- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz cskamacska #110448 üzenetére
Ritkaság PCIe verzióban, príma is lehet. Valszeg full támogatás, DOS/Win98SE/XP alatt, mivel még a 7900GS is rendben van ezekkel - teszteltem. Win95- öt nem használok, azt nemtom.
Nekem viszont túlságosan lassú, 7900GTX- et kell beszereznem, hogy a 7900GS fölé menjek teljesítményben.
Amúgy AGP verzióban az FX5900XT sztem jó kártya, meg még az 5700 is, jó véleménnyel vagyok a "rosszul" sikerült szériáról.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
Az hogy nem csak dsub van rajta mint a legalja monitorokon. Meg hogy hangszórós (bár esélyes hogy dobozhangú), meg hogy 5:4-es, meg hogy 19" egy tök jó méret ilyen arányhoz, szóval minden ami retróra kell adott.
Szóval jobb mint egy 16:9-es ugyan ezen méretű dsub only szemét, akkoriban ilyen jutott ahol dolgoztam. Olyan ritka szar képe volt analógon mert ugye persze hogy a legalja kábel jutott rájuk. Számomra ezért fullos mert mindent tud amit akkoriban elvártam volna egy lapos monitortól. 5:4 nálam eleve jobb mint 16:9. Persze ma már inkább 16:10-est használok több gépen is.
Jó persze a legjobb egy 20-22"-es Diamondtron képcsöves nagy dög lenne de az itthon helyhiány miatt nem megoldható. Pedig aztán 160hz olyan fénnyel hogy kiég a szemem odacseszett akkoriban. (Mitsubishi Diamond Pro 2070sb volt ekkor nekem [link] )[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz MasterDeeJay #110453 üzenetére
vagy 8 eve is gombokert vettem a dell 2007wfpt, az tenyleg 4:3as (1600x1200), ips, dvi, vga, rca, szvsz most is biztos lehet talalni, tobbszor ajanlottam mar.
ennel mar csak a ledes, pixel filteres (nem interpolal) 4:3 eizo lenne egzotikusabb (azt sose lattam fillerekert). mar ha nincs lehetoseg scalerre, azzal olyan modern monitort hasznalsz, amilyenre vagysz.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
arn
félisten
válasz MasterDeeJay #110455 üzenetére
sorry, 2007fp az 4:3as.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
E8500 - egyelőre belövés, ami a csövön kifér. 4.56GHz látszik stabilnak, az talán már jó eredmény?, én kevésbé tudom, mert már csak utólag használok 775- öt, a maga korában kimaradt.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
nagyúr
válasz DarthSun #110458 üzenetére
Léggel jó eredmény, szerintem.
Mekkora Vcore-t kellett hozzá setelni, és mennyi a Vdrop ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
frescho
addikt
Igen, az kell, simával nem fog menni a 8bit transfer.
CF esetleg tudhatja, de ezt csak kipróbálva lehet megtudni.
Igen, másként kezeli. XT: [link] vs. AT: [link]A legnagyobb különbség a 8 vs. 16 bites port. Ha 8086-ot használtak volna az IBM-nél, akkor nem lenne ez a gond. A 8088 is képes 16 bitet átvinni, de ilyenkor először az alsó, majd a felső 8 bites részt viszi át és a fogadó oldalnak kell összeállítania az eredeti 2x8 bites infót. Ha jobban érdekel előkeresem a timing diagramját a procinak, nemrég volt a kezeim között. IDE-nél a kártya csak egy primitív illesztő ami a felsőbb cím bitek alapján szól a HDD-nek, hogy meló van, ez az összerakás már annak a dolga.
https://frescho.hu
-
frescho
addikt
Pontosan, jól gondolod.
E heti PC ekézés:
A PC egy újabb "sikeres" fejlesztésével állunk szemben. 81-ben nem gondoltak merevlemezre, a 16 színű CGA-ból ordenáré két palettát lehetett használni 320x200-ban és létrehoztak egy alkatrész temetőt.
Ezért megalkották az XT-t. Erősebb táp, plus slot, bővíthetőbb memória lett, így már merevelemez támogatást kapott a gép. Persze ezt addigra mások már megoldották extra ROM-mal a vezérlő kártyán és a kis fogyasztású ST225-tel. CGA fejlesztést, jobb hangot, gyorsabb procit, esetleg egy LSI-be integrált nem lepedő méretű alaplapot már nem tudtak belesúvasztani a túl rövid 1.5 évbe. IBM corporate tempó. Szerintem az üzletkötők halálra röhögték magukat, hogy ezt el tudták adni új gépként.
-
Pista0001
addikt
válasz MasterDeeJay #110453 üzenetére
Egy Dell 1704-em és egy E198 wide-om van. Előbbi 17 colon 1280×1024, utóbbi 19-es, 1440×900. Mindkettő 75 Hz-es, mindkettő dsub+dvi, a 17-esnek 4 portos usb hubja is van. Szerintem elég jók, mellesleg ingyen lett mindkettő. A 17-es nem alap állvánnyal volt, hanem olyannal, amibe korabeli sff (vagy kisebb) gépet lehetett rögzíteni.
22-es full HD monitor előtt 17-es 1280×1024-es crt-m volt, úgyhogy ez a 17-es nekem autentikus úgy kb 2008-ig. A 19-es kevésbé az, az azt követő időszakra, de elvagyok vele.
-
Pikari
addikt
válasz frescho #110464 üzenetére
Nem csak gaming létezett, a legtöbben ma sem hardcore játékosok. Munkára a PC klónok voltak a jobb választás a tűéles képük és foszforos kijelzőnek köszönhetően. Főleg az 50 hz-en villódzó tvre kötött, olvashatatlan fontot használó és gagyi hatású, kényelmetlen tappantyúkat és primitív billentyűmechanikát használó mikrogépekkel szemben.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
sidi
tag
válasz frescho #110464 üzenetére
Nekem pont tetszik ez az alkatrész temető,
minél több és nagyobb alkatrészből és kártyából áll, annál jobban.
Persze a meghibásodás lehetősége más kérdés...
JUKO ST XT egyszerűbb, az máig működik és már csak az van meg. [kép]"Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981
-
frescho
addikt
válasz Pikari #110466 üzenetére
Műszakilag elavult volt már amikor kijött az egész. Az MDA éles karateres képe semmivel nem volt jobb, mint egy Apple II vagy CP/M 80 karakteres kártya+monitor páros. Gyakorlatilag az irodai gépek specifikációját másolták össze szolgai módon és adták el IBM PC néven. A saját ötletek hiánya ott is látszik, hogy mivel a CP/M-nél standard módon nem volt, ezért az MDA-nál ők sem oldották meg a bitmap grafikát. A CGA és MDA továbbfejlesztése olcsón, gyorsan megoldható lett volna, ahogy van rá külsős példa. A Hercules cég MDA továbbfejlesztése kvázi szabvánnyá vált. Hiába jelent meg az XT előtt, egész egyszerűen az IBM belső tehetetlensége nem tette lehetővé, hogy átvegyenek mástól fejlesztést. Ebbe a corporate tempóba sikerrel bele is buktak.
sidi: Két baja is van az alkatrész temetőknek. Az egyik a hibaarány, a másik az ár. Pedig cégen belül le is tudták volna gyártani. Láthatóan akkor kezdett el leesni a PC-k ára jelentősen amikor pár cél IC-be integrálták a sok-sok TTL IC-t. Mondjuk ez alapján pontosítanom kell, mert nem PC, hanem IBM féle PC ekézésről van szó. A PC minden féle gépet jelentett, csak az IBM kisajátította. Na tessék, ezt is ellopták... Ráadásul pont a modularitás miatt lehetett volna részenként javítani, csoportoknak kiadni. Volt rá emberük, mert 150-en kezdték a fejlesztést, mégis a corporate az corporate...
Amit linkeltél azon pont ott van egy IC-be sűrítve a fél XT alaplap. Vesd össze ezzel, nekem ezzel van a bajom: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz frescho #110468 üzenetére
Ha a pc típusú gépek nem lettek volna sikeresek, akkor az MSX indult volna be, egy ugyanilyen típusú elmaradottságra építkezve.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
sidi
tag
Szép, volt ilyen lepedő lapom, pont ezzel vontam párhuzamot, hogy amit linkeltem az viszont máig működő maradt. Amúgy van egy működő 286-os lapom, ami még a nagy XT-nél is nagyobb, ránézésre olyan mintha XT lenne, de 286-os a proci, majd lefotózom...
"Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981
-
válasz Fücsök007 #110463 üzenetére
Nem eszik olyan forrón a kását. Nekem hibát dobott az Aida stress. A RAM nem bírja a 900 feletti frekit CL5- ben sem. 890- en viszont megy a CL4 is XMP 2.1V- on. Úgyhogy Corsair modulokkal 4.27GHz a stabil vége, de még így is előnyben az Intel, mert az AMD 4.1GHz környékén szaladgált.
Ha a RAMot kiveszem a stressből, akkor 4408MHz a proci vége, afelett már a procira is hibát dob, bár érdekes módon a 3DM2001 hiba nélkül lefut[ Szerkesztve ]
-
válasz Fücsök007 #110473 üzenetére
RAM frekire gondoltál sztem. Az FSB már alapórajelen is 1333MHz.
1066- os RAMokat elajándékoztam, de jók lesznek a 800- asok bőven, az AMD is avval lett mérve, és abban nagyobb visszaosztás is van, de nem ment többet a proci, alacsonyabb RAM frekivel sem, tehát azonos kb a kimaxolási lehetőség, evvel a memóriával, ennyit tudnak.
XP rendben, Win98 meggabalyodott, nemtom miért, azt kell helyretennem.[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
válasz DarthSun #110474 üzenetére
A régi megnevezés megtévesztő, de az 1333MHz már QPB, tehát ez csak a maximumot mutatja, már csak azért is, mert laptól függően DDR1 és DDR3 között rakható memória Core 2 procik mellé. 650Mhz-es FSB-nél a QPB 2600Mhz, tehát a memória 1300Mhz (1:1 osztás) és 2600Mhz (1:2 osztás) állítható Inteles északi hídnál, Nforce 780i és 790i kivétel, ott viszont létezik "FSB hole". (Aki nem ismeri az alap FSB és maximum tuninggal elért FSB között viszonylag tág tartományban nem fog indulni a rendszer, szerintem ez benne maradt bug az északi hídban amit anno nem vettek észre.)
Egyébként aranyszabály, hogy Core 2 procik 1:1-et vagy 1:2 osztást szeretik, a köztes beállításoknál lassabbak, magas QPB-nél pedig a DDR2 ramok nem bírják az 1:2 osztást normális késleltetés mellett (1600Mhz+).[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
A technikai reszletek szerintem masodlagosak – az igazan fontos kerdes az, hogy mi inditotta el azt a forradalmat, amely kesobb uj korszakot hozott letre. Gyakran meg maguk a keszitok sem tudjak elore, hogy egy termek mekkora hatassal lesz, hiszen az akkori igenyek es kontextus egyszeriek es megismetelhetetlenek. Sokszor erthetetlen is, hogy egy megoldas miert valik annyira nepszeruve. Mindenesetre az IBM PC-ben megvolt valami, ami pontosan passzolt az akkori uzleti vilag elvarasaihoz, es ezzel megnyitotta az utat a szabvanyositas es a tomeges elterjedes fele.
Hasonlo peldat latunk az iPhone eseteben: bar technikailag nem hozott teljesen uj megoldasokat, megis egy uj iranyt jelentett. Az Apple eppen annyi ujdonsagot es friss gondolatot tett hozza a meglevo technologiakhoz, hogy abbol valami teljesen uj szuletett. Raadasul az is fontos volt, hogy ezt az Apple tette le az asztalra, mert akkoriban az emberek hittek abban, hogy amit ok alkotnak, az valoban forradalmi. Ha ugyanezzel mas ceg allt volna elo, lehet, hogy elvesz a sullyesztoben. Az IBM PC akkor es ott pontosan az uzleti felhasznalok igenyeit talalta el, es ezzel beinditott egy uj korszakot.
-
-
frescho
addikt
válasz Pikari #110469 üzenetére
Az MSX technikai felépítésében jobb volt, mint az első PC. Pont a 80 karakteres kijelző és billentyűzet terén nem, ami az üzleti felhasználóknak számított.
Az IBM-nél amit jól csináltak az a corporate előírások mellékterméke volt. A hardveres alap az semmiben nem volt nagy szám, de hihetetlenül jól ledokumentálták. Szinte olyan szinten ahogy egy szabványt szoktak. Akkor a hardver nem volt levédhető, így a doksi alapján bárki lemásolhatta könnyedén. A szoftver oldalon is ugyanígy dokumentáltak és bár maga a kód védett volt szabadalmilag, de ugyanolyan funkciókat nyújtó BIOS-t bárki írhatott a doksi alapján. Ez volt amúgy általában az egyszerűbben, gyorsabban megugorható. Az oprendszerre (DOS) meg nem kizárólagos szerződést kötöttek, hogy olcsóbban hozzájussanak. Ez Gates okos húzása volt, ő tanult abból az üzletből amit Tramiellel kötött a BASIC-re, az IBM-nél meg valaki spórolt pár ezer dollárt...
A szuper ügyes IBM a lassú fejlesztéseivel 1986-ra egyértelműen elveszítette a PC piacon a vezető szerepét. '87-ben bepróbálkoztak az MCA-val, de a 9-ek bandája nem kért belőle.
arn: A fenti neked is szól. Az IBM nem alkotott igazán jó gépet, nem is ők vitték sikerre. Amikor sikerült végre több PC-t eladni, mint Commodore-t addigra már a klónok a Compaq vezetésével vették át a zászlót. Az igazi erő a sok klón egymás közötti harca volt, mert ezért indult hirtelen fejlődésnek a PC. Nem csak pár cég, hanem több tucatnyi harcolt egymással. Egymástól vettek át fejlesztést és rá voltak kényszerítve a gyors haladásra az élen. A többséget adó bolyban pedig kegyetlen árháború ment, így történhetett meg, hogy 4-5 év alatt (86-hoz képest értve) a PC-k ára akkorát zuhant. A 80-as évek végére már az Amiga/Atari szintjén volt. 90-es évekre meg már ár/érték tudásban is odaértek.
Miért a PC-vel történt ez meg? A szorgos hongkongi, meg tajvani gyártók másoltak volna mást is, de azok zárták a lehetőséget hardver, szotver és jogi oldalról. Vicces, de a C= gépeket pont a chipset miatt nem tudták másolni, mert azt maguknak gyártották és nem adták el senkinek. A PC-hez meg szabvány, elérhető áramkörök kelletek, tehát bárki tudott építeni egyet.
sidi: Mert az IBM-nél 85-ben is alkatrésztemetőként hozták ki a 286-ost. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ez sem érdemelne kidobást kompletten kapom majd de még lesz mit bányászni.
A gépház is még abból a korból van amikor nem szemetet gyártottak fél mm-es bádogból.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #110479 üzenetére
Tetszetős. A lap se kutya.
Tegnapi projekt:
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
frescho
addikt
-
válasz frescho #110481 üzenetére
Bizony, bár akkoriban inkább az SP codegen volt az elterjedt amik hát olcsók voltak de nem kimondottan jók (bár messze jobbak mint a mai low end hulladékok), az akkori chieftec-ek jó masszívak elbírnak 100kg-ot is ha pakolsz rájuk. Kihajtható talpas. hdd meg sínes rendszerű, nem kellett csavarozni.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz MasterDeeJay #110482 üzenetére
Igen, a talpa árulkodott. Volt hasonlóm, egy P180 váltotta 2010-ben. Azóta tartom a régi házas vásárláshoz magam.
-
-
félisten
válasz MasterDeeJay #110484 üzenetére
Nekem is egy bézs ajtós Chieftecben van a modern gépem is.
Egy dolog zavar, hogy a porszűrés itt nem megoldott, pár hónap után olyan retek lett a bele hogy inkább úgy hagyom ahogy van és majd szétszedem ha már beállt valamelyik venti
Azért a kommersz modern házamban előtte félévente elég volt ecsettel a fanokat megtörölni, és a porszűrőket kiporszívózni. -
Pista0001
addikt
válasz MasterDeeJay #110484 üzenetére
Én nem szerettem a Chieftec-eket, nagyon soká léptek túl a 80/92 mm-es ventilátorokon. A 2000-es évek második fele, leginkább a vége már használható korszak volt, pl a Cooler Masternek egész klassz belépő házai voltak elöl és hátul is 120-as helyekkel. Meg az Aerocoolnak, a Sharkoonnak például. Mikro ATX-ek 8-10e között is voltak már használhatók, ATX-ek 10-15e között. Vékonyodott a lemez, de azért még 0,8-as volt többnyire.
Cooler Master Elite 341-em volt, kb 8500 forint volt, ha jól emlékszek. Előre és hátulra 1-1 12 centis ventilátort tettem bele (asszem 1 járt hozzá, de nagyon morgott), a konfig MSI 785G-s mATX alaplap, Athlon II 250, 2×2 giga DDR3, HD3850, 1 DVD író és egy 250-es merevlemez volt. A processzoron egy Scythe Ninja volt, az oldallap 2 12 centis ventihelyét letakartam, így az első és hátsó venti meg a tápventi által létrehozott légáram hűtötte. A hátsót a procihő alapján szabályozta az alaplap, a másik fix 75%-on ment (50, 75 és 100% volt mint opció, szabályozni nem tudta az alaplap). Az addigi legcsendesebb gépem volt, pedig az Athlon XP-n például víz volt, mellette a vga-n passzív hűtő.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Épp azon filózok, miért a GF2 MX400-at vettem meg anno, meg a lehetséges versenytársain. 3 kari volt a képben akkoriban nálam: a Kyro I, amiről újságokban sokat olvastam, és tetszett, hogy okosan dolgozik, ugyanakkor nincs benne T&L, a Radeon SDR, amiben volt T&L, és be is jött, ugyanakkor kevés helyen lehetett kapni, valamint a GF2 MX, ami meg népkártya kezdett lenni. A Voodoo4 4500-ról nem sok jót olvastam, az volt az egyik, ami ahogy felmerült ötletként, azonnal el is vetettem, leginkább tán a rossz ár-érték aránya miatt (MX alatti sebesség sokkal több pénzért). Savage 2000-re az UT miatt még gondoltam néha, de valamiért az is el lett vetve, tán az általános sebessége volt már túl kevés, nem emlékszem. (Driveres gondokról is sokat írtak, meg ígért, de nem működő T&L-ről.)
Aztán a Radeon 7000 megjelenése idején felmerült ő is, de mindenhol azt lehetett olvasni, az játékra nem való, nem arra jött, nem az a lényege. Matroxnál kábé ugyanez: a G450 vagy G550 lassú játékra, ha szép is a képük. Aztán mire kigondoltam, hogy legjobb lenne a népkártya, befutott az MX400 is, így az MX-et azonnal módosítottam MX400-ra, és úsztam az árral. De ami azt illeti, legjobban mégis egy csúcs Radeont szerettem volna, először Radeon DDR-t (7200 DDR-t), aztán Radeon 8500-at.
Lehetett volna még valami értelmes választásom a felsoroltakon kívül? Geforce256 SDR ment még tán hasonló árban, és ott is volt T&L. Az mintha nem jutott volna az eszembe. TNT2-ket viszont sokan akartak eladni nekem használtan, talán az is bennem lehetett, hogy ha lehet, valami frissebb karim legyen.Asszem, keresek most pár GF2 MX / MX400 vs Geforce256 SDR vs Geforce256 DDR tesztet.
-
Asszem ez jó idény lesz lomiból.
minden évben szokott lenni néha több is, bezzeg amiga meg egy sem. -
Fred23
nagyúr
válasz Fred23 #110488 üzenetére
Várnom kellett volna a vásárlással egy hónapot, és Radeon LE-t venni, asszem, ez lett volna a legjobb megoldás. Bár addigra jött be a Kyro II is kábé. Sok múlik 1-2 hónap difin, mit érdemes venni.
Szerk.: a Kyro II mintha viszonylag drágán nyitott volna. A Radeon LE viszont a hozzáértőbbek és szerencsésebbek számára olcsón hozott iszonyat teljesítményt. (Radeon DDR-t csinálva belőle.)
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz MasterDeeJay #110489 üzenetére
Úgy tűnik, hogy szerencsétlen felhasználó 3 db kazettás meghajtót is vett a c64eséhez, hiába bízva abban, hogy valamelyik megbízhatóbb működést nyújt majd a programok betöltése során.
-
félisten
válasz Pista0001 #110487 üzenetére
Ez volt a másik amitől tartottam, mikor 8 centis házra váltottam vissza a 12 centisről.
Semmi gond nincs már belőle szerencsére, mert lehet eleget tenni bele, hogy meglegyen a szükséges légszállítás, és a Noctua ventik hangját sem hallani, főleg hogy közel sem kell max fordulaton járniuk. -
-
Pista0001
addikt
válasz MasterDeeJay #110493 üzenetére
Tudom, szeretem az Artcic ventiket, több mint 10 éve csak azt veszek. Inkább az "egységnyi hangra" jutó légszállítás miatt preferálom továbbra is a 120-as ventilátorokat, nem az abszolút hangerő miatt.
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #110458 üzenetére
3166@4560MHZ? Az már közeledik az 50%-hoz.
Az volt a jó a (főleg a korai) E-s C2D-kbe, különösen a 6000 ées 8000-es szériában, hogy lehetett őket húzni rendesen.
Eleinte megijesztett az E6300 mindössze 1860MHZ-es órajele, de egyrészt bitang erős volt az IPC-je, másrészt simán felvitted 3GHZ-reInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz MasterDeeJay #110489 üzenetére
Hűha, ami ott bevillan oldalról, az egy kvarcjáték a régi nyugati világból?
Egy osztálytársamnak voltak ilyenek a 80-as években.
És még világított is a sötétben -
KROK640
nagyúr
válasz Fücsök007 #110475 üzenetére
FSB hole előttem is ismeretes. Athlon XP-knél meg Multiplier hole létezik, nem mindnél, de elég sok TBred B valamiért nem indul el 10-es szorzóval semmilyen FSB-n, akkor sem ha downclocknak számítana ez.
Arra hirtelen nem is ermlékeztem, hogy DDR1-el is mentek a C2D-k, de tényleg most beugrott
Nekem DDR2/3-as lapom van alá. DDR3-al jellemzően már a kései 8000-es példányok mentek, vagy a Q-s procik.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest