- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Na akkor naaagy levegő.
Még egy nagy levegő.
Sejtem mit érzel, de Kelzsoca linkjéről letltött CWM rendszermentést töltsd le mindenképpen.
Ugyanis az nélkül nem sok élesztési lehetőségre számítasz.Amennyiben a download gombra nyomtál, utána a kikapcsolt a telefont a gépre dugva el kell indulni a a flash-nek.
Előtte persze a windows "új hardver csatlakoztatása" hangot fog adni.
Ha jó a driver, akkor elkezdődik a flash és egy zöld pipa vagy karika (Flashtool verziótól függően) jelenik meg a sikeres flash-t követően.Összefoglalva:
1, a cwm recovery-t tedd fel flashtool-lal
2, próbáld ki, hogy megy-e a CWM-be belépés. ha igen, akkor
3, töltsd le a CWM mentést
4, ahogyan leírtam korábban, úgy kell visszaállítani a mentést CWM-ből.Inkább többször olvasd el, mint 1x gyárts téglát.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Foose
addikt
válasz cappa72 #1201 üzenetére
Na de akkor márf az elején nem jó valami,mert download,teló rádug és semmi nem történik. Viszont most néztem,recovery megvan. Bejön. Csak ugye nem látja a telót most sem a gép hogy másoljam a letöltött backupot. Másik telóba kártya be,úgy másolom karira a mentést.
Lehet ismersz régebbről,Nrg néven :) Mostanában SirDannyL
-
KTU
addikt
Te bekapcsolt telefonnál akarod az SPflashtoolt használni?
A többi is elég zavaros amit írsz.
Olvasd el még egyszer az SPflashtool használatát.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Foose
addikt
Megvan. Csúf android feliratú logó köszönt. Ugye gyárilag nem ilyen a boot.... Remélem be is kapcsol,bár nem úgy tűnik. Mi lehet még a baj? system és boot megcsinálva. Most itt nem akar továbblépni. Régi android felirat van a képen,de nem lép tovább. öööö,megvan. nyelvválasztás bejött.
[ Szerkesztve ]
-
Foose
addikt
Köszönöm mindenkinek a türelmet és segítséget! Él a telóm,újra működik!
-
Foose
addikt
válasz cappa72 #1210 üzenetére
Köszönöm! Ezek után nem merem már rootolni,mert egész biztos az volt a baj. Azaz egész pontosan az,hogy csak kínai progival tudtam rootolni,jött egy fw frissítés,és restart után meg is halt. De így meg megőrülök vele hogy fut minden,nem tudok áthelyezni.... De legalább működik. Köszi Nektek!
-
include777
aktív tag
A root nem b@ssza el a telefont, téglát még nem láttam root után.
Ha nincs cw, akkor szerintem a legbiztosabb a kingo root.
Mindent ez sem rootol-de többet mint a frama és társai, + nem kell cw-t sem telepíteni a telefonra/tabra, és ha gyári friss jön, akkor nyugodtan lehet telepíteni a gyári update-et.keep calm and learn powershell
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz include777 #1212 üzenetére
Szerintem ebben az esetben igen, mivel rootolt volt, nem ment végbe rendessen az OTA frissítés és ez tett be neki.
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
Keeperv85
nagyúr
válasz include777 #1212 üzenetére
Az OTA pont a CWM miatt nem fog lemenni az életben soha, mivel megbukik az SHA ellenőrzésen a cucc...
-
include777
aktív tag
válasz WOT-H-A-C #1213 üzenetére
Sz.tem nincs igazad. Aki a gyári recoveryt lecseréli a telóján tabján, az olvassa el a readme-t - pl hogyan szabad és lehet ezek után frissíteni az adott eszközt.
A tégla állapot nem a root jog magához vétele miatt volt, hanem hogy a reco nem volt gyári és az ota-s friss elhasalt.keep calm and learn powershell
-
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz include777 #1216 üzenetére
Erről beszélek én is!!!
A másik...
" Napokkal ezelőtt a prestigio 5453 telómra jött egy fw frissítés. Letöltöttem,ujraindítottam,majd recovery hibára hivatkozva azóta csak prestigio logóig jut a teló,nem történik semmi más. Namost,beszereztem flashtoolt,a telómhoz való cwm recoveryt,meg szerintem mindent. driverek telepítve. "
Ebből arra következtettem, hogy a cwm már utána került fel...
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz include777 #1219 üzenetére
" Max a hozzá vezető út, ami alapján rendszergazda jogot szetezhetsz a telefonodon, tabodon."
Erre gondoltam én is... én sem tégláztam még telót rootolással.
Keeperv85: jól van na!! Oda írtam a megoldást is, nem??
-
nagyúr
válasz Keeperv85 #1218 üzenetére
Találtam egy 0,01%-os kivételt: Lenovo A820 esetén, az s150-es frissítést.
DE!
Ez egy olyan komplett frissítés volt, amikor nem pecselt frissítés érkezett, hanem komplett recovery-ből telepíthető ROM csomag. Ez képes volt gyári és módosított recovery alól is települni.
Csak a kivétel miatt írtam le.
szerk.: tehát ez nem egy jellemző lehetőség, csupán egyedi esetnek tűnik. Azóta sem láttam ilyet.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Keeperv85 #1222 üzenetére
Van ilyen, de az nem igazi OTA.
De végülis igen, ha a rövidítést nézzük (OTA) , de igazad van, ha úgy tekintünk rá, mint hibajavító csomag .
Hja, hogy ezzel a frissítéssel törlődik a root, a gapps, a custom recovery és az összes, kínain és angolon kívül fellelhető addigi nyelv? De azért még OTA.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Blue Eagle #1225 üzenetére
A TWRP-t nem nagyon szeretik a teljes zip csomagok sem, mert nem szokott menni a telepítő megedzéséhez írt rutin.
-
Foose
addikt
Rootoltam kingrootal,(nem kingoroot!) ami után már ott gondok jöttek,hogy ES file explorer nem tudott root jogot adni,de pl total commander meg igen. Már itt gondok voltak. Nem konkrétan a root lehetett a gond,nem az első telóm amit rootoltam,de eddig csak ezzel jártam így. Minden más telóm szépen működött root után. Jött ugye a fw frissítés,és ott lehetett valami gond,mert restart után eltűnt a boot,ezért nem indult el.
[ Szerkesztve ]
-
berjo52
csendes tag
Tisztelt fórumlakók!
Segítség, és tanács kellene. Adott egy Myaudio 5 plusz –os telefon, eredetileg Android 4.0.4. rommal. Frissítettem, Sp Flash_tool v3.1320 verziójával a myaudio oldalán található firmware – val, ami 4.1.1. Minden lefutott úgy ahogy a leírásokban van. be bootol a telefon, működik kivétel a wifi, a Gps , a kamera illetve az Fm rádió. A bluetooth működik, Imei számok megvannak. Úgy gondoltam, ha már „féltéglát” csináltam a vasból kísérletezek vele. Rootolás, CWM recovery fel és kutakodás a neten romok után. legalább tíz féle romot feltettem rá sajnos a hiányosságok nem szűntek meg. Korábbi balgaságom, hogy a gyári romról nem készítettem biztonsági másolatot. Mit lehet tenni a korábbi állapot visszanyeréséért.
A válaszokat előre is köszönöm.Ui: A forgalmazó, help –je, még kérdéseimre soha nem válaszolt, most sem bízom benne.
-
berjo52
csendes tag
Üdv!
Star N8000, N8000+ N9770, Lewa romot is próbáltam , illetve Cyanogenmod 10 is próbáltam. Több fajta is ment de ugyanazokkal a hibákkal. Tehát ez a gondon, hogy nem mennek az alkalmazások. GPS, WIFI, Kamera) Ezt nem tudom megoldani.
Ez említett romok mind hasonló készülékekre valók.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz berjo52 #1230 üzenetére
Hasonló rom!!!!
És azok honnan tudják hogy milyen hardver van a te telefonodba.
Ezeknél még lehet a gyártó sem tudja épp mikor mit rakott.Még jó hogy eddig nem tégláztad, és hogy megvan a gyári IMEI.
Én készítenék MTKDroidTools mentést a félig működő telefonról. [link]
vagy [link] vagy [link] mindegyikkel2 éve, Jiayu G3, G3N -nél volt ilyen probléma, gyártó változtatott a hardveren.
SN alapján (is) lehetett azonosítani a hardvert.Csak a gyári hozzávaló rom fog működni.
Vagy esetleg patch, de szerintem ennek kicsi az esélye, mivel ennek a telefonnak szerintem kiesebb a támogatói közössége.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
svgyula
addikt
Szia! Ha nem akarsz megkettyenni akkor használod úgy ahogy van vagy beszerzel egy újat DE nem "star" telefont.
Karácsony előtt volt nálam egy az is N8000-nek írta magát! Mondom még egyszer, hogy megértsd 'írta' magát. Aztán a tulaj erőszakoskodására "mert ez egy szuper jó telefon" feltettem neki egy újabb "típus azonos" ROM-ot! Mielőtt indítottam a flashelést még egyszer megkérdeztem biztos? Ezek még a hardverben is hazudnak, azt sem tudod megállapítani milyen processzor van benne! Aztán flashelés kész és se kép se hang! Vagy 4 órába tellett mire az új ROM minden hardverét kijelző, kamera első, hátsó beállítottam, (segítséggel) hogy működjön! Amikor kész volt mondtam neki, hogy engem soha többet ne keressen és most vigye el ezt a szemetet! Ja a "szupertelefon" amikor próbáltam legalább az antutuval kiolvastatni, hogy mi is van benne 11000pontot csinált! Nos ez nem egészen az behazudott MTK6582, de még csak nem is az MTK6589T! Még a magok száma sem biztos................Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
ksanc
őstag
Akkor biztosan nem a gyári ajánlás szerint telepítetted a gyári fw-t, vagyis nem Firmware Upgrade módban.
Ahogy az hasonló többit sem, különben régen tégla lenne.
A cwm-ből telepíthető fw-ket felejtsd el, ha nem biztosan a te típusodhoz valók. Elindulhat utána a teló, de pont úgy, ahogy írod...Olvasgass egy kicsit ebben a topikban és olvass összefoglalókat a fórumban. Tudom, idő, de ez már csak ilyen...
Esetleg nem is Myaudio Series 5 Plusz telód van...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz berjo52 #1234 üzenetére
Hát bizony ha az eredeti, jól működő rendszerről nincs mentésed, akkor csak arra tudsz hagyatkozni, hogy egy másik ugyanolyan telefonról - valamely fórumtársunktól esetleg - csinálsz mentést, és visszarakod azt.
Ugyanazon telefontípuson belül is lehet eltérés hardverben! Ez kínai gyártóknál ráadásul különösebb figyelemfelhívás nélkül is lehetséges.
Lásd példának, hogy ugyanazon telefon mennyi verzióban látott napvilágot:
Atab5 - 3 generáció
Haier w718 - 3 generáció
Lenovo p780 - 2 generáció minimum, tetézve azzal, hogy ROW és CN kiadású is van/volt.Ha be tudsz szerezni egy CWM vagy MTKDroidTools-os mentést az eredeti rendszerről, akkor 99%, hogy helyreáll a rend.
szerk.:
@(#1236) aytukabozs
Na igen, az MTKDT ez esetben igen hasznos.És ilyenkor jönne jól egy lshw
[ Szerkesztve ]
-
berjo52
csendes tag
válasz svgyula #1232 üzenetére
Szia! Ez elvileg nem "hazudik" Mtk Tools, Antutu, ugyanazt írja,de mégsem megyek semmire sem vele.
Új vásárlása meggondolás alatt. SP MultiPort Flash Download Project - el végigpróbáltam a kamerákat azok elvileg jók. Most már a kihívás miatt csinálom, annyira nem veszem a lelkemre.
Köszi a segítséget. -
berjo52
csendes tag
válasz cappa72 #1237 üzenetére
Ok. Sajnos eddig nem sikerült, pedig már több fórumon írtam a "fiúknak". A gyári mentés elmaradását pedig már nagyon bánom, de nincs mit tennem. A forgalmazó pedig, hogy ilyen frissítést rakott fel nem minősítem. ők tudják mit forgalmaztak.
Köszi a segítséget és a bíztatást. -
svgyula
addikt
-
berjo52
csendes tag
A gyári szerint csináltam, előtte alaposan átnéztem a fellelhető "irodalmat" mert a gyári ajánlás kicsit elnagyolt volt. Flash_tool - al telepítettem, ahogy írták. CWM el kisérleteztem más romokkal, ha lúd legyen kövér alapon. Köszi neked is a segítséget és a biztatást.
Ui: Két hete "nyálazom" a fórumokat,
-
Keeperv85
nagyúr
válasz svgyula #1240 üzenetére
A z2-est? Nem próbáltam ki, átadtam a tulajnak, akinek intéztem. Van nekem elég próbálgatni valóm itt...
Egyébként nem rendszer függő, hanem SoC függő, hogy lehet-e eszközt váltani az SPMDT alatt. Jellemzőn az újabbakon felejthető ez az opció...
-
ksanc
őstag
válasz berjo52 #1241 üzenetére
Akkor nincs több "bíztatásom"
És Firmware Upgrade módot használtál?
Ha igen akkor is csak két tippem van: mégsem Myaudio Series 5 Plusz a teló vagy pont most döglött be a hardvered
Azt kétlem, hogy a gyári FW-ben lenne elbarmolva a komplett modem fw.
Bár láttunk már érdekes dolgokat.... -
nagyúr
Itt van egy cikke Keeperv85 mesternek., ott írja, hogy a Multiport Download Tool-lal az uboot-ot lehet módosítani, amiben a megfelelő alacsony szintű driverek vannak (voltak). Elméletileg egy ROM-on belül akár több is illeszthető az adott HW-hez. Kér, hogy múltidő lett ebből a lehetőségből.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Azt, hogy az uboot binárisban a régebbi kernelek mellett simán át lehetett kapcsolni a kamera és lcd drivereket bekérő kódot. Most már nem lehet...
@cappa72:
Időközben arra a következtetésre jutottam, hogy lehet csak a drivereket bekérő rutinok. Elég kicsi a fájl többnyire. Persze mivel forráskód az van ugyan, de a fene tudja melyik kódrész fordul uboot.bin-re az MTK kernelból, így ez nyitott kapu maradt...
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz include777 #1247 üzenetére
Hát rekerestem a modem fw-re, van egy pár. Egyik sem az persze, ami ebben van.
Töltsd le pl. ezt, cseréld ki a gyári FW-ben lévővel és úgy csináld meg újra a flashelést.
Hátha...
Flash nélkül is ki lehet próbálni, elvileg a /system/etc/firmware/modem_1_wg_n.img fájlt (vagy hasonlót, pl. csak modem.img, a lényeg, hogy a legnagyobb fájl) kell kicserélni, cwm-ben újrandítani, wipe cache majd reboot.
De a flash biztosabb, főleg, ha nem a gyári fw van éppen rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- Iphone 15 Pro Max 256gb
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest