- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz blakey #41394 üzenetére
Amint láthattad is mire volt a válaszom, abban épp nem az infósávról, hanem arról a tesztvideóról volt szó. Ez átfogóbb tesztet igényelne, nem csak úgy ad-hoc, úgy, hogy épp azokkal a filmeknél nincs röccenés (vagy csak ti nem látjátok), amikkel épp néztétek. EzT is írtam. Azért elég húzós, hogy fontos a point-perfect kadencia, meg a 41mp-nkénti röccenés sem elnézhető (ami amúgy nekem sem), de ha a feliratoknál röccen egy kicsit a kép az meg jóvanazúgy. Elhiszem én nektek, ha elég releváns infóval és alapos tesztekkel alátámasztva írjátok, de most is ellentmondásos amiket írtok, úgyhogy nem tudom mit higgyek.
S905X mióta nem 10bit?-> Ezt most komolyan kérded? Tudom itt linkelve lett legutóbb valami tesztkép, miszerint akkor mégiscsak natív 10bit-en tolja (tolhatja), de akkor ezt majd jelezzétek ide is légyszi, de ha csak ha már 100% biztosak vagytok benne. wrxtasy biztosan örülni fog, az S912-es felfedezéseteknek is, még ha engem nem is győzött meg annyira (egyelőre)... (De hát nem én vagyok a lényeg. )
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz kmarci25 #41400 üzenetére
Vodike - neked is
Köszönöm de most orvoshoz kell mennem, ha vissza jöttem akkor neki ugrok.
Az öszf-szerint: Hálózat > LIBREELEC vagy \\boxipcime > Configfiles). próbáltam de itt nincs Configfiles mappa.
Ja és valami admin-jelszó párost kér a WINSCP.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz SunMount3r #41401 üzenetére
Az a tesztvideó nem röcög, megint félre olvasod a dolgokat, azért küldtem, hogy azon nyomja meg az "o" gombot, azon tutira látja, hogy miről írtam az elmúlt 1 évben.
Biztos egyértelmű számodra, de leírom, rendelkezem Amlogic S905/905X/905W/912 boxokkkal, letesztelek minden sz@rt, hogy lássam melyik mire alkalmas, 2 napja az S912 alkalmas médialejátszónak CE 8.90.5-tel. S905X 10 bites, mit érdekel, hogy miket írnak amikor itt van előttem és használom? Nem írok én sehova, egy fejlesztő sem tesztelő, a felét nem érti amit írunk, programkódokkal dolgozik és kész, nem feltétlenül ért a képminőség teszteléséhez vagy ahhoz, hogy mit kell nézni, nem állítom, hogy mindenki ilyen, de ő biztosan az, a hibák felét észre sem veszi pedig ott van. CE-ben segítek amikor tudok.
Az általa fejlesztett LE verziók meg sok helyen hibáznak, S912 meg azzal a verzióval messze áll a tökéletestől, a CE 8.90.5-től is, utóbbi sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #41403 üzenetére
Itt vannak távok CE alá, hátha lesz olyan ami neked kell.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Van már egy Megcool M8S Pro+ box (2/16) boxom, melyet LE-el tökéletesen használok.
Tesztelés miatt vettem egy Xiaomi Mi box 3 4K-t de sajnos nem jött be úgy amire terveztem.Másik boxot vennél 4K(10bit) + HDR miatt, mennyire ajánlott a Beelink GT1-es sima 2/16-os vagy GT1 Ultimate box (3G/32GB), ami S912-es?
Mindenképp Gigabites lejátszót szeretnék, max 100 dollárig. (S905X + Ethernet usb-s sem annyira gázos, de gondoltam kipróbálok egy másikat)
Vagy induljak el S905D irányba?
Válaszotokat előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok , a KODI-basn hogy tudnék ilyen borítót betenni hogy a poster fölött kiírja pl. hogy BLU-RAY , 4K BLU-RAY , DVD , HD , SD a filmeknél ?
Valami hasonlóra gondoltam. Bocsánat hogy nem idevaló téma.
[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
ztsoft
őstag
Meg is van az első, számomra nagy hiba az új CE 8.90.5-ös verzió (ahogy az Alex féle CE 8.99.01-esen is).
Az egyik sorozat első 3 évadát nem tudja folyamatos akadás nélkül lejátszani, még felirat sem kell hozzá. A mediainfo kimenete, [link]. Az codecinfó ezt írja róla.
Videó dekóder: ff-mpeg4 (SW)
Képpont formátum: yuv420p
Videófolyam: 720x404 px, 1.78 AR, 23,976 FPS, 1005 kb/s
MP3-as sztereó hang.Ha kell az egyik részt felteszem valahova.
Az LE 8.2.2.3 Ext4-es tökéletesen lejátssza, még most is maradok ennél, a szép kép, a jó 3D nem kárpótol az ilyen hibákért.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #41409 üzenetére
Tedd fel, ilyen sok előfordulhat, de megnézem. Kipróbálom szoftveres és hardveres gyorsítással is. Amúgy ilyenek S905-ökön is előfordul.
-
blakey
titán
válasz darvinya #41412 üzenetére
Szoftveres gyorsítás az ff-mpeg4, és avi fájl. Sok ilyen xvid létezik, régen én is találkozam ilyenekkel.
-
ztsoft
őstag
válasz blakey #41410 üzenetére
Itt van, [link], mellé tettem a hozzá tartozó feliratot is, teszthez jó lehet.
(#41408) csibuka85
Szia!
Ez a kinézet (skin) tud hasonlót, Aeon Nox 5 az alapja, [link].
(#41412) darvinya
A többi is ilyennel van konvertálva?
A 4. évad már h264, azt már szépen viszi.
Azért kérdem, mert kicsit katyvasznak érzem kódolását. Xvid-en ff-mpeg4, ezt hogy sikerült összehozni.
Ezt nem tudom, nem én csináltam, "virágbolti" beszerzés.
-
csibuka85
senior tag
Köszönöm uram , ez nem rossz , szerinted lenne külön a 4K nak is ?
ztsoft : Köszönöm , ez jól néz ki. Gondolom magyarul is megjelennek a borítok ha kiválasztod a HU nyelvet.
[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
ztsoft
őstag
válasz csibuka85 #41415 üzenetére
A borítókat nem a kinézet adja, az csak a keretet teszi hozzá a forrásnak megfelelően (persze, nem mindig sikerül eltalálni). Én sokáig használtam ezt a kinézetet, de a csicsának ára van, eléggé erőforrás igényes. Egy idő után belassulhat a box tőle, persze, újraindítás után megint jó.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #41414 üzenetére
MPEG4 HW-es gyorsítással nincs gond, mondjuk Amlogic esetében minden esetben használom, Minix gyári lejátszójában is így kell beállítani, tehát az összes hardveres gyorsítás "Mindig"-re van állítva így nagyon ritkán van gond, Hi10 esetén meg átvált szoftveresre, de az úgy jó.Ha a fliratot bekapcsolom akkor erősen kell nézni, de mintha lenne 1-1 röccenés, de elég ritkán van.
-
csibuka85
senior tag
válasz ztsoft #41416 üzenetére
Ahha értem , hát én 2 filmnél úgysem nézek meg többet egyszerre. Csak a keret kéne nekem is. Csak olyat még nem láttam ami 4K-s lenne.
-
blakey
titán
Kiegészítő telepítése zip-ből. Persze előtte letöltőd. Esetleg telepítesz olyan repot amiben benne van, talán van olyan.
-
ztsoft
őstag
válasz blakey #41417 üzenetére
Köszönöm! Nálam "minimum HD"-n volt, pedig mindig át szoktam állítani. Valahogy most kimaradt. Így már jó. Igen, most én is bekapcsoltam a feliratot, de eddig nem vettem észre röccenést.
Azon gondolkozom, hogy kicserélem egy jobb változatra, ez a sorozat megérdemli. Annyira lekötött, hogy képes voltam hajnal 4-ig nézni, míg nem végeztem az évaddal.
(#41418) csibuka85
Van benne 4K-s discart, meg keret is. Van saját repója is, a függőségek miatt.
(#41422) Csicsóka
Csak nem ezt használod? Néztem én is, de valahogy nem nyerte el a tetszésem. De lehet most megint teszek vele egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz ztsoft #41424 üzenetére
Mondom én, hogy az S912 már nagyon jó médialejátszó lett.
A sorozatot nem ismerem, rengeteg sorozat van amit még "meg kell néznem", lehet, hogy ezzel is teszek egy próbát.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
csibuka85
senior tag
válasz Csicsóka #41422 üzenetére
Köszönöm Szépen nagyon.
ztsoft : Köszönöm Szépen.
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
Ezeket be kell Tallózni valahogy ? Most megyek a Minix U9-H ert. Este beszamolok hogy milyen.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz darvinya #41428 üzenetére
Szoftveres gyorsítás esetén ezt használja avinál (XVID), mi olyan érthetetlen?
de még lejátszáshoz sem kell mpeg4 Xvid -hez. - korábban írták, hogy jobb ha meg sem szólalsz, most is aktuális.[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
válasz blakey #41406 üzenetére
Nekem az volt a bajom auj LE rilizekkel amikben Leia van, hogy a rádiós távom nem ment, pedig az kellene.
A régebbiekkel jó volt, ha beraktam egy udev parancsot, hogy ne ismerje fel joysticknek.
Ezekkel mi a helyzet CE esetében ? A pusztán IR -es megoldások nem valami ergonomikusak. -
blakey
titán
-
blakey
titán
Passz, nekem olyan boxaim vannak amik alapból támogatottak és minden működik.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz ztsoft #41409 üzenetére
Remélem nemsokára ideér a T95M boxom, amit másfél hónapja rendeltem (geekbuying), kipróbálnám már ezt az új CE verziót a 3D miatt.
Egyébként Sam végre kiadott egy tesztverziót MVC frame packed 3D-hez, bár nem nagyon működik, azt írják a fórumlakók, várják a következőt. Innentől érdemes olvasni.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
NavySeal
senior tag
Gondolkodtam a WeTek Play 2 és a Minix U9-H között. Néztem a WeTek honlapján out of stock a Play 2. Írtam nekik, azt a választ kaptam, hogy már nem is lesz elérhető, mert hónapokon belül leváltja egy újabb modell. Kíváncsi vagyok milyen lesz az utód.
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
csibuka85
senior tag
válasz NavySeal #41436 üzenetére
En most viszem haza a Minix U9-H t. A doboza nagyon minőségi erős cucc. Igényesen néz ki. Majd késő délután írok hogy milyen.
[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
válasz DoItYourself #41435 üzenetére
kipróbálnám már ezt az új CE verziót a 3D miatt.
Én nagyon meglepődtem, mikor a CE 8.99.01-en (Alex féle fork) belenéztem az Avatar 3D-s változatába (nálam ez a referencia), jó volt nézni (abba se akartam hagyni). Nem sokkal később a CE 8.90.5-ös is hasonló élményt adott. Biztos köze van a sokkal jobb kép minőségnek hozzá, de mintha a térhatást is másképp kezelné a box, persze, jó értelemben.
Egyébként Sam végre kiadott egy tesztverziót MVC frame packed 3D-hez
Ahogy olvasom, ez is fél megoldás lenne, de legalább a 3D-s iso-t letudná játszani 3D-ben. Amilyen régen harangozták be, meg ahol most tartanak, még nagyon sokkára lesz ez használható (persze, nem akarok telhetetlen lenni, meg nem akarok senkit sem sürgetni, de látszik, hogy nem ez a prioritás). No, meg a másik, hogy a CE mikor kapja meg, meg mikorra sikerül beültetni a saját rendszerükbe.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #41438 üzenetére
No, meg a másik, hogy a CE mikor kapja meg, meg mikorra sikerül beültetni a saját rendszerükbe. - gyakorlatilag azonnal, Sam is tagja a CE fejlesztőcsapatának.
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
válasz NavySeal #41439 üzenetére
Bízom benne hogy jó lesz. Itt a fórumban is dícsérik meg a külföldi oldalakon is csak jókat írnak róla. Bízom benne hogy 3 napon belül nem kell visszavinnem mert lassú vagy nem kompatibis valamivel vagy akármi.
-
blakey
titán
válasz ztsoft #41442 üzenetére
A CE kszaq továbbfejlesztett kernelét használja, az OSMC-ből nagyon sok dolgot átpakoltak, ezért jobb a 3D, a kép minősége, a hang minősége, stb.
-
gyuszi1980
kezdő
Sziasztok,sajnos meghalt a memoriakártyám,ezért egy új kártyára feltettem a corelecet,majdnem minden megvan,de a sambat nem tudom beizzitani.nem lássa a gépemet,meg a megosztásokat.a libreelecen ez könnyen ment,de itt nemjön össze.annyit vettem észre hogy a corelec beállitásainál,bármit átàllitok kilépésnél nem menti el.igy a sambat sem tudom bekapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Mókolás mentes boxot kell venni, Minix, Mecool, Tanix, nálam csak ilyenek vannak így minden működik, nem követem a táv életre keltésének folyamatát. Én sem mókolnék ha olyan boxom lenne ami nem támogatott. Inkább másik boxot választanék.
-
Vodike
tag
válasz gyuszi1980 #41445 üzenetére
olvass vissza, van rá megoldás vagy megvárod a hivatalos javítást.
exTiga
-
blakey
titán
Az említett márkák esetében szinte biztos, de, hogy azzal a boxszal mi a helyzet azt sajnos nem tudom, simán elképzelhető, hogy azzal sem kell, lassan egy éve nem foglalkozok a távval, megy és kész, az "O.MC"-nél kell bemásolni egy remote.conf-ot és ennyi, minden működik a nálam lévő boxokon.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest