Zoomkamerát kaphat a Note8, vöröses néhány S8

Hirdetés

Sajátos helyzetben van a Samsung: jó ideje gyárt és szállít kombinálva 6 gigabájtnyi RAM modulokat, a Galaxy S8-ba mégis 4 gigabájt került. Emellett már tavaly olvasni lehetett, hogy dupla kamerás megoldásokat is rendelhetnek tőlük, mégsem kötött ki a dolog az aktuális csúcskészülékek hátlapján, pedig az Exynos 8895 támogatja. Ha kombináljuk mindezt a pletykával, miszerint az ujjlenyomat-olvasó eredetileg a nyomásérzékelős home gomb alá (azaz az AMOLED kijelző mögé) került volna, csak a technológia nem készült el időben, akkor kezd kirajzolódni a kép, hogy mennyire ütős lehet a nyár végére várt Galaxy Note8. Feltéve, ha minden említett megoldás belekerül.

A Note8 érkezését a Samsung már tavaly egyértelműsítette, a KGI Securities ismert és elismert elemzője, Ming-Chi Kuo pedig friss értesülésekkel tud hozzátenni az eddig kiszivárgottakhoz. A normál (ez esetben nagyobb látószögű) kamera maradhat 12 megapixeles, dual pixel fókusszal és optikai képstabilizátorral, ez remekel az S8-ban is. A másodlagos viszont 13 megapixeles lehet, 3x-os zoomértékkel az elsődleges viszonylatában, hatelemes lencserendszerrel és szintén optikai képstabilizátorral. Az elemző megjegyzi: a Samsung-féle dupla kamera lényegesen jobb lesz az iPhone 7 Plus megoldásánál (amihez épp ma csatlakozott a hasonló, Xiaomi-féle lencse duó) és egy szinten lesz az iPhone 8 továbbfejlesztett rendszerével. Néha egyébként az elemzők is elismerik, nem jól becsülték meg az eladásokat: Kuo szerint az S8 és az S8+ jobban teljesít előrendelésben a vártnál, ezért a KGI az idei évre vonatkozó 40-45 millió darabos eladási tippjét 50-55 millió-ra módosítja.

Nem minden S8 kijelző lett ugyanolyan pontosan kalibrálva, még kérdéses, hogy mi ennek az oka
Nem minden S8 kijelző lett ugyanolyan pontosan kalibrálva, még kérdéses, hogy mi ennek az oka (forrás: AndroidHeadlines)

Mindeközben azt hallani, hogy nem minden Galaxy S8 Infinity Display született egyenlőnek: a közösségi oldalakon felbukkant néhány melegebbre kalibrált, pirosas árnyalatú csúcsmodell. A The Investor megjegyzi: ez kevés készüléket érint, viszont a Samsungnak egy kisebb kaliberű probléma sem jönne jól a Note7 tavalyi ügye után. A gyártó szerint nincs szó gyártási hibáról, a színegyensúlyt pedig korrigálni lehet a menüből. Iparági szakértők azonban nem zárják ki, hogy a pirosas elszíneződés mögött valamilyen hardveres probléma áll, mondjuk néhány grafikus gyorsító rakoncátlankodik. Mások szerint a Samsung a hidegebb színkalibráció ellen úgynevezett deep-red technológiával lépett fel, és ez is közrejátszhat. Végezetül a megnyújt, 18,5:9-es képarány és panelstruktúra is hozzájárulhat az elszíneződéshez, teszi hozzá a The Investor. Mivel egyszerre nagyon sok S8 és S8+ kerül a piacra a napokban, ki fog derülni, hogy néhány eszközt érintő problémáról van-e szó, avagy nagyobbról, a fejleményeket mi is követjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés