- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz blakey #41500 üzenetére
Eszerint működne a meglévőn?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
válasz csibuka85 #41495 üzenetére
Mondjuk nem tudom melyik YT app van rajta (betehetnél ide egy képet róla), de lehet olyat is leszedni a PS-ből amivel szerintem menne. És még a szövegbevitelnek is működnie kellene ilyenkor a gyári távval is, mert fel kellene dobnia a virtuális bill.-zetet, ha a szöveg dobozra állsz. Legalábbis Android-os lejátszókon így szokott működni. Böngészőt próbáltál így?
-
blakey
titán
válasz Csicsóka #41502 üzenetére
Megéri? Alex is kijött egy új verzióval.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szeky81
tag
Coreelec alatt Tanix TX5 Pro-t asznál itt valaki? Távval sokat kell mókolni?
szódabikarbabónábó'
-
ztibor
senior tag
Alex féle verzió ugyebár orosz, ez a kisebbik baj, a nagyobbik hogy nem működik CEC-el, a saját táv nem működik, és wireless egerekkel se megy. Ilyenkor mi a megoldás?
Sima LE és CE-n legalább a cec és az egér működött. -
-
MCs88
aktív tag
Nah végre box közelbe kerültem. 8.90.5-el nem akad S912-n a burosch1.mpg ha fenn van az infó-sáv (pontosabban csak a legelső megjelenítésnél 1X, de az belefér)
algorthmdirtyregions továbbra is 0-n van nálam.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Csicsóka #41511 üzenetére
Olyan szépen működik a 17.6-tal, ha ráfrissítek és nem jó akkor kezdhetem előről a telepítést. Még meggondolom, kiváncsi vagyok, de azért pihenni is szeretnék.
(#41514) MCs88
Én nélküle használom, de megnézem úgy is.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz blakey #41516 üzenetére
Na megnéztem az "<algorithmdirtyregions>0</algorithmdirtyregions>"-val, így még kevesebb a röccenés, mondhatni nincs, de azért van csak már keresni kell.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #41516 üzenetére
Képzeljétek, frissült a CE 8.90.5-re és most műkszik Rii i7 légegéren a "back" gomb. 8.90.4 alatt nem ment akármit csináltam vele. Tökre boldog vagyok...
Viszont lenne egy kérdésem. Feliratban a hosszú "ő" betű "sapkában" jelenik meg, de egyedül az. A többi betű tökéletes. Mire kellene állítanom hogy jó legyen? Kösz ha segít valaki.
"csak a zene van"
-
BullZeye
veterán
válasz dgyuri0123 #41518 üzenetére
Uh erről jut eszembe, Linux mennyire támogatja TTF fontokat?
Media\fonts mappába szoktam rakni calibri.ttf fontot, és azzal nézzük feliratos sorikat, de ez nem tudom menni fog e linux alatt..Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
rooney8
aktív tag
Sziasztok. Megjott a mecool k1 pro, kerestem a play-ben a horizont, de nem talaltam. Azt hittem ezen normal android fut, de aztan rajottem, hogy ez android tv. Valahogy ra lehet varazsolni igy is?
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok , nem tudjátok hogy a Minix U9-H-nál KODI-ban a filmlejátszás miért ugrik ? Ugrik a kép pár másodpercenként mikor megy a film és sima 1080p nél meg 4K nál is. Android 7.0 ra vagy 7.1 re miért nem lehet frissíteni ? Azért vicc hogy egy 43.000 ft-os boxon Android 6.0 van ami 2016 os. Kicsit lassúnak érzem az egészet sajnos. Az USB-s külső vinyó is csak úgy működik ha először azt kapcsolod be és utána a boxot , mert máshogy nem érzékeli hogy rá van kötve. Érdekes nagyon.
[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
ztibor
senior tag
Köszi, billentyűzettel sikerült bekapcsolnom a CEC-t, átállítani a nyelvet (csak angol van, magyart hogy tudok rá tenni?).
Külön öröm hogy megy a transmission is.
Ehhez kapcsolatban lenne a kérdésem hogy a LE alatt lévő torrentlistát, hogy tudnám átrakni egyben a friss CE alá? -
blakey
titán
válasz csibuka85 #41521 üzenetére
Elsősorban CoreELEC-kel, LibreELEC-kel ajánlottuk. Ne Kodit használj hanem XBMC for Minixet.
Itt a Minix fórum.
CoreELEC telepítése SD-kártyára minimális idő, utána meg egy kiváló boxod lehet. Összefoglalót olvasd el, LibreELEC rész a fontos.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
Ezeken a boxokon a gyártó által hegesztett droidok vannak, azokat frissíteni nem fogod, max főzőtt romot lehet rá tenni ha létezik. Még a 200 $ telefonon sem frissül a droid. A márkásakat leszámítva de ott is csak elvétve.
Az én MECOOL BB2 PRO boxomon is 6 droid van. Kiadtak később egy 7.1 változattal is de cserélni nem lehet azt írta a forgalmazó.
Az USB-re dugott hdd meg csak később fog megjelenni, nem úgy mint a winen. Legalább is nálam így van.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
csibuka85
senior tag
válasz blakey #41523 üzenetére
Ja ne KODIT használjak ? Pedíg most szerkesztettem egy nagyon jó 4K Lapozható kis katalógust. Vagy 5 órám ráment míg rendbetettem. A KODI melyik lejátszóra jó pontosan ? Zsidóó X9S-re ?
[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Multibit
nagyúr
Ha visszaolvastál, szerintem egyértelmű minden. Amennyiben az U9-H használatakor ragaszkodsz az Androidhoz, maradj a gyári XBMC-nél (az is KODI)! Azonban mindenki azt fogja javasolni, ha az eszközt mediaplayerként akarod használni, állj át CE-re! SD-kártyáról futtatva még az Android is megmarad (mondjuk, sok értelmét nem látom).
Úgy látom, neked az nem jött le, hogy itt főként két dologról megy diskurzus. Egyrészt az oprendszerekről (CE, korábban LE és Android), másrészt a KODI-ról, a mi egy alkalmazás. Ez utóbbi futhat bármelyik felsorolt oprendszer alatt, de a specializált CE-n, LE-n az igazi - már ha mediaplayerként akarja használn az ember a megvásárolt boxát.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz csibuka85 #41525 üzenetére
Próbáld ki azért előbb a gyári XBMC-t (előre van telepítve). Lehet vinni fogja azokat, amik neked kellenek, mert ez ma az egyik legjobb Android-os Box. Lehet az XBMC-t is lehet külön frissíteni.
A "sima" KODI nincs hozzá optimalizálva a legtöbb Android-os lejátszóhoz, így attól ne várj sokat.
És lehet van rá már firmware frissítés is, ha te egy régebbi verzióval kaptad. Csekkold a gyártó weboldalát, vagy a majd a többiek a Minix Topic-ban írják, hogy hol kell. És csak tippként: nem biztos, hogy mindig a legfrissebb verzió a legjobb (általános dolog Android-os lejátszóknál). Ezért kell utána olvasni és kérdezni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Többször leírtam, hogy mit kell/kéne használni, a Kodi android alatt nem túl jó, ezért vannak Kodi fork-ok, azokat próbáld, pl. SPMC de Minixre van saját fork. Linket is adtam, ott sokat olvashatsz, de ha csak médialejátszó lenne akkor CoreELEC, mindent visz és hibátlanul, egy kis mókolás azért kell még S912 esetében de megéri, gyakorlatilag hibátlannak nevezhető, én is nehezen tudok belekötni.
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
válasz Multibit #41526 üzenetére
Köszi hát próbálkozok , megnézem.
blakey : Köszönöm , megpróbálom megcsínálni hogy jó legyen. Igaz semmit nem értek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
CSAK médialejátszás lenne. Látom van azért sok minden benne de annyira az nem foglalkoztat. Ezek szerint drága és felesleges vol MINIX ha nem használom annyira ki.
Hátha ilyet lehet csínálni XBMC-vel akkor jó : [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
A ZIDOO X9S-re is saját KODI fork van ZDMC néven fut. Ami a boxhoz van igazítva,
Van egy képes összefoglalóm az esetleges KODI gondok megoldására 7zip és a MEGA oldalamról lehet letölteni. Elküldöm priviben és ott kérdezz nyugodtan ha valamivel nem boldogulsz.
------[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
csibuka85
senior tag
válasz Beni2360 #41536 üzenetére
Köszönöm Mester , Nagyon Köszönöm.
DoItYourself : Ebben igazad van, sokat kell róla olvasni hogy jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
Szerintetek van, kèp vagy hangminősèg változás s905 ès s912 között. Vagy teljesen mind1, mert az erősítő tudása határozza meg a hang illetve kèpminősèget?
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
djnice
veterán
Hozzám is megérkezett az S912 egy X92 3/16-os személyében
Lehet szerencsém volt, de egyből a 8.90.5-tel tudtam kipróbálni és a dirtyregions kikapcsolása után, gyakorlatilag ugyanúgy működik mint egy S905X, szóval tökéletesEgy hiányosságot fedeztem fel, pár mp4 fájlt nem indít el, de azokat az S905X sem, így ez már a CoreELEC hibája.- Sérült fájlok voltak.
A 8.90.5-ben nem találom a 4:4:4 10 bitre állítást, kikerült volna?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz djnice #41540 üzenetére
Lehet szerencsém volt, de egyből a 8.90.5-tel tudtam kipróbálni és a dirtyregions kikapcsolása után, gyakorlatilag ugyanúgy működik mint egy S905X, szóval tökéletes
CE 8.90.5-tel gakorlatilag hibátlan, dirtyregions hack nélkül csak a menü röccen, minden más ugyanúgy hibátlan, mint írtam, júl. 17 óta ajánlott az S912 médialejátszásra, minden anyagomat vitte.A 8.90.5-ben nem találom a 4:4:4 10 bitre állítást, kikerült volna?
Nincs benne, kikerült. Ha olyan anyagot kap akkor arra vált, én az erősítő miatt nem tudom kipróbálni, nem tudja a HDR-t, de ha tlálok egy SDR 444/10 bites 4K anyagot akkor kipróbálom. Ha neked kell a 444/10 bit akkor autostart.sh-ba kell beírnod viszont UHD TV-n nekem ez gondot okozott, nem váltott 4K-ra, sőt le sem játszotta az anyagot, igaz, nem CE-vel próbáltam.
Egyébként már többször írtam a fejlesztőknek, hogy a 444/10bit, 422/10 bit nem feltétlenül van összefüggésben a 4K-val és a HDR-rel, le is írtam, hogy miért, de valamiért nem értik, azt sem értik, hogy a Blu-ray-eknél miért volt ilyen lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #41542 üzenetére
Az neked nem kell, S912-re kell. Van 10 bited, de fájlból amit küldtem, előtte menüből is választható volt.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #41544 üzenetére
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz blakey #41545 üzenetére
8.90.3 alatt már nem volt. 8.90.2 alatt volt utoljára. Aztán 8.90.4 alatt ismét lett 10 bitem és most 8.90.5 alatt is van. Nem értem, mitől tud beragadni, ha egyszer már kivették és nem volt. 8.90.4-es frissítéssel bukkant fel ismét. Persze nagyon nem értek hozzá... Bár, kizárólag 8 vagy 10 bit 4:4:4 van. Magas dolgok ezek számomra.
"csak a zene van"
-
ztsoft
őstag
válasz blakey #41517 üzenetére
Tényleg sokkal jobb lett, és még hátrányát sem találtam (megnövekedett CPU használat, hőmérséklet).
(#41514) MCs88
Köszönöm az infót!Megnöveltem a cache méretét is, így már tökéletes, sokkal kevesebb a várakozás a film indításánál (az összes teszt videót viszi akadás nélkül). Tegnap elkezdtem nézni egy feliratos sorozatot, de nem láttam benne röccenést, az infónál is csak az elején egyszer csinálja.
Már csak egy hiba van számomra, igaz, ez már a Kodi hibája. Egyes filmek nem kerülnek be az adatbázisba (ellenőriztem a film címét a themoviedb.org-on, az jó), nem talál róla infót.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest