- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Bluetooth-headsetekről általában
- Fotón a Xiaomi 15 Ultra kamerái
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz Alpachino #12496 üzenetére
Ez egyéni döntés, hogy ki mennyit adna érte. Én pl. 7850 és a 7870 között nem éreztem számottevő különbséget.
Azért azt be kell látnia mindenkinek, hogy 78XX és 79XX szériában tuningpotenciálról nem beszélni olyan, mint anno a Core2duo-nál nem figyelembe venni, hogy az ÖSSZES 6300 proci ment 3,0Ghz-en, 1,86Ghz helyett.
Mindegyik fent említett vga-t kipróbáltam, több példányát is. NEM volt amelyik ne ment volna normál, emberi feszemeléssel, mókolás nélkül sorrendben 1150/1350, 1200/1400 illetve 1100/1500-at.
Persze, az efölötti tuningok, mint pl. a tied, Droidmesteré ritkaság, azt nem is lehet figyelembe venni.
Ezért szoktam nézni az azonos órajel közti különbségeket. Ez a 7850 és a 7870 között 9,4% átlagosan.
Anno kipróbáltam ezeken az átlagos tuningokon a fenti vgakat ugyanazon környezetben, tisztába vagyok, hogy 7850 10% 7870 30% a különbség. Ha megfigyeled az árakat és a különbségeket: 52K ~10% 57k ~30% 75k szinte megegyeznek.
[ Szerkesztve ]
-
kockaharcos
senior tag
válasz keszegduda #12500 üzenetére
Persze,de rájöttem,hogy fölösleges eladni, és venni egy 7970 matrixot, így marad ez. 40-50%-ot ráver simán.
Ja volt velünk egy Matrix Platinum is,ami 1100/6600-on jár, nála kb 40-45-el is több fps-em volt.
Igen,brutális
-
keszegduda
őstag
válasz kockaharcos #12502 üzenetére
i7 860 jelenleg 3.4ghz-en teker. Gondolom elég lehet neki, mert cpu-t sem fogok cserélni.
Egyébként majdnem 7950 lett belőle, de jó áron asus/msi nem volt. -
kockaharcos
senior tag
válasz keszegduda #12504 üzenetére
Igazából érdemes lenne 4000-4200MHz körülire emelni az órajelet, hogy biztosra menjünk.
nekem a 2600K 4,2GHz-en rendre kihajtja, BF3-ban 1-2 pályán, CQ(close quarters) főként,itt nem tudja.
Pedig érdekes, 50-60%-on megy a proci itt is, más pályán meg simán bemegy 70-ig is. Ott viszont 99-99% a kihasználtság. -
keszegduda
őstag
válasz kockaharcos #12506 üzenetére
Ááá, azt az órajelet meg sem kockáztatom, sok fesz kellene már oda szerintem. Így most alap feszültségen, nekem elegendő, ha nem tetszik neki gpu limitet adok neki, de csak ha kell. Sohasem feszelek semmit, úgy sem tud annyival többet hogy megérje, teljesen felesleges.
Asus-t néztem most talán kedvező az ára, V2-t. -
Alpachino
veterán
válasz sakal83 #12501 üzenetére
Már megint nem értek veled egyet...de sebaj Miért kellene azonos órajelen tesztelni a különböző szériákat ? ....ennek semmi értelme. Mivel a pl. a 7870 alapfeszen viszi az 1200-at a 7850 meg tényleg szénné tuningolva...akkor mi ebben a logika ? Magyarul, alapfeszes max. tuning, vagy alpórajel minden esetben.....
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Alpachino
veterán
válasz kockaharcos #12509 üzenetére
Igen ez a legcélszerűbb, de az alapfeszes tuningot vétek nem kihasználni, meg egyébként is veszélytelen a karira nézve, még hosszabb távon is....
-
Chapel
addikt
válasz ->Raizen<- #12487 üzenetére
Én azt hittem már korábban is hogy a mostaniban lesz az a csuklyás fickó a pet-jeivel...
Még jó hogy diavetítés...először fordult elő hogy az aktuális 3dmark szépen fut a gépemen
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Williams
aktív tag
válasz DeathAdder #12473 üzenetére
És tényleg...
#12477 RMZ250: Jól írja DeathAdder. Először katt a "Framerate" előtti szürke pipára, utána elérhetővé válik a "Show in On-Screen Display" előtti pipa is...
-
->Raizen<-
veterán
válasz kockaharcos #12509 üzenetére
Nem fog degradálódni a cucc ilyen 50-70 fokon. Meg 1.3v-on sem.
(#12512) Chapel :
Hidd el én is meglepődtem hogy egyik dmark sem akad a mostani gépemen.[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
7870 terhelés alatt feszültségre, áramra összevissza írogat értékeket (néha jót mutat, GPUz, MSI AB), ez Sapphire sajátosság, vagy GPU-nak tudható be?
A "power limit" beállítás mikor kezd hatásos lenni? Pl.: gyári beállításokkal 0%-on nincs hatása, tuningnál ki kell tolni különben leszabályoz, van valakinek ezzel tapasztalata?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Chapel
addikt
-
Williams
aktív tag
válasz korcsi #12516 üzenetére
Nekem is misztikus értékeket ír a GPU-Z, a 12V-os visszajelzést inkább le is tiltottam benne. Power limit nekem csutkára ki tolva, ha van tuning, ha nincs. 100%-osan akarom használni a kártyát, nem kiherélve
Egyébként tuningnál biztos hogy kell neki a + kakaó....
Másnál is +-50%-ot engedélyez? HD6950-nél +-20% volt. -
->Raizen<-
veterán
válasz Chapel #12518 üzenetére
Nem káromkodtam amúgy. A chip ha sokáig nagyon magas feszültségen jár és magas a hőmérséklete is degradálódhat. Ami azt jelenti hogy az addig stabilnak hitt oc nem lesz már az és esetleg több feszt is kérhet. Ez a jelenség főleg a processzoroknál fordulhat elő ha a gyárilag maximálisan ajánlott feszt túlléped és huzamosabb ideig azon is használod. Phenom 2 prociknál elég annyi is ha 80 fok fölött járatod és degradálódhat meg van neki adva a max hőmérséklet is amin lehet használni 60 fok körül van annak.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz ->Raizen<- #12522 üzenetére
A magyarázat tökéletes, de a degradálódhat helyett az amortizálódhat talán pontosabb.
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Chapel
addikt
válasz kockaharcos #12521 üzenetére
Egyszerűen nem láttam/hallottam még ebben a témakörben ezen szó alkalmazását, valahogy mindig más környezetben találkoztam vele, de persze megfelel.
Nem kötekedés volt, csak jót mosolyogtam rajta, tetszett!Petyyyyy: Nekem is az ugrott be, de az romlást, minőségvesztést jelent, a degradálódás pedig csökkenést. (gugli a barátom, biztosra mentem)
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Petyyyyy
addikt
válasz Chapel #12524 üzenetére
darky@ példájánál maradva ha egy chip oc-ja elveszti stabilitását, vagy több feszt kér az minőségvesztést vagy méginkább minőség romlást jelenthet. Jobb minőség->kevesebb fesszel is megy, rosszabb minőség->magasabb fesz kell. De aztán meg lehet mégis nektek van igazatok. Végeredményben meg mindez nem változtat darky@ hsz.-ének lényegén.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
->Raizen<-
veterán
válasz Petyyyyy #12526 üzenetére
Haverom egy phenom 2 x4 955 be-t gyári coolerrel feszelte túl és hajtotta 4 ghz környékén. Nem igazán foglalkozott vele de tartósan 80 fok felett járt. És egy idő után nem ment neki úgy az OC ahogy kellene. Meg tök random bugokat dobált a gépe. És kiderült hogy bizony a cpu miatt van. /OFF]
[ Szerkesztve ]
-
Williams
aktív tag
válasz DeathAdder #12528 üzenetére
Nekem is így lett jó... -
nagyúr
válasz kovsol #12530 üzenetére
iPon -on nem szabad a képek után menni de ezt már tudni kéne mindenkinek aki vásárolt már náluk! Sőtt jelen esetben a leírás sem valós mert a 11196-16-20G az egy Dual-X Boost verzió
nekem is a linken lévő 11196-16-20G kártyám van és
ő lenne az de... katt ide , vagy ide
##########################################################
#12501 sakal83 rá kell hagyni a kollégára, mert tipikus szem ellenzős ló effektus nem lát csak előre és a szeme előtt egy v2 7870 van csak semmi más!
Addig úgyse fogja megérteni hogy a 7950 teljesen MÁS DIMENZIÓ (mint egy rongyá húzott 7870) amíg ki nem próbálja
És igen az 1200.on járó 7870 az már annak számít, mert a most kapható 7870 ek közül 10 ből kb 1.megy 1200 -at pont úgy ahogy a 7850 -ek se mennek 1200 -at csak ~1100.at
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz DroiDMester #12531 üzenetére
Még soha nem vásároltam náluk 71k viszont szerintem nagyon jó ár érte.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
surgyi
senior tag
-
Alpachino
veterán
Gondolom most rólam beszélsz, de annyi gerinc nincs benned, hogy nekem válaszolj...
Kíváncsi leszek, hogy meddig jársz ebbe a topicba trollkodni, meg off-olni .....de szerintem a következő ilyen bevágódásodnál a modkerbe jelentelek....
-
lowzor
veterán
válasz Speed® #12461 üzenetére
Azért ezt sem jelenteném ki Az enyém 1200-on 1,3V-on, +20 power limittel gyönyörű kékhalálokat dobált játékok alatt. De a pohár akkor telt be, mikor 1150-en is kifagyott. Megtanultam, hogy semmit nem szabad kijelenteni tuning terén biztosra már 1 kártyánál sem. Ha jó tuningot akar valaki mindenképp, akkor kiteszteltet kell venni használtan. Vagy még talán az MSI Hawk. Abból nem láttam még rossz tuningost.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Alpachino #12534 üzenetére
Na ugye csak MAGADRA ismertél, akkor mégis csak igazam van......
Mivel Troll -kodnák?
Max akkor mondhatnád ha olyanokat írnák hogy az ASUS 7870 V2 egy fos és mindenki cserélje le egy HD7950 -re mert csak az a jó meg király,,,,,,,,
A kollégának segítettem csak a választásban mivel felhozta mint alternatívát a 7870 -hez, és a te kártyádat sem szidtam hogy sz@r, és olyat sem mondtam hogy bármelyik 78xx kártya rossz lenne és csak a 7950 a jó....
De neked is be kell látnod hogy jelenleg 7888.Ft a különbség az Asus 7870 DC2 v2 és a 7950 Dual-X Boost között (amikor én vettem akkor csak 6.e volt) tehát MINDENKÉPP a 7950 éri meg jobban de még ha ~10-12.e lenne akkor is a 7950 éri meg jobban
Belőled inkább az irigység beszél.... hogy pár e -ft al többért(vagy éppen annyiért mint te vetted a 7870 -et) mennyivel jobb kártyát lehet most kapni és nem vagy hajlandó ebbe bele nyugodni!
*********************************************************************************************
surgyi nyugodtan vedd meg a SAPPHIRE 11196-16-20G -t mert az a Dual-X Boost verzió amit fentebb linkeltem képen, de ott a 2 külföldi link ahol látod is a 11196-16-20G szám alapján hogy az amit mutattam képet, meg említettem hogy én is pont azt és pont ott vettem és az a 2.ventis Dual-X Boost
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz kockaharcos #12536 üzenetére
Miért volt ilyen már? Nekem 0,975V viszi a 4Ghz -t, 1,06V a 4,3Ghz, 1,185V 4,5Ghz, 1,28V 4,8Ghz
May the Force be with you!
-
korcsi
veterán
"MÁS DIMENZIÓ"
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Gabás
addikt
válasz DroiDMester #12537 üzenetére
egy bolt árlistája (ami állandóan változik) alapján nem kéne ilyen általános megállapításokat tenni…
[ Szerkesztve ]
-
hhx
tag
Tisztelt Fórum társak!
Hamarosan szeretnék venni egy 7850 2Gb-os kártyát, a kérdés, hogy melyik márkát válasszam?
Sapphire az egyik , és MSI a másik.
Eddig Gigabyte kártyám volt (egy 4850-es, még a "normális" szériából, 3.5 éves, és még mindig megy normálisan, pedig nyúzva van), viszont láttam, hogy sajnos romlott a gyártási minősége a Gigabyte-nak.Az MSI felé húz a 3 év garancia, viszont a Sapphire egy nagyon meggyőző márka, tehát nem esek kétségbe a 2 év gartól sem.
Ki melyiket választaná?
Válaszaitokat köszönöm.
hhx -
RMZ250
senior tag
válasz DeathAdder #12528 üzenetére
Hihetetlen mekkora fasz voltam Tényleg működik. Az volt a baj, hogy nem magáraa a pipára kattintottam hanem csak a sorra
Most már műkszik, kösziThermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
-
S. Szabi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest