin alapból nem is volt és alig merült valamit.
Kár, hogy ennyire be van csatornázva mindenhova a play szolgáltatások.
Kár, hogy ez a kényelem ára (pölö fotók, névjegyzék szinkronizálás..)tordaitibi MIUI-nál legalább a sajátjait le lehet tiltani, mert szerintem csak offline reklámokat cserélnek benne
Make Love not war!
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok,
pár hete, ha telefonon be akarok lépni pl. ide a mobilarénára, a google fiókomban mentett fiókot behozom, de nem enged belépni amig ujjlenyomattal is meg nem erősítem a belépést.
Felugrik egy ablak, amikor beemlődne a jelszó, hogy: "igazolja, hogy Ön az".
Asztali gépnél nincs ilyen, simán beemeli a mentett jelszót, és be tudok lépni, régen a telefonomon is így volt.
Megnéztem, nincs sehol a 2 faktoros belépés bekapcsolva, mi a jó istent kell kikapcsolni, hogy telefonon is állandó újjlenyomatzás nélkül be tudjak jelentkezni a mentett google fiókos jelszavakkal a netes portálokra? (magát a telefont úgyis ujjlenyomattal/pin kóddal lehet csak oldani, totál idegesítő, utána is ujjlenyoamtozni minden portál belépéskor )
-
MODERÁTOR
-
Gézengúz
addikt
Hello
Jól gondolom, hogy hardveres hiba lehet, ha egy bluetooth fülhallgatóhoz csatlakozva egy Redmi Note 9-el az egyik oldal nem szól? Próbáltam már mindent állítgatni a fejlesztői beállítások menüben, ami Bt-vel kapcsolatos, de semmi.
Másik ugyanilyen telefon teljesen rendben szólal meg mindkét oldalt.
A telefon garis, ilyenre vonatkozik a garancia?Köszi!
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz Somatom #43213 üzenetére
Nem emlékeztem ilyesmire (bár ritkán töltöttem kikapcsolva), ezért elővettem a már rég nyugdíjazott telefont, és kipróbáltam. Ki van kapcsolva, töltőkábelt bedugom, megjelenik a képernyőn egy ikon, hogy megy a töltés, de a készülék nem kapcsol be. Meg is lepett volna a dolog. Mi lenne az értelme egy ilyen funkciónak?
:a:
-
Essentials
aktív tag
Szeretném leszondázni a véleményeteket, mert egy soha le nem zárható vitában vagyunk egy kedves ismerősömmel. xDD
Szóval én azt állítom ( mert azt látom ) hogy az OLED iPhone-ok kijelzője más színárnyalatokkal dolgozik mint a Galaxy S mobilok megjelenítői, annak ellenére hogy általában a Samsung gyártja le ezeket a paneleket az Apple számára, de az Apple kalibrálja be őket magának.
Amikor megnézek egy S mobilt, nekem alapértelmezett ( default/gyári ) módban hagyva is szaturáltabbnak tűnik a kijelző, élénkebben a színek rajta. Ezt többször észrevettem, és még a legfrissebb sorozatoknál is látom ezt a különbséget.
A kedves ismerős viszont váltik állítja hogy ez nem igaz, ugyanolyanok a panelek, ő nem veszi észre a Samsung szaturáltabb színeit, és azt mondja hogy biztos nem gyári alapbeállítású készülékeket hasonlítok, hanem olyan S mobilt, ami át van témázva élénk módra. ( De ez egyébként nem igaz, mert default beállításon látom a különbséget. ) Sokszor hallom azt is, hogy az iPhone kijelzője "fakó", olyan emberektől, akik Samsung S/Note sorozatot használnak.
Szóval az a kérdés, hogy ti switcherekként, vagy a barátotok OLED iPhonejára, vagy Galaxy S/Note készülékére átnézve észreveszitek ezt a szaturáltabb ( vagy fakóbb ) különbséget, létezik-e szerintetek, avagy nem! Még jobb ha egyszerre használjátok mindkettő típust. Köszi előre a válaszokat! 🙂 -
Somatom
veterán
válasz kiraly.andra #43237 üzenetére
Írta a kérdező. Kocsiban gyújtás ki » kikapcs, gyújtás be » bekapcs.
-
Somatom
veterán
válasz Essentials #43238 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Samsung alapbeállítása szaturáltabb, amit én kedvelek, de ezen lehet változtatni.
-
SirRasor
addikt
Samsung S7-em és S3-am is volt: mindkettőnél az alap beállítás a *szaturáltabb*. De tényleg: van benne színbeállítás és az a szaturáltra van állítva. Ott át tudod kattintani, hogy...már nem emlékszem mik vannak, talán Mozi mód, fénykép (élethű színek) mód stb.
Tehát ott állítsd be élethűre/normálisra.
Utána ezt a beállítást keresd meg iphone-on, feltéve, ha ott van ilyen beállítás és akkor már normálisan össze tudod vetni őket.
Arra figyelj még, hogy a magasabb fényerő sokkal szebb képet ad az agyadban, tehát feltétlenül hasonló fényerőre állítva nézd őket.Most Pixel 4a-m van és ennek pölö sokkal melegebb, sárgásabb színe van alapból, mint az S7-emnek, vagy 3 munkahelyi akármilyen redminek. Azoknak sokkal hidegebb árnyalatuk van alapból. Azért ez is érdekes
Make Love not war!
-
tordaitibi
veterán
Elektronikai vonalon, vagy fizikális, hardver oldalról megközelítve a témát.
Ha 2 kijelző a szalagról lejövetkor mindenben megegyezik, akkor annak a színei is meg fognak egyezni.
Magát a kijelzőt nem lehet kalibrálni.
Az csak egy véghardver.
Pl. az akkumulátort sem lehet kalibrálni. Az pl. 4250mAh, és ha 100 ilyet összehasonlítunk egy megegyező tesztciklusba, az a gyártási 0,2-0,5%-os tűrésen belül lesz.
Ha vesz valaki 2 darab ugyanolyan hangszórót, fejhallgatót, azt se lehet kalibrálni.
Az teljesen más hogy a kijelzőt, hangszórót, fülhallgatót más forrásról, más paraméterekkel meghajtva, a kapott képi/hanganyag durván eltérhet.
De magát a kijelzőt nem lehet más szaturációra vagy bármire átállítani.
A végeredmény, a képi eltérések azok az adott meghajtás eltérései lesznek.
Ha jól értelmeztem a kérdést. -
Somatom
veterán
válasz SirRasor #43243 üzenetére
Közben megnéztem a telómban, ott vannak olyan lehetőségek, amiket írtál. De, ott is van részletes beállítás.
-
helixP
nagyúr
Sziasztok!
Az vajon mitől lehet, hogy az MTK-s tabletem időről időre úgy leesik a WiFi hálózatról, hogy elfelejti a hálózati jelszót is? -
Faby
senior tag
Üdv mindenkinek!
A Chrome új lapelrendezés, lap csoportosítás kikapcsolására, a régi kártyás elrendezés visszaállítására van megoldás?
A chrome://flags módszer nem működik.
(Korábban én írtam egy downgrade verziót, ahol még működött, de érdekelne, hogy van-e változás. Ha nincs, akkor marad az)A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
Somatom
veterán
Ez app, de inkább itt kérdezek. Telepítettem a tabomra (A11) az LADB -t, hogy meg tudjam adni a Clipto -nak a vágólap hozzáférési jogosultságot. Megcsináltam mindhárom módszert, ami a leírásában van, de csak EZT látom. Mit értek félre, vagy mit csinálok rsszul?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest