VR-ban a Samsung az első

Hirdetés

A SuperData friss jelentése szerint valamivel több, mint 6,3 millió VR-headset kelt el a tavalyi évben. Érdemes megjegyezni, hogy sok esetben nagyjából egy telefonhoz használatos VR-szemüveg van a csomagolásban, máskor viszont jóval kövérebb a pakk, lásd a HTC Vive esetét. Nyilván mások az alapkövetelmények és végképp eltérőek az árak egy Gear VR-féle telefonos, egy PlayStation VR-féle konzolt igénylő és egy PC-s őserőt megkövetelő HTC Vive vagy Oculus Rift esetében, persze ettől még az eladott headseteket össze lehet számolni és vetni. A fenti, 6,3 millióból a Gear VR 4,51 milliót tudhat magáénak, azaz jóval többet, mint a többi nagy szereplő eladásai együttvéve, írja a SuperData.

Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató
Kelendő volt tavaly a Gear VR [+]

Ez azt mutatja, hogy egyelőre árban és hordozhatóság szempontjából is vevőbb a közönség egy mobilt befogadó, kevésbé helyhez között virtuális valóság rendszerre, persze nem egy Gear VR különféle telefonos promóciók keretében jutott el a tulajdonosához, míg Vive-ot nem osztottak a HTC 10 mellé. Azt sem árt megjegyezni, hogy van gyártó, amelyik egyszerűen nem tudott elég ketyerét előállítani az igények gyors kielégítésére. Samsung azt már a CES-en megjegyezte, hogy eladott darabszámban a Gear VR 5 millió fölött jár, és mint látható, a tavalyi év volt a virtuális valóság láz igazi fogyasztói startja. A kérdés a következő esztendőkben az lesz, hogy tömegtermékké válik-e a VR, avagy lendületet veszít, akár a 3D vagy az okosórák.

Azóta történt

Előzmények

  • Új Gear VR készül?

    A Samsung legújabb szabadalma fejlettebb és valósághűbb virtuális valóság élményt vetít előre, ami a dedikált rendszerek képességeihez közelítheti a jelenleg elérhető megoldást.

  • HTC Vive – álomból valóság

    Kipróbáltuk a HTC és a Valve által közösen fejlesztett virtuális valóságot, amely lehetővé teszi a térben való mozgást és a kezeink használatát is. Köröket ver mindenre, amit eddig láttunk.

  • Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató

    A Samsung nagyon komolyan veszi azt az elhatározását, hogy szinte mindenki számára elérhetővé teszi a VR-t, a csúcskategóriás mobiljaikhoz készült szemüveg egyáltalán nem drága.

  • Samsung Gear VR - szemünk előtt a jövő

    Az Oculussal közösen fejlesztett, a virtuális valóság megjelenítésére egy Galaxy Note 4-gyel képes szemüveg az elmúlt évek egyik legnagyobb technológiai fejlesztése, de veszélyes is.

Hirdetés