- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz DarthSun #82900 üzenetére
Anno cimboráknál a Radeon 8xxx/9xxx szériában semmi nem volt mindegy driver téren, állandóan válogatni kellett, többnyire egy Omega driver lett a vége.
A korabeli GeForce2/3/4-ekkal nem volt ilyen problémám, sőt a Riva TNT2-vel sem, a korabeli Detonator driverek jók voltak.
785G HD3200-as IGP-vel sosem volt driveres gondom.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
-
addikt
válasz jokeph #82901 üzenetére
Nekem Savage 4-el volt még ilyen, volt egy driver Q3 engine-es játékokra, volt egy egyéb D3D-re és volt egy, a sárga driver 3dmark-ra. Azért sárga driver mert a 3dmark töltő képernyőjét elsárgította. Ez volt a leginstabilabb, de a legjobb értékeket ezzel lehetett elérni 3dmark alatt, fagyás nélkül lement és képi hibák se voltak vele, csak a sárgaság a 3dm99 töltő képernyőjén.
[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
válasz Bile Demon #82890 üzenetére
Lecsekkoltam, ottvan a szobor a GTX1650- el is.
E5-2640v3_GTX1650_HTon_DeusEx_1024x768_Window_D3D_Win10Enterprise :
A 3 test probléma nem megoldható.
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #82899 üzenetére
A bányászhullám/covid/háború kombóból bizonyíthatóan csak az első volt érdemleges hatással a VGA-k árára. (ha a másik kettőnek is lenne komoly hatása, akkor most a CPU, HDD, alaplap, RAM , táp stb. minden is drága lenne nagyon). Jó lenne már lecsengene az egész, mert idestova 2 éve(!) akarok VGA-t venni és még nem jutottam oda. Már bánom, hogy nem vettem meg anno 80 körül az 1660Ti-t, csakhát úgy voltam vele, hogy kimegyek külföldre és amikor hazajövök lesz magasabb keret, meg addig minek álljon itt? Hiszen csak lefelé megy az értéke
Egyébként 4GB-os VGA-ért szerintem a 85K mindenhogy sok Mármint persze, nem volt más választásod, de ez akkor is durva ...
Élménynek nem mondanám (értem ám, hogy hogy érted), de megrázó volt. Tulajdonképp aludtam mikor történt, és az ütközéskor tértem magamhoz. Azóta nem tudok kocsiban menetközben aludni Meg hát van 1-2 hatása mai napig, de nem számottevő / megtanultam együtt élni vele.
Nos, Románia tényleg messze van, csak a pénzváltó meg egyebek miatt tippeltem arra. Ide eléggé közel van Nagyvárad és a városban (főleg a Tesco körül) eléggé élénk román forgalom van, illetve régebben innen is sokan jártak át vásárolni)
Na, akkor majd valamikor előszedek egyet, és ha lesz egy kis időm elviszem a szoborig. Vagy a játék legelején van?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #82906 üzenetére
Igen, a bányászok toltak rajta a legtöbbet. Volt más választásom, de nem éltem vele, 175- ért vehettem volna szintén EVGA 2060/6GB- ost is, vagy akár a 12GB- os Asust is 185- ért, most belefért volna a költségvetésbe, de nekem minek, úgyis régebbi gamekkal játszok.
A legelején van, ki kell menni a mólóra, majd balra, a korlát sarkáig, onnan ugyanazt látod, mint a méréseim képmentésein.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bile Demon #82907 üzenetére
Szívesen
Asszem igen, viszonylag régi a telepítőkészletem, bepakoltam a kártyát, és általánosként látta, mondom akkor frissítsünk, elkezdte tolni, majd a frissítés frissítését is, órákig tartott 150Mbites Wifivel, aztán a végén láttam hogy feltette ezt a drivert. Én még nem bíráltam felül, tehát vagy a sajátja, vagy lekapott egyet valahonnan a netről.A 3 test probléma nem megoldható.
-
r0b3r
senior tag
válasz KROK640 #82906 üzenetére
Sziasztok!
1-2 hete olvastam egy cikket amiben azt fejtegették, hogy az orosz piacra szánt és szankciók által visszatartott videokártyákat várhatóan megkapja az európai piac, ami az új kártyák árát csökkentheti egy kicsit. Emellett az Eth 2.0 április/májusi bevezetése után remélhetőleg néhány kocabányász szabadulna a kártyáitól, így ezek az eladások pedig a használt GPU-k árait mérsékelhetik némileg.
Persze ezeket várhatóan gyorsan el fogják kapkodni, utána pedig várható újra a chiphiány. Nem tudom mennyi igaz belőle, de egy tartalék VGA-ba befektetnék én is. -
ityam
senior tag
válasz Fred23 #82898 üzenetére
Én radeon ddr(pontosabban radeon LE) után vettem a gef3 ti 200at anno.azt kb 1 évig használtam amikor bolond módon vettem egy gef 4 mx 440et. azt 2 nap után visszavittem hogy sz*r és levásároltam(ráfizetéssel) egy radeon 8500ra. azt viszont szerettem anno nagyon. akkor már és nem éreztem hogy rosszak voltak a driverek.
pontos dátum az passz -
Fred23
nagyúr
Legkorábban 2001 októberében vagy novemberében vehettél GF3 Ti200-at, +1 év még ehhez minimum... -szóval 2002 végére, 2003 elejére már voltak jó driverek, no de a Radeon 8500 2001 augusztus 14-én érkezett.
Azért remélem, nem ez a 2002 vége / 2003 eleje az első jó driverek kora náluk, hanem voltak ilyenek már azért valamivel -sokkal- előbb is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Fred23
nagyúr
válasz FoxiestFox #82914 üzenetére
A nem MX-es GF2-eseknek már volt szerintem olyan szép képe, mint az akkori Radeonoknak, bár lehet, gyártótól függ. Azt hiszem, láttam MX400-asból is olyat, amivel elégedett voltam ezen a téren.
Radeonból viszont semmilyen csúnya képet adóval nem találkoztam soha, és azért ez jelent valamit.
-
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82914 üzenetére
De ebben van vmi, de viszont valoszinuleg kepi beallitason mult, mert tobb dolgot vettem fel 9800prorol dvin keresztul, es elenkebb kepe van, mint a gf-gf2-gf3-8800gtx kartyaknak (ez utobbi ketto mar szinten dvis). Persze ebbe kimeneti es bemeneti szinten is bele lehet nyukalni, de azt a kepet mondom, amire a capture kartya kalibralja alapbol.
A gf256 es gf2 kozott meg van minosegi ugras (mindegyik asus) kepben, gf2tol mar nehez kulonbseget tenni az analog es a kesobbi kartyak dvis kepe kozott.
Ez elott kimondottan jo analog kimenettel a korszakhoz kepest a genoa s3 864, diamond s3 968 ti dackal, es a voodoo3, matrox g400max fogott meg. A tobbi hasznalt kartya atlagosabb (millennium, et4000/6000, tridentek, cirrusok, riva128, tnt szeria, elso gf256). Amit kimondottan nem szerettem: ark, trio, virge. Ezek lapos, doglott kepuek.
Korabban mindig a leggyorsabb kartyat kerestem a korszakbol, de ma mar ez a prioritas: kompatibilitas (szetesett kep lehet gyors es szep, de minek), analog kimenet minosege, es a vegen a sebesseg (semmit sem er, ha szar a kartya kepe).
a 90es evek 3ds kartyaknal persze meg egy plusz tenyezo, hogy milyen kepet renderel, a korszak legnepszerubb kartyaival a legkevesebb a gond.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
ityam
senior tag
Nem rég teszteltem a két új szerzeményem egy gef4 ti 4200 at és egy gef 6800ast.
Sok időm nem volt szokás szerint csak egy 3dmark 2001 et futtattam.
Nem tűnik gyanúsan lassúnak a 6800as? Nature tesztben látszik az erődifi a 2 kártya között de a többi game tesztnél eléggé soványkának tűnik[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
No igy kozel 30 ev utan leteszem a mindent tudo desktop pcs wines lantot. Mar regota erlelodott bennem, hogy ez az ezer wattos tobb ezer euros pc nem az en vilagom. Fel eve vettem ps5ot ami jojo, de annyira nem jott be. Par hete probalgatom az xboxot, itt viszont rakotok egy billt, egeret, es ugyanugy jatszom fpsekkel, mint elotte. Meg persze megvan a kanapes kenyelem is. Ezzel az en alkalmi jatekos igenyem ki is van elegitve.
Masik reszrol meg lesz vmi minimalgep, ami mac v linux formajaban, amit majd desktopon dokkolok a munkahelyi melle. Pcnek meg marad az a 93-06 idoszak, ami kedves volt szamomra.
Kivancsi vagyok merre megy ez a vilag, de fura ivet jart be. Vhol innen indult a 80-90es evekben, de aztan berobbant a pc, 2000re mindent letarolt, egy pcvel mindent meg lehetett csinalni. Igazabol sokmindent most is meg lehet, csak konzum oldalon is gyakran olcsobbak es praktikusabbak a dedikalt eszkozok az adott feladatra (media kutyu, nas, konzol, laptop, etc).Meg persze nehez elszakadni attol is, hogy sokminden nem az adott gepen tortenik mar, vm, kontenerek, clusterek, teljesen eltunt a fizikai gep korabbi jelentosege, csak egy eszkoz kell, amivel iranyitani tudsz mindent, vagy csak egy bridge a tartalom eleresehez.
Ezt nem tudom ti hogy latjatok, de a pcs retrozas igy lassan ugyanolyan korszak lesz, mint pl a mikroszamitogepek korszaka.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #82919 üzenetére
így-így.
#82920arn: egyetértek.
Magam részéről marad a PC, konzol még mindig nem az én világom.Már az első sikeres konzolok óta szorul vissza a PC-k és a PC felhasználók száma, illetve azóta kb. felnőtt egy generáció aki csak konzol és/vagy okostelefon/tablet.
kis game: RTCW-t másodjárai is nekiálltam kitolni, még mindig van benne bőven kihívás a legerősebb fokozaton.
Mikroszámítógéppel jól elvoltam '86-tól 2000-ig (TVC).
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
félisten
Hát igen, szerintem játékra high-end pc-t tartani nem éri meg egy jó 5+ éve már.
A grafikailag top címek legtöbb esetben egyszerűen pocsék játékok, a néhány kivételre pedig ár / teljesítmény mutatót nézve a pc borzalmas. Már cockvid előtt is az volt, azóta agyrém.A legmodernebb játék amit imádtam, a 2017-es Prey volt. 5 éve...
Elvitte a cica a pc aranykorát. -
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82922 üzenetére
Nekem az tette be a kaput, hogy a mainstream cuccok ara kb megketszerezodott, a kartyakrol ne is beszeljunk. Inkabb masra koltom a penzt, mert erteket nem ad tobbet.
Eddig is azert tartottam ki, mert ezen szocializalodtam, ezen csinaltam mindent, ma sem rossz gep meg (2700x + rtx2070), de alig kapcsolom be. Tablet, shield, nas, konzol, ezek mennek, nem tudok mar munka utan ott ulni elotte, mint regen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82924 üzenetére
Arra jobb egy shield
-
félisten
-
Czo
őstag
Nincs valakinek kolcson egy PCMCIA Sound Blaster kompatibilis cucca? Ha Adlibot tud DOS-ban, TSR nelkul az boven eleg, illetve ha van digi hang, szinten TSR nelkul, az gratisz. Illetve szinten ideiglenesen keresek, olyan PCMCIA halokartyat, amirol ugy tudja mindenki, hogy NE2000 kompatibilis (pl. megy Amigaval).
PXE boot romot irok, ehhez ossze kell dobni egy komplett Intel PCIC kompatibilis PCMCIA comtroller "drivert", majd ha ez megvan, akkor johet a valodi halokartya driver. A PCMCIA eszkozok az "init" folyamat utan ugy mukodnek, mint egy ISA eszkoz, tehat a megfelelo mapping utan, az Adlib I/O portokon tenyleg ott lesz a kartya. Ami nekem van 3Com 3c589-es kartya, az egy kicsit gonosz eszkoz, mert egyedi initje van a PCMCIA init utan. Tehat, ha lenne valamim (amit fenn irtam), ami egyszeruen initelheto, akkor par sor koddal, le tudnam tesztelni, hogy megy-e. -
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82926 üzenetére
Az adblockon kivul mindent tud.
-
félisten
Adblock nélkül az internet használhatatlan szerintem, úgyhogy lényeges szempont.
Persze be lehet lőni mögé egy hálózati megoldást ami DNS szerverként szűri a reklámokat, de az nekem bonyolult, egyszer már megcsináltam egy használaton kívüli laptopon, de nem fogott meg mindent. -
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #82929 üzenetére
Blokada, AdGuard? Androidra is vannak alternatívák.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Jól gondolom, hogy az Audigy 2 ZS erre neked nem volna jó? (Nemtom, visszafelé mennyire kompatibilis egy CardBus-os "modernebb" Creative hangkártya.)
Kár, mert USB-s floppyt is tudnék kölcsönadni, igaz, jövő szerda-csütörtök magasságában.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82929 üzenetére
Jh talan az sem lehetetlen, kiprobalom [link]
[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
Ah, a Cardbus kartya nem megy bele a 16 bites slotba, igy az nem jo nekem. Csak a sima PCMCIA. A CardBus egyebkent, PCI-nak felel meg, az init utan, a PCMCIA pedig, 16 bites ISA.
A floppy kerdes erdekes egyebkent. Valamelyik nap, mivel 10m-t kell lepegetni a 2 gep kozott, siman lesetaltam 3km-et lakason belul
-
válasz MasterDeeJay #82919 üzenetére
Erős, és általam is kedvelt, de az FX5700 lenyomja, az 5900XT meg mégjobban. 6600GT- ben meg már elég sok van, a 6800GT pedig már izomkoloszus.
(#82920) arn : maradok a PC- n, megszoktam, csak ehhez értek, kisebb-nagyobb mértékben, felhasználástól függően. Minden is kényelmesen használható rajta. Telefont, tabletet inkább ha nagyon szükséges, körülményesebb velük már egy linkelés is, sokmindenre jók, de hatékony munkavégzésre, használatra nem.
(#82922) FoxiestFox : emiatt vettem a 2011- be is csak belépő videot, elegendő az PC- be, az újabb címek már nem annyira izgatnak, van pótolnivalóm 2010 környékéről is alaposan, aztán úgyis visszatérek game fronton a mégkorábbiakhoz.
(#82923) arn : amúgy érdekes, mert jó erős géped van, nagy monitorral, azt még bőven nem is kéne cserélni, évekig jól használható lesz.
ALL : éjjel a 2011- et pakoltam házba, eltartott egy darabig, pedig nem ma kezdtem a gépépítést. Kicsit újabb ház, megint kicsit más szerelési technika, a táp nagy kábelkötegeiből a VGA tápok meg már nem is fértek el a managementbe. Elsőre meg még azt sem tudtam hogy ebbe hova a retekbe kell a driveket csavarozni. Szokás szerint nem lett túl szép, talán elfogadható, nemsokára jövök vele flexelni, rendezgetem a fotókat.
-
Hosssszu
őstag
Akkor emiatt hiúsult meg anno (kb. 10 éve) az a projektem hogy 386-os gépben legyen USB port. Vettem ISA-picimaci kártyát, de a picimaci-USB kártya sehogy sem akart belemenni. Sajnos fizikai korlátja volt. Már nem emlékszem pontosan, de az biztos hogy nem jutott el addig hogy az érintkezők összeérjenek.
-
-
arn
félisten
nope
[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
válasz Hosssszu #82935 üzenetére
Igen, mert az USB-s kartya amit vettel, az nem PCMCIA volt, hanem Cardbus en sem talaltam anno belole USB-t megvalosito peldanyt. Mai fejjel egyebkent ugy gondolom, hogy lehetne kesziteni olyat, ami az USB1-es tempot tudja. Tkp, ez az egy dolog, ami hianyzik a regi gepbol.
-
addikt
-
arn
félisten
latott mar vki olyat dos alatt, hogy bizonyos szinu pixeleket mas szinben jelenit meg a kartya? elsore azt mondtam volna, hogy ramhibas. pl a 3dbench jol fut le, de a kezdo kepe furan nez ki.
hasonlo, mint amikor el van csuszva a paletta, de egy resze jo, egy resze meg rossz - nem neztem meg alaposan, de mintha mindig ugyanazt a rossz erteket alkalmazna az adott szinre. tehat nem szemetel beleszemetel, hanem rossz a szin.
csinaltam par nativ szint:
50%os kek, 100% kek, zold, 50% piros korrekt
100% piros mar babazolda masik erdekes, hogy nem minden videomodban csinalja. vgaban szar, de pl 1024ben a wines szinek jonak tunnek. crtn nem neztem, de nem hinnem, hogy capturekartyan szar csak.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Nem mintha, az alap palettanak tenyleg igy kellene kineznie. Most mar csak azt kellene tudni, miert? Hol van ez tarolva? Video ram, bios?
[ Szerkesztve ]
-
Czo
őstag
Vagy, meg 1 otlet! 6bit-8bit para? A standard VGA-nal szinenkent 6 bit van (igy jon ki a 262k szinbol valaszthato 256), mig kesobb sok alternativ kartya tudja a 8bitet szinenkent. Kezdetben sok kartyanal hibas volt a BIOS, es elcseszodott a paletta. 6bit.exe vagy 6bit.com vagy valami hasonlo cucc javitotta ezt.
-
arn
félisten
Fogalmam nincs, nem programoztam sose vgat, most probalok kicsit utana olvasni, hogy is ment ez. Lehet egyszerubb lenne megkerdezni a regi dosos demoscener codereket, naluk alap.
Ugy latszik hogy a paletta masodik fele van elcseszodve. Ha pl egy jatek masik palettat hasznal, azt hol tarolja? Mennyire tipikus, hogy egy jatek sajat palettat hasznal az alap helyett?
De tuti el van kefelve vmi a kartyan, a vesaja is 1.1, de a vgat tuti normalisan megcsinaltak a korabeli kartyakon, es nekem anno volt ilyenem, kifejezetten jo volt a vgas kompatibilitasa.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Dac regiszterekrol irnak a paletta programozasnal, vagy a ramdac, vagy a ram lehet hibas.
-
félisten
5122 pont 3dmark2001-ben rendben van egy Mobility Radeon 9000-től?
Új hozzászólás Aktív témák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest