Hirdetés

Új Gear VR készül?

A kellemetlen emlékű Galaxy Note7-tel együtt bemutatott Gear VR lényegében csak az új phablettel való kompatibilitást volt hivatott biztosítani, számottevő technikai újítást nem eszközöltek, noha könnyebb és kompaktabb lett, a színe viszont egyértelműen vagányabb. Nyilván a megkülönböztethetőség miatt, egyébként pedig visszafelé is kompatibilis. A nemrég publikált szabadalom azonban komoly előrelépést mutat.


[+]

Az új konstrukció képesnek látszik a szem- és arcmozgások észlelésére és beépítésére a programba, ami jelentősen csökkentené a különbséget a fejlettebb technológiát alkalmazó HTC Vive vagy Oculus Rifthez képest. A Gear VR-ba épített elektronika annak ellenére is statikus megjelenítést mutatott, hogy 360 fokos teret fogott be. Az elektrookulográfiás (a szemmozgást a szaruhártya felszíne jelentette pozitív pólus és a retina mögötti negatív pólus közti feszültségváltozással mérő technika) és infra szenzoroknak köszönhetően a szem- és arcmozgások is nyomon követhetővé válnak, aminek integrálása valósághűbb mozgásszimulációt és térérzetet biztosít. A májusban bejegyzett szabadalom valószínűleg a Galaxy S8-as szériát kísérve fog testet ölteni.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató

    A Samsung nagyon komolyan veszi azt az elhatározását, hogy szinte mindenki számára elérhetővé teszi a VR-t, a csúcskategóriás mobiljaikhoz készült szemüveg egyáltalán nem drága.

Hirdetés