- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreamie
őstag
sziasztok!
Van egy Asus 5850-em (ref.), ha lecserélem a gyári hűtést rajta akkor buktáztam a garit?
[ Szerkesztve ]
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Dreamie
őstag
-
Robi BALBOA
őstag
válasz SzlobiG #15198 üzenetére
Ekkora fesz még 24/7-re is elmegy, főleg ha vízzel löveted!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
SzlobiG
félisten
válasz Robi BALBOA #15206 üzenetére
Van erről valami hivatalos infó, hogy meddig szabad elmenni fesz ügyileg? Mer csak a szóban forgó max 1.2v-ról tudok.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz SzlobiG #15207 üzenetére
Jó hűtés mellett még 1,3v-ot is simán elvisel a kari hosszú távon, az tuti, hogy 1,4v fölött már rohamosan csökken az élettartam.
A memóriát én meg nem szenvedtetném a gyári specifikációk felett (5870 esetében a samu ramok 1250-re vannak hitelesítve, szerintem ez a 5970-nél is így van), de főleg nem feszelném, mert azzal a pár mhz-el nem nagyon leszel előbbre, max tesztben hoz valamit, de gamék közben tuti nem nagyon veszed észre a tuningolt mem álltal előidézett teljesítmény növekedést.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Robi BALBOA
őstag
válasz SzlobiG #15207 üzenetére
Dupla post, elnézést!
[ Szerkesztve ]
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
SzlobiG
félisten
válasz Robi BALBOA #15210 üzenetére
A jó hűtés megvan furmark alatt a magok 50 fok fölé nem mennek, úgy hogy alig forognak a ventik a radin. Közbe írtam az xfx-nek kíváncsi leszek mit mondanak.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz SzlobiG #15212 üzenetére
Hát tuti azt fogják mondani, hogy ők csak a gyári feszen garantálják a hibátlan működést, nem hinném, hogy azt fogják mondani, hogy feszeld szét, de próba szerencse.
-
SzlobiG
félisten
válasz Robi BALBOA #15213 üzenetére
Valami ilyesmire számítok én is, de gondolom nem véletlen adnak a kártyához oc tool-t és miel 1.165 a max ami adható vele valszeg ezt fogják írni, csak akkor nem tudom minek írnak itt olyat, hogy 1ghz-ig a mag a ram meg 6ghz-ig.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz SzlobiG #15215 üzenetére
Az 1ghz-es mag még oké(mondjuk nem 1,165v-on az tuti ), de a 6ghz-es memória már azért túlzás, ha jókora feszel el is lehetne érni akkor is max 1-2 tesztet bírna ki, aztán vagy meghalna vagy olyan mértékben degradálódna, hogy még az alap órajelet is sírva vinné.
-
tom_tol
addikt
válasz Robi BALBOA #15210 üzenetére
hát asus a matrixon a ramoknak alapból ad 1,65v-t pedig ezek is samsung ramok a gpu "alapfesze" pedig 1,2v
-
SzlobiG
félisten
válasz keIdor #15218 üzenetére
Jah persze nyilván nem akarom szétküldeni, csak ha most van egy hivatalos adat akkor azon belül belőni egy stabil értékre most a 950-et 1.164-el viszi furmark stabilan tippre az 1000Mhz olyan 1.25 körül lenne meg stabilan ami végül is már igencsak nagy többlet fesz és lehet meg se érné már csak a fogyi miatt is, de végül is ezért cseréltem a tápot is, hogy majd bírja...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz tom_tol #15217 üzenetére
A gpu-nak az 1,2v az oké, de a memóriának kicsit sok a 1,65v, ez a samsung álltal kiadott specifikációból van: 1.5V ± 0.045V, én tuti nem feszelném a ramot, amúgy az asus meddig tesztelte vajon ezen a feszen?, tuti nem hónapokig vagy évekig, de az adott usernél akár éveket is ki kell bírnia.
-
SzlobiG
félisten
válasz Robi BALBOA #15220 üzenetére
Szerintem 1.165-re gondolt csak elírta, 1.6v-tól szvsz azonnal eldurrannának a ramok.
Bár, ahogy nézem a Tracker-es progit a képen, lehet még se...
[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz SzlobiG #15222 üzenetére
"ez a samsung álltal kiadott specifikációból van: 1.5V ± 0.045V"
-
SzlobiG
félisten
válasz Robi BALBOA #15223 üzenetére
Jah onnét gondoltam, hogy 1.5. VDDCI-nek van értelme feszt adni? Elvileg attól is jobban megy a ram, nem?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz SzlobiG #15224 üzenetére
Valamivel jobban menne, de a lényeg a gpu tuningon van azt érdemesebb inkább jobban megcibálni.
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
SzlobiG
félisten
válasz Robi BALBOA #15225 üzenetére
Hát nálam nem ért semmit annak az emelése főleg, hogy most 1200-n járatom mer furmark lehal 1300-on meg még 1250-en is pedig más más tesztekbe nincs gondja.
Arn: Ez se jó megoldás mivel a 400MHz asszem a hd gyorsításhoz kell cáfoljon meg valaki ha nem.
-
tom_tol
addikt
válasz Robi BALBOA #15220 üzenetére
asusnál bármi elképzelhető
1,5v-os ramfesz beállításához bele kellene nyúlnom a biosába amivel csak annyi a probléma hogy nem igazán működik egyik flash progi sem
de adnak rá 3 év garit ami talán elég idő hogy kiderüljön ha nem bírják a ramok -
mandju
senior tag
Sziasztok!
beléptem a klubba egy asus 5850-tel. teljesen referencia. egy gtx285-öt hivatott váltani. nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz még csak pár órája van a gépben.
ami viszont nem hagy nyugodni:
a gpu órajelet 400-ra, a memót pedig egyáltalán nem veszi vissza 2D-ben. legfrissebb driver van fent...ez vajon mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
próbáltam egy megjelenítővel is, de akkor sem akarja a jót... ez a 2 megjelenítő már a gtx-nél is téma volt... az sem működött ebben az esetben...
bios editorral megnéztem az asus biosát, ott jól be vannak lőve a profilok. csak épp nem hajlandó használni...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mandju
senior tag
válasz SzlobiG #15232 üzenetére
nincs húzva a kártya. teljesen referencia 725/1000
-
CptMisi
őstag
hülye voltam
[ Szerkesztve ]
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
mandju
senior tag
vissza lehet valahogy zárni a lakatot, vagy driver sweeper és reinstall?
-
Gerisz
addikt
Én meg az emelt órajelet írtam a bios-ba és minden működik tökéletesen. Az szerintem jobb megoldás, mint "elvenni" a köztes órajelet. Ha Bios babrálunk akkor már a terhelt órajelet, ne ezt.
lsc: A lakat nem áll vissza ha egyszer kinyitod (reinstall után sem, lehet rendszer újratelepítés esetén igen), de nekem ha rányomtam a defaultra és elfogad akkor midig jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz Gerisz #15240 üzenetére
nekem default beállítás után sem működik...
de ezért én nem húzom újra a wint...
-
arn
félisten
-
Robi BALBOA
őstag
válasz SzlobiG #15227 üzenetére
Hát ha nem ér semmit akkor hadjad is, még z-el többet semmit nem érnél vele, szerintem járasd 1200-on főleg, hogy az még furmark stabil is, amúgy sem érnél sokat azzal a pár mhz-el.
Vga kártya memória tesztelésre ez [link] mondjuk jobb mint a furmark.[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
válasz mandju #15241 üzenetére
Hali.Nekem is csinált 2-szer ilyet.Töröltem a Ati drivert + a MSIAfterburnert.Csökkentet mód Driwer Sweeper 2.1 Ati Cat törlése restart.Utána CCleaner,Windows könyvtárakból ki törölni a hátralévő profilokat,megint CCleaner,újra indít,friss driver felrak,és ha szerencséd van megy, nekem így sikerült.
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
SzlobiG
félisten
válasz Robi BALBOA #15247 üzenetére
Ja hagytam is, bár érdekes az is, hogyha a procit megrántom 4gigára, akkor a furmark pár perc után eldobja magát, 3.8-on meg egy óráig is futott meg több óra játék után sincs gond, nem értem ezt, hogy mi köze van a vga stabilitásához a procinak.
Megnézem a progit.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz SzlobiG #15249 üzenetére
Hát ilyen nekem is volt, de én sem tudom pontosan, hogy mitől lehet ez csak találgatni tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Asztalos klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest