- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
belovary
senior tag
Hoznék egyet. A színes verzió sem rossz, de ezzel kezdenék, mert eredetileg ez a kép született meg a fejemben. Elmentem naplementét fotózni, azt lekéstem, hazafelé meg mondom lenézek a partra, azt ez sikeredett. A kép lehet nem a legjobb, de nekem tetszik. Olyan kis komor, sötét, boszis... Van egy elég durva effektes, amin még egy boszi fej is kirajzolódik, na de azt nem publikálom.
-
Balinov
titán
-
törölt tag
válasz contaxg #39650 üzenetére
Az tudatosnak számít, ha azt mondom, hogy így tetszettek?
Egyébként ezek csak jpeg-ben voltak meg, tehát a vázból így jöttek ki, AWB, vagy valami ott helyben beállított WB szerint. Utólag ezen nem sokat állítottam.jjeahh: Az ilyen szórt fényekkel és köddel/füstel mindig meggyűlik a bajom. Élőben az ember szeme jobban átlát a füstön, nem vesznek el annyira a részletek, és ezt nem igazán tudom egyelőre, hogyan lehet fotón megoldani. Van valami trükk, amivel javítani lehet az ilyen fotókon? Vagy inkább (tájképnél) bracketing kell, és több képből összedobni?
belovary: Keszthelyi móló? Egyébként nekem tetszik, bár tényleg kicsit "világít" az épület, meg nálam sávosodik a Hold fényudvara, az tényleg olyan, vagy az én képernyőm nem jó?
[ Szerkesztve ]
-
g.killer
aktív tag
válasz Balinov #39653 üzenetére
Köszönöm mindkettő b- betűsnek a választ!
belovary: A vágással én sokat próbálkoztam, de valahogy nekem így tetszett a legjobban ha többet hagytam a szélén akkor a szárából is kellet volna hagynom és úgy nem tetszett.
Balinov: Köszönöm örülök, hogy tetszik, így hogy az új monitorom kalibrált, sokkal könnyebb dolgom van!
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
belovary
senior tag
Semmit sem festettem, és még sz elején figyeltem is, hogy látni élfényt, majd az utómunkánál erősödik, de semmit sem festegettem. Nem is alartam bántani, mármint eltüntetni mert akkor annál jobban hazavágtam volna. Most telón nem annyira érzékelem, de akkor megnézem gépem ezt az aurás dolgot, mert nem nagyon tűnt fel nekem.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz belovary #39651 üzenetére
Fú, ez nagyon hatásvadász, egész biztos, hogy kapod majd rá a like-okat százszámra FB-n . Viszont rondán aurás a fa, illetve a ház főleg a rendezői jobb toronynál, helyenként sávos és a korlát is szét van kenve. Továbbá rendkívül plasztikus az épület, a háttérben a fehér foltok zavaróak.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
belovary
senior tag
válasz marcitp #39663 üzenetére
@marcitp: Köszi! Nekem fel sem tűnt!
@ jjeahh: Tanács megfogadva!
@Fotonhámozó: Kicsit kiakadtam amit írtál. Na nem azért, hanem mert amennyit szarakodtam ezzel a képpel, azt hittem azért nem lesznek ilyen fos hibák. Na de hogy miért ilyen aurás, ráadásul nekem fel sem tűnt így a kész képnél, lehet azért mert már annyit bámultam. De rohadtul nem festegettem semmit. Már azon agyalok, hogy ez a fekete fehér, ahogy össze vissza állítgattam minden szart, attól... Nem tudom...
Megfogadtam a tanácsokat, és próbáltam tenni ellene, még akkor is ha nem értem miért lett olyan. Lehet nem sok sikerrel, de majd ti megmondjátok.
A korlát az egy fos. Én nem kentem semmit sem rajta. De olyan mintha a széleken el lenne mosódva, meg összefolyattam volna. Néztem az eredetit, persze nem ennyire rotty, de az is ilyen.Remélem így már egy fokkal jobb lesz, és nem annyira gázos...
Köszi mindenkinek!
-
-
Muerte68
addikt
válasz contaxg #39668 üzenetére
az egy falevélen kívül semmi nem éles+nincs téma- kuka.
Elég vegyesek a képeid egy két jó+rengeteg értékelhetetlen.[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
contaxg
veterán
válasz Muerte68 #39671 üzenetére
Ez volt a cél hogy csak a levél legyen éles.
Nekem nagyon tetszenek ezek a színek együtt, a folthatások
A jobb sarok kritikákkal egyetértek.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
fattyu
veterán
válasz contaxg #39672 üzenetére
mire NEM való a topik:
-"Most vettem a gépem és ez az első kép, amit lőttem vele" című képek megosztása
-turistafotók, "céltalan kattogtatások" mutogatásabár nincs odaírva külön de a most vettem az obit tesztfotók ugyanide esnek. wow vettél egy obit és kipróbáltad a kis dofot vele. mint kép értékelhetetlen.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
contaxg
veterán
-
cOxeR
Ármester
Benéztem, de minek.
-
marcitp
őstag
válasz daniduke #39669 üzenetére
Na ezek azok a képek, amikhez én síkhülye vagyok. Biztos van mondanivalójuk, meg nagyon jók, csak nem értem ezeket. Legalább vmi pici támpont lenne, mitől művészi, vagy jó. Ezzel nem leszólni akartam, félre ne értsd, csak nem "értem" az ehhez hasonló fotókat. Kb ilyeneket lőttem a Zorkijjal 10 évesen.
De ha valaki ezekre a képekre azt mondja, hogy nagyon jók, elhiszem ! Ezekhez én egysejtű vagyok.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
mike1334
veterán
Üdv. Kicsit off, de remélem azért kapok választ
Adva van egy Samsung WB50F fényképező. Ma ballagáson szeretnénk használni, és a képeket később előhívatni. Eddig 10*15 méretben hívattunk elő, de sajnos sokszor "levágott" részleteket az előhívó. Gondoltam, hogy valami a felbontásokkal lehet, így átnéztem, hogy milyenek vannak, de nincs közte 2/3 arányú felbontás. Valahol írták, hogy át kell állítani erre az arányra a fényképezőt, de sehol nem találtam. Esetleg valami ötlet, hogy lehetne megoldani?
Köszönöm, és még egyszer bocsánat az offért....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
törölt tag
válasz marcitp #39678 üzenetére
Ha már 100 éve művészeti alkotásnak tartanak egy falról levett piszoárt úgy, hogy sem az elkészítésében, sem a kitalálásában semmi szerepe a művésznek, akkor nem tudok rossz szót szólni az ilyen témájú képekre sem.
-
daniduke
tag
válasz marcitp #39678 üzenetére
Én ilyeneket csinálok, megmutattam, ha tetszik tetszik, ha nem hát nem, akkor meg max kapok építő kritikát, win-win. Nem kell többet belegondolni, ennyi az egész.
Későn érő típus vagyok, de elég rég voltam már 10 Van hova fejlődni az biztos. Ha már magyarázkodnom kell, akkor az már rég rossz, remélem a következők jobban fognak sikerülni
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
marcitp
őstag
válasz #16820480 #39680 üzenetére
én sem akartam "rosszat" szólni, semmi bántót nem szerettem volna írni. Valószínű az én hiányosságom ez a dolog. Csak kibukott belőlem, de hogy minek? Reggel volt még, kávé előtt.
daniduke: nehogy kritikának vedd: már sajnálom, hogy írtam, lehet ez a művészet.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
törölt tag
válasz marcitp #39682 üzenetére
Nem is azért írtam, mert bántó lett volna a véleményed, csak inkább arra gondoltam, hogy manapság sok embernek ennél furább dolgok is már művészetet jelentenek. Mondjuk most pont nem jött be, mert a kolléga nem úgy tekint rájuk, mint elvont művészeti alkotásokra.
Egyébként szerintem az első és harmadik még akár ilyen korszak fotónak is jó, amire mondjuk 20 év múlva úgy nézel vissza, hogy jé, akkor mindenhol ilyen narancs korlátok voltak a buszon, vagy milyen jellegű ruhát viseltek az emberek. -
contaxg
veterán
válasz daniduke #39669 üzenetére
Nekem a 2. nagyon tetszik és No1.
Az elsőnél jobb lenne ha vezetékek a ház struktúrájával jobb harmóniát alkotnak.
A buszoson az üvegfal a sziluettel nagyon rendben van, de az előtér az valahogy nem OK. Ami biztos hogy szűkebben komponálnám. Szerinted így milyen?
ilyeneket csinálok, megmutattam, ha tetszik tetszik, ha nem hát nem
Nem Te vagy a szűk keresztmetszet a történetben és nem is lehet hibáztatni senkit azért mert nem érti vagy nem tetszik neki az ilyen vagy hasonló képek.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
marcitp
őstag
válasz contaxg #39685 üzenetére
...mondom, nincs ezzel baj, sajnálom, hogy beírtam. Nagyon szubjektív a fotó "megítélés".
Pl a Helios-os képed már-már tetszik, semmi mondanivaló, csak színek és bokeh, egy kattintás.
Sok nincs benne, csak az, ami elsőre is látszik, nem kell mindig bonyi kép. Jött, ment, adott egy pici élményt.
Na abbahagytam, legközelebb óvatosabban írkálok! Egyszerű gyerek vagyok én ehhez! Szép napot mindenkinek!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Saccco
nagyúr
válasz mike1334 #39679 üzenetére
Előhívásnál lehet kérni, hogy ne vesszen el semmi a képtartalomból, viszont ilyenkor a képek példádnál maradva nem 10×15cm-esek lesznek, hanem 10×13,3cm-esek vagy 10×15cm-esek fehér szélekkel. A fehér széleket némely cég levágja, mások nem.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
marcitp
őstag
válasz contaxg #39685 üzenetére
Még ennyit, van egy nagyon jószemű fotóscimborám, Ő írta ezeket. Semmi új nincs benne, mégis hajlamos az ember megfeledkezni róla...
Arra a szimpla kérdésre válaszolt, mitől lesz JÓ a kép...Most már nem teszek fel képet, ha:
-Nem olyan a fény
-Nem olyan érdekes a téma
-Nem éles ott, ahol kell
-Nem olyan a kompozíció
-Valami egyebet elb*sztam.És aztán feltöltöm a képet, és a többiek nem teszik, de bele tudnának kötni 2000 ponton. Mert tökéletes fotó sosem lesz. Mindenki úgy tanul meg fotózni, hogy csinál először 6 millió haszontalan képet. Ha eléggé sokat foglalkozik a témával, rá fog jönni előbb-utóbb, hogy az eddigiek nem is olyan jók. Aztán onnantól már óvatosabban válogat/ tesz közzé. Aztán megtanul ezt-azt. Aztán megismeri a Photoshop 10%-át, és onnantól k*rvajónak gondolja magát. Ez eltart egy ideig, aztán megint lefelé görbül a szinuszgörbe. Én a Photoshop 15%-át ismerem, és megint egyre kevésbé érzem magam jónak. Néha-néha belenyúlok, ráérzek valamire, de az igazán jó képek még messze vannak. Egy kicsit meghazudtolom magam, nem elég a jó fény, az élesség, a kompozíció, ezeken felül kell még valami egy igazán jó képhez, mindegy, hogy hangulat, mindegy, hogy egy apróság, vagy stílus, de valami, amitől más, mint egy jó autóskép/portré/akt/egyéb. Ettől még én is messze vagyok, de érzem, hogy közeledem. És amíg szívesen csinálom, mert hobbi, vagy inspirál, mert egy esküvő, addig tanulni/fejlődni akarok. Amíg nem KELL , hanem AKAROM, addig előre megyek. Amíg nem érzem kényszernek, addig fejlődni is fogok....
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
contaxg
veterán
válasz marcitp #39688 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy néhány hangos ítész kezében van pár sablon amit vagy rá tud húzni egy képre vagy nem. Ha nem fér be a keretbe akkor az rossz.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
mike1334
veterán
válasz Saccco #39687 üzenetére
Köszönöm!
Tudom már jártunk így sajnos, és mivel az ilyesmi általában szülőknek lesz fotóalbumba, így nem előnyös, ha a képek eltérő méretűek. Reméltem, hogy be lehet valahol állítani, de többször átnéztem a menüt és sajnos nem lehet
Valószínűleg akkor marad a fehér csík, mint a "régi" tévén a szélesvásznú film...
Furcsa azért, hogy egy ilyen beállítást kihagynak egy digitális fényképezőből.......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
bajnokpityu
félisten
válasz marcitp #39688 üzenetére
Vannak képek, amikre jó ránézni, és vannak, amikre nem. Nekem nem a teknika számit, hanem a modanivaló, meg, h mennyire tudja átadni. utóbbihoz persze nem árt némi teknika, ezért járok ide, h tanuljak.
Ti szakmai szemmel fikázzátok contax képeit, én meg szubjektiv shiftdelezem őket. ha enyém lennei is igy tennék, csak én nem publikálom az ilyeneket, (mert nekem se szokott jobban sikerülni) és pláne nem akarom megmagyarázni, hogy ti izlésetek szar, bezzeg én milyen jó fotókat lövök. van valami minimális önkritikám.
már nagyon sokszor megfogalmazódott bennem, hogy mekkora szarok a képei, de soha nem irtam le. az itteni átlag alatt van nagyon sokkal a 99.9%a, ezeket leginkább úgy tudom felfogni, hogy mobilnetesek szivatása.ehhez képest csomó főleg frissebbhús olyan képet tesz be, hogy csodálkozok, milyen jó az egész, van valami értékes benne. ők tehetségesek. engem főleg az ilyenek érdekelnének, hogy hogy jöttek össze ezek a képek. ezért olvasom a topicot aránylag rég óta, hátha kiderülnek a jobb képekről, hogyan készültek.
eladó topping dac
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #39691 üzenetére
Vannak képek, amikre jó ránézni, és vannak, amikre meg az embernek az agyát kell használni. Ha van akkor OK. Ha nincs, akkor kérdezd meg, hogy miért jó az a "valami". Szerintem örömmel segít ebben mindenki. Nekem ezen a téren csak jó tapasztalatom van és sokat tanultam belőle
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #39694 üzenetére
Én döntöm el mi nekem az okos, Te döntsd el a magadét.
-
grigo
őstag
Kezdődik az önérzet party
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
copass
veterán
válasz contaxg #39693 üzenetére
ha egy képet már magyarázni kell az régen rossz.
egyből át kell jönnie a mondandónak, nem pedig az hogy belemagyarázok minden féle összeguglizott baromságot...
az arany igazság az hogy a profi fotós jobban tud válogatni, mint az amatőr![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
contaxg
veterán
Ennek semmi köze a fotóhoz, de azért tegyük rendbe a dolgokat.
#39697) copass
Én nem úgy jöttem a világra, hogy mindent magamtól értettem. A fotónál is volt akitől segítséget kellett és még kell kérnem.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest