Nem fog körbefutni a kijelző az iPhone 8-on

Hirdetés

Idén lett 10 éves az iPhone, és ősszel a hírek szerint a két megszokott, IPS kijelzős modell mellett érkezik egy OLED megjelenítős darab is, radikális dizájnváltással. Az egész előlapot kitöltő megjelenítőről már többször is volt szó, és még olyan pletykák is szárnyra kaptak, miszerint az a készülék oldalaira is le fog hajlani. A gyakran jól értesült Macotakara ugyanakkor úgy hallotta, hogy az iPhone 8 esetében is marad a lapos megjelenítő, bár tényleg OLED fajtából, a várhatóan elöl-hátul üveg szerkezet váza és oldalai pedig maradnak alumíniumból.

Koncepció az iPhone 8-ról Koncepció az iPhone 8-ról
Koncepció az iPhone 8-ról (forrás: Macotakara) [+]

A hátlapon az üveghez való visszatérés mellett változást jelenthet a vertikálisan elhelyezett dupla iSight kamera. Iparági információk szerint bár az iPhone 8 5,8 hüvelykes képátlóval érkezik, a home gomb helyén újfajta kezelősáv lesz, így a megjelenítő hasznos része nagyjából 5,15 hüvelyknyi marad. A Macotakara arra vonatkozóan nem tudott pozitív vagy negatív megerősítést adni, hogy elöl vagy gyártási nehézségek miatti inkább hátul lesz-e a Touch ID ujjlenyomat-olvasó. Azt viszont hozzátette, hogy az iPhone 7 és a 7 Plus hagyományos folytatása némileg vastagabb lesz, hogy a legújabb technológiáknak helyet adjon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Az Apple is megszenved a képernyős ujjlenyomat-olvasóval

    Állítólag túl alacsony a megjelenítőbe épített Touch ID gyártósori kihozatala, és ahogy a Galaxy S8 ujjlenyomat-olvasója, úgy az iPhone 8-é is a hátlapra kerülhet.

  • Újabb Apple tendert nyert a Samsung

    A Samsung Display újabb megállapodást kötött az Apple-lel a következő generációs iPhone-okba szánt OLED kijelzők beszállítására.

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

Hirdetés