- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
válasz Zoli133 #10648 üzenetére
Amitket itt ajánlottunk mind ilyenek voltak, mert csak egyesével tölteni tudót szabad használni. Ezen a kritériumon kívül még sok egyéb tulajdonság lehet (pl.: akarsz-e más fajta aksit is tölteni, vagy csak AA-hoz kell?), ami valakinek fontos és ezzel szükítheti a választékot. Az sem mindegy milyen áron kerese,l és honnan akarod beszerezni. Jó ár/érték arányú az IPC1-L és klónjai, BC700, BT-C700, stb.
-
makoss
veterán
Üdv!
Valahol azt olvastam itt, hogy a Varta ceruza akkuk nagyon jók, ezen belül az LSD jelölésű.
Viszont én ma voltam a Tesco-ban, de nem láttam ilyen jelzésűt
Hol van ezen feltüntetve?
AAA 4 akku kellene megbízható, normális áron!
Tud valaki ajánlani?
Töltőm még van egy jó Kodak K6000, nagyon megvagyok vele elégedve!
Köszönöm előre is!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
nagyúr
válasz makoss #10653 üzenetére
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Smith890
csendes tag
Sziasztok!
Az működőképes dolog lehet, hogy egy USB-s akkutöltő táplálását egy nagy kapacitású powerbank végzi? Például egy Xtar XP1 Hummingbird vagy Nitecore UM10 töltőjét.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Vettem egy IPC-L1 tipusú töltőt.Eneloop akkut használnok a Wii távirányítóihoz.
Ha már lemerültnek jelzi a távirányító az akkut akkor a töltőbe téve elég egy töltés funkciót indítani vagy mindig legyen kisütés/töltés?Üdv:Viktor
-
blattida
nagyúr
válasz tomcsi23 #10658 üzenetére
A nitecore-ok csak töltők, akku regenerálást és tesztet nem tudnak.
Viktoár
Szia!Lehet csak töltéssel kezdeni,de azért időnként érdemes rendesen lemeríteni őket, ha szeretnéd a teljes kapacitásukat minél tovább kihasználni.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz Viktoár #10661 üzenetére
Az attól függ, mennyit hagy bennük a vezérlő. Ha kisütéssel kezded, akkor látni fogod, mennyi maradt még bennük. Ha nagyon kevés (néhány mA), akkor nem kell gyakran ezzel foglalkozni, viszont, ha jóval többet, akkor már érdemes havonta legalább egyszer a lemerítést megtenni.
Én mindenképp azzal kezdeném, mert nem sok plusz időt jelent.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
maestro87
őstag
A héten megjött a LiitoKala Lii-500-as töltőm (itt írtam róla).
Szép és jó is, csak kicsit fura nekem, hogy töltés közben méri a kapacitást és nem kisütés közben. Vagy ez a többi töltőnél is így van? Fast test-nél lemerítés közben nem ír ki semmi kapacitás értéket (már 3,5 órája meríti), majd mikor elkezdi tölteni, akkor számolja a mAh-kat és újra indul az óra is.
A normál tesztet még nem figyeltem meg. -
Kernel
nagyúr
válasz maestro87 #10663 üzenetére
Azzal nincs gond, ha méri a bevitt töltésmennyiséget, mint az IPC1 is, ez is árulkodó az akku kapacitásáról. (Kivéve, amikor hibás akkunál le sem tud állni szabályosan a töltés.)
De ez nyilván több, mint amit kisütéskor lehet kivenni. Utóbbit is jó, ha lehet mérni egy töltővel.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
maestro87
őstag
válasz Kernel #10664 üzenetére
Na az már biztos, hogy gyors tesztnél a bevitt töltésmennyiséget méri. Most átálltam normál tesztre, az töltéssel kezd (pontosabban mintha egy picit kisütné is, gondolom a túltöltés elkerülésére). Remélem itt a kisütést fogja mérni.
A gyors teszt eredménye egyébként új Fujitsu 2450mAh-ás akkukkal 2770mAh lett 1A-es töltő árammal.Az IPC1 mindkettőt tudja mérni (betöltött/kivett kapacitás)?
-
Predator2
addikt
válasz kugyu21 #10647 üzenetére
Helló
Nemrégiben írtam nektek Energizer akkukal kapcsolatban.
A töltöm egy ITEC BACHR20
discharge+refresh módot szeretném rajta elindítani.
"Csak" 3 töltőáram? típust tud ebben az üzemmódban: 100/250/350Az volna a kérdésem, hogy a fentebb megnevezett akkuknál melyiket állítsam be?
Mivel azt írtátok ezeknél mehet a nagyobb is. 250 vagy 350-et?"AA aksikat akarsz tölteni/frissíteni, nyugodtan választhatod a 250/500 mA-es opciót is (Current gomb nyomkodással kiválasztva)"
Gondolom a 250 a kisütés az 500 a töltés, de a töltés "erősségét" hogyan kell rajta beállítani refresh esetében?
THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Ádyka
őstag
válasz Predator2 #10666 üzenetére
Mivel refreshnél előbb mindíg kisüt, várd meg meg még kisüti 250-nel, utána felrölti 500-al.
Vagy bekapcsolásnál előbb válassz töltőáramot, akkor látni fogod az 500-as töltőáramot. Majd válassz refresht, amivel rögtön elkezd 250-nel kisütni.
Amúgy csodát ne várj ezektől az akksiktól. Klasszikus, öreg, ezer éve nem gyártják őket.Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Kernel
nagyúr
válasz Predator2 #10666 üzenetére
Gondolom a 250 a kisütés az 500 a töltés, de a töltés "erősségét" hogyan kell rajta beállítani refresh esetében?
Nem lehet, és nem kell külön állítani, mert ezek egymás vonzatai a töltő programjában: 100/200, 250/500, 350/700.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz Predator2 #10669 üzenetére
Ha nem vészes a melegedés, akkor lehet tölteni 700 mA-rel is. Ha inkább a kímélő módra megy valaki, elég az 500 is. De nem lehet kijelenteni azt sem, hogy a 700 nem kímélő, akkuja válogatja.
Nagyobb kapacitású akkunak általában kisebb a belső ellenállása (amíg jó állapotban van), ezért kevésbé melegszik nagy áramon, nem árt neki.
Viszont nagyobb áramon kevesebb a mért kapacitás, mert kisütéskor hamarabb leesik a feszültség. Miközben még marad benne valamennyi töltés, ami kisebb áramon még kivehető lenne.
Tehát ilyen értelemben a nagyobb áramú kisütés "felületesebb".
-
WZP
aktív tag
Sziasztok!
Tisztában vagyok vele, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic erre, de itt az akkukhoz és töltésükhöz értő emberek vannak így gondoltam megpróbálkozom vele...
Autó akku töltéshez szeretnék tanácsot kérni... egészen pontosan, hogy megvalósíthatónak tartjátok-e, egy széthajtogatható napelem segítségével, főleg télen, a hosszabb állások alkalmával az akku töltését, vagy legalábbis szinten tartását...
Arra gondoltam, hogy ugyan ezek a cellák igen kis teljesítményűek, de ha az ember mondjuk 6 napig nem megy az autóval, akkor azért annyi idő alatt már értékelhető mennyiségű töltést tud felhalmozni a napsütéses időszakokban szerintem. Mit gondoltok erről ?
Az a baj, hogy nem tudom milyen alkatrészeket kell egy ilyen megoldáshoz beszerezni. Gondolom azért ebay-ről össze lehetne legózni valami alap szettet... tudnátok tippeket adni ? Köszi!
Inter Arma Enim Silent Leges
-
Kernel
nagyúr
Lehet tölteni kis árammal, nekem is van egy dugasztápom, amivel párszáz mA-t lehet beadni a szivargyújtó-aljzaton keresztül. A dugasztáp jellegéből adódóan (nem stabilizált, trafó + Graetz + puffer, 12V / 500mA) feszültség-, illetve terhelésfüggő, tehát eleinte nagyobb, majd ahogy töltődik, egyre csökken az áram, így pont alkalmas a célra.
Egy éjszaka alatt is már szépen fel tudja húzni a gyengélkedő akkut, de ha több napig rajta marad, akkor sem képes túltölteni, mert ahhoz kevés az áram.
Kinézetre ennyi az egész, csak más csatlakozót szereltem rá, hosszabb vezetékkel:
A napelem önmagában (elektronika nélkül) áramgenerátoros jellegű, terhelés nélkül felszökik a feszültsége, de ha rákötöd az akkura, leesik a kívánt szintre és tolja rá az áramot.
Ez például épp jó 12V-os akkuhoz és szintén fél amper körül operál, napsütéstől függően:
http://www.ebay.com/itm/381336827685
Lehet, van olcsóbb is, részletesebben nem kerestem rá.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Vettem egy pár walkie talkie-t és 3db 650mAh-s AA akkuval megy. A BM200-as töltőmmel csináltam egy kisütés-töltést és az egyikbe 850-et töltött, a többibe 750 felett. Ilyen lehet? Valamint ha nem ezzel a töltővel töltöm, akkor a kézibeszélőket mobiltelefon töltővel lehet tölteni ami nekem 1000mA-esek. Az nem sok neki ezekkel az akkukkal? -
Kernel
nagyúr
válasz benvolio #10674 üzenetére
A bevitt töltés mindig több, mint a kivehető, az utóbbi névleges értéke szerepel az akku feliratán.
Például a C/10-es szabály szerint 65 mA áramon 15 óráig kellene tölteni, vagyis másfélszeres töltésmennyiség simán mehet bele. Gyorstöltésénél kevesebb túltöltés szükséges, de azt már nem is lehet így időmérés alapján megsaccolni, mert túlmelegedne, ha nem sikerül eltalálni a telítődési pontot. Ezért kell gyorstöltéshez automatikus töltő.
Ha nem az eredeti tartozékot használod hozzá, hanem nagyobb terhelhetőségű tápot, abból sem fog több áramot kivenni, mint ami kell neki. Ezekben általában csak egy ellenálláson keresztül megy az áram a soros akkukra.
Csak az adapter feszültsége ne legyen nagyobb.
-
And
veterán
válasz benvolio #10674 üzenetére
"Vettem egy pár walkie talkie-t és 3db 650mAh-s AA akkuval megy."
Ekkora kapacitással nem inkább AAA-méretűek azok az akkuk?
"[..] az egyikbe 850-et töltött, a többibe 750 felett. Ilyen lehet?"
A töltéskör bevitt töltésmennyiség nem a kapacitás, tehát lehet. A névleges kapacitásérték feletti rész a veszteség, ami a töltési hatásfok nem 100%-os voltából és a töltő esetleg bizonytalan töltésvég-detektálási algoritmusából következik. Ha a töltőáram nem túl magas, a bevitt plusz nem károsítja az akkukat, illetve Ni-xx akkuk esetén eleve a névlegeshez képest 10..40%-os többletet szükséges bevinni alapesetben is.
"Valamint ha nem ezzel a töltővel töltöm, akkor a kézibeszélőket mobiltelefon töltővel lehet tölteni ami nekem 1000mA-esek. Az nem sok neki ezekkel az akkukkal?"
Ezt nem értem: van gyári töltője, ami csatlakozós és rá tudod dugni az adóvevőre, tehát az akkukat kiszedés nélkül is lehet tölteni? Hogy jön ide a mobiltöltő? Annak az árama - lévén az a közkeletű megnevezésével szemben valójában nem töltő, csak egy külső tápegység, a lényegi töltővezérlő mindig a mobiltelefonon belül van - csupán terhelhetőség. Egy tápegységből maximálisan kivehető áram (= terhelhetőség) ezért természetesen nem ekvivalens egy NiMH-töltő specifikált áramával, utóbbi ugyanis ténylegesen áramgenerátorként működik, vagyis megpróbálja áthajtani ezt az áramot a töltendő cellán Egy szimpla táp ilyet nem tesz, mivel feszültséggenerátorként működik, a belőle kivett áramot a terhelés / fogyasztó szabja meg, legfeljebb a terhelhetőség értékéig. -
benvolio
őstag
Na akkor a teljes tisztánlátásért:
- az akkuk 650mAh-s AA akkuk: kép
- töltő nincs hozzá mellékelve, hanem van rajta micro USB csatlakozó a töltéshez és csak egy kábelt mellékeltek hozzá, pont emiatt választottam, hogy a kocsiba is lehessen tölteni szivargyújtó csatlakozóról ha szükséges és ne kelljen kikapcsolni hozzá, pontosan ez a típus az: [link]
Ha netán egyszer tönkremennének az akkuk benne, akkor veszek bele 1900mAh-ásat. Az nem árt neki egyébként? -
Kernel
nagyúr
válasz benvolio #10677 üzenetére
USB-ről is csak annyi áramot vesz fel, amennyi kell neki, méghozzá alapesetben legfeljebb csak a szabványos 500 mA-t. De itt még annyit sem. A töltőáramra egyébként lehet következtetni a töltés gyorsaságából is.
500 mA felett csak akkor terhel USB-re bármilyen készülék, ha az USB-kábelen keresztül felismeri, hogy a töltő többet is bír.
Például egy telefon felismeri a saját, gyári töltőjét, ezért ráterhel 1 A vagy 2 A árammal, mert "látja", hogy lehet.
Ugyanazt a telefont rádugod egy PC-portra, nem tudja azonosítani, ezért legfeljebb 500 mA-t vesz le róla és lassabban fog tölteni. A szóban forgó rádió sem azonosít semmit, bármilyen szabványos, 500 mA-es port elegendő neki.
Lehet bele tenni nagyobb kapacitású akkut, csak tovább kell majd tölteni. Vagy külső töltőt használni.
-
Kernel
nagyúr
válasz benvolio #10679 üzenetére
Így van, a tablet töltőjét a tablet tudja kihasználni, felismerni.
Az adó-vevőnél azért is borítékolható a standard 500 mA, mert egyébként mellékeltek volna hozzá kompatibilis, 1A-os, töltőt, ha ilyen gyorstöltési képessége lenne.
Meg egyéb okokból sem életszerű, hogy több kellene neki, illetve szerintem az 500 mA-t sem használja ki.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz Kernel #10680 üzenetére
Köszönöm az információkat! Egyébként a BM200-ast használom itthon az akkuk töltésére csak érdekelt ez az USB-s rész is, a kocsiba lesz hasznos ez a lehetőség.
Még annyi, hogy a töltőmbe van "gyors teszt" üzemmód ami belső ellenállást mér. Ezt mindegy, hogy lemerült akkuval vagy feltöltött akkuval nézem? -
benvolio
őstag
-
tomcsi23
veterán
Skacok, az létezhet, hogy annyira ratyi az aksi (régi energizer AAA-s), hogy az IPC még 100 mA-rel sem tud kivenni belőle értékelhető kapacitást (=0). Gyakorlatilag pár másodperc alatt leesik 0,9 V alá a feszültség. Viszont, amint átkapcsol töltésre, egyből 1,4 V jelenik meg a kijelzőn, ez órákig töltve sem emelkedik.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
crissprivat
senior tag
Hali.
IPC-1L amit használok pár éve. Már többször elöfordult,hogy amikor töltés közben felemelem,reseteli magát,mintha áram alá helyezném és újra kezdi a töltési ciklust. Az adapter kábele rendesen csatlakozik,nem lötyög vagy ilyesmi ha megmozgatom. Mitöl lehet? Már szét is szedtem,de semmi rendellenest nem láttam. Minden a helyén.
A másik,hogy tegnap óta egy régebbi Varta 2100-as akku párost próbálok vele frissíteni. Már kb.5 órája ugyan azt az Ah mutatja. Az egyiknél 2.01,a másiknál 2.08. Ilyenkor mi a helyzet. Selejtek már az akkuk,vagy a töltö haldoklik?
Köszi a segítséget.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
maestro87
őstag
válasz crissprivat #10686 üzenetére
Lehet csak az aksi mozdul el benne egy pillanatra (nem érintkezik rendesen), ekkor úgy érzékelheti, hogy most tetted bele.
-
tomcsi23
veterán
A töltő, illetve az adapter csatlakozását kell megtisztítani, ott szokott kontakthibás lenni.
Dluinet: köszi, ezek lesznek a jó kis töltő-tesztelő akkuk.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Kernel
nagyúr
Frissítésnél mindig az utolsó kisütés eredményét mutatja, tehát csak a legközelebbi kisütés végén fog frissülni.
De egy ilyen gyakorlatilag műszernek tekinthető töltőről további paraméterek is leolvashatók, eléggé leszűkítetted a megfigyelést.
Például a kisütőáramból és az eltelt időből számítható a pillanatnyilag kisütött Ah-érték, amiből következtetni lehet a folyamat állására. Töltés közben is hasonlóan.
A folyamatosan csökkenő feszültségen az is követhető, hogy mivel 0,9 V alatt vált át töltésre, efelett nem kell csodálkozni, hogy még mindig kisüt.
Vezetéktörés is elképzelhető.
-
crissprivat
senior tag
válasz Kernel #10689 üzenetére
Sziasztok.
Köszi fiúk az infókat. Igen,az Ah nem változik,viszont minden más igen,szóval müködik a rendszer,csak ezeket nem figyeltem. Akkor ha minden igaz,kell neki még pár óra vagy nap mire végez.
Az újraindulásnál viszont nem mozdulhatnak el az akksik,hiszen elég szorosan beül a helyére és kizártnak tartom,hogy mind a 4 akku egyszerre mozduljon ki. Valójába ugyan azt csinálja,mint mikor fogod a töltöt és ráteszed a tápot. A DC csatija tiszta,ott is intézkedtem.
Még valami érdekelne. Amikor bekapcsolom a töltöt,akkor ezt a számsort írja ki.
01-02-700-36
Régebben mintha mást írt volna,de nem vagyok 100%-ig biztos benne. Ezek mit jelentenek?Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
Kernel
nagyúr
válasz crissprivat #10690 üzenetére
700 36 a firmware revízió állítólag, nálam is annyi (BC-700), de az első két szám nálam változó. Ha többször indítom, random más számokat mutat.
-
kugyu21
senior tag
válasz crissprivat #10690 üzenetére
Én is a vezetéktörésre tippelnék.
A töltöhöz ne nyúlj, viszont a vezetéket mozgasd meg az adapter és a dugó felőli végeken. A fülhallgatók és egyéb hasonló eszközöknél is mindig ott adja meg magát a kábel. -
ZooLee
senior tag
válasz crissprivat #10694 üzenetére
Hát, sajnos tapasztalatom szerint fogja, nekem is ugyanez van. Én is végigmozgattam a kábelt, és nem találtam a problémát, de ettől függetlenül ha az egész kócerájt mozgatom, akkor ugyanígy szokott resetelődni. De ha békén hagyom, rendesen teszi a dolgát, így egyelőre nem szedtem szét, bár attól tartok inkább valami alaplapi probléma lesz
-
andris5
tag
Sziasztok segítsetek kérnék, nem mozgok otthonosan ebben a témában:
AA akkukat szeretnék vásárolni. A készlet eddig áll voltcraft IPC-1L töltőből és eneloop akkukból amik tulajdonságai 1,2-1,5 V és 1900-2000 mAh (sanyo + panasonic). Kellenek az aksik most már minden
szir szarhozcucchoz (4 srácom van). Főleg lego motorokat mozgatnánk velük a kinézett a samsunkg 18650 3,7 V 2600 mAh li-on akksikkal. Csak nem tudom jó e nekem.A kérdések a következőek: Jó lesz a samsung akksi nekem? Egyáltalán az is AA akku? Nem fogja bántani a motorokat hisz nagyobbak a számok V és a mAh? Ugyanúgy fogom tudni tölteni (csak mert mintha a samu akkuknál a műanyag borítás miatt mintha más lenne)?
vagy vegyek ebből
A kérdések kérdése tehát: nagyobb számok (V, mAh) egyenlő a gyorsabban pörgő motorokkal és hosszabb üzemidővel/ritkább töltéssel? Vagy ezek az akkuk csak AA megjelenésűek és pl.: akkubankokhoz vannak?
ennyi infom van: a sárga-zöld a földelés általában
[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
válasz andris5 #10697 üzenetére
Ha a cuccaid AA akksival mennek, akkor használd őket ez után is AA akksival. Persze, ha kókányolni akarsz a Li-Ionnal akkor lehet rá megoldás, de:
Nagyobb fizikai méret, nagyobb feszültség, más töltő.....szerintem felejtős a projekt. Pl ha a lego gyárilag 3 db AA akksival megy, akkor azt kiválthatnád egy db Li-ion cellával. Ugyanúgy pörögne.
A Fuji LSD akksinak tűnik, biztos nem rossz, de szerintem ehez a tipushoz még nem sok embernek volt szerencséje a topicban.Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
andris5
tag
oks itt mindkettő szám nagyobb mint a normál (egyébként azt sem tudom mi a normál csak a korábbi akkuk jók és azok ugye 1,2 V és 1900-2000 mAh). Ha adott a fogyasztó és a lehető legjobb akkukkal akarom meghajtani akkor 1,5 V-ig felmehetek gondolom de a mAh mekkora lehet? Sorry restellem de a gyökerekig megyek vissza a mAh az az áramerősség hogy mennyi ideig tudja nekem adni a megfelelő V-ot (feszültséget?)?
Utolsó kettő kérdés, semmi sallang: milyen akkut vegyek ha AA elemeket akarok kiváltani és voltcraft IPC-1L-el tudom tölteni? Jó nekem a akkor a fujitsu black AA HR06 2450 mAh? (Itt a V betűs adat - - nincs is megadva, gondolom 1,2-1,5 körül mozog. akkor ez AA akku?)
Köszönöm előre is az önzetlen segítséget!
Becsszó van olyan amiben verhetetlen vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz andris5 #10699 üzenetére
A feszültséget a kémia határozza meg, Ni-MH akku névleges feszültsége 1,2 V. Mindegyik.
Ah (az áram és az idő szorzata) a tárolókapacitást fejezi ki, minél több töltést tud tárolni, nyilván annál tovább működik. Bármekkorát veszel, kárt nem tudsz okozni vele.
Az esetleg előfordulhat, hogy a nagyobb kapacitásúnak valamivel nagyobb az önkisülése, mivel 2500 mAh már a jelenlegi technológia határait feszegeti. Ehhez nagy elektródafelületet kell betekercselni adott méretű tokba, ami az önkisülés rovására mehet. De állítólag nem jelentős ma már ez a probléma sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Automata kávégépek
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest