- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blood Mage
senior tag
jó, de neked 50esed van. a 70es feltehetően "valamivel" zajosabb. Mellesleg, jobb automatikusra állítani sztem, hisz ha túl felforrósodna a vga akkor le tudja hűteni magát, de ha leszabályozod, akkor elfüstöl (na jó persze mindez nem túl valószínű, de nekem már a 70fok is baromi melegnek tűnik, 80fölött pedig nem vállalnék be egy kártyát sem akár milyen jó)
[ Szerkesztve ]
-
Blood Mage
senior tag
válasz wannabeinla #3152 üzenetére
Arra. tényleg nem ártana neki egy 4magos, de nem procit hanem vga-t akarsz venni ha nem tévedek, hisz az E8400ad nemrég vehetted. Mindenesetre 4Ghz azért szép teljesítmény, nekem személy szerint megtenné) Viszont kettőnek akárhova tuningolod mindenképp kevés lesz
[ Szerkesztve ]
-
wannabeinla
tag
válasz Blood Mage #3153 üzenetére
esetleg 4870x2? vagy milyet ajanlanal, amit ugy nagyjabol "maximalisan" lehetne hasznalni. nemtudom erthetoen fogalmaztam-e
#DD00FF
-
Voyage
aktív tag
válasz wannabeinla #3154 üzenetére
Szvsz 4890 a max. Annál feljebb nem érdemes menni.
http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
00roli00
aktív tag
válasz Blood Mage #3139 üzenetére
Kicsit csalóka az a video. Megnéztem az enyémet 100-on, töredéke sincs annak amit linkeltél. Igaz az enyém csak 50-es, de nem lehet nagy különbség.
-
vzsryl
nagyúr
Ha 1680x1050 vagy afelett játszol, természetesen mindent maxra állítva, akkor vehetsz bármilyen kártyát, úgyis VGA limites leszel. Az E8400 4Ghz-en mindenhez elég, talán csak a GTA4 tudja megfogni, mivel a többi 2-nél több magot használó játéknak elég a húzott Wolfdale. És azt nem árt tudnod, hogy 2-nél több szálat komolyabban használó játékokból csak néhány darab van. Az i7-k feleslegesen erősek játékra.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Voyage
aktív tag
válasz wannabeinla #3159 üzenetére
Igen, erre gondolok.
Egy XFX 4890 XXX verzió kb az a max, amit az E8400 mellé tennék. NV oldalról esetleg GTX 275...http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
Blood Mage
senior tag
Sztem a HD4xxx szériát felejtsd el! most lehet hogy jó ötletnek tűnik, de fél-egy év múlva baromira megbánnád, hogy kihagytad a 5xxx széria nyújtotta DX11 támogatást. A proci meg jó lesz, határeset, de j megfelel.
mod
- Amúgy milyen felbontásban szeretnél játszani?
- Meg akkor azt sem ártana tudni, hogy most vagy tavasszal akarsz vásárolni, és hogy mit: vga-t vagy komplett gépetmod2:" nV-rol nem sok jot lattam eddig, szal maradnek egyenlore az ATI-nal. "
Ez jó poén volt Nem sok jót hallottál... baszki még meg se jelent! Egyenlőre csak találgatások vannak, senki nem tudja mi lesz.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Attól, hogy Te nem tennél erősebbet mellé, még nem kell más is rád hallgasson. Azt remélem tudod, hogy a játékok 99,99%-ban az E8400 mellett, magas felbontáson, magas részletességen csak VGA limitek fordulnak elő.
(#3162) Blood Mage: "A proci meg jó lesz, határeset, de j megfelel."
Látom Te se vagy teljesen képbe.
E8400@3,33Ghz+GTX295:
"A Race Driver GRID és a Call of Duty 5 picit CPU-limitesnek tűnt, ezért a Crysis Warheaddel együtt további tesztelésnek vetettük alá: 4 GHz-re húzott processzorral semmit sem gyorsultak a játékok (egészen pontosan alig 1-2 fps-t), viszont a VGA túlhajtását követően újabb 15-20%-nyi fps-t nyertünk, tehát mint kiderült, nem CPU-limit volt a háttérben, hanem a videokártyák egyszerűen ennyit tudnak."
forrás[ Szerkesztve ]
-
wannabeinla
tag
válasz Blood Mage #3162 üzenetére
csak vga lesz sztem. tavasszal. nem vagyok en olyan hardcore gamer, valoszinuleg nem fogok 1900*1200 ba, vagy valami hasonloba jatszani. megteszi a kisebb felbontas is.
bocs, en nV alatt az nvidia kartyakat ertettem, nem az uj szeriat[ Szerkesztve ]
#DD00FF
-
Voyage
aktív tag
Figyelj, nekem a húzott 4 magos phenom 2 nem elég az 5850-hez...
E8400 a fasorban sincs.
Utóbbi időben megjelent játékok meg mind támogatják a 4magot, és ami jönni fog, az is fogja támogatni.
Meg nem mindegy, hogy megy a játék, 2 magot 100%-ra leterhel, vagy 4 magot 50-50%-ra, és mellette fut egy böngésző, egy winamp, msn, p2p, skype, stb....Egyébként DX11-től nem kell hasra esni, kb 5-6 játék lesz, ami kihasználja, és fél év múlva úgyis jönnek új kártyák, pl 5890, 5870x2, 5850x2, stb....
wannabeinla: Minél kisebb felbontáson játszol, annál erősebb proci kell hozzá. Minél nagyobb felbontásban, annál gyengébb proci is elég ezekhez a vga-khoz.
http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
wannabeinla
tag
hat most jol elbizonytalanitottatok, de ha jol ertelmeztem, akkor az 5850x2 hez keves, legalabb ezt kihuzhatom a listamrol.
#DD00FF
-
vzsryl
nagyúr
válasz wannabeinla #3165 üzenetére
Kisebb felbontásra tökéletesen megfelel pl a HD5770 is.
(#3166) Voyage: Játékokkal kitesztelted? CPU húzás után drasztikusan nőtt az fps, viszont a VGA húzástól alig?
Az E8400 clk2clk-ban veri a Phenom II-ket.
Felsorolnád ezeket a négymagot használó játékokat, amik mostanában jelentek meg?
Ha sok minden fut a háttérben, akkor természetesen jól jön a +1-2 mag, de nem mindenki játszik így, és az általad felsorolt programok nem túl CPU igényesek.(#3168) wannabeinla: Ha úgy gondolod, hogy a HD5850x2-höz kevés a 4Ghz-en járatott E8400, akkor szted mi elég neki? Az i7-k kb. 10-20%-al gyorsabbak clk2clk-ban a Wolfdaleknél, de játékokban még ekkora különbség sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Blood Mage
senior tag
Ergo akkor vegyen még erősebb vga-t? felőlem mehet bele, de előbb még azt szajkózták itt, hogy kevés lesz a proci. Én erre modtam, hogy akkor legyen határeset és akkor ebbe nem lehet belekötni, mert ugye persze hogy elég sztem is bőven
mod: kezd nagyon nagy káosz lenni, már alig lehet követni hol tarunk Sok sikert a vásárláshoz wannabeinla
mod2 Ezek szerint akkor szted az X2hőz bőven jó egy 4Ghz. Na ez mondnjuk már meglepő számomra, de nem elhiszem Csakhát ilyen komoly konfigokhoz kivétel nélkül 4magos dolgokat vesznek a népek
[ Szerkesztve ]
-
zuchy
őstag
Már most 20 körüli játék készül DX11-re.
Én vzsryl-vel értek egyet.
(#3170) Blood Mage: Alig van játék ami kihasználja a 4magot. De egy X2-nek csak is Full-HD és felette van értelme.
(#3173) Voyage: Ezek mind jó kis CPU igényes játékok.
Crysis alatt egy fps-t nem nőtt volna.[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
wannabeinla
tag
válasz Blood Mage #3170 üzenetére
tavaszig meg van ido, lehet kijon egy ATI wannabeinla edition kitudja
szerk: to vzsryl: akkor azt se zarom ki, vegulis teljesen igazad van.[ Szerkesztve ]
#DD00FF
-
Voyage
aktív tag
VGA-t nem húzom, viszont alapon hajtva, és 3.6-3.8 ghz-en kb 20%-al is nőttek az fps-ek.
1920x1080-ban. Játékokban beállítható max részletesség mellett.
Batman, Wolfenstein, Borderlands, Prototype, NFS Shift, GTA4, Dirt 2 is az lesz, meg még van pár, több nem jut eszembe hirtelen.
Nekem Firefox általában kb 25-30 lappal meg van nyitva, winrar se tétlenkedik sose, 3-4 abból meg van nyitva, 50-60gigákat darabolgatok szét, winamp is megy kb 10.000 számmal, yahoo-msn-skype mindig megy, photoshop is meg van nyitva, meg általában excel és powerpoint is. No meg nem ritka, hogy 2-3 játék fut egyszerre.
Erre volt jó a 8gb ramom, de 4 elszállt. 4gb ram már kevés, és így bizony a 4 magos proci az egekbe húzva is kevés.Azt nagyon nem hiszem, hogy e8400 gyorsabb azonos órajelen, mint egy phenom 2, illetve, hogy az i7 10-20%-al gyorsabb. Akkor nem lenne intel hülye, hogy i5-t bevezesse, meg i7-t, hanem még vagy 1 évig csak wolfdale-ből élne, jó nagy haszonnal, aztán majd 1 év múlva, mikor kevéske, akkor dobná csak be i5-öt, meg i7-et...
Crysis 2 éves játék, 2 magot teljesen jól kihasználja, többet nem.
Amúgy még közben eszembe jutott, RE5 is jól van optimalizálva több magra...[ Szerkesztve ]
-
Blood Mage
senior tag
válasz wannabeinla #3172 üzenetére
ATI RADEON HD5850 Special Edition Extra Wannabeinla hűtéssel + egy Processzor Kihasználtság és Vásárlási Tanácsok című személyre szabott kis kézikönyvvel persze a vga a saját pénztálcádra szabott árral érkezik, baráti ajánlatként (Über OFF)
MOD (#3176) wannabeinla : rossz a link!
[ Szerkesztve ]
-
wannabeinla
tag
veszek egy ilyet, ugy is csak paszianszozni lesz.
szerk: (#3174) Blood Mage : nekem behozza.[ Szerkesztve ]
#DD00FF
-
Joey89
tag
válasz wannabeinla #3172 üzenetére
én egy hete vettem komplett új gépet Hd5850-es videokarival, viszont időm még nem nagyon volt tesztelni, hogy teljesít játékok alatt, de a héten már megnézem mit tud, aztán majd írok
-
wannabeinla
tag
-
Blood Mage
senior tag
válasz wannabeinla #3178 üzenetére
na akkor tudod mit? tavasszal olcsóbban megkapod majd az 5850et. Ebből a plusz pénzből vegyél rá egy nagyon pöpec hűtést, és húzd szénné a vga-d! De X2 helyett sztem bőven jó egy 5870is szintén külön hűtővel, talán egy árban lesz így a két kártyás megoldással.
Mod: Fél év múlva szerintetek milyen árban lesz egy 5850?? 40k?? vagy olcsóbb??
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Erre jó lenne bizonyíték. Én belinkeltem egy tesztet, ahol a Te kártyádnál jóval erősebb GTX295 is belimitált a 3,33Ghz-es E8400 mellett.
A felsorolt játékok közül tudtommal csak a GT4 használ ki 2-nél több szálat. Legalábbis a Wolfenstein, Prototype, NFS Shift biztos, hogy nem. Ezzel a 3 játékkal én is játszottam a 3Ghz-en járatott E5200-mel, és a HD4850-esem limitált be. 1680x1050, 4xAA, magas részletesség mellett játszottam. A Shift és a Batman PsyhX-et használ, tehát Ati-val nem is túl esélyes a normális futtatása. A Batman-el még nincs nagy gáz, de a Shift az RV770-en siralmasan fut, pedig a G92-kön simán megvan a min. 40fps."Azt nagyon nem hiszem, hogy e8400 gyorsabb azonos órajelen, mint egy phenom 2, illetve, hogy az i7 10-20%-al gyorsabb. Akkor nem lenne intel hülye, hogy i5-t bevezesse, meg i7-t, hanem még vagy 1 évig csak wolfdale-ből élne, jó nagy haszonnal, aztán majd 1 év múlva, mikor kevéske, akkor dobná csak be i5-öt, meg i7-et..."
Ha nem érted, amit írok, akkor legalább ne köss bele. Az E8400 azonos órajelen, 2 szálon veri a Phenom II-ket kb. 5-10%-al.
A core i7 azonos órajelen, 2 szálon bizony nem sokkal gyorsabb az E8xxx-eknél.[ Szerkesztve ]
-
Voyage
aktív tag
Hát még annyi se. Mikor több, mint 3 éve megjelent a DX10, egyetlen játék se jött rá. Az első abszolút DX10-es játék is csak idén jött. És nem is lett valami hűha, totál elcsendesedett, már nem is látni a boltokban...
-
wannabeinla
tag
válasz Blood Mage #3180 üzenetére
hat nagyon ajanlom nekik ( itt kint angliaban nem tudom, hogy fognak valtozni az arak :/ )
tudom, hogy nem a temahoz tartozik, de karacsony elott mennek meg le az arak ugye? (bocs a hulye kerdesert, de nagyon regen vettem mar gepet, es fogalmam sincs)[ Szerkesztve ]
#DD00FF
-
Blood Mage
senior tag
válasz wannabeinla #3183 üzenetére
oh, ezt nem tudtam, hogy ott laksz, de sztem már most is olcsóbbak ott a dolgok mint itt Mo-n,
mod: (#3186) Voyage: (tip) oh, vazzel! ez aztán az áresés! aki most vesz 5870et az nem csak hogy helyből bukik 20-30%ot az kártya árán minthogy használt, de még 40k-t esik pár hónap alatt az ára. szíííívás...
[ Szerkesztve ]
-
Voyage
aktív tag
Tesztet nem láttam, de lehet, hogy úgy van. Én magamnak nem csinálok tesztet, azért veszem a vga-t, hogy játsszak vele. Eddig GTX 260-am volt, de az kevés volt szinte minden játékban. Ha alapon volt a cpu, akkor 5850-el se nagyon mentek fel az fps-ek, viszont ahogy húztam rajta, mindenhol megnőtt.
Wolfensteinben már én sem vagyok biztos, de shift, és prototype biztos, hogy egyenletesen leterheli mind a 4 magot, ha fel van téve hozzá a driver.
HD4xxx szériával még nem sok dolgom volt, erről nem tudok mit mondani.Azt írtad, clock2clock, szóval azonos órajelen, azt nem írtad, hogy szálanként, úgy természetes, hogy igazad van, ezért is gyorsabb a yorkfield, mint a ph2.
-
Voyage
aktív tag
válasz Blood Mage #3180 üzenetére
Tippre kb februárban már 35k lesz az 5850 és 50k az 5870...
-
vzsryl
nagyúr
A tesztet ebben a hsz-omban említettem, és linkeltem is a forrást.
A Q9x50-ek erősebbek csak, és alig, mivel nem natív négymagosak, legalábbis másra nem tudok tippelni. A fölényüket valószínűleg a dupla méretű cache-nek köszönhetik.[ Szerkesztve ]
-
wannabeinla
tag
válasz Blood Mage #3184 üzenetére
itt pl ilyen arban vannak az 5850 esek, de mindegyik "out of stock", szal viszik, mint a cukrot. (nemtudom most mennyi a font-forint arfolyam)
szerk: sot az 5870 -esek is.[ Szerkesztve ]
#DD00FF
-
Blood Mage
senior tag
válasz wannabeinla #3188 üzenetére
59.200Ft az 50es. Akkor ugyan olyan árban vannak mint itthon.
mod: Egy ilyen nem férne még be az árkeretbe? [link][ Szerkesztve ]
-
wannabeinla
tag
válasz Blood Mage #3190 üzenetére
sajnos nem helyette ilyen lesz januarban, ha minden jol megy.
#DD00FF
-
Blood Mage
senior tag
válasz wannabeinla #3191 üzenetére
wow, ez nem szar! nekem is ilyen kéne, de baromi drága lehet... kb. 85k itthon.
De akkor mit izéltél itt fél órával előbb, hogy nem akarsz olyan magas felbontáson játszani?? márpedig ha ilyen 24"os monitorod, lesz azt használd natívban ergo 1920 x 1080ban játsz minden játékkal!!
mod: rákerestem google-ben egész korrekt ára van. 63 Iponon (itt sokan szoktak vásárolni), de 55ért is már megkapható. Ez úgy 190 font[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Olvasd már el figyelmesen, amit idéztem a tesztből!
"a VGA túlhajtását követően újabb 15-20%-nyi fps-t nyertünk, tehát mint kiderült, nem CPU-limit volt a háttérben, hanem a videokártyák egyszerűen ennyit tudnak."
Ha igaz lenne, amit most írtál, akkor a VGA húzást követően nem nőtt volna semmit az fps. És ilyen badarságot, hogy lehet írni, hogy az "E8400-at hiába húzzák"? Brutális erő van abban a prociban, és teljesen elegendő, ha játékra akarja használni az ember. Elhiszem, hogy elfogult vagy a négymagos prociddal, de el kell fogadnod a teszt eredményét.
És ahogy írtad is, Te extrém módon használod a géped. Ha valaki ennyi mindent futtat játék közben, annak tényleg nem elég a kétmagos proci. De akinek nincs ilyen különleges igénye, annak tökéletesen megfelel az E8400. Persze, ha új konfig kiépítéséről van szó, akkor nem éri meg az árát, mert hasonló teljesítményt lehet kapni 10-15k-val olcsóbban, de ez már más kérdés.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
wannabeinla
tag
válasz Blood Mage #3192 üzenetére
itt nezd meg az itthoni arakat(joval olcsobb, mint 85k). ugy gondoltam 1080p-s filmekhez elengedhetetlen egy jo monitor, jatekoknal meg mivel nem vagyok milliomos jo lesz a kisebb felbontas is.(de ha a jatekok is mennenek 1080p be nem banom )
szerk: amugy mennyibe kerul egy normalis hutes egy 5850 vagy 5870 esre?kb.[ Szerkesztve ]
#DD00FF
-
Voyage
aktív tag
Elolvastam, de nem foglalkozok olyan tesztekkel, ahol 1 procival tesztelnek, és ráadásul egy másfél éves, 2 magos, már megjelenésekor középkategóriás procival tesztelik a legcsúcsabb vga-kat. Inkább olvass guru3d-t, computerbase-t, tom's hardware-t, azokban legalább nem spórolnak az alkatrészen. Meg nem 2gb rammal használják a gépet.
Amúgy nekem e8400-am volt ph2 előtt, igaz, csak 3.8ghz-et bírt, azt is magas feszültségen, de úgy egyáltalán nem nyűgözött le. Megbántam, hogy q6600-at arra cseréltem...http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
Blood Mage
senior tag
válasz wannabeinla #3194 üzenetére
szerintem mivel még épp, hogy megjelentek, egyetlen hűtés sincs rájuk a ref-en kívűl. Majd lesz idővel...
Amúgy mondtam hogy nem 85, ezt csak rátippeltem mert elég komolynak tűnt, 24", 70.000:1 din.kontraszt, 2ms válaszidő... de szerencsére 55.000ért is beszerezhető.MOD: (#3198) vzsryl ATHON II?? na azért odáig már ne süllyedjünk... E7xxx széria sztem beugró.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Ez már kezd "facepalm" kategória lenni.
Játékokhoz a legfontosabb a VGA. Prémium kategóriás procik pedig az erősen cpu igényes, sok szálat használó programokhoz kellenek.
E8400 téged biztos, hogy nem tud lenyűgözni, mert extrémen használod a géped. Ez már nem általános: "Nekem Firefox általában kb 25-30 lappal meg van nyitva, winrar se tétlenkedik sose, 3-4 abból meg van nyitva, 50-60gigákat darabolgatok szét, winamp is megy kb 10.000 számmal, yahoo-msn-skype mindig megy, photoshop is meg van nyitva, meg általában excel és powerpoint is. No meg nem ritka, hogy 2-3 játék fut egyszerre.
Erre volt jó a 8gb ramom, de 4 elszállt. 4gb ram már kevés, és így bizony a 4 magos proci az egekbe húzva is kevés."
A Q6600-ot meg butaság volt lecserélni E8400-ra. Ha fordítva csináltad volna, akkor még megérteném, de így nagyon rossz döntésnek vélem. Főleg azért, mert egyszerre rengeteg alkalmazást futtatsz.(#3196) wannabeinla: A kisebb Wolfdalekre és az AMD Phenom II-k-re, esetleg Athlon II-kre.
[ Szerkesztve ]
-
DrJános
aktív tag
Erre a témára csak azt írnám, hogy én
E 7400 al fogok használni 5870-et ( de ha tavaszra egy erősebb pédány 70-80 kör lesz akkor azt veszem meg.)
A proci 3.5 max 4GHz fog menni inkább legyek cpu mint vga limites, és később ha lesz pénzem akkor kap a gép 1 erősebb procit is de az fél és 1 év közötti időszak kb.
Engem nem hat meg a CPU limit 4 GHz en ez is kiprésel bármien játékból kipréselni 40 FPS-t annál többet meg úgy sem lát az ember szeme (max jól néz ki a teszten a 300 FPS).
Természetesen én is tudom, hogy nem lesz így tökéletes a cucc, de a mostani konfiggal szemben így minden el fog rajta menni.
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest