- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petee1983
csendes tag
Segítségeteket kérném vidókártya vásárlásban most nééztem hogy az ati 5830 55k körül mozog az 5770 meg 40k -45k körül. Azt szeretném kérdezni hogy megéri -e azt a 15k pluszt az 5830 vagy inkább vegyek egy 5770 és később cseréljem le mondjuk egy 5850-re? Jelenleg 5850-re nincs lóvém... A kártya játékra kellene full hd-ba) A válaszokat előre is köszi!
Peti
-
CptMisi
őstag
válasz Petee1983 #14102 üzenetére
5770 nem éri meg, 5830 sokkal jobb...cserélgetni nem éri meg, de ha később kevés lenne, akkor is 5830at vegyél, és max lecseréled....amíg nincs pénz 5850re, addig is tudsz majd rendesen játszani
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
LW
őstag
válasz jozsef m. #14109 üzenetére
Szép kis munkakörnyezet.
Nálam 2 monitor van több mint egy éve, számomra szinte nélkülözhetetlen bármihez.
Amiért morogtam tegnap, Pówerpléj,Pówerpléj, nagyon jó.
Igen ám, csak Flash lejátszás kezdésekor kevés a kakaó 2 monitor hajtásához és egy pöpp csík keletkezik a másodperc századrészére.
20 youtube videóból 1nél villan be. Maximalista létem miatt zavaró, de amúgy nem befolyásol semmit. (OC nélkül és OC-vel is csinálja) -
AstraCDX
senior tag
válasz CptMisi #13652 üzenetére
Küldtek egy új kártyát garanciába, és az sem indult, hibajelenség az ami a múltkor .
Akkor vissza a régi kártya, a lapnak egy új BIOS, és aztán már hajlandó volt működni az új kártya .
Most kicsit röstellem magam, de nem vagyok hajlandó teljes mértékben magamra vállalni ezt a hibát .
Lényeg, hogy most már műxik .
Üdv.
Astra
-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy jelenleg 2 monitort használok DVI-n, de HDMI-n egy Full Hd tv-t rákötök a kártyára akkor hogy lehet beállítani a Catalyistot hogy 3 asztalt kezeljen? (Vagy csak Eyefinity-vel működik?)
Köszönöm előre is a válaszokat!
--- Dell XPS M1730 (2.5Ghz - 8Gb - 9800GTX SLI) --- MacPro (8x2.66Ghz - 16Gb - HD4870) ---
-
CptMisi
őstag
válasz AstraCDX #14112 üzenetére
A lényeg, hogy működik
Ez még a jobbik eset, hogy volt megfelelő BIOS Ez nem a lap gyártójának, nem is a VGA gyártójának a hibája és végképp nem a te hibád...
Ilyenkor a legegyszerűbb googleben rákeresni a hibajelenségre, biztos vannak topikok, ahol erről a hibáról, és megoldásáról beszélnek...
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
jozsef m.
tag
válasz KlezOne #14113 üzenetére
Szia KlezOne
A kettőnél több monitoros mód csak akkor használható ha legalább az egyik a display port-ra van kötve,és az egyik monitornak rendelkeznie kell dp.csatlakozóval.
Most nézem a monitorjaidat! A DELL-ek valamelyikén nincs DP .bemenet?Mert akkot csak át kell tenni az egyiket dp. <>dp kábellel a VGA DP. kimenetére és kész.[ Szerkesztve ]
-
Robi BALBOA
őstag
válasz jozsef m. #14115 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy ilyen kraft van a kis 5870-es karikban, FullHD-ben még 8xaa mellett is elég az 1gb-os kari, nekem a Crysis-ban a 2x 4x és 8x-os AA között (FullHD-ben) átlag fps-t nézve max csak 5-6 fps különbség van, ennek ellenére én csak 2x AA-t használok mert a 4x, de főleg a 8x AA már nagyon homályosítja a képet(nem a kari hibája, hanem a geméban nem a leg jobb az AA és az AF sem működik a legjobban, de ez ügye a CryEngine motor hibája).
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Sárpac
nagyúr
válasz Robi BALBOA #14118 üzenetére
Shaderben nagyon erős, igazából reménykedem, hogy az új hd6XXX széria komolyabb mem sávszélt kap majd mondjuk alapon 1500MHz OC-ban meg 1600-1750!
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
CptMisi
őstag
válasz Sárpac #14119 üzenetére
Az jó lenne... Elvileg a 6xxx az 5xxx felturbózott változata? vagy nem? akkor lehetséges ha jó áron lesz, akkor lehet, hogy cserélek
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Sárpac #14119 üzenetére
Hát kíváncsi lenné én is, hogy ez a cypress lapka mennyivel tudna többet mondjuk 6-7ghz-es ddr5-el.
A 6700-as széria lesz a 5800-as széria feltupírozott változata változatlanul 40nm-en és a 6800-as széria már elvileg 28nm-en fog jönni, én eddig így hallottam, személy szerint én már csak 28nm-es karira váltok ha váltok majd.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Giot
addikt
válasz Robi BALBOA #14122 üzenetére
Én is csak akkor váltok ha csíkszélesség csökkenés is lesz. De úgy tudom hogy a 68XX még nem lépi meg a 28nm-ert marad a 40nm-er. De optimalizálják a tesszelálásért felelős részt és hasonlók. Na de majd kiderül............
-
szasanyi
félisten
Sziasztok!
Használ-e vki ilyen VGAt? De érdekelne tapasztalat XFX HD5850 Black Edition kártyáról is. Elsősorban a hűtés hatékonysága és zajszintje....
-
Robi BALBOA
őstag
Hát kíváncsian várom a fejleményeket én is, nehéz lesz ezt a szériát felülmúlni!
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
szasanyi
félisten
Köszi, és neked is Daffni2 - nincs véletlenül a gyári órajelekkel készült teszted? Én nem tuningolok, így az érdekelne jobban, bár ez elég impozáns eredmény az kétségtelen.
Sajnos a jelenlegi árak horror kategóriát képviselnek, de bízom benne, hogy a közeljövőben (számomra is) elviselhető szintre esnek. A TOXIC az általában jóval többe kerül az alapnál, de talán a Gigabyte kártyája nem annyira... meglátjuk.Esetleg még XFX 5850 Black tapasztalat valakinél?
[ Szerkesztve ]
-
-
CptMisi
őstag
jaj, mi megy a GTX460 hír topikjában szörnyű, hogy ennyire elvakult emberek vannak...ilyen szintű elvakultság meg már hülyeséggel párosul....
Azért érdekes, hogy a 460 tesztekben nem csak az 5850et veri meg általában a 460, hanem a 465öt is
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
-
CptMisi
őstag
válasz Gerisz #14132 üzenetére
Nem is értem, miért várják a kis kártyáktól, hogy árversenyt indítsanak....a 470 meg a 480 árának kéne csökkenni ahhoz...lenne is hova
-
Gerisz
addikt
Ipon tesztel:
Crysisban nagyon attól függ a hatásfok, hogy milyen beállításokat használunk. Gamer beállításokkal a Radeonok nem igazán villantanak, pocsék a hatásfokuk, de ez azonnal megváltozik, ahogy feltekerünk mindent a maximumra. Úgy látszik a fejlesztőknek ez volt az elsődleges szempont. A GTX-ek végig hasonló szinten mozognak, viszont hajlamosak voltak fagyogatni a teszt alatt, ami miatt elég sokáig tartott, mire tiszta eredményeink lettek.
5850 CF vs 465SLI.Lehet beszerzek ősszel még egy 5850-et, ha csak a látvány kedvéért is, hogy lefotózzam, mert kihasználni, már ezt se nagyon van időm.
-
CptMisi
őstag
Nem kell annyi.....Prohardver tesztben 600Wos tápokkal 5870 Tri-CFX-et teszteltek
HX 650 azt is simán elviszi, vagy a Enermax Modu87+ 600W is elvitt 3at
íme
2 5870+i7@OC...esetleg ha valami komoly OC-t akar, de 2ilyen kártyánál....játékhoz már nem kellhet túlzottan...neki meg 5850-e van, szóval ott OC-olhat nyugodtan egy kisebbel is[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz szasanyi #14142 üzenetére
Szerintem is érdemes kicsit várni. Kijött a GTX460 tesztek alapján elég jól sikerült. (Bár majd a PH-ás teszt lesz a mérvadó számomra) Na de ha tényleg ezen az áron fog érkezni kicsit talán letöri az ATi árait és az 5850 is visszaesik 60e ft környékére.
(#14141) CptMisi: Én úgy tudom az ajánlott 650w, persze egy jobb minőségből biztos elég egy 600wattos .
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Szerintetek 5850 fetjeire jók az utólagos memória sünik amit az Alpenföhn Heidi-hez mellékelnek vagy inkább maradjon rajta az a lemezt ami befedi a memókat és a feteket is?
Rock Katona
-
CptMisi
őstag
válasz LordDarkness #14145 üzenetére
Szerintem hagyd rajta a gyárit mondjuk nem árt, ha van ott valami venti még
Giot: hivatalosan biztosan ekörül van az ajánlás, de ha most mondjuk Corsair 550ese van, vagy valami hasonló márkás darab, akkor elég lehet 2höz is
[ Szerkesztve ]
-
HaZsolt
őstag
Hú de rég írtam ide
Közben Nv kisütötte a 460-ast(#14145) LordDarkness Szerintem hagyd az eredetit, ne kockáztass egy garvesztést azért a pár fps-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest