Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató

Hirdetés

Bevezető, doboz

A tavalyi év egyik, ha nem a legérdekesebb kütyüje volt nálunk az első generációs Samsung Gear VR, a gyártó első VR szemüvege, ami az Oculus-szal közös fejlesztés eredménye, és az okostelefonunk kijelzőjét használva mutatja meg a virtuális valóságot. A tesztkészülék áprilisban került hozzánk, egy kedves olvasói felajánlásnak köszönhetően, hiszen ekkor még itthon nem lehetett megvásárolni a snapdragonos Galaxy Note 4-gyel együttműködő szemüveget. Akkoriban elég kevés tartalom volt még, illetve bőven akadtak hardveres és szoftveres problémák, de az Innovator Editionnek titulált termék összességében már akkor késznek érződött, használható volt, csupán néhány apróbb hibajavításért kiáltott.

Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató
[+]

Az első generációs Gear VR-t lenyűgözőnek tartottuk, kedveltük, de azért megláttuk benne a veszélyt is: a valóságból iszonyatos módon kizökkentheti az embert egy ilyen alternatív világ, főleg a fiatalabb korosztály élheti bele magát túlzottan a nem létező környezetbe, ha pedig ez nagy számban beszivárog az emberek otthonaiba, az könnyen függővé tehet sokakat.

Kicsit később a Kutatók Éjszakájára is el tudtuk vinni a szemüveget egy Note 4 társaságában, ahol nagyon sokan érdeklődtek az eszköz iránt, itt realizálódtak igazán a képzeteink, döbbenetes volt, hogy milyen hatást tud kiváltani egy ennyire realisztikusan megjelenített virtuális valóság, főleg a gyermekekből. Általánosítani persze butaság lenne, a legtöbb érdeklődő ugyanis 10-20 perc használat után megunta a látványvilágot, és a másfél hetes tesztidőszak végén mi sem úgy adtuk vissza a terméket, hogy mennyire VR-oznánk még néhány hétig, de ez részben annak is köszönhető, hogy az ingyenes tartalmak száma még mindig nagyon csekély.

Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató
[+]

Alig néhány hónap telt el azóta, de a Samsung ismét meglepett minket, hiszen bemutatta az új, végleges Gear VR-t, ami a gyártó legújabb csúcskészülékeivel működik, sok ponton finomhangolták, de a legfontosabb változás az árcímkéjében lett keresendő: alig 40 000 forintos összegért vihetik haza a felhasználók a szemüveget, ezzel az árral pedig elég erőteljes kereslet alakulhat ki a közeljövőben. A kék színű doboz a gyártó képviseletétől futott be hozzánk egy Galaxy S6 társaságában, a fejpántokon és a használati utasításon kívül egyébként semmi nem tartozik a Gear VR-hoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés