- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibuka85
senior tag
válasz mayday00 #41849 üzenetére
Az megvolt és egy ISO lett belőle és gondolom azt kell betallózni.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
csibuka85
senior tag
válasz mayday00 #41853 üzenetére
Akkor most mi legyen ?
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
csibuka85
senior tag
válasz mayday00 #41855 üzenetére
Köszönöm Szépen !
-
satel
tag
-
dugesz77
őstag
válasz csibuka85 #41856 üzenetére
Nem tudom ,hogy állsz de ha kiírtad a sd kártyára a képfájlt a wines gépen meg tudod nyitni az egyik partíciót.
Abban van egy device_trees nevű mappa és ezt megnyitva benne lesz név szerint a Minix boxhoz való:
ezt kell kimásolnod a fő mappába majd átnevezned dtb.img -re. Ha ez megvan akkor elkészült a kártya mehet a boxba. Ott meg a gombot hosszan nyomva már a CE boot-ol majd be.[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
válasz dugesz77 #41858 üzenetére
Pontosan így kell csinálni. Majd sd kártyát berakod a gépbe. Kikapcsolt állapotban. Hosszan nyomod a bekapcsológombot amíg bejön a CE logó. Majd elengeded a gombot. Bootol a rendszer,bejön a kezdőképernyő. Innen már kész is vagy.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
csibuka85
senior tag
válasz dugesz77 #41858 üzenetére
de még el sem kezdtem kiírni. Nem mondtátok hogy elkezdhetem. Vártam a választ.
-
ERPY
őstag
válasz szabi__memo #41842 üzenetére
A matek az még megy, de nem értem hogy az általad linkelt hsz-nek mi köze ahhoz amit írtam. Valamelyikünk nagyon túl tolt valamit.
-
blakey
titán
válasz junkpod #41861 üzenetére
Pedig S912-re a CE 8.90.5 a legjobb.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
csibuka85
senior tag
Na megcsínáltam a kártyára de a kártyára azt írja hogy használat előtt formázni kell : A kötet nem tartalmaz SEMMILYEN Fájlrendszert. Én ezt már nem értem. Megyek is aludni mert 3:20 kor kelek. Folytatjuk holnap ha addíg össze nem töröm. Nevetséges hogy mostanában semmi nem akar sikerülni bármit csínálok.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz junkpod #41866 üzenetére
1. már alfa 3 van kint.
2. napi szinten nem omlik össze és mindent visz, epízódok egymás utáni lejátszása esetén nem feltétlenül működik a léptetés és korábban írták a feliratos dolgot, ezt még nem néztem meg. Mást nem nagyon látok ami miatt ne lenne jó napi szinten, nem omlik össze, szépen teszi a dolgát.
3. LE8 bármelyik verziója S912-n rosszabb teljesítményre képes és kevesebb anyaggal lesz kompatibílis, hiába a Kodi "jobb formája".ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz csibuka85 #41864 üzenetére
Nagyon nem azt csinálod amit kéne, linkeltem két dolgot, egyik, hogy mivel írd ki a másik, hogy mit. Egyszerűen telepíted a programot, a tetöltőtt fájlt betallózod, kiírod, ha kész akkor a dtb mappából kimásolod a minixes fájlt átnevezed dtb.img-re és kész, mehet a boxba, ott a bekapcsológomb hosszannyomásával elindul a CE. Sokan sokfélét írtak, én az LE USB-SD Creatort ajánlom és ha nem akarok terminálból, parancssorral kiírni akkor ezt használom, 20 másodperc alatt kiírja és nálam 100%-os biztonsággal.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dugesz77
őstag
válasz junkpod #41866 üzenetére
Jelenleg szerintem is a legjobb választás a CE 8.90.5 S912-re. Az eddigiekkel nem voltam elégedett kicsit sajnáltam is,hogy megvettem az S912 boxot de most ez lett az elsődleges boxom. Persze van még mit csiszolni rajta (pl. ez a whitelist szerintem komplikáltabbá tette a beállításokat egy a rendszerrel frissen ismerkedőnek) de ha így marad már azt sem bánom. Nálam az LE sohasem volt ilyen stabil azért mertem ajánlani.
-
junkpod
veterán
válasz blakey #41867 üzenetére
Június 10-i hír, alfa 2.
https://kodi.tv/article/kodi-v18-leia-alpha-2
Lehet nighty verzió már van újabb, de ugye még a könyvtár kezelés is újításon esik át még sok más is. Akárhogy is ez nem final release. Nem stabil. Nem hibátlan. Vannak még kísérleti dolgai.
Szerinted ha Csibukanak már a kártya irastol kihullott a haja, akkor az első alfa bugnál nem vágja ki az egészet a kukába?Box's don't touch!
-
blakey
titán
válasz junkpod #41871 üzenetére
Van tapasztalatod S912-vel? Kipróbáltad rajta az elmúlt 1 év "termését"?
Ne írj ilyeneket ha nem tudod milyen valójában, mert nem igaz, hogy nem jó, az előző verzóktól hullana ki a haja.
Sokkal jobb, mint bármelyik korábbi verzió S912-re. Ne az S905/S905X-ből indulj ki.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tkomlosi
aktív tag
A 8.90.5 óta s905x-en sincs panaszra ok. nekem egy KM5 (eléggé noname) boxon is jól működik.
-
sugarforce
addikt
válasz ztibor #41872 üzenetére
Ne terjessz mar ilyeneket. Miert hullana ki a haja a mindennapi hasznalattol?
Megcsak informatikus vegezttseg se kell hozza, a kezdeti beallitasokhoz sem, csak elkene olvasni az osszefoglalot es akkor minden a helyére kerulne. A mindennapi hasznalat meg kb kimerul abban hogy elinditja a filmet es csokozon. Ettol miert hullana ki barmilyen szorszala is?Mi az amit nem ertesz a kodival kapcsolatban es szenvedsz vele?
[ Szerkesztve ]
-
ztibor
senior tag
válasz sugarforce #41875 üzenetére
Ok, nem terjesztek, én beleizzadtam, mire lett egy olyan rendszerem amit elképzeltem, mire kész lett, tönkre is ment valami a networkkel, mert behalt a samba a transmisson és még pár dolog, pedig azt hittem örök életű lesz a rendszer Szóval kezdtem újra a CE-vel, amivel már könnyebben ment ez tény, mivel előtte már megszenvedtem az LE-vel. Közben olvastam a nagyon jó összefoglalót, használtam a google-t, és ha nagyon nem ment valami, akkor kérdeztem itt.
Az biztos hogy itt azért mindig találni segítséget, szóval jó a közösség és türelmes is.
Szóval ne legyen igazam, és menjen minden flottul a kérdezőnek. Peace
-
ERPY
őstag
válasz szabi__memo #41868 üzenetére
Még fent vagyok. Melyik akkor az a verzió amiben már javítva van?
-
junkpod
veterán
válasz blakey #41873 üzenetére
Nem. Nem. Csak olvasok.
Naponta leírod, hogy most már tökéletes az S912 mert a CE mindent megoldott. Aztán jönnek a bugos kérdések, erre még jön a válasz, hogy mit vársz, ez alfa, írj a fejlesztőnek... Meg ilyenek.
Érzek némi ellentmondást.
Most meg azt írod ne a 905-bol induljak ki. Ez mit jelent? Mivel eddig nagyon gyenge volt a 912 most már a kishibás is tökéletes?Box's don't touch!
-
files32
tag
[link]
Ezt használom kiírásra, itt viszont nem került említésre. Problémás lehet? -
csibuka85
senior tag
válasz kokopo #41880 üzenetére
Köszi Szépen. Akkor nem tudom mi legyen. Még egy utolsó próbálkozás ma délután belefér és ha nem jön össze akkor vagy Kalapács vagy Elállok a vásárlástól.
-
blakey
titán
válasz junkpod #41879 üzenetére
Nem én írtam, hogy tökéletes, de S912-re a legjobb, pont. Kár elméleteket gyártanod, tapasztalatból írom. Erre a SoC-ra eddig nem készült jobb.
Nem olvasol figyelmesen, nem fogpm leírni még egyszer, majd rájössz magadtól, hogy mit írtam. S912-re a CE 8'90.5 az első olyan verzió ami alkalmassá reszi médialejátszónak. Az összes tesztanyag szépen fut, korábban ilyen nem volt, vagy a hang csúszott vagy a kép akadozott vagy nem vitte.
Részemről semmilyen ellentmondást nem olvashattál, a hibát is említettem ami a Kodi sara vagy a fejlesztő elfelejtette átírni a libreelec-et coreelec-re, de ezek nem befolyásolnak abban, hogy valóban ez a legjobb S912-re. Apró hibák a Kryptonban is vannak, még úgy is, hogy stabilnak titulált, S905X-n ..MC-t használok ami még Krypton alapú.
Most meg azt írod ne a 905-bol induljak ki. Ez mit jelent? Mivel eddig nagyon gyenge volt a 912 most már a kishibás is tökéletes? - igazán tudhatnád, hogy mit jelent, nagyon jól tudod, hogy mivel küzdenek S912 esetében és ezt most sikerült megoldani, hogy ne legyen hátrányban a SoC. S905-re nem is ajánlottam volna a CE-t, mert ott azért még jobb a Krypton. Ne szelektíven olvass és ne adj olyat a "számba" amit nem én irtame. Attól kérdezd meg, hogy mitől tökéletes aki ezt írta, mert szerintem nem az.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
csibuka85
senior tag
válasz Dolphine #41884 üzenetére
Akkor mivel ìrjan ki CE-et ? Rufussal nem volt jó, mert azt irta hogy a kártyát hasznàlat előtt formázni kell. Win32 imsgerrel kéne kiírni ?
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
válasz Dolphine #41886 üzenetére
Köszi majd visszanézem mi is volt az.
-
dugesz77
őstag
válasz csibuka85 #41885 üzenetére
Ne foglalkozz a windows marhaságaival. Kiírás után egy általa nem felismert partíció jön létre ő azt szeretné formázni. Ne hagyd. Ha sikeres az írás az író program szerint akkor már csak a dtb.img fájl másolása/átnevezése a dolgod.
Ha egyszer sikerül megcsinálni rájössz ,hogy semmi nagy kunszt nem volt csak te akartad a dolgot túlbonyolítani. Ezen mindenki végigment az elején, ne add fel.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz csibuka85 #41885 üzenetére
Ha megírtad a kártyát, akkor a windows rögtön sikítani fog, hogy formázni kell, de ezzel ne törődj. Ne formázd. Két partíciónak kell lennie rajta, az egyiket látod windows alatt is, ott kell a dtb.img fájlt kicserélni, ahogy már írták fentebb is, és az összefoglalóban is. Ezek után nem is kell windows alatt nézegetni. Kiveszed a pc-ből, beteszed a minix-be és folytatod.
Szerintem vegyél egy nagy levegőt, olvasd át még egyszer az összefoglalót, és menni fog.dugesz77: Majdnem szó szerint egyezik...
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Kb. egy év után visszatérnék S905/S912 vonalra, de mivel az utóbbi hónapokban abszolút nem követtem a topikot, mit érdemes most venni? Az utóbbi pár nap hsz-eit átnéztem, így látom, hogy van új LE (CE) és már a 912-es boxok is megbízhatóak. Amire kell: fullHD filmek és sorozatok, leginkább LAN-on keresztül NAS-ról és SMB-ről.
Első körben ezeket néztem ki:
[link]
[link]
[link]
Melyiket válasszam, ill. egyéb más javaslatok?
Köszönöm. -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Szóval, ha kiszedek minden pipát whitelistből (CE8.90.5, S905X box) akkor bizony nem megy a kadenciaváltás. Mindenféle anyag 60 fps-en megy. Ha meg mindent kipipálok, úgy "rákényszerítem" a skálázást a tévére. Tehát, ha azt szeretném hogy a box skálázzon, úgy nem lesz kadenciahelyes a lejátszásom. Elég sokféle anyagot kipróbáltam tegnap este és ez sült ki belőle... Ha nem így van, akkor mit rontok el? Felvilágosítana valaki, hogy ilyenkor mi van?
"csak a zene van"
-
blakey
titán
Eddig hol voltál?
Elsőről olvastam, másodikról nem is hallottam, harmadikból meg van egy példányom.
Ha nem gond, hogy 100-a a LAN akkor most már javasolnám az M8S ProL-t, mókolni nem kell a távval, minden alapból indul viszntont finomhangoláshoz kell egy adfvancedsettings.xml ami egy ún. dirtyregion hacket tartalmaz és utána szép folyamatos lesz a GUI is.(#41893) dgyuri0123
Ezt írtam problémának a Whitelist-el kapcsolatban, semmit nem rontasz el, a két opciót kéne összefésülni, azaz legyen akkor is frekiváltás ha a box skáláz.[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
hello
mecool k1 pro-m van, android nem jött be, LE viszont annál inkább, viszont sd kártya hiányában az most egy pendrive-ról megy. mivel úgysincs szükségem az androidra, gondoltam rámásolhatnám magára a boxra az LE-t. eddig nincs is baj, ezt megoldom, viszont azért nem lenne baj, ha meglenne a gyári fw is andoidhoz, de neten csak .zip fájlos (ota) fw-ket találtam (KI_PRO_AVL6862-ota-20180321.112623.V0213.zip). ezzel ha úgy alakul, vissza tudom varázsolni rá a gyári androido fw-t? mindenhol azt olvasom, hogy amlogic usb burning tool-al tudok .img fájlból visszaírni android fw-t.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #41893 üzenetére
Pedig nagyon egyszerű, csak az 1080p-s felbontás/frissítés párosokat jelöld ki és ennyi, ha Full HD-s a TV-d. Esetleg a 25, 29.97 és 30 Hz-t még kihagyhatod mert nincs sok értelme.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #41899 üzenetére
Milyen S905X-en? Jól működik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- Asszociációs játék. :)
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest