- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Bose Companion 2 Series III nagyságú és árkategóriájú dobozokat keresek. Milyen alternatívák jöhetnek szóba (2.0.) ? Olvastam erről a Boseról hideget és meleget is...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Sonja
nagyúr
válasz devil-k #49501 üzenetére
Ha még nagyságilag belefér (+2-3cm), akkor Tascam VL-S3.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Hát ugyan multimédiás, de nem egészen. Az LD Systems egy PA gyártó, így nem biztos, hogy olyan rossz, habár 120k-ért simán lehet venni 8" stúdió monitorpárt is, ami biztos SOKKAL jobb.
Egyébként meg 2.1 stúdió is van, az M-Audio AV32.1, ami elég izgalmas kis cucc 55k-ért, ugyanis 30k mélynyomó nélküli változat. Persze olyan is, szóval nem feltétlenül ajánlott. Itt egy review róla, hogy mik a bajai.
Make Asia Great Again!
-
A Tascam VL-S3 a bestbuy ebben a kategóriában, az 32k kapható, vetélytársakat földbe döngöli. Persze mély nem nagyon lesz, de ez a méretkategória sajátja.
A Creative T20-at ajánlottuk régen, akkoriban nem sokkal volt drágább a Genius 1250B-nél, de jelenleg már duplaannyiba kerül. És a Creative fő erénye a kompaktság meg hogy méretéhez képest "nagyot" szól, de ez utóbbi a hátránya is, ugyanis a brummogás rátelepedik az egész hangképre. Szóval hangminőségre elég gyenge (a 12k-s Geniusnál rosszabb szint), a mostani 25k-s áráért max akkor ajánlott ha szereted a brummos hangzásvilágot.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Picco
addikt
Nekem is van egy ilyen set-em, hasznaltam par evig, szepen szol meretehez kepest.Most egy szinte beszerezhetetlen Swan M50w-t hasznalok, hasonlo kategoria.En bose companion 3 Series II-re gondoltam ami 2.1
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
válasz goro1000 #49508 üzenetére
Ha házibuliról van szó, akkor szerintem a mókásabb hangú monitorok a legjobbak, pl KRK vagy Mackie, de az DAC-kal és kábellel nem fér bele 150k-ba. Ezért a M-Audio BX8 és hasonlók maradnak, de ezeknek nem tudom milyen az alapkaraktere, azt valaki más tudja megmondani.
DAC-ból a szokásos Tascam 2x2 ajánlott (43k), kábelből pedig két db TRS jack-jack kábel, azaz sztereó 6.35mm (nagy) jack, pl két ilyen 3 méteres Klotz kábelt, persze nem muszáj pont ezt, meg ugye lehet rövid is.
Viszont ha hangosításra gondolsz, akkor ne stúdió monitort, hanem valami dög PA-t.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
wyattthoearp
tag
Sziasztok, sikerült beszereznem egy pár bx8-at, nagyon-nagyon kellemes meglepetés a hangja. M-audio interfésszel, windowsban kicsit megtolva a basszust eddig mindennél jobb. Köszönöm a segítséget.
-
PuMbA
titán
válasz wyattthoearp #49513 üzenetére
"windowsban kicsit megtolva a basszust eddig mindennél jobb"
Mivel toltad meg? Ne valami atomgagyi EQ-val, mert az tönkrevágja a hangminőséget / teret
[ Szerkesztve ]
-
válasz wyattthoearp #49515 üzenetére
Csak kíváncsiságból. Hány decibelt emeltél hány Hz-nél?
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz wyattthoearp #49517 üzenetére
Az durva. Gyakorlatilag a közép és magas háttérbe van szorítva Azt ugye tudod, hogy elég sok középhang így egyáltalán nem fog feltűnni és elveszik a mély sűrűjébe? Próbáld majd adjusztálni folyamatosan, először 10db kiemelés 1 hétig, aztán csak 5db.... és rájössz, hogy csomó dolgot sose hallottál, mert mindig elnyomta a mély. 5db emelés már 100x jobb, mint 15db.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz wyattthoearp #49519 üzenetére
A hangerőt tekerd fel, ne a basszust. Sokkal jobb az élmény. A mélynyomó pedig nem arra való, hogy basszus mennyisége több legyen.
Make Asia Great Again!
-
PuMbA
titán
válasz wyattthoearp #49519 üzenetére
Én ezt értem, de így a fele zene akkor is kimarad Mély van dögivel, de középből meg semmit se hallasz, ahol az ének és a hangszerek lényege van. Már ha a magasra ráadok 5db-t eltereli a figyelmemet több középmagas hangról, amit magas kiemelés nélkül észreveszek.
[ Szerkesztve ]
-
-
sphe
senior tag
Kiegészítem mini házi stúdió alap szettem egy presonus eris e4.5-tel. Ebayről asztali állvánnyal és hangfogó alátéttel együtt egy újszerű párt szermányoltam 50ért. A Digital Stereophony oldala alapján a kicsi genelec és JBL 305 (ami sajnos drágább és dupla tápos) után ez tűnt a legjobb és legkiegyenlítettebb hangú választásnak, valamint van előlapi Line in és headphones port. Majd talán írok, milyen lett.
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
BigStake
csendes tag
Sziasztok.
Stereo hangfal szettet keresek pc-hez általános használatra, néha egy két bulira. Kb 20 nm es szobában szólna a cucc és árban olyan 30-50ezerig nézelődök. Microlab solo 7c t nézem esetleg van jobb vétel manapság? Álló hangfal lenne az ideális de ha van jobb akkor az is mehet. Sima jack dugó van jelenleg. Funkciók közül egy távirányítónak örülnék de ha nincs az sem baj. Köszönöm a segítséget. -
wariorinside
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap hoztam haza egy Modecom Eclipse 60-at, és sajnos kb félóránként kikapcsol, akár zene közben. Eddig csak akkor csinálta mikor vezetékkel volt a gépre dugva, bluetooth-al nem, bár azzal nem is használtam sokat (egyszer kb egy órát hiba mentesen). Valaki tapasztalt már hasonlót?
Sejtésem, hogy gyári hiba, de örülnék, ha csak valami beállítás lenne, bár nem látom, hogy ilyesmit lehetne rajta állítani. -
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Korábbi kecóban (és még a picur születése előtt) 4.0-ás szetet használtam a géphez, elöl zenehallgatásra Kugelekkel, hátsónak egy pár T&V Vier (R980T-hez közel van, ettől picit jobbat szeretnék azért).
A mostani asztalomon nem igazán van helye a Kugelnek, és hátsókat sem tudok használni, így ebből a két szettből egy olcsóbb/kisebb sztereóra való cserélése a cél (bookshelf, egyenes előlap lehetőleg, mert kb fejmagasságban lesz).6C/120U és a Kurbis amiket elsőre néztem (használtam jó lenne egy huszasból megúszni, újonnan max 35k ha nem találok semmit használtba).
Esetleg tipp ezeken túl, vagy egymáshoz képest ezek hogy milyenek? (a 6,5"os mélyközép ebben az ársávban nem tudom hogy inkább előny vagy inkább hátrány a 6C-nél)Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Benhill
senior tag
[R2000DB] emagon egy kicsit ismét olcsóbb, tegnap 59900 volt.
-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép napot . Tudom ezerszer volt már a kérdés. Otthoni zenehallgatásra milyen aktív hangfalat ajánlanátok ? Elsősorban mixelgetés lenne a cél. Semmi zene szerkesztés csak mixelgetés. Native Instruments Audio 4 dj interface lenne használva . Ami össze lenne kötve a lemezjátszóimmal. De a lemezjátszókat szeretném külön is használni amikor csak a dj keverőre van kötve. Techno, House ,Trance, lenne hallgatva . Árakkal nem vagyok tisztában ezért mondjuk legyen 100ezer ft/ pár . Ezen összegből kihozható már valami ? Természetesen ha van 60ezerért is használható akkor nem adnék ki 100ezer ft t Nincs kedvem erősítőt meg ,hangfalakat vadászni a neten ezért gondolkodtam aktív studió hangfalakban. Köszönöm a segítséget mindenkinek . Kellemes Ünnepeket.
[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
TechN7ne
nagyúr
-
MC Pite
veterán
Vagy akár használt T&V Kugel is jó lehet 50 körül arra amit keresel
nálam épp most kerül eladósorba egyszvsz.49529-re pedig annyit hogy megrendeltem egy használt hangfalszettet, bár nem úgy tűnik hogy sokan reagálnának még rá
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Sleek
senior tag
Köszönöm szépen a tanácsokat. Élőben meg fogom őket hallgatni CSak azért kérdeztem ne kelljen ezernyi hangfalat hallgatni
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Benhill
senior tag
válasz jozsef83 #49441 üzenetére
Szia.
Eszembe jutottál, mert ugyanez volt a gondom. Zúgott, búgott, ahogy neked.
Vegyél az alaplapi hangkártya helyett egy fasza belsőt, és megszűnik minden zaj!! DE ha azon a külső hangkártyán keresztül küldöd a hangot, szerintem úgy is megszűnik a zaj
Én vettem egy creative sound blaster zx-t, ebbe dugtam a hangfalat, és a TV-t is egyszerre.
Olyan jól kezeli, hogy ha nem hallgatok zenét, akkor a légy lépteit is meghallom.
Ezen kívül ha a PC kikapcsolt állapotban van, még úgy is képes a hangkártya arra, hogy rajta keresztül menjen át a hang a TV-re.Amellett hogy megszűntek a zajok, eddig nem hallott magas és mély tartományok kerültek elő a hangfalból.
-
flash-
veterán
kisebb szobába milyen 5.1-es megoldást javasolnátok?
komplett szettet,esetleg amin még a zenehallgatás sem rossz ? ötleteket várok
(ha 100e alatt nincs akkor felette,vagy használtan??
mit milyet? -
norba69
senior tag
válasz flash- #49538 üzenetére
Szerintem kisebb szobába nincs értelme az 5.1-nek, mert a hátsó hangszórókat nem tudod normálisan elhelyezni.
Amúgy meg egyszerű matek:
Normális hangszóró darabja min. kb. 20 E Ft. (inkább 35-40 E)
Normáis mélynyomó min. 40-45 E Ft (inkább 80-100 E)
Az olcsóbb szettek zenére rettenetesek. -
norba69
senior tag
válasz Kohautech #49542 üzenetére
A Tannoy annyival jobb, hogy el sem hiszed, de ki kell fogni, ezért nem merem ajánlani.
Dupla annyiba kerülő 8"-os cuccokkal van egy szinten, de ha nem fogod ki az alapzaj nélkülit, akkor lehet megvadulsz tőle. BX-8 D3-at cseréltem Tannoy Reveal 802-re, nem bántam meg, sokkal jobb a hangja tascam us 2X2-vel. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Kohautech #49542 üzenetére
Tannoy 802 és BX8 közt a különbség leírhatatlan ,ezért mondtam meg kell hallgatni.
Átérezheted ,mikor életre kell egy dal. 🥰
5 colos Adam Audio vagy a 6 colos Kali is oda tudd rendesen csapni a 8 colos m audiora ,minőségibb szinte minden frekvencia.
Viszont nem zárom ki a BX szériát ,Mackie MR sorozatot simán veri ,és nem csal olyan nagyot ha keverni kell ,Tannoy on elsőre jobban ellehet tévedni munka közben ,meg kell szokni aztán rendesen oda figyelni rá.Boldog karácsonyt skacok!
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok. Feladta a harcot 20+ év után a hagrendszerem és kellene valami helyette sürgősen.
Amit ki tudok most fizetni.:
újból az ajánlott genius 1205.
Ha-ró :Microlab B77 2.0 10kft
Edifier 330D 2.1 18kft
Melyiket lenne érdemes megvenni?Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Privire válaszolni illik.
-
norba69
senior tag
válasz Aranygyerek #49549 üzenetére
Genius 1250.
Vagy várd ki, amíg összejön egy használt Microlab solo 6C
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Óra topik
- VMware
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest