Telepíthető az iOS 16.4, elindult a 16.5 béta

Új emojik, hibajavítások, webes appok értesítései, hívások közben történő zajszűrés a frissítésben, Apple Pay Later Amerikában.

Hétfőn este elérhetővé vált az iOS 16.4-es minden kompatibilis telefonon, iPhone 8-nál újabb készülékekre lehet telepíteni. A frissítés 2 GB körüli, s több újítás van benne, melyek miatt érdemes lehet feltenni. Az egyik ilyen például az, hogy a webes appok értesítéseit ezentúl engedélyezi az iOS a főképernyőn is megjeleníteni. A másik általánosan fontosabb újítás a mobilhívásokhoz érkező funkció, ahol a beszédhang izolálása opcióval a telefon a háttérzajokat megpróbálja teljesen elfojtani, s kiemelni a beszélő hangját.

Van még 21 új emoji is a frissítésben, de ami kicsit hasznosabb, hogy a gyári fotók alkalmazás ezentúl nem csak külön mappába gyűjti a duplikátum videókat és fotókat, de ugyanezt megteszi az iCloud-fotókönyvtárakban tárolt elemekkel is, ha a felhasználó engedélyezte. VoiceOver támogatást kapnak az időjárás alkalmazásban a térképes nézetek, valamint bővülnek a kisegítő lehetőségek opciói azzal, hogy az iOS automatikusan képes lett felismerni a villódzó fényeket vagy fényvillanásokat és elsötétíteni a videót, melyben találhatóak. Ezek mellett további optimalizáció érkezett az iPhone 14 és 14 Pro modellek balesetészleléséhez.

iPhone 13 Mini telefonon nincs 2 GB a frissítésiPhone 13 Mini telefonon nincs 2 GB a frissítés iPhone 13 Mini telefonon nincs 2 GB a frissítés (forrás: Mobilaréna) [+]

Időközben pedig a fejlesztők számára elérhetővé vált az iOS 16.5, valamint az Egyesült Államokban elindult részlegesen az Apple Pay Later kamatmentes BNPL-szolgáltatás (Buy Now Pay Later, vagyis Vásárolj most, fizess később), közölte a cég sajtóközleményben. Egyelőre csak az Apple által kiválasztott felhasználóknak jelent meg az új fizetési lehetőség az Apple Pay-en belül, az eredeti tervek szerint 2022 végén akarták elindítani az iOS 16-tal tavaly nyáron bemutatott funkciót.

Apple Pay Later az iOS-ben
Apple Pay Later az iOS-ben (forrás: Apple) [+]

Az Apple Pay Later szolgáltatáson keresztül a felhasználók 50 és 1000 amerikai dollár közötti vásárlásaikat bonyolíthatják le úgy, hogy a vásárlás végösszegét négy egyenlő, kamatmentes részletben fizetik vissza hat hét alatt. A részletfizetések használatához kötelező betéti kártyát rögzíteni az Apple Pay-ben, hitelkártyát nem fogad el a Pay Later funkció, a részletek befizetéséről pedig értesítést és emailt is kap a felhasználó. A Pay Later online és alkalmazáson belüli vásárlások során használható iPhone-on és iPaden olyan kereskedőknél, akik elfogadják az Apple Pay-t. A részletfizetést a MasterCard részletfizetési programján keresztül működik, így a kereskedőkre nem hárul semmiféle feladat. A hitelbírálatot és a hitelezést az Apple-hez tartozó Apple Financing LLC leányvállalat biztosítja, a tervek szerint pedig ősztől az amerikai hitelirodák számára is bejelentésre kerülnek az Apple Pay Later hitelek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Most akkor melyik iPhone-ra jön az iOS 17?

    Egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg a napokban, egyes források szerint csak az iPhone X utáni modellekre jön az iOS 17, mások szerint minden olyan eszközre, amire a 16-os verzió is elérhető.

Előzmények

Hirdetés