- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
-
->Raizen<-
veterán
válasz Robi BALBOA #3747 üzenetére
1,312vot adtam biosba neki és az mchnak meg 0,1v-ot igy stabil 3,33on. Hogy miért nem megy többet? talán mert 80 fok fölé megy már 1,45 1,5 v-on a hőmérséklet 3,5 3,6ot néztem de a 4. magot eldobja már. Ja és a p35 ds3p az egyik legjobb lap q6600 tuning szempontjából! De jöhet neki más egyéb is 580 as fsb se gond neki!
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz tgulyas #3750 üzenetére
Nem túl hűvös szobában(24fok) zárt szellős házban játék közben80 fok körül megy 30-33% venti mellet.
Idle szoba hőmérséklettől függően(20-24 fok szoba) 36-39 fok 21% venti mellett!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
ImI87
őstag
XFX 5870 bios-ában kéne kiütni az órajel limitet. Semmi mást nem akarok változtatni, csak ezt. Ha megnyitom RBE-vel, akkor pontosan hol kell felülírni a beállításokat?
-
00roli00
aktív tag
-
TomiLi
addikt
válasz ->Raizen<- #3751 üzenetére
Ezek szerint akkor egy játéknál rosszabb a helyzet....
Driveresen ezen lehet javítani? Mármint, hogy a tesszeláció ne menjen ennyire az FPS rovására?Bogyorisz
-
zuchy
őstag
Szuper lett, great!
(#3749) ceaser: Ebben a techdemóban az volt a cél, hogy jól megizzasszák a kártyákat, főleg a teszelátorral rendelkezőket. Egy játékban nem fognak ilyen mértékű teszelálást alkalmazni. Driver még hozhat valamit, de nem lesz tőle 2x annyi fps.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
vhunor
őstag
Nagyon úgy fest, hogy én is megszívtam a hűtéssel, az 1 hete vásárolt Gigabyte 5770 ventije jól hallhatóan elkezdett zörögni/kattogni, bár még annyira nem vészes, de pl. amikor kikapcsolom a gépet, a venti még másodpercekig köhög amire leáll . Nagyon jókor jött a dolog, vasárnap költözök el Bp-ről, most szophatok a garanciával 250 km-ről.
-
Dracula
őstag
Hali!
Melyik a "leghalkabb" 5850 és van-e már custom hűtéses példány?
Üdv!
-
->Raizen<-
veterán
Hajjaj már az 5770re is sz@r ventiket pakolnak gigabyte-nál?
ceaser: Szerintem kétféle mód lesz a játékokba pl az avp3ba ami hamarosan megjelenik az alacsony részletességű tesszaláció meg a detail tessalation ha így oldják meg nem kell majd egyhamar kidobni pl 5850est sem.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz ->Raizen<- #3765 üzenetére
Én úgy tudom hogy a játékokban a tesszellációt is 4 lépésben lehet majd állítani (tudjátok: Off-Low-Medi-High). Ha nem lehetne akkor sokaknál nem bírná a játék a dolgot és ezért nem is fizetnének be rá míg nincs emberi áron normális Dx11 kártya.
HUF ingadozás mindig szívás. Majd akkor veszek karit ha erősödik, vagy a brókerem visszaszól hogy "vegyél mert eladok" .
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az AVP-ben detail és object tesselation is lesz. A beállításoknál DX11-es karival majd ki fog villanni az opció. Lehet Off-Medium-High beállítás. A Medium az gyakoraltilag felezett részletesség. High mellett elszabadul a pokol.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
katt777
félisten
válasz Sz.Miki #3710 üzenetére
Az ATI driverírói csak arra gondolnak, ami most jött ki.
Televan: Föl lehet szerelni a tetőre, és akkor ágyból játszhatsz, még kényelmesebben. 3m-re már elfér azért egy komolyabb LED-TV is... (Én is csak szeretnék egyet, de hát már hadd álmodozzon az ember...)
Nippon: ATI-s topicban több ilyen kártyát is cseréltek. Ha normális helyen vetted, kicserélik. De ha minden karid csinálja, nem mégis valami más (táp?) okozza a VGA-n ezt a zajt? (Nem megfelelő áramerősség pl.)
darky@: Azért a tessz. visszaesésért sztem még erősen a driver a felelős.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
nagyúr
köszi mindenki!
3749:
a bekapcsolt tesszelációnál két ok miatt esik az fps:
- a sok háromszöggel gondja lehet a setupnak (ez látszik is abból, hogy a felbontás növelésével csökken a tesszelált megoldás hátránya)
- a sok új háromszög rengeteg munkát jelent a VGA többi részének ismindkettő orvosolható azzal, hogy óvatosan bánunk a tesszeláció használatával. szerintem amúgy a Heaven demoban nem eltúlzott a tesszeláció használata, egyszerűen ennyit bír a HW. a kétchipes kártyákon azért már elég becsületesen fog menni - ott ráadásul setup unitból is kettő van!
3751: fizikához meg AI-hoz CPU kell, a tesszeláció pont annak a dolgát könnyíti, duplán is
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
->Raizen<-
veterán
[link] Egy kis teszt a gigabyte 5850ről amim jövő 7en meg is lesz. Ebből legalább megtudtam azt is milyen kellékeket adnak hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Köszönöm Mindenkinek a részletes felvilágosítást a tesszeláció ügyben!
Akkor ha jól értelmezem, a leendő DX11-es játékok egy GPU-val nem fogják bírni a max. közeli grafikai beállítást... Vagy egy dupla GPU-s, vagy egy CF rendszer, azért már el lesz vele magas tesszelációnál...
Hmmm, ha minőséget akarunk, megint zsebbe nyúlós lesz....
De az is egy lehetőség, hogy egy évig kibírja az ember DX11 és tesszeláció nélkül, hiszen DX11-es játékok sem lesznek annyira nagy számban... .Addigra elvileg jön a 6xxx,. ami megint nagyon nagy durranásnak van már most beharangozva.... hát azért fenttartással kezelem a dolgot... - Megint "hangosan" gondolkoztam[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX11-es gamáknál általános lesz, hogy Full HD-hez 4x/8xAA-val ajánlott lesz minimum a HD 5850, de inkább HD 5870. A HD 5770-nél már nem igazán mehet a komoly felbontás. Kb. 1680x1050, amit ki lehet majd belőle sajtolni mérsékelt AA-val. A tesszellátorral is csínján kell majd bánni, gondolom ezért van az AVP-ben Medium opció. A pici HD 5000-ek, meg ... hát azoknál tényleg jönnek a komolyabb kompromisszumok. A HD 5970, a FullHD-nél nagyobb felbontásra való, vagy Eyefinitire.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TomiLi
addikt
A HD 5970, a FullHD-nél nagyobb felbontásra való, vagy Eyefinitire.
Akkor ezek szerint a több GPU-s megoldás sem fog javítani a tesszeláción?
Akkor a 58xx VGA-kat tekinthetjük egy bevezető szériának a tesszeláció terén?
Úgy értem a 58xx kártyák maximálisan a DX11-re és a magas felbontásra születtek egyébb kellemes újdonságokkal (Eyfinity; alacsony fogyasztás), de a tesszellációban rejlő lehetőségeket még annyira ez a széria nem fogja tudni kihasználni...Bogyorisz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Miért ne tudnák. A HD 5800 tesszellálásra született. A Több GPU-s megoldás meg dupla FPS-t hoz CF-ben.
Most mindenki beparázott, mert az Unigine Heaven ennyit esik sebességben a tesszellációtól, de mondjuk Parallax Occlusion Mappinggel, ennek a sebességnek még a fele sem lenne meg (és még Anizó szűrés sem lenne). Natív modellekkel, meg másodpercenként láthatnánk egy képkockát (amellett, hogy lenne szép lenne a memóriaigény is). A Heaven egy benchmark, nekik az a dolguk, hogy szarrászopassák a hardvereket. Ennél gyorsabb a tesszellációs folyamat nem igazán lehet, egyszerűen sok a VGA-nak a többletteher.[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
Értem és köszönöm!
Akkor szeretettel várjuk a DX11-es játékokat Ott majd kiderűl minden a gyakorlatban is! Persze ennek az 58xx szériának rengeteg előnye van az elődjéhez képest, nem leszólni akartam... Simán elnézhető, hogy ez még "csak" egy bevezető VGA lesz a tesszeláció terén, hiszen ahogy már fent említettem, nem leszünk elárasztva még annyira DX11-es játékokkal....
Ettől függetlenül a rengeteg előnye miatt szemezek egy 5870-nel én is erősen! De szeretném megvárni még az 5970-et, valamint azt hogy mennyire lehet komolyan venni egy 5890 születését... Bár az utóbbi VGA-val kapcsolatban az az érzésem, hogy a Fermi késése miatt jegeli az ATI ezt a projektet...Mindenesetre köszönöm mégegyszer a részletes segítséget felvilágosítást!
Bogyorisz
-
katt777
félisten
"A Több GPU-s megoldás meg dupla FPS-t hoz CF-ben." - Francot. Bár 4 GPU-val már elképzelhető, jó esetben.
Amúgy kíváncsi vagyok, mikor csinálnak egy tesszelációnál szebb grafikát DX9-ben, ahogy a DX10-es programok legtöbbjénél is számos DX9-es program sokkal szebb. Persze lehet új eljárásokat kitalálni, hogy cseréljenek az emberek VGA-t (is), meg direkt ezekre kihegyezett játékokat írni, csak már most fogadnék rá, hogy a DX11-es játékok, játékélmény tekintetében még a DX10-eseknél is ócskábbak lesznek az irdatlan hardver-hype miatt.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Pokolika
tag
Egy kis érdekesség asszem volt már róla szó ezért linkelem: PhysX
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nagyon szemezek ezzel a 5850/5870 párossal, de a referencia hűtés kiábrándít belőle. Várom már a VaporX-et. Január-február környékén már akár megfizethető áron lehet majd kapni.
⭐ Stella
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #3778 üzenetére
Miért ne hozna dupla FPS-t? A két képkockát teljesen külön számolja a két GPU. Nem kell itt semmilyen feladatmegosztás.
A kérdés az, hogy érdemes-e DX9-ben Parrallax Occlusion Map-ot használni. Az virtuálisan ugyanazt a hatást eredményezi, mint a tesszelláció, csak feleakkora sebesség mellett és az Anizo szűrés alkalmazását is mellőzni kell.
Senki sem kötelezi az embereket cserére. Jönnek az új technikák, de ettől még az Unigine Heaven is fut DX9-es karin is. Ha szeretnél tesszellálást, akkor váltanod kell, ha nem, akkor maradhat a régi karid, mert futni fog minden gyengébb grafikán. Ezért érdeklődik ilyen sok fejlesztő a DX11 iránt. Egyszerűbb lesz a munkájuk, gyorsabb lesz az új eljárások mellett a grafika is, és még a kompatibilitást is mesterien megoldja az API.[ Szerkesztve ]
-
wolf523
csendes tag
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi hogy egy Corsair Hx450W Modular elbir egy 5870-es karit?
Mellette van egy E8400 proci 3600mhz-re huzva es 4gb ram 1 winyo 1 dvd iroKössz mindenkinek !
Élj úgy, hogy a saját világodat éld!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
zuchy
őstag
válasz Barbarossa88 #3791 üzenetére
Mondtam hogy nem hűvösebb?
De a proci, táp, északi híd meg melegebb.
Szerintem jobb helye van a melegnek a gépházon kívül, mint belül. Persze ha sok házhűtő ventit beteszel, akkor nem fűti fel annyira a gép többi alkatrészét.[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt én kérdeztem Demerstől. Annyival nem lesz jobb az eredmény, hogy megérjen +300 millió tranzisztort. Képkockára lebontva szinte alig lehetne nyerni vele. A sebességet a legjobban az a kurva sok háromszög textúrázása szívja le. Erősebb shader blokkal többet lehet nyerni. Még nagyobb probléma, hogy nem olyan egyszerű 2 tri/clk motort csinálni.
A Sweet Spot stratégia mindig is erre ment rá, a teljes teljesítmény nem lényeg, de a teljesítmény/mm2 a döntően fontos paraméter.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Kucsek
aktív tag
válasz Barbarossa88 #3794 üzenetére
Nem biztos ,van a környezetemben 1-2 olyan jó indulatú barom akiknek még ház sincs csak fekszik a cucc az asztalon,vagy ezer éves házban tartják a sokszor jó minőségű dolgaikat és szarnak a melegedésre inkább leveszi az oldalát.De szerintem fontos lehet egy esztétikus és ugyanakkor jó szellőzésű ház mert a szobában azért még is csak egy bútordarabnak számít.
Az 5870 2 Gb darab mikorra várható és mennyiért kb ?Valaki Infó ?
Neked Kell Lenned A Legeslegjobbnak, Mert Ha Szar Vagy Akkor Lenyomnak!!!!
-
DerStauner
senior tag
5850-est kihajt egy e8500-as 3,6-on? és elég hozzá egy vx450 corsair táp?
-
nagyúr
válasz Razermazer #3687 üzenetére
Szia!
Sikerült letesztelned a HDMIt vele? Erősítőbe kötötted vagy direkt a TVbe?
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
zuchy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Politika
- Kutya topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest