-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz anaqer #79646 üzenetére
Szerencsére nekem nem volt ilyen kialakítású házam. PC korszakot eleve felnyithatós gépházzal kezdtem ami eleve könnyen szerelhető volt, az sokáig megvolt azaz 386-5x86 abban volt, aztán egyből modern nagy gépház (típusra nem emlékszem) amiben a P2 266-os volt. Havernak volt ilyesmi elrendezés de lógott a táp mert egy csavar tartotta pont a szerelés miatt.
-
Czo
őstag
válasz anaqer #79646 üzenetére
Az a hazkialakitas, maga az ATX Marmint, az igazi ATX lapoknal, definialva van a szabvanyban, hogy hol van a CPU es az is, hogy milyen iranyban allnak a lamellak a CPU-ra kerulo bordan. A CPU-n a szabvany szerint nincs ventillator, hiszen a TAP feladata az, hogy a CPU borda kornyekerol egyenesen kiszivja a meleget. Nem veletlenul esik ugye oda a tap hosszabb, lapos oldala, ahol ugye a ventillator van (ma is). Sok brand gep volt az ATX elejen igy szerelve. Ezutan jott ugye a P4 era kozepen, a BTX (amit szinten sok OEM gyarto adaptalt), ahol a tap kikerult, mint az aktiv hutesben resztvevo elem, kapott a CPU dedikalt hutest (viszont nem a bordara az esetek nagy tobbsegeben, hanem a haz hatuljara egy 9-12cm ventikent), es megjelentek a klasszikus legterelo muanyag elemek. A BTX azota meghalt, az ATX szeru dolgok pedig azota is velunk vannak.
-
zoltanz
nagyúr
válasz jokeph #79650 üzenetére
'S3 Savage 4 8 MB AGP VGA-ra, teljesítménybe és driver szempontból is megfelelt, amin anno játszottam, azokat vitte 640*480 és 800*600-on. 15"-os monitoron ezek jól mutattak anno."
Én is most egy 15" Crt monitort használok a műhelyben (néha repülnek forgácsok) Crt üvege strapabíróbb, mint a TFT puha műanyag képernyője.
800/600 is lehet kényelmesen netezni, minden oldal telefonokra is optimalizált.
Jó igaz azért Linuxon a Xrandr Scaling 0,9 -re van véve a böngető pedig 90 %-os kicsinyítésre. -
-
-
félisten
-
Bile Demon
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz FoxiestFox #79657 üzenetére
Van benne valami
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
zoltanz
nagyúr
válasz KROK640 #79638 üzenetére
Windows is 16 bitesnek indult. A Windows 95 nem volt hálózatos os kellett egy külső , harmadik féltől származó szoftver (3rd party: Novell, Lanastic)
Maga a Unix úgy készült, hogy nem volt az, sőt nem volt hálózatos os sem.
Sőt a Minix (16 bites) de már hálózatos os, amiből lett a Linux.
Linux (Unix szerű) már úgy készült, hogy multitaszkos.[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz zoltanz #79660 üzenetére
Mit értesz hálózatos operációs rendszer alatt? A Win 95-öt kliensnek szánták és a főbb protokollokat is merte. a WfW 3.11 után furcsa is lett volna, ha nem tudja. File és nyomtatómegosztásra is képes volt, peer to peer hálózatokban működött is. Azt nem mondom, hogy biztonságos volt, de hogy ne lett volna hálózatos azt messze nem mondanám a Win 95-ről.
A Unix és klónjai egy érdekes történet. Meg az elnevezések sem tiszták az embereknek, hiszen a linux a kernelt jelentené elvileg. De akkor most linux, vagy android fut a telefonon és mennyi belőle a GNU?
https://frescho.hu
-
Czo
őstag
válasz zoltanz #79660 üzenetére
Miert kellett volna a Microsoftnak 3rd party gyarto termeket beepitenie? Marmint ott van/volt a sajat fejleszteu LAN Managerjuk, amit vegulis Windows for Workgroups neven ossze is csomagoltak a Windowssal. A 95 pedig ezek melle megkapta meg a DOS-t is osszecsomagolva.
-
A Win3.11 elhozta a hálózatkezelést. A beépített kissé fapados, de van hozzá TCP32, mellyel TCP/IP kompatibilis lesz, DHCP is választható. Win XP/Vista/7/8.1- es gépekkel már a 386- os retrogép is oda-vissza látszik a hálózaton, megfelelő beállítások esetén. Annyi hogy a gigabites routert nem komálja, ezért arra érdemes csatizni egy 10/100- as switch- et, aztán arra kötni a retro gépet, a router pedig a switch- re is kiosztja az IP- ket. Telefonról-tabletről is látszik így -> Wifi -> router -> switch -> retro gép. Telón levő TComm- el is szoktam ide-oda másolgatást índítani a modern és a retro gép között, mivel az Androidos TComm- hez van könnyen használható hálózati plugin. Win10 felől még próbára vár a dolog, de valszeg avval is menni fog az eszme.
A Win95 meg már beépítve tartalmazza a TCP/IP+DHCP- t.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #79663 üzenetére
Ha már hálózatkezelés.
Most, hogy kezd összeállni az Athlonos rendszer a TI4200-al, abba a problémába futottam, hogy ezen még csak USB 1.x van, abból is csak 1 szabad az egér mellett. Tehát 1MB/s.Gondoltam egyet és tettem bele hálókártyát. RTL8139 chipes 1998-ból.Accton Technology Corp. MAC-e van, jelentsen is bármit. Vastag fényes hátlap gravírozott feliratok 3db státusz LED, aranyozott csatlakozók. Felismerte alapból, de mégse kapott IP címet a routertől. Aztán valami másik driverrel, se, pedig villogtak a LED-ek és a routeren is, de Wireshark-al nézve csak kimenő adatcsomagok voltak, semmit nem vett.
Végülis egy másik slotban elindult, kapott IP-t és lehet pingelni.File megosztás már régen is ment. XP-98 és Win7-XP közt is. Most viszont Win 10 lenne a másik oldal.
Valamikor tavaly már valahogy legacy protokollok manuális hozzáadásával részben működött is a megosztás.Most viszont mellőzném ezeket az SMB 1.0 meg a többit.
Keresek valami third party TCP/IP-s file transfer megoldást.
Egyszerű, fapados. 1db mappát elég lenne megosztani, elérni, amikor fut a kliens/szerver.
Ami kizárt: felhő, onedrive, gdrive. Az fontos, hogy a hálózati infrastruktúra és az adatok a lakáson belül maradjanak.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Czo
őstag
FTP? A prtokoll kb 40 eve nem valtozott, szelesen elterjedt mind a szerver, mind a kliens resze. Meg DOS ala is van kliens. Szervernek pedig pl hasznalatsz Filezillat, 20+ eves projekt, az elso verziok biztos, hogy mukodnek 9x-en is.
-
arn
félisten
Arra en is kivancsi lennek, hogy miert igy gondoltak ki, mert egy ev mulva a hazak mar a normal felul a tap, alul a kartyak elrendezest kovetik, az atx2nel meg mar a nem ralogo tap van. Van fenn egy 1.1es atxes specifikacio, de nem akartam regisztralni az elolvasasahoz.
Pcmag vhol biztos ir rola, de nem sikerult megtalalni, olyan nagy feneket nem keritettek neki, pedig az usaban 96ban mar sok gep jott atxel, nalunk meg joforman csak a p2 hozta ezt el.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
válasz Bile Demon #79665 üzenetére
Win10 a 18xx buildtól felfele már csak a bejövő forgalmat engedélyezi, a helyi hálón levő gépek sem látszanak a kimenő oldalon. Eddig én csak 1 módszerről tudok, mellyel megkerülhető - a vendég felhasználó engedélyezése. Evvel a paranoiája visszacsökken a Win8.1 szintjére, és egyből látszik a teljes belső hálózat.Az MS viszont nem ajánlja ezt, mivel biztonsági problémákat okoz, a külső net felől állítólag rá tudnak ugrani a hackerek a Win10- es gépre. Mondjuk nem értem hogy ez miért nem javítható gond
Viszont korábbi oprendszereknél alapból jelen van ez a biztonsági probléma, úgyhogy ilyen alapon le kéne kapcsolnom a teljes helyi hálót.
Tűzfal a routeren és gépen +virusirtó, netre pedig csak a Win8.1/10- el megyek. Persze ha valaki nagyon be akar törni, és elég képzett, akkor be is fog, 100%- os védelem nincs.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Czo
őstag
3rd party hazak szerintem a korabbi "AT" szeru hazak miatt jottek alul kartya - felul tap dologgal. Ilyen forditott elrendezessel lattam pl Dell es Compaq gepeket anno. A tapok visszarendezodeset vizszintesre meg szerintem az okozta igazabol, hogy 4-5 sima mezei ATX kompatibilis tapot tudtal venni abban az idoben 1 olyan ATX kompatibilis tap arabol, ahol ugyonugy nyitott volt a nagy terulet, ahogyan ma kb minden tapegysegnel nyitott, mert ma mar ott a 12cm-es venti. Az a fajta ATX tap, amit az ismeroseim 99.9999%-a hasznalt ilyen oldaltapos gepben pedig mindenre jo volt, csak arra nem, hogy a CPU meleget elvigye.
-
Bile Demon
őstag
válasz MasterDeeJay #79437 üzenetére
A Deepcool GAMMA Archer elég lenne az FX-8120-ra?
Default BIOS beállításokkal -ahogy használva lesz nyudíjas ismerősnél- olyan nettó 200-220W lehet a hőtermelése.
(270-280W-ot mértem a konnektorból, ebből lejön 40W a táp veszteségre és 20W VGA idle).Bruhe
-
nagyúr
válasz Bile Demon #79676 üzenetére
Hát elég szerény példány ez a hűtő.
Ha a CPB-t kilövöd, megteheti.
Nem lesz kicsit sok az a 200/220W hőtermelés ?Alapból (turbóval) ez a CPU 125W TDP osztályú, tiltott turbóval jóval kevesebb.
Milyen lapban lesz ?
#79679DarthSun:
Egy Wraith Prism kalibert megérdemelne, minimum.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
125W- os proci, oda nem lesz elég . Nálam a DeepCool GAMMAXX 400 RED van az FX8320- on(szintén 125W- os proci) kettő 12cm- es ventivel, az már 50 fok alatt tartja terhelésen @4GHz allcore settel is. Az Archer a kisebb fogyasztású Intelekre még elég(az Inteles 125W is más mint az AMD- s ), az FX csalós, nagyon meg tud ugrani a hőfok, ha kisebb hűtő van rajta.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
X99 és X79-es lapokhoz adtam, 8-12 magos procikhoz 85-125w-ig.
Ami már határeset volt az a Xeon 4640(95w) feletti 4650 (130w tdp), na az már sok volt.
Xeon 2673-2678 turbo hack-es procikhoz még éppen elég, azok 105-120w átlag tdp és emlékeim szerint ~200-250w max tdp-sek de javítsatok ki ha tévedek.
Jelenleg 24/7 visz egy 2643v3-ast ilyen hűtő ami 135w tdp átlag és 270w max turbóval, ezt az értéket totál max fordulaton tudja csak tartani throtling nélkül. (chia plotingolás 100% prociterheltség minden magra) De erre már egy meleg nyári napon NEM ajánlom! (raktárba megy a gép eleve hűvösen 80 fok ami tjmax szóval már sok)Őszinte leszek nem tudom hogy az FX-8120-nak mekkora a max tdp-je (nem a 125w-ra gondolok hanem a valós max limitre) Rá kellene nézni egy aida64-el cpu id résznél.
Példának saját procim: (Xeon 6138 ES)
A proci intel álltal megosztott tdp-je 135w, ezt én átlag tdp-nek nevezem de valós jelentősége NINCS!
Viszont képbe jön a max fizikai fogyasztás amely 32 sec-ig akár 356w-ot is zabálhatna de ez egy limit, nem biztos hogy ennyit valaha is elérhet (Lap amúgy is bedobja 250-300w körül hogy no no nem bírja a VRM). Aztán van két turbo state egyik a rövid ideig 162w, másik amit lehet végtelenségig is tolni az a 135w. (itt érdemes megemlíteni hogy 98 fokig turbózik, bár ez egy szerverproci eleve nagyobb terhelésre van tervezve szóval akár addig engedhető is)
Iszonyat nehéz dolog kitalálni hogy elbírná-e.
Mivel az alap tdp azaz az fx-nél 125w az fingom sincs mit jelent. Intelnél asztali prociknál sincs semmi jelentősége mert pl egy 4790K-ra ráír 89w tdp-t miközben a turbóval meg unlimited zabálhat amennyit akar (K-s prociknál nincs tdp limit) De szervereknél meg ráírja hogy 135w ami nagyobb eséllyel közelíti a valóságot. Egyik gyártó sem számolja normálisan, totál köd hogy mi az a 125w tdp....
A totál terhelés függ attól hogy mit futtatsz, vannak-e olyan utasításkészletek/motorok amiket kihasználsz (AES, AVX és azokat mennyi magon, modulon stb), mennyi magot használsz ki stb.
Procitól is függ mennyire engedhető max hőfoka, mert előfordulhat hogy pl egyik intelnél 90 fok is normális, másiknál meg 80 foknál nem akar turbózni. (és itt maghőről beszélünk, intel oldalán tcase (IHS hőfoka) van megjelölve ami jóval kevesebb)Összefoglalva a Deepcool GAMMA Archer-ert 200w valós limit felett nem ajánlom mert csak maxon pörgetve tudná lehűteni. Kérdés hogy az FX valós limitje vagy fogyasztása mennyi lehet- Jó lenne látni egy aida64 cpuid részt, vagy hwinfo64-nél egy ugyan ilyen részt ahol a wattok vannak meg a max hőmérséklet. Mert pl ha az FX mehet 80-90 fok maghőig 200w max fogyival akkor megpróbálhatod az archer hűtőt. Hőmérséklettől meg nem kell félni.
(egyik cégnél prescott cerka évek óra borda nélkül meg fix 100 fokon tesztnek hogy mikor ég le, ÉVEK ÓTA!! Amíg ott dolgoztam 3 évig ment aztán eljöttem a cégtől, hacsak nem vették észre akkor nem cserélték le. XP fut rajta valami raktárkezelő progi)
Bár gondolom nyilvánvaló mindenkinek hogy mai masszív prociknak totál mindegy mennyi fokon üzemelnek, igazából ha megnézitek mennyi olyan ember van akinek fospasztás haswell procija van betonkemény pasztával 90-100 fokon és úgy használja a gépét mert nem tud róla. Persze ez csak a mai modern procikra igaz, régieknél nincs throtling és lefagynak már ha az alaplapi hővédelem nem dobja el őket egyből. Ami nem is tudom mi óta van, szándékosan is rohadt nehéz kinyírni egy procit (tomshardvereseknek sikerült tizenx éve egyedül még kiiktatott alaplapi hővédelemmel és szenzor nélküli atlhonnal nagy mázlival)[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz jokeph #79678 üzenetére
+ többiek.
A hőtermelés annyi, amit írtam. Magam mértem a fogyasztást. 500W-os 85%-os táp @ 50-60% load. Persze számítás pontatlan, mert most belegondolva a chipset és RAM + SSD + hűtő is benne van a 220W-ban. Más nem nagyon.
A gép idle 78W vesz fel. 4 szál terhelésre 275W-ot, ami 280W-ig felkúszik, ahogy melegszik pár fokot.
Eközben 110 max. 115W-ot ír ki magáról a proci, hogy ő becsületesen betartja a TDP-t. (nyilván jobban tudod, mint én, hogy ez nem mért, hanem a proci által kalkulált érték).Lap az Asrock X990 Extreme 3... with VRM throttling feature. Szóval nem is nagyon lehet többet megetetni a procival. Nem is szeretnék.
Ahova lesz, ott békében tölthető nyugdíjas éveti a proci is. Nem kell Prime95 AVX meg videokódolásra számítani. Se 3D játékra se bányára.
Online sakk, póker ilyemi. + böngésző 25+ tabbal (elfelejti/lusta bezárni) + néha film de az is kb. DVD-ről. Wordbe pötyögés.
Ami gond lehet, ha bekap valami CPU pörgető bányászvírust.Mindegy adom hozzá akkor Wraith Prism hűtőt.
Más:
Beindult az FTP az Athlonon. Hasít stabil 10900kB/s-el, amit a 10/100-as kártya enged. Sajnos 100% CPU és 93% LAN használattal tud adatot fogadni. Nem látom értelmét Gigabit LAN-t tenni bele. Vagy van olyan kártya/driver, ami kevesebb CPU-t zabál? A 2009-es Realtek driver nem biztos, hogy Athlonra van optimalizálva.Az XP-nek is van beépített FTP szervere, de jobban tetszett az Xlight, otthonra nem probléma az 5 useres korlátja a free változatnak. Tud mindenféle biztonságos kapcsolati dolgot. Min. Win2k kell neki.
Frissítette
m a BIOS-t az EP-8KTA3 lapon, mert mint kiderült 2001.01.31-es volt rajta. A TI4200 miatt tettem fel, mert sehogy se akart 3DMark stabil lenni így ezt is megpróbáltam. Az új BIOS-al (2003.04.09) viszont jó lett.
Ez talán javított a KT133A kezdeti problémáin. Reggel óta megy, stabil. Igaz volt pár restart a telepítések miatt, de utoljára 10 órája.#79680 MasterDeeJay
Érdekes kísérlet. Én bordával csináltam hasonlót Q9450-en. Gyári hűtő kis rpm (utáltam a hangját), rosszul szellző házban. Nem érdekelt a hőmérséklet. Tj elérte a 100-105 fokot. Soha nem volt vele stabilitási gond. 7 évig volt me a CPU. Igaz 2 év után (2008-2010) lett rá egy Freezer 7 PRO és instant 30 fokot javult a hőmérséklet ugyanakora zaj mellett.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Czo
őstag
válasz Bile Demon #79681 üzenetére
Intel, Broadcom. Kb a Realtek a legrosszabb valasztas.
-
Czo
őstag
válasz Bile Demon #79683 üzenetére
Nezz utana, hogy milyen chipset. Az olcso SMC-k Realtek licencesek, a driver winen smc, de Linuxon pl ugyonugy a 8139too jo hozza (nekem van is ilyen 10/100-as SMC-m pl).
A jo kartyak egyebkent a cheksumok szamolasat tudjak pl levenni a cpurol, vagy a huffereket hasznaljak jobban. -
nagyúr
válasz Bile Demon #79681 üzenetére
A megcélzott feladatokra bőven jó lesz.
280W ? Az igen, mivel kínáltad meg ?
VGA nem volt terhelve ebben 280W-ban ?Nekem FX8320e volt (gyárilag moderált alap 95W TDP, 3,2GHZ base clk és 4,0 GHZ turbo clk), 280W-ot meg tudtam vele etetni (külső konnektroros mérő alapján), de ehhez LinX-el kellett terhelni 4,5 GHZ-es all-core OC mellett.
Wraith Prism mellett az FX8350 is jól viselkedett, CPB OFF-al, Asrock 970 Extreme 3-ban, ezért is javasoltam mint kategóriát ezt a hűtőt.
Asrock X990 Extreme 3: igen, ismerem a típust, a VRM határokat szab csúnyán.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zoltanz
nagyúr
válasz #94257664 #79672 üzenetére
"megy a háború a monolit és mikrokernel fanok között"
Ez sztem nem olyan lényeges.
Pulseaudio ellenes vagyok (ott a régi jó Alsa), sok erőforrást fogyaszt feleslegesen.
Linux fájlrendszerei jobbak mint a Windows-é (OpenZFS, Btrfs), "könnyűsúlyú" böngészők vannak hozzá. (Epiphany stb.). Ezek valójában normál súlyúak, inkább a jelenlegi fősodorban lévők elhízottak.
Retro hardverek drivere-i is folyamatos javítás, alatt vannak.Akkor lenne verseny ha a MacOS-t megnyitnák és forkolnák, vagy a Microsoft átállna Linux vagy OpenBSD kernelre.
[ Szerkesztve ]
-
Bile Demon
őstag
válasz jokeph #79685 üzenetére
Akármit futtattam rajta: MEMTESTx64. Aida64 az 275W-ot jelentett.
Amúgy a Prime95 4 szálon, AVX nélkül se vett fel többet.A teljesítményfelvétel alapból ennyi, amikor az APM korlátozza és betartja a TDP-t.
Akkor jött meg az étvágya, amikor az APM ki lett kapcsolva, olyankor 420W pár mp-ig, aztán 5mp-ig 1400MHz-n throttlingolt. Köszi, ennyi elég is volt.
Egyébként a VRM a 275W-os bemenet mellett se tudja tartósan kiszolgálni a CPU-t. Ilyenkor jön az, hogy az undervolt hatására is inkább gyorsul.
Elkezdtem:
Turbo OFF
Undervolt
Előző 2 + Alacsonyabb szorzó (18x 17.5x). így is throttlingol a VRM, igaz később. Legalábbis továbbra is voltak ezek az 5mp-s 1400MHz szünetek.A VGA nem volt meghajtva. Az egy antik 8800 GT volt, csak azért raktam bele, mert ez volt kéznél. (nincs IGP) amúgy majd a GT 710 kerül bele.
Bruhe
-
nagyúr
válasz Bile Demon #79687 üzenetére
Ez esetben lehet a legjobb beállítás egy fix órajel lenne, manuálisan kikisérletezett Vcore-al.
Igaz, az FX81xx brutálabb fogyiban mint a 2. FX83xx kiadás.
Az 5mp-s 1400MHZ-es órajel nem a C1E miatt volt ?
-
nagyúr
válasz Bile Demon #79689 üzenetére
Ez így akkor mégsem lehetett C1E.
Mennyire melegszik el a VRM terhelés közben, nem nézted tapintással meg ?
-
Bile Demon
őstag
válasz jokeph #79690 üzenetére
Baromira melegszik. Mondjuk úgy két órával később is még fájt az ujjam végén a fehér folt, pedig hirtelen elrántottam.
A borda langyi.
A kondig 60fok melegek, tekercsek is.
A borda mellett középen a NYÁK, na az volt forró.Bordát nyilván leszedtem utána és megnéztem a thermalpad-en a nyomokat. Egyenletesen volt belenyomódva az a 2x 5db FET. Oldalról nézve nincs elvetemedve a NYÁK.
Bruhe
-
válasz Bile Demon #79691 üzenetére
Megnéztem most én is. CPU/cache/mem stress, GPU- t nem hajtottam. Minden ok, nem veszi vissza a frekit, A VRM felőli venti levan engedve a VRM bordáig, ráfúj közvetlenül.
Mondjuk már régen portalanítottam, jó koszos lehet belül, így a kupak 54, a core pedig 47, bőven jó még így is.
Game alatt tuti 50 alatt van a kupak is, 100% CPU load nemigen van sehol.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #79692 üzenetére
Alapon végülis jól elvan. Most semmi rosszat nem látok. Jól hűthető a CPU.
3100-3400 közt ugrál 8 szálas terheléssel. Ami normális, így gazdálkodik a TDP kerettel.
2 szálassal 4GHz-ig elboostol.
Annyit változtattam, hogy elemeltem a lapot, hogy hátulját is érje a szabad levegő, megfújva nincsen. A VRM most is forró, de nem throttlingol. VRM közepe 80 fok, széle 70 fok infrás hőmérővel. nézve. Múltkor papírdobozon volt. Sokat számít.
Bruhe
-
nagyúr
válasz Bile Demon #79694 üzenetére
Ez így már rendben van.
Lehet rajta még javítani, ha van hely a házban hátulról megfújatni egy ventivel a VRM/socket részt, sokat tud hozni rajta.#79692DarthSun: rámértem a HD3870-el is, ugyanúgy megvan a difi +-ban a CL2-es Corsair KIT javára.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bile Demon #79694 üzenetére
Irány egy jól szellőző házba. Ha nem játszik erős gamekkal a nyugdíjas, csak böngészés, film, általános felhasználás, akkor elmegy a világ végéig. Meg oda bőven elég a 3.1-3.4GHz is. Én ilyenekhez fix 2.4GHz allcore profilt készítettem, az megy 90%- ban, csak játéknál teszem fix 4GHz- re.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #79697 üzenetére
Ráadásul itt 400MHZ a freki és CL2 az időzítés.
pci-e VGA update:
Előkerült egy Sapphire ATI Radeon X600 DDR 256 MB 128 bit passzív VGA, ezt is beveszem a tesztcsokorba, UT2004 DEMO már le is futott.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest