- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Nekem se áll össze
Az utolso tippeim:
[p11se: 896]
p11le: 1024 (+128)
p11pro: 1280 (+256)
p11xt: 1408 (+128)
[p10le: 2048]
p10pro: 2304 (+256)
p11xt: 2560 (+256)Fury x 4096
Fury 3584
390x 2816
390 2560
380x 2048
380 1792
370 1024A szintek között volt nagyobb ugrás, a sima és az x között kisebb, 256, egyedül a furynál 512, de az arány ugyanaz, mint a tongánál.
Pár dolog nem áll össze.
1.. Egyrészt szerintem ha a polaris 2560-en tetőzik, (ami még mindig nem feltétlen indokolja a pletykált gddr5x-et), akkor nagy(obb) a gap a 4000-es vega vagy annak a furyhoz hasonlóan vágott verizójához képest.
2. a patchben nem három, hanem két ellesmere bejegyzés szerepel.
3. Ha a 470 is polaris 10 (2048) és ő a másik, akkor a polaris 10 2304-Ben tetőzve még nagyobb a gap a 4000-es vegához képest.
4. Abu azt mondta, most jobb egy csip egy komfigurációval dolgozni, ami arra enged következtetni, hogy a pletykált 470 nem polaris 10, hanem 11 lehet.
Viszont akkor alig lenne különbség a két kártya között, ami azt jelenté, hogy a 2048 p11 csúcs, a 2304 pedig nagyon vágott p10.
De nekem még akkor is hiányozna egy 3000 shaderű modell. Ebben a furyk nem mérvadók, mert nem jól smálázódtak. Messze nem hoznak annyival több teljesítményt, mint amennyivel több shader van bennük[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Z10N
veterán
válasz Petykemano #20351 üzenetére
Most latom korabban elirtam az egyiket: p10xt: 2560 (+256)
Mar nem becsulgetek, mivel ugy latszik felesleges
Persze a tippelt arazas meg johet1) Jogos. Lehet azt is meg jobban megvagjak.
2) Abszolut nem ertem, foleg az rx470 fenyeben.
3) Igy van. Meg tobb kerdes vetodik fel.
4) Detto 470-t vartam p11-gyel."Viszont akkor alig lenne különbség a két kártya között, ami azt jelenté, hogy a 2048 p11 csúcs, a 2304 pedig nagyon vágott p10."
Ez mar nagyon szelsoseges lenne."De nekem még akkor is hiányozna egy 3000 shaderű modell."
A 48cu-t szinten hianyolom, de ok tudjak.Ui: Oszinten szolva mar nem is tudom milyen sku-k lesznek. Ha kepesek voltak kihagyni a 360X/370X-t nehol, lehet ilyen foghijas lesz a felhozatal megint.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
válasz Malibutomi #20354 üzenetére
Igen, ezt lattam. Viszont akkor dobjuk szet a 6 sku-t $200-n (megint furcsa, hogy nincs sub $100 a 950ti ellen). Szoval szepen linearisan: 100, 133, 166, 199, 233, 266, 299. De ez ugye 7 sku. 6 sku-val: 100, 140, 180, 220, 260, 300. Ebben meg nincs benne a 199. Masreszt ez igy suru nehol, bar nem lenne gond. Ha kivesszuk a dupe devid-ket, akkor talan (ertsd 4-8GB 199 es 229). A "legnagyobb" polaris pedig 269-299. A p11-nek mi marad? $100-179? Mikozben jonnek a p10pro rx470 hirek. Szvsz megint kihagyasok lesznek.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
-
rocket
nagyúr
P11 PRO 99$ (midQ3), P11 XT 129$ (midQ3), P10 PRO 169$ (early Q3), P10 XT 4-8GB 199-239$ (ez confirmed, late Q2) , P10 XTX 299$ (late Q3).
Nem minden device ID-ju termekbol szokott SKU lenni, csak tesztelnek kulonbozo variaciokat, amikbol osszeallnak aztan a vegleges SKU-k.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Petykemano
veterán
Gondolkodtam azon is, hogy lehetne-e valahol a lukakat régebbi kártyákkal tömködni. De figyelembe véve, hogy mennyi baffin/p11 sku volt a patchben, ennek inkább csak a p10 felett lenne létjogosultsága. De itt egyedül annak látnám létjogosultságát, ha a a Nano-t $330-350-ért küldenék a 1070 ellen, és legalább $400-ra kéne csökkenteni a Fury X-et is. De igen kétséges, hogy megérné-e, ráadásul, a 480 a 3dmark teszt pontszámok alapján eleve zárójelbe teszi a Fury-t, s ha készülne egy OC kártya kis hűtős kivitelben, akkor a Nano-t is.
(#20354) Malibutomi
Szerintem a 2304/4G5@$199-hoz képest Egy 2560/8G5X@$300 túl nagy árkülönbség.
Kivéve persze ha
- a polaris 10 eleve bandwidth starving
vagy
- valójában van (vagy addigra megterem a) lehetőség komolyabb mértékű frekvencianövekedésnekHa csak 2560/2304 különbséggel számolunk, akkor csak 15% körüli különbség jönne ki, ami szerintem nem indokolná a $300-os árat. (Kivéve persze, ha ennél nagyobb különbséget hoz a konyhára a sávszélesség)
Nagyjából ugyanolyan szorzó jön ki, ha a 2560/2304-nal számolunk és 1266=>1400 órajel emelkedéssel, mintha 2816/2304 vágással órajel emelkedés nélkül. Ha ehhez hozzáteszünk egy kicsit a sávszélesség hozadékaként, akkor 25% jönne ki. Ez már jobban hangzana $300-ért és valóban az 1070 elleni támadó pozícióba helyezné. Azonban se a 2816-os shader szám, se az 1400Mhz-es órajel nem tűnik valószínűnek
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Panzika
tag
Nekem jöhet 2db RX 480 custom hűtéssel szénnéhúzni
Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
-
rocket
nagyúr
Beleposzint, az csak marketing BS (az AMD-tol tobb interjuban is elhangzott, hogy a 290 es a GTX970 a VR beleposzint)
Szimpla logika alapjan is kijon a dolog, ha ez a VR Premium, akkor mi lesz felette? hypergigapremium VR?Nem bonyolult a megfejtes, a Vega-ra gondoltam, csak gondoltam vicces lesz igy korbe irni
#20359: Egyelore a custom kartyaknak semmi hire, pedig bejelentettek hivatalosan, es most zajlik a mereteiben legnagyobb, es legnagyobb visszhangot kivalto ehez illo kiallitas, ahol ezeket a termekeket az AIB partnerek promozhatnak.
E3-on kevesbe fognak a hardverekre figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
sutyi^
senior tag
-
Ren Hoek
veterán
Amúgy szerintetek egy 970-et megérné lecserélni egy ekvivalens Polarisra? (Bár sajnos CUDA kellene nekem is, de arra lehet néha beugorhatok talán Xeon Phi-zni... most hogy úgy tudom az 1080/1070-et rendesen megvágták FP16-ban, ami miatt lehet mégsem lesznek olyan überfaszák nagyobb Deep Learningre. Csak a Tesla majd)
Tényleg egy olyan kártya az álmom, ami FHD-ben tökéletes, min 60 FPS + van benne azért tartalék még a következő időkre. DX12-ben pedig szépen "öregszik"... (ez a hatalmas lutri sajnos... tavaly is ez volt a mantra, és egy év alatt szinte semmi nem jött be a régi kártyák bedurrantásáról DX12-ben, mert elenyésző játék született) Egy Fury/980 Ti/1070 végülis tényleg sok azért FHD-re (ha nem betegesen csak ultramax minden)
Az ár viszont nagyon csábító. Egy jól kivitelezett manőverrel olcsón megúszható (még egy ideig). A kérdés tényleg az, hogy DX11-ben a JELEN és a MÚLT játékaiban mit tud. Mennyi kompromisszum kell FHD-n?
Szerk: Ja és az NV-nek még van egy nagyon könnyen bevethető fegyvere... a 970-et aláárazása újonnan. Ha ezt meglépi, esetleg alávágja a Polarisnak, akkor még a raktárakat is kisöpörhetik...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez igy egy kicsit csalódás még mindig. 64ROP...? Van vagy nem van az RX480-ban? R9 380-ban 28CU és 32ROP van, de ha az RX480-ban 36CU és szintén 32ROP lesz, akkor még a kedvező áron sem biztos hogy kell nekem. Shader és órajelek emelkedtek és még a fogyasztása is elég középkategóriás (120-150W és talán 1x8pin-es tápcsatis custom OC változat megint jőhetne 8GB videómemóriával). A teljesitménye viszont az R9 390 és R9 390X közé esik, ami nekem most kevésnek tünik. 2017-ben megjelenő játékokban megint csak éppen 30FPS-t remélhetek egy ilyen új hardvertől és nagy kompromisszumok árán játszhatok újra. Kösz, de nem kérem a kedvezőbb kezdőárat, ha nem kapok 2évre elegendő teljesitményt legalább. GTX 780ti és GTX 970, akár a GTX 980ti mennyire jobban életképes játékélményt jelenthetnek, amikor AMD-s riválisainak teljesitménye a fejletebb GCN architektura ellenére sem alternativa. Majd a VEGA, meg a teljes értékű Polaris RX 480X majd odateszi magát. Hááát, akkor mostmár kivárom asszem...
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz Ren Hoek #20365 üzenetére
Junius 29-en valaszt kapsz a kerdesed egy reszere.
Jovobe meg nem latunk, hogy mennyivel fog novekedni a jatekok gepigenye az oszi-teli dompingben.Az biztos az NV nem fog a jol bevallt strategian valtoztatni, tehat tovabbra is az AMD-nek kell felnoni a feladathoz szoftver oldalon, de ehez nem eleg a milliomodik DX12 RTS benchmark.
Szerintem meg kb.2 evig nem fognak tobbsegbe kerulni a low-level API jatekok PC fronton, es utana is lesznek meg AAA jatekok amik DX11-el jonnek.
-
Ren Hoek
veterán
válasz rocket #20367 üzenetére
Hát igen, jövőbe nem látunk...
Tavaly ugyan ez volt: nagy vacilálás ment, hogy 290X/390/970... AMD mellett az volt a fő érv, hogy az év folyamán csak egy brekegő zöldbéka lesz a golden retriever alomként 12-esével születő DX12 játékok alatt a 970-ből, a Hawaii-ok meg bedurrannak. Akkor jó döntés volt... de kitudja meddig húzódnak most a modern váltások.Reméljük azért NDA ellenére szivárognak infók. Legalább 10-15 nappal launch előtt már voltak ilyen olyan leak tesztek (végül be is jött), és infóhalmazok a Pascalról.
[ Szerkesztve ]
-
Panzika
tag
Vótmá? Elvileg ezek az adatok:
5.5 TFLOPS
36 CU
64 ROP
jútyúb[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Petykemano #20348 üzenetére
-
nagyúr
válasz Malibutomi #20346 üzenetére
Igazából az árazás alapján akkora a gap az 1070-hez képest, hogy az esetleges becslési pontatlanság sem változtat sokat. Nem olyan nagy gond ez egyébként most, de a felsőbb régiókban jobban fog fájni.
(#20348) Petykemano: ezt nem teljesen értem, mire gondolsz?
(#20332) HSM: ez innentől már érzelmi alapon megy, nem pedig racionálison. Tudjuk, mennyire odavagy a Maxwellért
Mindentől függetlenül most nekem is inkább egy Radeon néz ki a GTX 660 utódjaként."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Petykemano
veterán
Ha nem baj, hogy ide írom.
51%-ot írtak GPU utilization-re a CF módra. Tegyük fel, hogy nem az a trükk, hogy single módban 100% util mellett eléri ugyanezt a teljesítményt, hanem hasonlóan alacsony a GPU utilization, de értelemszerűen közelében sincs az 1080 teljesítményének. Ami azt jelenti, hogy van a kártyában tartalék, amit ma még nem lehet kiaknázni. Tudod, a szokásos, a jövőre fejlesztünk, meg majd ha beérik a szoftver. Mondjuk egyszerűsítsük le arra, hogy ha jobban megtolnák az aszinkron potmetert, akkor lehetne kiaknáni a kártyában rejlő lehetőségeket (a maradék 49%-ot) Ez nyilván nem ma fog megtörténni és nem is június 29-én, hanem mondjuk 2018-ra. Ami azt jelentheti, hogy ha ez a kártya ma még esetleg nem is vetekszik például az 1070-nel, de 2018-ra akár le is hagyhatja. Ez illeszkedik Raja azon a kijelentéséhez, hogy az emberek nem 1 évre szeretnének kártyát vásárolni, hanem 3-4-re. (Azt persze nem álltom, hogy ez igaz)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Malibutomi
nagyúr
Az oldalak altal talalgatott 5.5 meg >5 TFLOPS csak nekem nem stimmel a 2304 SP es 1266MHz-el?
-
nagyúr
válasz Petykemano #20373 üzenetére
Ja értem, az Ashes "tesztre" gondolsz. Én nem az alapján számolok a kártya teljesítményével (lejjebb leírtam, miért), hanem az árazás alapján - ha a 390-nél jelentősen gyorsabb lenne, akkor nem ennyiért adnák.
(#20374) Malibutomi: jah, az 5.5-re nem jön ki a matek. De miután arra vigyáztak, hogy valós teljesítmény-indikáció ne legyen, elképzelhető az 5.8 is.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Malibutomi
nagyúr
Erdekes amugy ez a teljesitmeny dolog.
Ekvileg 10%-al kevesebb az SP mint a 390-ben (~18%-al mint a 390x-ben), de 20%-al magasabb az orajel.
Ha semmi architekturalis elorelepes nem tortent akkor is minimum a 390x teljesitmenyet hoznia kellene, optimalis esetben kicsivel gyorsabb is kelkene legyen. -
rocket
nagyúr
válasz Malibutomi #20377 üzenetére
Architekturalis elorelepes nem biztos a mult es jelen szoftvereiben fog megmutatkozni teljesitmenyben, ezert nem erdemes elore kovetkeztetest levonni a nyers teljesitmeny adatokbol.
[ Szerkesztve ]
-
-
Panzika
tag
válasz rocket #20363 üzenetére
Hát nemtudni még mi lesz, de 29-én/ig mindennek ki kell derülnie.
egyenlőre számolgatom a kesht, osztok szorzok meg mindent csinálok. lehet hogy 3at is beszerzek "gétéiksztíznyócvanat" alázni csak előbb jöjjön MO-ra és majd meglátjuk a kezdőárat. de az biztos hogy 2 benne lesz. kérdőjel a harmadik kis Poli
addigra meg "má" jó volna összedobni a a 4790K vagy 6700K konfigot (bocsi AMD), csak el kéne már passzolni azt az ősrégi hulladék 775ös konfigot mer asszony megöl hogy 2 gép van itthon
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Malibutomi #20377 üzenetére
Szerintem is, és ezért gondolom, hogy nem 64 ROP van benne.
(#20378) Yutani: igen, a számítási teljesítményt célszerű a számolókból származtatni
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
törölt tag
[link]
8xMSAA-val Crazy/1080p-n ment a benchmark, ez alapján a 2x480 legalább 20%-kal gyorsabb mint a Fury X (már ha átlagot írtak ki, de valószínű igen) - AOTS-ben.
A 1080-on pedig bugos a játék, kevesebb a hó textúra néhol mint kellene (bár ez az eredményeken elméletileg nem sokat befolyásol).Az 51% az AOTS által adott GPU bound sárga csík alapján került kiírásra (Normal batch), ami a alapján akár dupla olyan gyors is lehet, de az is lehet, hogy 5 FPS-t sem gyorsulna az átlagot nézve. Az érdekes a heavy batch FPS értéke lett volna, ott a 2x480 is 92%-on van.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #20383 üzenetére
Ahogy nézem a képeket nem a textúra hiányzik, hanem valamelyik shader kimenete rossz eredményt ad. Talán az NV shader fordítója valamit elbaszarint. Valószínű egyébként, hogy maga a számítás megtörténik, csak az eredmény lesz rossz.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
válasz #85552128 #20383 üzenetére
Ez itt a lényeges info:
Thanks for the post, may I ask one question though? When it's claimed that there is only 51% GPU utilization does that mean 51% of each GPU is being utilized or that the performance scaling is equivalent to 151% of a single card?
AMD_RobertTechnical Marketing
Scaling is 151% of a single card.Tehát optimális esetben 33%-kal lenne gyorsabb a CF, akkor az egy kártyára vetítve 41-42 FPS. 390 again.
-
Z_A_P
addikt
NEM.
Minap olvastam errol: driver cheat-ek miatt dinamikusan valtozik a terep benchmark alatt.The developers intentionally made each run slightly different to avoid driver cheats. Just tweaking a few variables (ie, ambient lighting) up and down shouldn't have any effect on benchmark scores, but will make the images look different.
In general, the Ashes benchmark is not the same between 2 different runs because they use procedural generation based on the time for the terrain assets
[ Szerkesztve ]
OK
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ennyire durván annak nem kellene befolyásolnia a képminőséget. De az elképzelhető, hogy az NV egy "cheat" miatt kerül bajba a programfuttatásnál. Akkor azt kiveszik és meg is van oldva a képminőségromlás.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
mellétéve, hogy
"2x Radeon RX 480 - 62.5 fps | Single Batch GPU Util: 51% | Med Batch GPU Util: 71.9 | Heavy Batch GPU Util: 92.3%
GTX 1080 – 58.7 fps | Single Batch GPU Util: 98.7%| Med Batch GPU Util: 97.9% | Heavy Batch GPU Util: 98.7%"
=> heavy batchnél a cf 90%+on skálázódik?Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Habugi
addikt
Képminőségromlás?
A jobb oldalon futott a 1080 nem?
Szerintem sokkal különbül néz ki mint 480-al, kvázi pont hogy Radeon oldalon van valami gubanc nem?..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz #85552128 #20391 üzenetére
Ref 1080 na.., szóval itt-ott megolvadt a hó, elnézzük..
Jobban megnézve én arra sem mernék fogadni, hogy egyáltalán egy verzióval futott ezt a két teszt, mondhat Robert amit csak akar..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
WhiteRiC
csendes tag
AoS-ben majdnem olyan gyors mint a 390x.:
RX 480 ( egy kártya ) AoS Bench[ Szerkesztve ]
-
füles_
őstag
-
bobalazs
nagyúr
Ez az egész x480 sztori akkor lesz szép, mikor a jövőbe beáll 55e. ft-ra az ára.
Esetleg azzal is lehet számolni hogy lesz valami pofánb*szás mizéria, mint amit a konkurrenciánál 4Gb-->3.5Gb produkált. Most nem pont erre gondoltam, de bármi felbukkanhat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs