- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
Valaki írta hogy rendelt pl pandawillről és semmit nem kellett fizetni vámon simán átment és ott sem volt plussz költség.
Na ugyanaz a cucc gariztatása miatt miért lenne másképpen?Szerintem ugyanúgy szarnak rá mint amikor hozták befelé!Bár aki esetleg gariztatott már a világ másik végére biztos jobban tudja!
Next PC Upgrade: 2022
-
Dzsano
tag
Úgy őszintén: megéri az idegeskedést, a szar gépet, érthetetlen, nem működő szoftvert és a garancia hiányát ezen készülékek Kínából megrendelése?
Mert ennyi idő és energia ráfordítással amit itt látok, szvsz már magyarországon is megvehetnénk egy jó készüléket, vagy uram bocsá ~ importból, európából.
Bár én egy belépő szintű tabot vettem, de egyszerű a képlet: megnézed a teszteket, hozzászólásokat, kialakul az igény, kiválasztod, bemész a boltba és megnézed élőben, megveszed, örül.
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
válasz Crytek #15053 üzenetére
Jajj, oké hogy rendeltek pandawillről és átment vámon, de van rá 1-2 példa amikor megakadt. És pusztán elvi kérdés, hogy garanciáztatásnál mi a helyzet. Vagy mondjuk miért nem úgy küldi a kis kínai, hogy garanciából jön a készülék.
(#15054) Dzsano: Nem tudom milyen idegeskedést vélsz felfedezni. Kb. féláron kapsz erősebb gépet, de a supportot neked vagy a közösségnek kell megoldania. Tehát mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai. Pont a belépőszinten érdemes foglalkozni főleg a kínaiakkal. A felső kategória egyértelműen a nyugatiaknak kedvez. A középét pedig embere válogatja.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Crytek #15053 üzenetére
45 euro a vám/áfa mentesség határa. Maybe 50. Nem feltétlen fognak meg mindent, kisebb csomagokkal általában nem törődnek, hangsúly az általában szón. De ha megfogják akkor megvámolják ami még nem is ennyira drága, 4-5% talán, de vám az meg 25% és ha jól rémlik nem csak az áru értéke a vám és áfa alap, hanem a pk is ha volt. + ha kiküldöd gariztatni az is saját zsebből megy és lehet visszafelé már a posta se free ha vételkor az is volt.
szerk: Persze mindez EU-n kívülre igaz.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hdman
őstag
válasz Chaser #15056 üzenetére
Nemrég irták, hogy kb. 4500 ft a posta ha visszaküldöd, és hogy nem igazán foglalkoznak javitással, hanem ujat küldenek. Ez azért nem olyan vészes...
Egy asus transformer aminek a tesztjét tegnap linkeltek 125k ba kerül, a cube u30gt ugyanazt tudja 53k ért. A különbséből párszor vissza lehet küldeni
Csinálsz egy videót a hibáról, feladod postán, megadod nekik a tracking numbert, és feladnak egy uj gépet.
( én még nem rendeltem kinábol, ezeket itt olvastam )
Sopron city :)
-
Chaser
legenda
Ok. Tételezzök fel behal, visszaküldöd. 4.5k kapásból, visszafele megfogják a vámon. Bumm.
Sok garis transformert itt meg bőven kapsz 100k alatt. Láttam már 70-ért is. Dokkal több mint másfél év garral 90-ért. De ki hogy szeretiCrytek: Pk az eladón múlik. Sokan free postával árulnak. Lehet ott van szerződésük a postával, vagy eleve be van építve az árba. Lényeg a lényeg, általában azt külön kiemelik, ha garoztatni kell akkor a pk már a vevőé. És mondom még1x. 45 v 50 eur a vám hatás, de inkább 45. Ha nem fogják meg a cuccot lehet örülni, ha megfogják lehet fizetni. A tab kicsi, ezért csúszhat át könnyebben, kisebb pakkokkal nem annyira foglalkoznak. De szúrópróbaszerűen bármikor belenyúlhatnak. És onnantól kezdve hogy tab van benne nem nagyon fogják elhinni hogy 10k-s cucc, ha az elaó azt is írta rá. Majd ők megállapítják az érétkeét és az alapján vámolnak ha fake összeg volt megadva szállításnál.
-
vamzi
senior tag
Huh, délután behalt a ph és nem ment el a hszem. Szóval...
Gariztatásnál mellékelned kell minden doksit a csomagban a garanciáról és érdemes beletenni egy levélkét is, amiben leírod, hogy meghibásodott a termék és gariba küldöd. Visszafele pedig majd szépen rávésik a csomagra, hogy garanciáztatásból tart vissza. Nem fognak duplán vámolni és ha elsőnek átcsúszott, akkor most visszamenőleg nem fogják behajtani( főleg mivel lehetetlen lenne jegyezni, hogy huh ez ugyan járt már itt, de még nem vámoltuk...)
(#15054) Dzsano
Kérlek az alábbi kritériumoknak megfelelően mutasd nekem egy itthon beszerezhető gépet:
- 2db Cortex A9@1.0-1.5GHz
- 1GB rom
- 16GB ram
- ips kijelző 1280*800 felbontással
- beépített vibramotor
- ics
- fém hátlap
- 8-10 órás aksi
- 10.1 col
- maximum 80.000ftVárom az ajánlatokat. Annyit segítek, hogy a smartq t20 hozza ezeket a paramétereket és ezt a hsz-t is arról pötyögöm
Annyit hozzátennék még, hogy egy percig sem aggódtam az egészen. Megrendeltem és kész, türelmesen kivártam a 10 napot míg ideért.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Crytek #15058 üzenetére
Postaköltséget feladója válogatja, pl. Ebay-ről most rendeltem 0.99 usd-ért bluetooth dongle-t, nincs postaköltség, pedig a Föld másik feléről küldik. A vámnál nem mindegy, hogy mi szerepel a dobozon: ha ráírják, hogy computer parts 30 usd, akkor valószínűleg nem fogják felnyitni, mert értékhatár alatt van.
-
Crytek
nagyúr
Ezt a vámot hogy kell amúgy fizetni? (Soha az életbe nem rendeltem kintről semmit csak ilyen filléres cuccokat)
Már kivan fizetve a pénz (paypalon levonták)! Jön egy külön csek fizessek be ennyit vagy hogy?
Ja meg az mi hogy valamit megfognak a vámon? (Mert páran itt ilyet is irtak) Ilyenkor mi van elkell oda csattogni érte vagy hogy ?Ilyenkor értesítenek vagy mi a menete?
[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz Crytek #15064 üzenetére
1. Beérkezik az országba a küldemény
2. Vámkezelés. A vámos megnézni, hogy mi van ráírva a csomagra, ha elhiszi akkor megy tovább a Magyar Posta Logisztikai Központjába. Ha nem hiszi el akkor kibontja akkor és azt mondja Jé, hát ez egy tablet ami biztosan nem 20 dollárba került. Ekkor bekérik tőled a számlát ami alapján kiszabják a fizetendő összeget.
3. Postás hozzá a csomagot, ha átcsusszant akkor semmit sem kell tenned azon kívül, hogy átveszed, ha nem csusszant át akkor pedig a postásnak kell kifizetned a megállapított összeget.Dióhéjban ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
S&B
csendes tag
válasz Dzsano #15054 üzenetére
az a baj hogy itthon sok rájön...áfa, esetleges bolt fenntartása, szervízhálózat, reklám-de ha más nem is akkor a HASZON...szerintem ha valaki nem akar sok tízezret rákölteni..vagy csak szeretne többet kihozni a pénzéből nincs más megoldás...a kockázat benne van...ennyi kell...
amúgy meg nem kell mindenkinek rendelgetnie..a boltoknak is meg kell élni, a "prémium" termékeket is el kell adni..de kinek mi a fontos -
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani az alábbi kínai webshopot. Mindenki, aki kiegészítőt szeretne venni a kínai táblájához (pl tok, fólia, stb...) annak merem ajánlani. Jó árban forgalmaznak és úgy van minden, ahogyan az a leírásban van. Vettem tőlük tokot, fóliát a T20-hoz és nagyon jó minőségűek. A lyukak stimmelnek és a méretek is pontosak. A tok pedig egy álom, sokkal rosszabbra, gagyibbra számítottam. A bolt pedig a ChinaEshops
Posta 10-15 nap.
-
hdman
őstag
Én nagyon várom a tesztet mindkettőtöktől!
Sopron city :)
-
Adamis
őstag
No, mivel elég sokan rendelnek itt Kínából, és nagy rá az esély, hogy kínai legyen a Recovery, ezért gondoltam, beírom a CWM Recovery angol könyvtárszerkezetét, hátha vamzi kollégán kívül másnak is jó lesz:
(fentről lefelé)
-reboot system now
-apply update from sdcard
-no
-yes
-wipe data/factory reset
-no
-yes
-wipe cache partition
-no
-yes
-install zip from sdcard
-choose zip from sdcard
-apply /sdcard/update.zip
-toggle signature verification
-toggle script asserts
-backup and restore
-backup
-restore
-advanced restore
-mounts and storage
-unmount /cache
-mount /data
-mount /sdcard
-mount /system
-mount /sd-ext
-format /boot
-format /cache
-format /data
-format /sdcard
-format /system
-format /sd-ext
-mount USB storage
-advanced
-reboot
-wipe dalvik cache
-wipe battery stats
-report error
-key test
-show log
-partition sdcard
-fix permissions
-power offRemélem segítettem ezzel egy pár embernek, ha ezzel lenne baja. Ha más a könyvtárszerkezet/parancsfa, akkor azért lehet, mert más a recovery. Tehát nem szabad csak és kizárólag erre hivatkozni. Ésszel...!
kulcsszavak a kereséshez: cwm, recovery, kínai, könyvtárszerkezet, parancsszerkezet
-
Crytek
nagyúr
válasz Adamis #15079 üzenetére
Mire kellene másra?
Alapból azért veszem ha reggel pl felkelek a köcsög gép hangja ne ébreszen fel mindenkit hanem csak belövöm a modemet és a táblagépet netezek pl.
Filmet nézni meg netezni lehet rajta alapból minden buhera nélkül.Több nem kell.Frissiteni meg minek nem értem 4.0.4 van rajta még ha a telomról lenne szó amin ezer éves android van megértem de ICS-t minek akarjátok frissiteni.
De mindenki arra veszi amire akarja és azt csinál vele amit akar.
Nekem netre ,filmre,zenehalgatásra,játékra bőven jó lesz frissitést és buherát nem fog megélni a gép részemről.
Bár hova gondolok ennyire előre megse kapom majd már most elbuktam 53 ezret ezt így elkönyveltem!
-
Crytek
nagyúr
Nem értelek!
Ha valami nem kivánja meg hogy frissitse az ember akkor mindek tegye?
Ez olyan mint a játékok amihez a sokadik patch kijön valaki felrakja mindet van aki meg az első verziót játsza mert vagy nem találkozik hibával vagy teszem azt ha látja is nem zavarja.
Nomármost egy szinte fasza friss 4.0.4-es ICS-t minek is kéne frissíteni?Valami nyomos érvet írjál legalább amire azt lehet mondani hogy "ez igen ezért valóban érdemes felrakni"!
-
Adamis
őstag
-
Shoo
senior tag
válasz Adamis #15087 üzenetére
Nahh én is utána olvasok már ezeknek a dolgoknak, mert lassan 1 éves lesz a blade és szerintem ideje lecserélni az eredeti romot valami jobbra...
Crytek:
Talán a legjobb hasonlat a Vista és 7-es esete. A kettő majdnem teljesen egyforma, de a 7-es mégis jobban muzsikál, kevesebbet fogyaszt, gyorsabb. A multkor volt egy pár soros eszmefuttatásunk vamzival, hogy hogy smint van a software-firmware az andriodnál. Akkor derült ki számomra is, hogy rosszul gondoltam és az andriodba van beleépítve minden olyan vezérlőprogram, ami a hardverekhez kell. Az meg sose baj, ha gyorsabb lesz a gép, mert jobb a kommunikáció...Galaxy S9; Galaxy Watch; Galaxy Note 8; Dex Station; Asus Zenpad 8.0
-
vamzi
senior tag
válasz Crytek #15086 üzenetére
Gondolom, te az a fajta ember vagy, aki a windows frissítéseket is élből kikapcsolja, mer' hogy minek az?!
Néhány nyomós indok:
Akkumulátor idejének jelentős növelése(a gyárban felrakott rom a kínai tábláknál szinte kivétel nélkül optimalizálatlanok, de a márkásaknál is előfordul) az én táblám ics 4.0.3 v1.0-val 5 órát bírt. V2.0-val 9
Új eszközök támogatása(külső 3g modem, stb...)
Rendszer optimalizálatlanságából eredő lassulások, akadások javítása.Egy tábla gyakran nem csak kívánja a frissítéseket, hanem üvölt érte, mert inkább hamarabb dobták piacra, mintsem fejlesszenek rajta még egy picit. És ez a kínai táblákra halmozottan igaz.
Ha esetleg nem jött volna le, gyári romról van szó, gyári frissítésekről!
Az egyedi romok előnyeit fentebb leírták. -
morpheuss12
tag
Sziasztok.
Huawei S7 slimre lesz főzött ICS? Vagy vannak más jobb optimalizáltabb romok? Mert akkor lehet lecserélem a ConCorde 7015-öt.Mindenki kíméljen meg a fikázós hsz-től , nem vagyok kívácsi rájuk.
-
tjb007
nagyúr
válasz morpheuss12 #15092 üzenetére
Itt érdeklődj: [link]
-
tvamos
nagyúr
Gondolom, te az a fajta ember vagy, akit meg nem sz..patott meg a windows frissítés! Mert engem meg mar tobbaszor is. Nem arrol van szo, termeszetesen, hogy este nem indult a doom, vagy t...kom tudja mivel jatszotok most, hanem munkarol, amivel a penzt keresem, etetem a gyereket. Ugyhogy semmi ne frissitgessen nekem. Majd ha raerek, akkor megnezem a frissiteseket, es manualisan felrakom. (Meg szerencse, hogy a ceges gepen ki tudom mar kapcsolni az automatikus frissiteseket.)
Fozott ROM-ok... itt csak en felek attol, hogy a ROM szakacs nem feltetlen jo indulatu? Siman betehet olyan kodreszleteket, amivel siman megtudhatja a legtitkosabb szemelyes adataidat. Es itt nem csak a mail fiokodrol, facebookodrol, msn-edrol van szo, ahol a csajoddal megbeszeled a csajoddal, mi lesz a vacsi, vagy lesz-e pr...cskoles, hanem azamla, meg hitelkartya adatokrol, amivel megvetted azt a par "olcso" android app-ot."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
nagyúr
Üdv ismét. Valami nem kerek. Megtaláltam már ezen a vacak tableten a normális Market-et(még mindig nem play), de próbálnék letölteni és állandóan failed. Ha gépen jelentkezek be az accountommal akkor ki is írja, hogy nincs hozzárendelt eszköz. Mi az ami kimaradt, hogy nem ismeri fel? Köszi!
-
kofy
tag
válasz tvamos #15094 üzenetére
Több androidos kütyüm van, és van amelyiknél főzött ROM-ozok, van amelyiknél nem. A Gadmei-nél egyelőre maradtam a nem optimalizált gyárinál, mivel az első főzött ROM-mal kapcsolatban írták, hogy valakinek a telepítés után pár nappal feltörték a gmail fiókját. Persze lehet véletlen egybeesés, de mégis fura volt olvasni.
Azóta persze jött újabb ROM (gyári is), de egyelőre nincs "kedvem" frissíteni... -
mipityu
tag
válasz tvamos #15094 üzenetére
"... (Meg szerencse, hogy a ceges gepen ki tudom mar kapcsolni az automatikus frissiteseket.) ..."
Azt pedig nem kellett volna. Ha a rendszergazdád észreveszi - és szerencséd van - akkor csak visszakapcsolja.
Ha én lennék a rendszergazdád, olyan korlátozott jogokat kapnál, hogy még a neved beírásához is engedélyt kelljen kérned :-)Xiaomi Mi Note 10 Lite 8/128 - Teclast X98 Air 3G
-
Chaser
legenda
válasz Sanzaa #15097 üzenetére
Két oka lehet. Lenyúlták a postán, nyilván nem volt tracking. Másik ok, soha nem is adták fel. Van pár kötsög aki azzal gyűjt pénzt, hogy ilyen kis összegű dolgokat árul. Ha a vevő nem kapja meg, ált-ban ennyi pénzért nem fordul ebayhez/paypalhez és az eladónál a zseton. De ha odafordul simán visszakapja a pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- iPad Pro 2022 M2 11 wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest