Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sidi
tag
válasz Pista0001 #94184 üzenetére
Igen, de csak a szokásos 4 irányban, átlós nem volt csak Home-End & PageUp-Dn.
JBIRD-nél csak a Bert játék sajátossága miatt volt kizárólag átlós mozgásra lehetőség, emiatt nem a megszokott nyilakkal irányítható."Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981
-
KROK640
nagyúr
válasz Pista0001 #94338 üzenetére
Ebben igazad van. Már a Pentium Dual Core idejében szívesebben építettem Intelt, sokkal eladhatóbb volt.
Egy 2660-as Celeron D vagy Pentium D meg jóeséllyel ment 4GHZ-en is, addig az AMD X2-esek (3800+ - 4600+) 2500-2600MHZ-re se nagyon szerettek felmenni. A C2D-k megjelenésével tovább nyílt az olló. Talán nem véletlen, hogy a boltban is kb 90-10 hanem 95-5% arányban Intelt kértek tőlünk az AMDvel szemben. Rendesen csodálkoztam ha valakinek nem valamelyik C2D hanem egy AMD kellett, pár havonta egyszer ...
A C2D nagyon népszerű volt, emiatt gondolom a nosztalgia faktora is nagyobb, és keresettebb, ami az árát is jobban feldobja. A C2Q pedig még mai szemmel is használhatóhatóság határán lavírozik, ezzel szemben az első generáció Phenom már a saját idejében is gyengének számított 15 évvel ezelőtt...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
nagyúr
válasz Pista0001 #94464 üzenetére
GT130 nálam sem volt sosem. 2008-ig AGP-s X1950GT-vel toltam, utána ATI HD3200 IGP majd 2012 körül az első pci-e VGA-m HD5670 volt.
Én biztos nem 4 cm-s kerepelőt raktam volna rá.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
balintka
addikt
válasz Pista0001 #94496 üzenetére
Köszi szépen, elmentem az oldalt, ez elég jó cuccnak néz ki, egyet lehet rendelek is belőle.
Sikerült vennem két selejtes GeForce kártyát, azokról lekaptam a hűtést, az egyikét fel is dobtam a kártyára (még a tesztelés hátravan).
envagyok: Ez a hagyományos paszta milyen fajta, márka? Én MX-4-et szoktam tenni a retro cuccokra, Xbox Classic-ra is. Kryonaut-ot csak a modern, fő gépembe.
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz Pista0001 #94807 üzenetére
Így utólag én is gondoltam rá. Tettem is félre ilyen reset gombos kábelt házból.
Amúgy azt szoktam, hogy BIOS-ban kapásból ON-ra teszem a "Restore on AC power" beállítást. Utána már eltehetem a csavarhúzót.
Csak ez valahogy épp nem működött a CPU cserélgetés miatt...Bruhe
-
Yutani
nagyúr
válasz Pista0001 #94807 üzenetére
Én is ezt tettem, amíg nem akart indulni két BX-es lap. Tápokat cseréltem, semmi. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve csavarhúzóval próbáltam indítani a lapot. Sikerült, így derült ki, hogy a régi bontott kapcsoló blokkban valahogy betojt a Power ON mikrokapcsoló.
#tarcsad
-
válasz Pista0001 #94820 üzenetére
Igen, azt tudom. Első munkahelyemen használtam tartályost, bár a reduktor után is elég nehéz volt mérsékelt nyomást beállítani, a szabályzás viszonylag durva, pici tekerés->sokkal nagyobb nyomás. Meg néha az olajat is csepegtette. De gondolom az újabbak talán már jobbak.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Fücsök007
őstag
válasz Pista0001 #94857 üzenetére
Én úgy tudom, hogy használni nem tud 4 gigánál többet egyik 32-bites OS sem, az hogy felismeri a több ramot még nem jelent semmit. A VGA ramja elvileg lejön, de 256MByte-os részletekben tudja csak lekérni az adatokat 1 adatcserénél, ezért szerintem mehet 3GB rendszer ram mellé 2GB-os GTX 680 Xp alatt. 64 bites win7 + PCI-E 3.0-s lap kombó mellett lehet ReBAR-t aktiválni minden PCI-E 3.0-s kártyánál, régebbieknél eleve nem is lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Pista0001 #94857 üzenetére
Win9x(98SE) esetén több fokozata van :
-512 MB alapból a max, felette már a telepítő is elhasal
-Loew driverrel akármennyi RAM, de úgynézki rendszernek csak úgy látja mint a moddolatlan XP. RAM lemeznek lehet használni a többit(még nem próbáltam)XP : alapból 3.x GB(4-egyéb rendszerfoglalás), de van PAE patch, mellyel 64/128 GB- ot belát, 2GB- onként belapozva. Próbáltam, 32 GB- al pakolt Xeon és RyZen gépeken látja, legalábbis a Win és a programok is kiírják.
32 bites oprendszereknél jó eredmény ez sztem, Win98 alatt amúgyis csak 1-2 program megy 512 MB fölé, XP alatt futtathatóknak is elegendő a 3.x GB, de feelingesebb a több RAM.
-
válasz Pista0001 #94937 üzenetére
Ilyen korszakot élünk. A bukásra ítélt FX sorozatból van pár, de korántsincs ki a sor. A legerősebb bukott példányom a Sparkle FX5900XT, melynek 4 fő tulajdonsága van - marha szép/jó/gyors/megbízható, összességében a bukástól igen messze van.
-
válasz Pista0001 #94956 üzenetére
Igen, papírforma szerint. A 6600GT remekelt, a 6800GT méginkább, már aki meg tudta venni anno, nekem retroként jöttek.
R9800Pro brutál lett, főleg overkillben, az MVP3G2- ben(a világ leggyorsabb SS7 lapja), aztán a hidegzuhany hogy itteni kolléga az AsusP5A-B+FX5900XT- vel lenyomta az addigi csúcsomat. Tehát a bukott FX nem xarral dobálózik, a gyengesége csak hiedelem.
DX9 itt nem számít, ezeknél a kártyáknál kizárólag a 3DM01 result dönt, a többi mellékes, ez a lényeg. DX9- re lehet keresni sokkal hatékonyabb későbbi konfigot, tehát mondom itt az SS7- ben elérhető pontok számítanak, a többi, retro szempontból abszolút mellékes.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Pista0001 #94956 üzenetére
Emlékeztem, volt erről teszt PH-n ... meg is találtam.
fLeSs egyik tesztjében szerepelt az FX 5900 Ultra, ami pl. Doom3 alatt legyőzte az ATI 9800 Pro-t is. 8 TMU mind a kettő oldalon megvan, a D3 meg leginkább ettől függött. Az FX-ek ebben erősebbek voltak.Igaz, Far Cry-ban meg rendesen alulmaradt a shader intenzív, belső teres részeken, köszönhetően a 4 vs 8 pixel shadernek.
Ezekre konkrétan emlékszem, mert nekem is ilyen kártyám volt, mármint 5900XT
Ment a sírás-rívás a fórumokban, hogy mennyire rossz, mert a FC egyetlen helyszínén, valami reaktornál, amikor a talajon, falon, meg úgy mindenen is tükröződik valami, akkor 9600 sebességre lassul, ezért mennyire nem érte meg a kártya.Pedig árban sztem jó volt.
Kicsit a 9600 modellek fölé, de jóval a 9700/9800 alá volt pozicionálva.Az alábbi kártya már retro időkben került hozzám, nekem másik hasonlóan noname modell volt. Erről sajna lespórolták a mem bordákat.
-
válasz Pista0001 #95136 üzenetére
SocketA- n biztosan fut a Win95/98(S775- ön is megy), csak az 512MB mem-határra kell figyelni telepítéskor, aztán a Loew driver után már lehet >512.
Gondolom az a 2 játék fut XP alatt is, bár garancia nincs rá, pár régebbi game már nem fut rendesen XP alatt, vagy el sem indul.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Pista0001 #95140 üzenetére
Win9x/SocketA : valószínű hogy kell már gyártói driver is, ha Via akkor 4in1, vagy más. FX5200, 9200LE, SB, Live - mindegyik Win98 ready.
Asus Terminator Via KM266-tal, Asus A7N8X-E : sztem mindegyik jó Win9x- hez.XP/Atom D510+integrált Intel VGA/Sandy bridge alapú Celeron 847/Geforce 6800/Quadro FX3450/Geforce 8600GT : Atomot nemtom, de gondolom megy XP alatt, Sandy is még gyárilag támogatott, Haswellhez már kell moddolt XP, többi is ok.
-
-
válasz Pista0001 #95152 üzenetére
Nemcsak lélektani, hanem gyakorlati határ is. Lélektani csak amiatt lehet, hogy aki nem tudja és 512 felettivel próbálja, kap egy memória elfogyott üzenetet vagy kékhalált, ettől esetleg kissé ideges lehet...de hát semmi gond, telepítés után ott a Loew driver.
400GB HDD megy, 256GB SSD megy, nálam ezek a legnagyobbak, melyekkel próbáltam. De a már sokszor említett bigHDD, SATA AHCI driverekkel mennek a TB- osok is.
DOS alatti Fdisk/Format nem jól írja a méretet, de van rá patch. Win98 telepítő alól formázva nincs ez a gond.
Viszont van telepítési ajánlás, ha ettől valaki eltér, akkor nonstop xopacs lehet a vége.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Czo
őstag
válasz Pista0001 #95152 üzenetére
A 95 (az OSR2 tuti, ebben van mar AGP es USB is) es a 98 kezeli a 28 bites LBA-t. Amivel gond lehetne, az a BIOS, de az Athlon eseteben, ott sincs problema. 28 bites LBA-nal ~128 GB kb a max (2^28 * 512 byte), ezen felul kiegeszito driverre van szukseg.
Alapvetoen, a BIOS-tol es a PCI eszkozoktol fugg, hogy mennyire mehetsz 512 MB RAM fole. De erre is van patch. Ha pedig nem tudsz 512 RAM-ot produkalni, a telepitot is megpatchelheted.
-
Czo
őstag
válasz Pista0001 #95155 üzenetére
Nem lehet, hogy "kit"-es RAM? Tehat, 1 modul valojaban 256-os, de ketto volt egybecsomagolva?
Mit jelent az, hogy nem indul? Mind a kettohoz adtak a bootfloppyt a dobozban a CD mellett, de a 98 CD lemeze onmagaban is boot kepes volt, ha minden mas osszetevo klappolt.
Attol fugg, hogy 1000 vagy 1024, amivel szamolsz. 2^28*512 == 137,438,953,472 byte.
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Pista0001 #95182 üzenetére
Nem az nem volt meg...
Egyébként a streets of simcityhez, ha jól emlékszem, akkor volt pályaszerkesztő is. Jah, meg 3DFX-et is támogatta.
A sim játékok engem is elkerültek, de ez az azokra épülő autós játék akkoriban sok boldog percet szerzett nekem.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Czo
őstag
válasz Pista0001 #95199 üzenetére
Ha azon a gepen Win95-ot akarsz, akkor frisebb verzioval kell probalkozni. Miert akarsz azon a gepen Windows 95-ot?
-
válasz Pista0001 #95199 üzenetére
Idézet a nemrégi #95153 hsz- omból, melyet Neked írtam :
"Viszont van telepítési ajánlás, ha ettől valaki eltér, akkor nonstop xopacs lehet a vége."Akik anno nem ezen nőttek fel, nem gyakorolták...etc, azt gondolják ez úgy megy hogy Setup.exe-go-go, jópáran jöttek hogy majd én, install, és megmutatom mit tud a Win9x. Aztán lehet hogy pszihológushoz mentek ?
-
válasz Pista0001 #95205 üzenetére
Nemgond, végülis Te tudod hogy állsz evvel, én csak érzékeltettem hogy nem olyan egyszerű. Korabeli vasra elvileg nincs gond, de gyakorlatilag, hmm...
Valami újabb fajta(overkill már), pld S775 PCIe- re pedig én is, nem is tudom meddig, kb 1 évig alapoztam, tanulgattam, mire felment.
Mindegy is, ha nem megy fel, visszakeresem az ajánlást és belinkelem, persze csak ha úgy gondolod hogy...esetleg...kell.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Pista0001 #95208 üzenetére
FX video szériához ? Miért, az utolsó hivatalos a 81.98 nem megy, problémás ? Nem is emlékszem amúgy hogy az FX5900XT- hez melyiket tettem fel, annyi gép és hardver van itt, hogy már nem tudom behatárolni a korábbi tesztjeimben történteket, az említett konkrét hsz sem ugrik be hirtelen. Melyik volt az ?
-
Pikari
addikt
válasz Pista0001 #95316 üzenetére
Nem tudom, hogy van -e valami rendszer az elnevezésekben a Prescott P4-ek esetén. Én nem nagyon figyeltem meg semmilyen mintát, de biztosan követtek valami elvet az elnevezés során, amiről nekem nincs tudomásom. Valószínűleg belülről ugyanaz mind, aztán a hibás cachet lefelezték, a hibás HT-t letiltották, a hibás 64 bites végrehajtókkal szerelteket 32 bitesként adták, és ez alapján ráírkáltak valami random számot. Ami nekem van, az 5-össel kezdődik (talán 524 vagy ilyesmi), ennek ellenére egy elég kései példány. 1 MB cache van benne, 64 bit, ht, 533mas fsb, 3ghz. Ez nekem sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint a hasonló korú athlon64 procik, amik hozzám kerültek.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz Pista0001 #95415 üzenetére
az nekem is volt, csak aki elkérte, szándékosan elfelejtette visszahozni, úgyhogy most vehetek egy "újat"
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
válasz Pista0001 #95559 üzenetére
Igen, régebben cégnél használtam kompresszort, nagyját kiviszi, a rákövültet nem. Lapátokról itthon is aprólékosan lehet csak, pld a 3450- et futólagosan tisztítgattam, de látszik a lapátokon a ragaszkodó bevonat.
-
válasz Pista0001 #95563 üzenetére
Azért jó mert rejtett 6800GS, ahogy a linkelt hozzászólásban is írtam, a második legerősebb széria Win98- hoz. És mivel rejtett, tehát kevés elvetemült keresi a kimondottan W98 alatt használható videot, ezért occsó volt, senki nem licitált felül.
tápcsatlakozó : inkább az a jó ha van, pld a GTX1650- ből is olyat vettem, holott a legtöbbön nincs, de nem szeretem ha az alaplapot szipolyozza, főleg egy esetleges tuning esetén.
-
Pikari
addikt
válasz Pista0001 #95415 üzenetére
közben megjött az új bluetooth. 4 féle kernelt kellett kipróbálnom linux alá, amíg az egyikkel véletlenül elindult. természetesen a legrégebbivel. ezzel is csak 1 megabit/secet kapok a telefonjaim irányába, úgyhogy feltételezem, hogy a telók nem tudnak nagyobb sebességet (ez az usb dongle amit vettem, 3 megabitet tud papíron). viszont a ráhazudott 20 méteres hatótávolságot tényleg tudja, simán látja 2 szobával arrébb a tv-t pl.
-
válasz Pista0001 #95710 üzenetére
Amúgy miért kell BToot ? Gbit router - 100Mbit switch - UTP - R/W elérhető a nagygépről a Win3.11- es retrogép is. Valamint Telefon/tablet(TC+lan plugin) - WiFi - Gbit router - 100Gbit switch - UTP - szintén elérhető a 386- os gép is. A 10/100- as switch azért kell, mert a retro hálókártyák nem szeretik a Gbit- es routert.
Én pld a nagygép - retrogép közötti másolásokat is kényelmesen teló/tabletről indítom TC alatt Wifi kapcsolattal a próbapad mellől, a nagygép 2 szobával arrébb van.A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest