- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz fatpingvin #81850 üzenetére
Megy simán, nem nehezebb mit az MI8. Majd kell neki nano bios aztán megy a CF is.
[link]
Már nem kihívás, megírom a cikket aztán megy eladásra, quad CF-el nem szenvedek mert még simán magába sem megy a cf rendesen.
Ha reálisan nézzük a CF halott a dx12mgpu meg nem érdekli a fejlesztőket de az az érdekes hogy nálam a pro duo jól megy cf-el szóval valami szoftveres gond lehet vagy ennyire trágyák a mostani játékok.[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz MasterDeeJay #81851 üzenetére
nice, gondoltam hogy egy kaptafa a kettő. a multiGPU support Linuxon egész jó, az X szerver már igen régóta tudja azt hogy az egyik számol/renderel a másik meg megjelenít
asszem az xrandr setprovideinputsource és a setprovideroffloadsink parancsai csinálják, fejből nem megy, rég csináltamA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
cbmfan
őstag
ez pár perces meló, megcsinálod simán ha van egy kis kézügyességed.
ami a képen látható tényleg 150 MHz-es lesz, balost valószínűleg a boltos rakta rá.
150 MHz-esből négy 256 Megás Kinngstonom van, de anno húzva mentek 166 MHz-en is K7 mellett viszont low profile BGA tokosból csak két egyoldalas dupla soros 512 Megás van ami kizárólag Abit VP6 lapban volt hajlandó működni, többi 256 Megásnak látta.
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
-
frescho
addikt
válasz benedekco #81858 üzenetére
Meg a normális minőségű kondenzátorokra és a megfelelő feszültségre. Ugyan kevesebbet használjuk az új cuccokat én mégis a következőt szoktam javasolni:
1. Méretre figyelni, lehet elfér, de néha nagyon szűk a hely.
2. Jó minőségű low ESR kondi (Pana, Rubycon, Nichicon...)
3. Minimum a ráírt fesz és hőmérséklet, de inkább egy lépcsővel fellépni, ha elfér. (85->105C, 16V->25V)OFF: 3d nyomi part2 elkészült
https://frescho.hu
-
-
cbmfan
őstag
szerintetek melyik a legjobb driver Rush kártyákhoz WinME alá? ha már végeztem V1-2 kártyákkal folytatom tesztelést azokkal. van úgy két tucat, MX és Alliance 2D chipes 4-6-8 Megás is közte.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
kicsit (nagyon) offtopik leszek, de mivel végre sikerült összehoznom most nagyon pörgök a dolgon. A lényeg amit látni kell az a kéken világító bizbasz a jobb szélen, a csupasz HDD és az élére állított CD meghajtó.
hogy miért érdekes ez? nos, a gép maga bőven nem retró, harmadik gen Ryzen, DDR4 RAM, az alaplapon már nincs is PCI... deviszont:
a vertikális GPU mount helyére becsavarozva ül egy PCIe-PCI bridge kártya, amiben egy VIA FireWire vezérlő és egy elég profi Adaptec SCSI HBA zsibbad.a fent emlegetett entitások ezen a két vezérlőn keresztül csatlakoznak a rendszer többi részéhez. a FireWire buszra a héten fog jönni még egy DAC, a SCSI alrendszerre meg amint rájövök hogyan tudom bedobozolni jön még egy HDD rack.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
cbmfan
őstag
válasz fatpingvin #81866 üzenetére
az a Yamaha ODD mi pontosabban? és miért nem akarod nekem adni?
-
fatpingvin
addikt
6x4x16
kicsit össze van firkálva az eleje, már így szereztem egy nagyon nagy lomoskupac részeként. kitakarítani nem volt jó móka.
cbmfan: nem eladó, de pusztán elvi síkon közelítve, szigorúan nem ajánlattételként írva, egy másik, működőképes SCSI CD íróra felőlem cserélhető leginkább arra használom hogy fixen tudom hogy amit ezzel írok CD-t azt az Alpha szerverem fogja tudni olvasni.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
envagyok
veterán
Windows 98 alá milyen program a legjobb, amivel tesztelni lehet awe32 sb32 stb hangkártyákra telepített simm ramokat (megnézni hány megás, memóriateszt,stb) és tesztelni a hullámtáblás részt.
A gyári midi lejátszó jó?
Vannak esetleg jó kis teszt midi zenéitek?
Illetve orchid sb16-ra applikálható külső hullámtáblás egységhez kellhet driver, vagy win98 magától felismeri? -
cbmfan
őstag
válasz fatpingvin #81869 üzenetére
nem is szándékoztam pénzt adni érte...
-
cbmfan
őstag
-
addikt
válasz envagyok #81870 üzenetére
Bullfrog játékok használják a memóriát és azoknak van jó muzsikáik ezen hangkártyákkal. Hi-Octane az egyik legütősebb. De az DOS.
Volt a dos-os driver-ben memóriába feltöltő program. Szerintem az működik w98 alatt is, de lehet van win-es alternatíva is a gyári driver készletben.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
válasz fatpingvin #81872 üzenetére
Jól írja cbmfan, itt csak az ingyenes szabályos, a tegnapra meg a tudomány mai állása alapján még nem lehetséges.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz DarthSun #81875 üzenetére
ezért is írtam hogy elvi síkon. nem tervezem üzlet tárgyává tenni, elnézést kérek ha ez nem volt egyértelmű. ugyanonyalra cserélni ugye nem sok értelme lenne
-
Czo
őstag
válasz envagyok #81878 üzenetére
Egy ilyennel hozza tudok jarulni a MIDI maniadhoz A !!index.txt tartalmazza a listat, hogy melyik 8 betus filenev micsoda, de egybe bezipeltem most neked az egeszet. GUS-on sok jol szol De vannak furcsan hangszereltek.
Szerk: Ami meg most keznel van, az a Sony Ericsson T310-es telefon beepitett csengohangjai. Amik, szinten MIDI formatumuak voltak Azt ide raktam. Elvileg van meg lementve T610, Z600, P800 de nehany korabeli Nokia is, ami elvileg megvan meg valahol az arhivum melyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
fatpingvin
addikt
válasz Armagedown #81883 üzenetére
nem engem kérdeztél de ha nem 500 fokon forrasztottad ki akkor simán használhatóak, sőt. azért egy szakadás és rövidzár mérést illik csinálni rájuk legalább
-
válasz envagyok #81878 üzenetére
Ja, és Win alatt lejátszani a kedvencem : ModPlugPlayer, márha nem játék alatt hallgatod, hanem attól függetlenül, jó minőségben. Az Unreal (umx) hangfileokat is lejátssza .
-
addikt
válasz DarthSun #81887 üzenetére
Az umx az szerintem csak sima mod/it file, nem?
Ez a legjobb win-es S3M, IT, XM és egyéb mod jellegű lejátszó program, de midire volt egy baromi jó. Majd ha hazamegyek kutatok egyet. Sajna szerintem csak otthon az anyaországban van meg egy valamilyen írott CD-n.
Software-ből tudott midi-t lejátszani mintha hullámtáblás hangkártya szólna. Úgy kezelte mint a mod fileokat. Na majd írok ha megvan.Szerk: Ez gyors volt, wingroove. Ezt próbáljátok ki ha érdeklődtök a win-es midi lejátszás iránt.
Szerk2: Dos alatt meg az XTC tudott software-ből lejátszani midiket úgy hogy a GUS hangmintáit használta. Szóval sima SB16-al is baromi jól szóltak a mid-ik, persze zabálta a CPU-t.
Descent-nek volt még nagyon jó muzsikája. Haver írt is annak idején egy progit amivel kirippelte a régi játékok zenéit mid-be/xmi-be.[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Czo
őstag
válasz envagyok #81888 üzenetére
Hangmintak alatt a soundfontokat erted? Az AWE Windowsos drivere tamogatja az SF2-t (amit a Live es a tobbiek is hasznalnak), azokat be tudja tolteni a hangkartyaba. Ennek a betoltese alapvetoen nem a player feladata, teljesen mas "reteg".
A Windowsos MIDI playerek, ha rendes MIDI playerek, akkor azok a Windows eszkozok kozul a kivalasztott szintetizatort fogjak megszolaltatni. Igy ha az AWE32 a kivalasztott szinti es be van toltve valamilyen soundfont, akkor azzal fog megszolalni a hanglekepzes. Pont ugy, ahogy Live/Audigy eseteben is megy.
DOS alatt sokkal rosszabb a helyzet. A Creative nem drotozta ossze ezt egyalalan, egyszeruen odaadta a fejlesztoknek az EMU8k-t kozvetlenul. Mivel ez egy bonyolult valami, a szoftverek 99.9%-a nem lep tul, a mindig meglevo, ROM mintak lejatszasan (plussz, ugye, nincs standard hagnszer patch keszlet, mint GUS-nal, aminek ismert loakcioja, fileneve van a lemezen). Volt aweutil, amivel DOS alatt tudtal, regebbi verzios soundfontot (sbk emlekeim szerint) betolteni es ehhez adott GM vagy MT emulaciot, de ez a protected modu jatekok eloretoresevel ment a sullyesztobe (crashek es rebootok).
Itt a legjobb hangot, ugy tudod elerni DOS-os jatekoknal, ha Windows alatt futtatod oket. Marmint, 9x-ben, MS-DOS promptban. Igy a Windowsban betoltott SF2 sounfonttal meg a GM emulacio, igy az igy elinditott DOOM (ofkorsz GM-re allitva a setupban), nem a ROM-ban levo hagnszereket, hanem a betoltott hangkeszletet (akar 28 mega) fogja hasznalni.
-
válasz envagyok #81888 üzenetére
1-2-4-8MB rendszerezést hirtelen nem tudok, bár valamikor asszem volt linkelve a topicban ilyesmi. A csomagomban kettő gigantikus hangminta mellett azonban van :
-8MBGM.SF2 - sima GM minta
-GUS.SBK - 5.8MB- os minta
-16.5mg gm gs mt32 v2.51 bank.sf2
-Roland SC-55.sf2
...utóbbi kettő 28MB- ra bővített Awe, vagy PCI kártya esetén, értelemszerűen...
A többi már csak SB128/Live vagy nagyobb kártya esetén tölthető be, mert túl nagyok.A hangminta betöltését az Aweutil támogatja, majd betöltés után a hangeszközöknél a megfelelő hullámtáblát választod, és akkor def azon játssza le a Win, bármelyik game vagy prog esetén.
(#81889) benedekco : az umx belsejét nem is ismerem, hallgatom, jól szól, meg a midi is a ModPlugPlayerrel. Nézem, a wingroove nem ingyenes ?
(#81877) fatpingvin : nem történt semmi, jó lenne ha továbbra is csak ilyesmi lenne a legnagyobb gond a világon...
-
-
All : valamint a CoolSoft_VirtualMIDISynth- et szeretném említeni mindenkinek. Bármilyen kártyával, akár a legmodernebbel(melyekben már nincs hullámtábla kezelés) is biztosítja a klasszikus mod/midi/it...stb lejátszását, virtual soundbank, minden jósággal, hangja pedig brutal jó - [link].
-
frescho
addikt
válasz Armagedown #81883 üzenetére
Bontott alkatrész. Nem tudod mennyit és hogyan ment. A legnagyobb baj, hogy ezekben az elektrolit alattomos módon megeszi a szigetelést és egyszer elkezd szivárogni. Hiába méred a paramétereit így egy ketyegő bombát forrasztasz be. A500-nál írtam is erről: [link]
https://frescho.hu
-
Nincs, az USB X-Fi Surr 5.1Pro és az X-Fi HD sem támogatja már natívan a hullámtáblát és a kezelését, az utolsók nálam az X-Fi Fatal1Ty/X-Fi Elite-Pro. De a VirtualMIDISynth teljes mértékben helyettesíti, bepakolja Win alatt a hangeszközökbe a natív(virtual) hullámtábla drivert, mely ugyanaz kb mint az eredeti, proci-időben sem tapasztaltam hátrányt, régebbi sima AM2 gépen sem.
szerk : és az utóbbi még dedikált audio-DAC- al is megy, lényegében tökmindegy milyen hangeszköz, csak vonal in-out legyen rajta
[ Szerkesztve ]
-
-
Armagedown
őstag
válasz frescho #81895 üzenetére
Ezek szerint akkor egy félretró(AMD2,3, LGA775) alaplapot nyugodtan lehet használni donornak,hasonló korú kondihibás alaplap vagy vga javítására, mert még jók lesznek a javítandó cucc élettartama alatt.
Microforrasztással mik a tapasztalataid, az smd alkatrészek meddig bírják?
Sajnos ezt még nem volt lehetőségem kipróbálni forrasztóállomás és mikroszkóp hiján.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
válasz Armagedown #81898 üzenetére
Microforrasztás+smd=sztem idétlen időkig megy, ha mechanikusan vérpistike le nem sodorja a lapról. De amúgy a sima sz-üvegemmel+a professzionális kínai forr-állomással simán cserélem azt is, nem kell hozzá mikroszkóp, pedig én már 61 vagyok
-
arn
félisten
Nekem ezert volt csalodas az awe, vegulis nem rossz, de inkabb szokas kerdese, mint jo lenne (hasonloan, mint a gus). Egy rap10tol, ami gmidi rombol, mindegyik nagyon messze van.
Azt gondoltam lehet patchelni dos alol, mert win alol toltogeti a fene.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest